AMD-ov vodeći RDNA 4 GPU bit će Radeon RX 9070 XT

poruka: 32
|
čitano: 5.331
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD-ov vodeći RDNA 4 GPU bit će Radeon RX 9070 XT".
17 godina

Radeonko moćna, gazi bagru envidijašku! \o/\o/

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
9 0 hvala 0
3 godine

Namjeravam kupiti čak dvije 5090, the more you buy, the more you save, tako da sam na miru, uštedjet ću si za najmanje nekoliko mjeseci fine paštete na crnom kruhu, win-win a i zdravo upm...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2024 20:35 (notloB).
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Re: AMD-ov vodeći RDNA 4 GPU bit će Radeon RX 9070
Kant kaže...

Radeonko moćna, gazi bagru envidijašku! \o/\o/

Pa i dalje je slabija od nVidia-e, a kad izađe 50x0 serija AMD će biti još slabiji. Šteta, jer to bi moglo oboriti cijenu nVidia grafičkih.

17 godina

45% poboljšanja u RT u odnosu na 7900XTX... pa, to je dobar generacijski napredak. Takva kartica bi mogla da bude sasvim ok za RT, dokle god nije u pitanju puni path trace.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine

Ali nisam siguran da se to iz dosadašnjih leakova može vidjeti, odnosno ne znam testira li bench kojim je rx 9070 xt testirana u leaku RT, znaš li ti možda? Korišten je timespy čini mi se...

Edit, sad čitam time spy ne testira rt.

Uopće nisam zadovoljan raster performansama ove kartice, obećali su mid range karticu a ona je mid range za postojeću generaciju 7x00 kartica, očekivao sam performanse slične rx 7900 xtx u rasteru odnosno next gen mid range a ne "last year" mid range, ostaje vidjeti kakva će biti nvidija performansama u srednjem rangu, u cjenovno oduševljenje \o/\o/ sam siguran.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 11:06 (notloB).
16 godina
Ivan(4) kaže...

45% poboljšanja u RT u odnosu na 7900XTX... pa, to je dobar generacijski napredak. 

Ako to kaže amd onda to ne bi računao. Mora biti ispod 500$ da bi ukrali dio kolača.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
17 godina
dery kaže...

Ako to kaže amd onda to ne bi računao. Mora biti ispod 500$ da bi ukrali dio kolača.

Ne bi trebalo da previše slažu, mada su imali najava koje su bile ok i koje nisu bile ok. Za 9800X3D su, ako išta, bili skromni, za seriju 9000 generalno smo na kraju (kada je izašao W11 24H2) dobili ono što su obećali, dok su se sa najavama za AM4 refresh (potpuno nepotrebno) brukali.

Generalno, da izbace nešto što je uporedivo sa 4070 Ti ili Ti Super (uključujući RT) po razumnoj ceni, 1440p će konačno postati prava mainstream rezolucija. Više sam uzbuđen idejom da ovako nešto izađe za $500 nego B580 za $250.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 11:44 (Ivan(4)).
16 godina
Ivan(4) kaže...
dery kaže...

Ne bi trebalo da previše slažu, mada su imali najava koje su bile ok i koje nisu bile ok. Za 9800X3D su, ako išta, bili skromni, za seriju 9000 generalno smo na kraju (kada je izašao W11 24H2) dobili ono što su obećali, dok su se sa najavama za AM4 refresh (potpuno nepotrebno) brukali.

Generalno, da izbace nešto što je uporedivo sa 4070 Ti ili Ti Super (uključujući RT) po razumnoj ceni, 1440p će konačno postati prava mainstream rezolucija. Više sam uzbuđen idejom da ovako nešto izađe za $500 nego B580 za $250.

Euro cijena 700 eura.

4 godine

Nema smisla ne boriti se u High-endu Nvidia drzi 90% trzista i kad si na tronu ljudi ce uglavnom uzimati proizvode od vodece firme tako da ce i dalje svi gledati samo zelene, moze Amd spustati cijene koliko hoce no to je besmislena politika

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Ivan(4) kaže...

