Skrivene opasnosti sjedenja i koliko svakog dana t

poruka: 18
|
čitano: 6.762
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Skrivene opasnosti sjedenja i koliko svakog dana t".
9 godina

Ja sam imao sjedilački posao, cijeli dan pred kompjutorom, pa ipak sam hodao dnevno 10 i više kilometara. Kako? Tako što sam išao na posao i s posla pješice. Predivno. Otkrio sam naime da na posao mogu stići hodajući kroz Tuškanac i druge zagrebačke parkove (Zagreb je grad parkova). Tako sam izbjegao prometnu gužvu, a nisam izgubio ni mnogo na vremenu, možda 20 min više po dolasku i odlasku. Imao sam sobu na drugom katu, pa kad sam uzeo pauzu, spustio sam se stepenicama, malo proštetao po dvorištu, pa se opet vratio. Uvijek se može naći vrijeme za hodanje, samo su ljudi lijeni. I onda se događa neminovno: kada mogu hodati onda ne hodaju (jer im se ne da), a kad ne mogu onda hodaju sa štapom, s bolovima u nogama i leđima i svakojako. Tokom šetnji Tuškancen naišao sam na jednog gospodina koji reče da svaki dan hoda jer je pretrpio moždani udar. Rano se je sjetio! I još nešto. Iznad bolnice Sestara milosrdnica nalazi se park šuma Jelenovac. Lijepa, upravo planinarska ruta kroz šumu, jedan do dva sata hoda, već koju stazu izaberete. Kad prođem tom rutom radnim danom u dva sata hoda rijetko kada koga sretnem, vikendom najviše tri šetača. Što rade svi ti Zagrepčani? Sjede pred televizorom i piju pivo!  

25 1 hvala 6
16 godina

Ma samo 50 tisuća koraka dnevno, ništa što svaki prosječan smrtnik ne bi mogao… kad bi imao volju, kondiciju i neumoljivog duha poput mene. Dok drugi lagano prošetaju do frižidera i nazovu to ‘aktivnim životom’, ja praktički hodam toliko da bi mi Garmin trebao plaćati honorar. Jer, znaš kako kažu – neki hodaju za zdravlje, ja hodam za titulu ‘bolji od svih vas’.

Sam sebi postajem benchmark. Neki kažu da je hodanje za zdravlje, ja bih rekao - hodanje je za dokazivanje nadmoći nad običnim smrtnicima

1 2 hvala 0
16 godina

Skoro svaki dan na posao i natrag biciklom.

Iz garaže se na 7. kat popnem pješke bez obzira stigao bajkom ili autom, liftom samo dolje. U zafnje vrijeme sam zapostavio treninge ali i s time nastavljam uskoro. Nema se vremena za sve što se želi...

Gledam te!

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Skrivene opasnosti sjedenja i koliko svakog da
Sjedalački posao uopće nije prepreka hodanju. Pa idi na posao pješke! Najveći problem vidim u tome. Ljudi su se doveli do toga da ako rade 3km od mjesta stanovanja da moraju ići autom. Grozno. Kad idem kroz Varaždin biciklom, svako malo vidim nekog poznatog u autu za kojeg znam gdje živi. I ne vjerujem da su baš svaki put vozili neki teret ili paket na poštu pa da ne mogu pješke. A kiša je posebna kategorija, čim malo cmolji odmah svi u aute. A samo treba otvoriti kišobran. Svojedobno sam živio u stud. domu na Lašćini, i išao na probe u Lisinski. Svaki put sam išao pješke, laganim hodom, i točno sam znao da mi treba 50min. Potpuno neovisan o tramvajskim zastojima, gužvi u busu, prometnim situacijama svih vrsta, i kiši.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2024 9:16 (guslac).

3 0 hvala 0
13 godina

Na poslu sjedim ali zato u slobodno vrijeme odnosno kod kuće maksimalno izbjegavam sjedenje, surfam po netu i gledam jubito na tabletu uvijek ležeći.

