Hrvati desetak puta mjesečno gledaju neki piratski

poruka: 15
|
čitano: 1.389
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvati desetak puta mjesečno gledaju neki piratski".
15 godina
Naslov:

Hrvati desetak puta mjesečno gledaju neki piratski sadržaj, najčešće je to IPTV

Zakljucak na kraju teksta:

Prisutnost snažne legalne ponude sadržaja i svijest javnosti o tome da je ta ponuda dostupna, povezana je u pravilu s nižim razinama piratstva, posebno u kategorijama filma i televizije.

Znaci, hrvati su krivi sto gledaju piratske sadrzaje, jer im se nije omogucilo gledanje legalnim putem.
WTF? Ono, WTF?!!!!! Enciklopedijski primjer oksimorona.
No da ne ostane samo na zlokobnim objedama na "casnu" profesiju novinarstva, unutar 3 minute od citanja clanka i pracenjem linkova  prilozenih u clanku, slijedi:

Europskog ureda za intelektualno vlasništvo (EUIPO), koje se bavi upravo trendovima u tom području.

Klik na EIPO link vodi do stranica gdje kazu:

How was the study conducted?

As with the previous releases of the report, the basic data for this study comes from tracking traffic to piracy websites, sourced from MUSO,

Lagana pretraga MUSO akronima kaze u svojoj prvoj stavci (od ukupno 4 (slovima : cetiri):

How MUSO Protect Works

We ingest meta data at scale for all media sectors.  CSV files or industry specific formats (e.g. DDEX)

Pretraga za DDEX-om kaze da to nije format nego:

Digital Data Exchange (DDEX) is an international standards-setting organization that was formed in 2006[1] to develop standards that enable companies to communicate information along the digital supply chain more efficiently[2] by:

Developing standard message and file formats (XML or flat-file)
    Developing choreographies for specific business transactions
    Developing communication protocols (SFTP or based on web services)
    Working with industry bodies to create a more efficient supply chain.

DDEX currently focuses on the music industry and has 3 types of membership: charter, full and associate members, with about 100 members

Rezime cijelog clanka?
Prepisivacina, razbacivanje akronimima, mutnim skrinshotovima grafova, apsolutno ignoriranje i proucavanje linkova koji se citiraju
Pitanje za autora clanka.
Koliko je vremena utroseno za pisanje ovog clanka?
Al' onako iskreno?
We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.

8 0 hvala 1
2 mjeseca

HDZ i družina imaju mito, korupciju. Narod ima IPTV. 

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska

13 0 hvala 0
3 godine

Mislim da je krajnje vrijeme da se ta raspodjela novaca od snimljenih filmova pa do distribucije promijeni globalno, 170 tv servisa svako vuče svoju politiku, 90% toga zapravo niti nemas gdje pogledati osim da ih ilegalno skineš haloooooo?
Globalno ako se ne varam je sve usporilo svega je manje a i ono sto se nudi je katastrofa, pa ajmo se pokrenuti dajmo ljudima sve za neku realnu cifru. I te aplikacije poput netflixa su mogucnostima kao paint iz windowsa 3.11 ma i gore!

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2024 15:25 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Hrvati desetak puta mjesečno gledaju neki pira
Ma sto mjesecno?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Hrvati jedini plaćaju danak za piratiziranje kod kupnje svakog diska, USB sticka ili DVD-a, pa je red onda i da ih napune... Nek se ovi iz EU obrate ZAMP-u...

18 0 hvala 1
15 godina
Boris grozni kaže...

Mislim da je krajnje vrijeme da se ta raspodjela novaca od snimljenih filmova pa do distribucije promijeni globalno, 170 tv servisa svako vuče svoju politiku, 90% toga zapravo niti nemas gdje pogledati osim da ih ilegalno skineš haloooooo?
Globalno ako se ne varam je sve usporilo svega je manje a i ono sto se nudi je katastrofa, pa ajmo se pokrenuti dajmo ljudima sve za neku realnu cifru. I te aplikacije poput netflixa su mogucnostima kao paint iz windowsa 3.11 ma i gore!