Generalno, da izbace nešto što je uporedivo sa 4070 Ti ili Ti Super (uključujući RT) ...

pa 9070 se navodno i treba zvati da je kupcima lakše uspoređivati s konkurencijom

jedini je zajeb što će to trajati koji mjesec dok nevidija ne izbaci svoje nove grafe

16 godina
Boris grozni kaže...

Nema smisla ne boriti se u High-endu Nvidia drzi 90% trzista i kad si na tronu ljudi ce uglavnom uzimati proizvode od vodece firme tako da ce i dalje svi gledati samo zelene, moze Amd spustati cijene koliko 

Nevidiji su u zadnjem kvartalu oduzeli dobar dio kolača intel i amd . Odkad je amd jako srezao cijenu i intel upao pali su na 65%. Samo igra cijena ne pale više đinđe minđe rt dlss itd. Full rt neče dorasti još koja gen ubuduće tako da cijena i samo cijena.

3 godine

Moguće da cjenovno zamijeni 7900gre iako sumnjam, koštat će najvjerojatnije preko 600€ u US, kod nas u EU barem još 50€ iznad, znači nešto ispod 700€ ili 700€... i da ponovim razočaran sam rasterom ova je tek 2% bolja od moje gre što je na razini greške a što je katastrofa za mid next gen... a što se rt tiče on je sporedan fičr, što bi rekli zgodno ali nije neophodno.

4 godine
dery kaže...
Boris grozni kaže...

Nema smisla ne boriti se u High-endu Nvidia drzi 90% trzista i kad si na tronu ljudi ce uglavnom uzimati proizvode od vodece firme tako da ce i dalje svi gledati samo zelene, moze Amd spustati cijene koliko 

Nevidiji su u zadnjem kvartalu oduzeli dobar dio kolača intel i amd . Odkad je amd jako srezao cijenu i intel upao pali su na 65%. Samo igra cijena ne pale više đinđe minđe rt dlss itd. Full rt neče dorasti još koja gen ubuduće tako da cijena i samo cijena.

Kojeg zadnjeg kvartala danas je 24.12 rtx 4xxx je izasla prije skoro 3 godine

17 godina

ma najbolje da amd ni ne izbacuje novije i jefitnije grafe, pa nvidia moze dizat cijene kako ih volja, nek 4090 kosta 4090usd, 5090 5090 usd itd

nvidia fanboysi su ovce i kupit ce bilo sta im das. nema veze sta grafe im kostaju kao polovan auto

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
picajzla0707 kaže...

pa 9070 se navodno i treba zvati da je kupcima lakše uspoređivati s konkurencijom

jedini je zajeb što će to trajati koji mjesec dok nevidija ne izbaci svoje nove grafe

Neće ni NV osvežiti celu liniju odjednom, prvo izlaze 5080 i 5090, i to navodno najpre slabiji, pa par meseci kasnije jači model. Potrajaće dok se spuste do serije 70 i tog cenovnog ranga.

11 godina
Ivan(4) kaže...
picajzla0707 kaže...

Neće ni NV osvežiti celu liniju odjednom, prvo izlaze 5080 i 5090, i to navodno najpre slabiji, pa par meseci kasnije jači model. Potrajaće dok se spuste do serije 70 i tog cenovnog ranga.

ma nek one budu dobre i koliko-toliko povoljne, za ostalo ćemo lako

16 godina
Boris grozni kaže...