31 0 hvala 3
3 godine
ante_etna kaže...

Na poslu sjedim ali zato u slobodno vrijeme odnosno kod kuće maksimalno izbjegavam sjedenje, surfam po netu i gledam jubito na tabletu uvijek ležeći.

Eh Ante, nasmija me..

Nego, sagorijevanje kalorija je upitno "šetanjem".

Da bi sagorio 500 ccal, prosječan čovjek bi trebao brzo hodati nekih 10 km.

Dakle, ne hodanje s noge na nogu, nego, brzo hodanje, a to je već na razini lakog trčanja.

Rijetko to tko iznad 60 god može, a ne može ni 70% mlađih.

Za kalorije se treba brinuti ishranom, a ne hodanjem.

Hodate lagano do posla pola sata ili stojite na misi sat vremena isto vam dođe.

Kad idete na nedjeljnu misu automobilom, ne sjesti u klupu, nego stajati. 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2024 9:56 (Zaporožac).
16 godina
Ljudi ne hodaju jer se voze biciklom. Sidjite sa bicikla i hodajte.
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina

Zasto hodati kada se moze trcati? 

1 0 hvala 0
15 godina

Bolje se i ne roditi.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
SupremeCommander kaže...
Ljudi ne hodaju jer se voze biciklom. Sidjite sa bicikla i hodajte.

Tebe bi u Niskozemskoj po kratkom postupku spalili na lomači.

Srečom mi u Hrvatskoj nemamo tih problema, ipak je naša opčenita infrsturuktura i dalje 90% iz doba druga Tita.

AMD,........is that Epyc or what?
16 godina

Nabavite psa pa neće biti izbora, ili šetnja ili doma krpa u ruke pa ribaj pipi i kaka ostatke .

U godinu dana sam izgubio 20ak kila otkatko imam psa. svaki dan barem 3h hodanja, u zadnjih godinu dana mi je prosjek 12500 koraka, a izgleda da se i povečava, u zadnjih mjesec dana 13500, u zadnjih tjedan dana 14500 😬.

Rado bih doma sjedio za kompom, ali dlakavac neda 😭

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
Solo761 kaže...

Nabavite psa pa neće biti izbora, ili šetnja ili doma krpa u ruke pa ribaj pipi i kaka ostatke .

U godinu dana sam izgubio 20ak kila otkatko imam psa. svaki dan barem 3h hodanja, u zadnjih godinu dana mi je prosjek 12500 koraka, a izgleda da se i povečava, u zadnjih mjesec dana 13500, u zadnjih tjedan dana 14500 😬.

Kaj si vižlu nabavio? 

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
16 godina
danen kaže...

Iznad bolnice Sestara milosrdnica nalazi se park šuma Jelenovac. Lijepa, upravo planinarska ruta kroz šumu, jedan do dva sata hoda, već koju stazu izaberete. Kad prođem tom rutom radnim danom u dva sata hoda rijetko kada koga sretnem, vikendom najviše tri šetača. Što rade svi ti Zagrepčani? Sjede pred televizorom i piju pivo!  

idu na Sljeme

OT:

Hodanje je super a ako se želite osjećati top toplo preporučam jogu. Dva puta tjedno po sat vremena će vam pomladit kičmu i tijelo

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2024 10:08 (Ges).
16 godina
fer-de-lance kaže...
Solo761 kaže...

Kaj si vižlu nabavio? 

Akita Inu 😬

6 godina
Gospodo, a gdje nam je kolega Ajar? On je također šetao sa psom po nasipu.
najdix

0 0 hvala 0
16 godina
Sad kad si spomenuo pomalo sam zabrinut.
11 godina
najdix kaže...
Gospodo, a gdje nam je kolega Ajar? On je također šetao sa psom po nasipu.

nema ga mjesecima, navodno je nestao nakon nekakvog hlađenja od tjedan dana

nadajmo se da je samo uvrijeđen

3 godine

Poovrijeđen Ego.

合氣道

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice