Long story short - koliko sam shvatio iz ostalih članaka, riječ je da je Nuvia imala licencu za serverski segment koji je Qualcomm iskoristio za notebook desktop, na nesreću baš onaj dio sa Snapdragonom koji je u mašinama koje vrte Windows On ARM (WOA). Mislim da se Arm Holdings malo prepao kuda bi ta priča s Qualcommom mogla otići bez da oni pokupe svoj dio zarade.
Arm Holdings raskida licencni ugovor s Qualcommom
- poruka: 3
- |
- čitano: 4.969
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Eto, nek je sad qualcomm dobio po njuski, drugi put nek odmah krenu s RISC-V i onda mogu raditi sto hoce.
Vratiti se u proslost, istovariti odmah hrpu love u RISC da se ubrza development i vozi miki. Samo treba izumiti putovanje kroz vrijeme. Alternativno mogu sad krenuti ako im je 40 milijardi dolara prihoda zanemarivo. A plakat ce i ARM koji si je izbio 10% prihoda iz dzepa.
I generalno, nas bas boli briga za to, zar ne? Vec vidim plakanje samsunga i slicnih da jadni zbog nestasica procesora moraju podici cijenu svih uredjaja, ne stignu proizvoditi, rastu im troskovi, joj, evo, suze mi teku za jadne proizvodjace.
I generalno, nas bas boli briga za to, zar ne? Vec vidim plakanje samsunga i slicnih da jadni zbog nestasica procesora moraju podici cijenu svih uredjaja, ne stignu proizvoditi, rastu im troskovi, joj, evo, suze mi teku za jadne proizvodjace.
Ante, stari moj, nije stvar samo u Samsungu i procesorima za mobitele jer oni nisu pogođeni ovim bullshitom s licencama, radi se o Snapdragonu koji se koristio za pokretanje Windows on ARM. Tu je najveća nesreća za nas korisnike jer se ovaj tren prekinuo razvoj hardverske platforme koja je trebala napraviti iskorak u boljem smjeru u pogledu brzine rada, zagrijavanja i potrošnje el. energije cjelog računala kao što je to napravio Apple sa svojim M1/2/3 i uskoro M4 procesorom. Upitno je kada i kako će se Qualcomm vratiti u tu igru, a ostali proizvođaći su još daleko od toga.