Nevidija demolirana zadnjih mjeseci. Izbace li ovi jaku rt grafu u klasi 4070ti za 500$  nevidija može ključ u bravu. Ali amd se dokazao da to ne zna tako da...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 17:11 (dery).
15 godina

Kaj će mi nova grafa ak donosi 45% RT ubrzanja za koji me boli kifla, a tek nešto sitno rastera u odnosu na trenutnu...trebam grafu za ugodni 4K gaming a ne višesatno drkanje sa opcijama unutar igre..pali, gasi, uspoređuj, gledaj vrijedi li pad perfomansi i tak satima umjesto ugasi sva RT sranja i igraj igru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

Kaj će mi nova grafa ak donosi 45% RT ubrzanja za koji me boli kifla, a tek nešto sitno rastera u odnosu na trenutnu...trebam grafu za ugodni 4K gaming a ne višesatno drkanje sa opcijama unutar igre..pali, gasi, uspoređuj, gledaj vrijedi li pad perfomansi i tak satima umjesto ugasi sva RT sranja i igraj igru.

Da nije bitno ne bi se amd oko toga zamarao.

15 godina
Nek se zamara koko ga volja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
dery kaže...
Boris grozni kaže...

Nevidija demolirana zadnjih mjeseci. Izbace li ovi jaku rt grafu u klasi 4070ti za 500$  nevidija može ključ u bravu. Ali amd se dokazao da to ne zna tako da...

Je passmark test je totalno relevantan za trenutno stanje na gpu trzistu, prosli mjesec je izaslo globalno izvjesce Amd je nazalost mislim ispod 10% trzisnog udjela

16 godina

Jel ti vidiš da je ovo zadnjih 30dana stanje na tržištu, nevidija ispod 60% ko nekad davno.Past će još niže sa 12 i 16gb vrama na gpu od 1000$ na više.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 18:13 (dery).
4 godine
dery kaže...

Jel ti vidiš da je ovo zadnjih 30dana stanje na tržištu, nevidija ispod 60% ko nekad davno.

je u 30 dana su pali 30%to su koliko vidim statistike s pasmark testa i njihovih korisnika istog i da nije to je jednostavno nemoguce, mozda u scenariju da je AMD izbacio pandana 4090 za 500€

16 godina

Sad je u modi količina vrama te u testovima sve više se na to gleda. Stoga nevidija ne može dalje prolazit sa time u tako visoko cjenovnom rangu. Ove skupe sa 12 i 16gb su DOA osim 5060ti sa 16gb jedina će imati kupce.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 18:23 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Kao i do sada

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 18:26 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

sto ce biti za 3 godine kad nvidia izbaci 9 seriju, 9070, zbunit ce se ljudi ;)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
dery kaže...

Jel ti vidiš da je ovo zadnjih 30dana stanje na tržištu, nevidija ispod 60% ko nekad davno.Past će još niže sa 12 i 16gb vrama na gpu od 1000$ na više.

Nije to stanje tržišta nego stanje korisnika koji su pokrenuli taj benchmark.

15 godina
notloB kaže...

Namjeravam kupiti čak dvije 5090, the more you buy, the more you save, tako da sam na miru, uštedjet ću si za najmanje nekoliko mjeseci fine paštete na crnom kruhu, win-win a i zdravo upm...

Ja bum uzeo RTX 5070TI samo ako izađe 12GB verzija.

Ne bi htio da se Nvidia troši sa Vram-om, 12GB bude dovoljno, ipak je 16GB za premium igrače i bilo bi me sram da Jensenu uzimam kruh iz usta zbog moje Vram pohlepnosti.

Ako želim 24GB Vram-a bio bi red da uzmem dvije kartice i da Jensen ima za jest.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 18:49 (evincar).
15 godina

Alooo, polako...više vrama dobiješ u super verziji. Što više kupuješ, više štediš.

9 godina
forumaš kaže...

Alooo, polako...više vrama dobiješ u super verziji. Što više kupuješ, više štediš.

Super je obicna navlakusa za nevjernike koji ne zive po "sto vise kupujes vise stedis" filozofiji.

Ako kupis Super verziju, dobit ces 24gb vrama,, medjutim ukoliko kupis 2 "obicne TI", imat ces 48gb vrama.... dakle, vise si kupio, bolje si prosao ergo, suma sumarum, vise si ustedio, zar ne?

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice