Drage bi volje vidio aplikaciju koja prebacuje sve s jednog na drugi uređaj, makar samo od istog proizvođača...
Prijenos podataka na Androidu bit će moguće i nako
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.782
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
to je već 'odavno' tako ili pitanje što misliš pod 'sve'.. tj treba prebaciti podatke-postavke.. npr adresar, dok za banking iz sigurnosnih razloga kopiranje nije moguće tj upravo suprotno, namjerno onemogućeno.. dok je u ovoj temi-textu jedina novost što sad to neće biti prvi-uvjetni korak kod aktivacije novog mobitela nego ga se može početi koristiti, upoznati i naknadno prenjeti potrebne podatke.. odnosno ako nismo zadovoljni ni ne prenositi...
-svaki android, dok je prije to bilo vezanije za brand tj soft-app pojedinog branda, .. već neko vrijeme to nije ograničeno na npr samsung-samsung.. nego rade bilo koje kombinacije, dok prenošenje appsa nema smisla, tj ovisno o starosti i verzijama osa-appsa nije isto, dok appsi kao browser-mesenđeri stalno traže ažuriranja kao i to da je besmisleno pokušati prenositi npr whatsup sa starog mob npr android 6-10 na noviji jer naprosto ima noviji, traži sys-dllove, traži novi os.. i zato se same apps ni ne prenose, nego samo podatci-postavke...
-sporedan primjer, npr zvono ili rington.. dok su prije cca desetljeća bili popularni-biz-prodaja.. namjerno su onemogućavani, otežani, kako bi ih korisnik bio prisiljen kupiti, sad su već sporedni a korisnik iz čiste navike možda želi svoj rington-zvonce (kao npr ja).. i tad ovisim o njihovoj želji-volji žele li mi to jednostavno omogućiti ili onemogućiti ako imaju biz-interes prodati mi kao uslugu i sl. .. tj ono kad nije problem tehnologija ili sigurnost kao za banking nego biz koji određuje što se može mada se teoretski može sve :)
Ono kaj vi tražite je kloniranje sustava ali nisam siguran da li će tak nekaj biti izvedivo.
Za sad mi se najbolji pokazali smart switch sams na sams ili ios na sams, te ios na ios. Barem poslože ikone, ringtone i wallpaper. Ostali tak tak s time da se google dosta poboljšao. Phone clone od huaweia je nekad dobro odraživao taj dio dok honorova kopija(device clone) not so much.