Bit ce to najgluplja generacija ikad. AI i roboti ce radit sve a ovi ce samo po cijele dane gledat tv i jest junk.
Dolazi Generacija Beta 2025-2040 - djeca digitalno
- poruka: 13
- |
- čitano: 2.071
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
to sto je napisano.....
ili ce tucati kamen o kamen ookusavajuci shvatiti kako se pali vatra, ovisi o "situaciji"......
Razvlačiš li ti papirnatu mapu po autu kad.ideš na put ili koristiš navigaciju...koliko tridesetogodišnjaka danas zna zamijeniti rezervnu gumu ili staviti lance, promijeniti filter ulja? Potkovati konja? 😁
cuj, nekad je manual od auta sadrzavao upute kako postelati ventile i reparirati bregastu, danas je pola manuala posveceno "don't stick your dick into exhaust hole, possibe burns and skin damage may occur".
u svijetu nikad nece nestati potrebe za prakticnim znanjima, ma koliko nesto postalo opskurno, iako vecina ljudi konje vidi samo na tv (no pun intended), i dalje postoje ljudi koji znaju, i ljudi koji uce da znaju kako istog potkovati. a vec jako dugo ih ne koristimo za transport, prijevoz...
cak ni ja nisam dovoljno star da sam svjedocio da se kisobran popravlja ili lonac krpa, pa opet, znanje nije izumrlo.
napredak je super, svasta divnog nas vjerovatno ceka, tko zna, ali, mozda i ne, tako da.....
Bez brige. Ima nas GenX-a sa djecom alfama. Nije sve izgubljeno ;)
Kad generaciji beta pukne internet nastupa samoubojstvo pola čovječanstva.
"Nesmetano kretanje između online i offline svjetova"? majkutimilu ta ista generacija nezna kako krava izgleda, kako im se zove doktor opce prakse, neznaju si broj mobitela eto toliko su nesmetani
Odmah znam koja je gen. kad nešto prodajem, a on/ona se ne usude nazvati me na telefon. Isključivo preferiraju dopisivanje.
A kad se netko i usudi, krene mucanje, ne skontam na prvu što hoće.
Bit ce to najgluplja generacija ikad. AI i roboti ce radit sve a ovi ce samo po cijele dane gledat tv i jest junk.
mislim da je najgluplje unaprijed najavljivati najgluplju generaciju. Ako ne budu bacali druge ljude u masovne grobnice i smanje rasizam i ksenofobiju već su pametniji od prošlih generacija.
Osim toga šta mi znamo šta će biti, možda im tamo 2040ih budu ugrađivali procesore u mozak, pa budu 100 puta pametniji od nas. I možda će glavna razlika u inteligenciji biti Intel VS AMD
Odmah znam koja je gen. kad nešto prodajem, a on/ona se ne usude nazvati me na telefon. Isključivo preferiraju dopisivanje.
Ne budi tako "okrutan". Meni su u djetinjstvu razgovori preko telefona bili noćna mora. Upravo zbog mucanja. E, sad... Hm, možda je nekima to mucanje samo posljedica nerazvijene vještine izražavanja, jer kao što i sam pišeš, navikli su pisati poruke. A meni bi u moje vrijeme djetinjstva i tinejđerskog razdoblja (prije 15-20 godina) mogućnost pisanja poruka i ta velika raspostranjenost ili bolje rečeno popularnost WhatsAppa koja je sada prisutna, tada bi mi tako puno značila. Bilo je SMS-ova, naravno, ali to nije bilo to.
U ovome slučaju izraz mucanje koji sam upotrijebio je samo sinonim za smotane, neodgojene, iskompleksirane balavce, koji verbalno ne znaju komunicirati, a srce im udara na 140 otkucaja kad moraju s nekim telefonski razgovarati.
Nikako nisam mislio na ljude koji imaju realan, medicinski dokazan problem s mucanjem.
Walle-E generacija
A dobro, ja sam GenX pa radije komuniciram putem poruka (Njuškalo?), čisto zbog toga jer mi je podatkovna tarifa jeftinija i praktičnija od one s "besplatnim" pozivima.
Pozive odrađujem preko Vibera.