Odlično!
Tako da na moru više nema alternative kad dođu turisti i prenakrcaju ono malo 4g i 5G resursa.
Jedini spas bi bio prelazak na nezagušeni 3G.
A1 Hrvatska u veljači započinje s gašenjem 3G mrež
- poruka: 9
- |
- čitano: 2.205
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
može neko objasnit, imam 4 pitanja:
pitanje 1: zašto prvo HT gasi 3G a onda A1, pretpostavljam treći je na redu TELEMACH?
pitanje 2: zašto A1 prvo gasi u Požegi i Požeškoj kotlini , a onda i ostalim mjestima? A HT prvo u Osijeku i okolici, a onda i drugdje?
pitanje 3 (optional): ako koristite isključivo 3G navedite , za što vam služi?
pitanje 4: zašto se gasi 3G? čuo sam dvije verzije, da bi 5G trošio manje struje, da bi 4G internet brže radio, koji je pravi razlog?
pitanje 3 (optional): ako koristite isključivo 3g navedite , za što vam služi.
Imam mob (S10+) koji nema 5G. Mob i dalje perfektno radi i nemam ni najmanju najmeru mjenjat dok ne krepa.
3G koristim na moru po ljeti, kad je 4G mreža (pre)zagušena zbog velikog broja turista
Izgleda da će 3G biti iskorišten za Zero G. ( povezivanje na Starlink od Elona Muska )
https://arstechnica.com/science/2022/08/forget-5g-wireless-spacex-and-t-mobile-want-to-offer-zero-g-coverage/
Što je sa 2 G mrežom ?
Imam jedan GPS tracker koji radi besprijekorno ali je samo 2 G .
Hoće li on u smeće ili ?
Također, meni će 3G sigurno falit u šumi.
Signala počesto nema , a kad ga ima onda onda je 2G /3G
Taman dovoljno da prođe poruka,sms , loš kratak poziv.
Također takav bijedni internet je također dovoljan da zadovolji opciju u pojedinim GPS appovima -šljam je uprogramirao da se navigiranje neće pokrenit bez interneta iako imaš skinutu kartu)
Hoće li u takvim zabitima ojačati 4G kad ukinu 3G ili ću po dobrom starom potrošačkom duhu morat uzet sateliski telefon ako želim imati komunikaciju za "nedajbože" ?
Izgleda da će 3G biti iskorišten za Zero G. ( povezivanje na Starlink od Elona Muska )
https://arstechnica.com/science/2022/08/forget-5g-wireless-spacex-and-t-mobile-want-to-offer-zero-g-coverage/
Baš i ne kod nas pošto se bandovi tj. frekvencije od 3G mreže prebacuju na 4G. HT to već aktivno radi, a pretpostavljam da će i ostali kada pogase većinu/sve 3G ćelije...
Isto tako se neki od 4G bandova koriste za 5G (trenutno NSA, u budućnosti SA).
Sad će moj brat ostaviti svoj 8 godina star Cubot i, vjerojatno, kupiti novi Cubot jer čovjek misli da je to makina i po... :)))
Baš i ne kod nas pošto se bandovi tj. frekvencije od 3G mreže prebacuju na 4G. HT to već aktivno radi, a pretpostavljam da će i ostali kada pogase većinu/sve 3G ćelije...
Isto tako se neki od 4G bandova koriste za 5G (trenutno NSA, u budućnosti SA).
Upravo taj frekvencijski spektar koji je koristila mreža 3G i koji se sada čisti, koristiti će se za satelitsku komunikaciju sa nemodificiranim mobilnim telefonima.
(Nema veze što se sad to prebacuje na 4G)
2023 godine tvrtka AST SpaceMobile demonstrirala je konekciju ne-modificiranih Samsunga Galaxy S22 i iPhone preko satelita povezavši Texas i Japan.
2024 u Starlinku su uspijeli poslati tekstualnu poruku preko nedavno lansiranih satelita gen2, . 2025 se očekuje demonstracija DATA i IOT mogućnosti, a uskoro i glasovne komunikacije.