Prije 4 godine sam napisao na ovom forumu na slicnu temu:

syncmaster245b kaže...

Pojacani promet na piratskim stranicama nije nista drugo nego veliko pokazivanje srednjeg prsta  svim ovim fragmentiranim streaming servisima.

Da su se jednostavno dogovorili, 'ajmo napraviti zajednicki streaming servis gdje ce sve sto smo proizveli biti na jednom mjestu, kladim se da 99.9% ljudi se ne bi uopce zafrkavalo sa piratskim stranicma i torrentima.

Nije da se ne moze vidjeti tko je sto gledao i sukladno tome podijeliti profit  od pretplate.

No valjda mora proci jos malo vremena da dodje iz guzice u glavu.

A do tada ce svi tvrditi kako su pokradeni.

Kratkovidne budale.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2024 15:28 (syncmaster245b).
14 godina
Ajde da barem u nekom segmentu popravljam prosjek.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Pa onak, trekkie sam: Star trek: Lower decks, 5. Sezona je zasla, prve dvije su na amazonu ostatak zakljucano, i dostupno na Paramount+, Star trek Strange new worlds, dostupno na Paramount+, pokusao sam napraviti account za Paramount+, nedostupno u Hrvatskoj.

Druga odlicna serija: For All Mankind, dostupna samo na AppleTV usluzi, koja naravno opet nije dostupna u Hrvatskoj, prodaje serija na fizickim medijima vise nema. Nije da nisam probao legalno nabavit i znam da me to ne opravdava, ali ne da mi se ni gledati u tocku na zidu.
Moj PC  
7 0 hvala 1
15 godina
tom_bombadill kaže...
Pa onak, trekkie sam: Star trek: Lower decks, 5. Sezona je zasla, prve dvije su na amazonu ostatak zakljucano, i dostupno na Paramount+, Star trek Strange new worlds, dostupno na Paramount+, pokusao sam napraviti account za Paramount+, nedostupno u Hrvatskoj.

Druga odlicna serija: For All Mankind, dostupna samo na AppleTV usluzi, koja naravno opet nije dostupna u Hrvatskoj, prodaje serija na fizickim medijima vise nema. Nije da nisam probao legalno nabavit i znam da me to ne opravdava, ali ne da mi se ni gledati u tocku na zidu.

klik

Sve se nađe kad se hoće ;)

Cijena i dostupnost i isplativost su druga stvar.

9 godina

dajte neki link za dobar iptv

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Corto_1973 kaže...
Hrvati jedini plaćaju danak za piratiziranje kod kupnje svakog diska, USB sticka ili DVD-a, pa je red onda i da ih napune... Nek se ovi iz EU obrate ZAMP-u...

To , Corto Maltese ..svaka ti je namistu.. 

合氣道
3 godine

Obično skinem s torrenta film file od 10GB , pa ako mi se film svidi ja kupim bluray verziju od 150 GB 

Kakvi bolan ilegalni striming servisi.

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
Zaporožac kaže...

Obično skinem s torrenta film file od 10GB , pa ako mi se film svidi ja kupim bluray verziju od 150 GB 

Kakvi bolan ilegalni striming servisi.

Zašto ne i ilegalno dijeljenje filmova preko torrenta ukoliko već "ilegalni stiming servisi" a vjerujem kako ti se malo što "svidi", više bih rekao da ti se ništa ne svidi, imo.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:55 (notloB).
3 godine

Ma, jašta..

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
Zaporožac kaže...

Ma, jašta..

Ukoliko se kojim slučajem obraćaš meni na moj post molim da stisneš odgovori ili citiraj tako da znam, ukoliko ne onda sorry.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:39 (notloB).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice