Microsoftovo ažuriranje Copilota je pokušaj da se

poruka: 7
|
čitano: 2.802
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoftovo ažuriranje Copilota je pokušaj da se ".
16 godina
Microsoftovo ažuriranje Copilota je pokušaj da se

Genijalan naslov, "loš start". FYI, MS je jedna od rijetkih firmi koja radi profit s AI tehnologijama, upravo sa spomenutim Copilot pretplatama.

Podnare, drž' se tema o kojima zapravo znaš nešto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2024 11:57 (tgmcro).

1 0 hvala 0
9 godina
Re: Microsoftovo ažuriranje Copilota je pokušaj da
tgmcro kaže...

Genijalan naslov, "loš start". FYI, MS je jedna od rijetkih firmi koja radi profit s AI tehnologijama, upravo sa spomenutim Copilot pretplatama.

Znaci da su vec sad vratili sav ulozeni novac ?

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
Santana kaže...
tgmcro kaže...

Znaci da su vec sad vratili sav ulozeni novac ?

Naravno da nisu, ali su jedni od rijetkih koji zarađuju. Ulaganja su dugoročna, u milijardama USD. Tko preživi, pričat će. Kladim se da će MS preživjeti.

16 godina
moderator
tgmcro kaže...

Copilot je u svom prvom izdanju bio najlošiji AI virtualni asistent na tržištu.

Da nije tako (a je, govorim to kao nezadovoljni korisnik) - ne bi se Microsoft odlučio tako brzo promijeniti - SVE.

...
16 godina
Miro kaže...
tgmcro kaže...

Da nije tako (a je, govorim to kao nezadovoljni korisnik) - ne bi se Microsoft odlučio tako brzo promijeniti - SVE.

Plaćeni Copilot asistent (mjesečnu pretplatu) su kupile tisuće velikih firmi u svijetu za milijune svojih korisnika, počevši prije otprilike godinu dana. I to su napravili vrlo brzo nakon njegove dostupnosti, dakle na osnovu isprobanih prvih verzija u ograničenim testnim grupama. Razlog je bio njegova integriranost u Office aplikacije i konkretna pomoć pri dnevnom radu, umjesto "samo" odgovaranje na pitanja kako su radili ostali asistenti. Primjer integracije su poslije slijedile druge velike AI firme kao Google, Amazon, itd. 

Ne znam jesi li koristio plaćenu ili javno dostupnu verziju, među njima su velike razlike.

Stoga, nope, razlog promjenama nije jer je bio "najlošiji AI virtualni asistent", nego dugoročni plan razvoja Copilota, koji se krenulo izređivati prije više od godinu dana. A ovakve promjene, "SVE", se ne događaju u ovakvoj tehnologiji preko noći, jer su se korisnici žalili na nešto, ovaj UI je već duuugo u razvoju i testiranju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2024 17:44 (tgmcro).
16 godina
moderator
tgmcro kaže...
Miro kaže...
tgmcro kaže...

Plaćeni Copilot asistent (mjesečnu pretplatu) su kupile tisuće velikih firmi u svijetu za milijune svojih korisnika, počevši prije otprilike godinu dana. I to su napravili vrlo brzo nakon njegove dostupnosti, dakle na osnovu isprobanih prvih verzija u ograničenim testnim grupama. Razlog je bio njegova integriranost u Office aplikacije i konkretna pomoć pri dnevnom radu, umjesto "samo" odgovaranje na pitanja kako su radili ostali asistenti. Primjer integracije su poslije slijedile druge velike AI firme kao Google, Amazon, itd. 

Ne znam jesi li koristio plaćenu ili javno dostupnu verziju, među njima su velike razlike.

Stoga, nope, razlog promjenama nije jer je bio "najlošiji AI virtualni asistent", nego dugoročni plan razvoja Copilota, koji se krenulo izređivati prije više od godinu dana. A ovakve promjene, "SVE", se ne događaju u ovakvoj tehnologiji preko noći, jer su se korisnici žalili na nešto, ovaj UI je već duuugo u razvoju i testiranju.

S obzirom da već plaćam mjesečnu pretplatu za M365, kojeg je Copilot dio, kako ti kažeš "besplatno", očekivao bih da ipak imam više koristi od njega, nego li od ChatGPT-a ili Geminija, jer - pazi ovo, OpenAI-i i Googlu ne plaćam ni centa!

Moje korisničko iskustvo (besplatnih verzija) je takvo da sam bio puno zadovoljniji do sada i s ChatGPT-em i s Geminijem, nego Copilotom, kojeg na koncu i vrlo rijetko uopće koristim. Pa kada bih sada zaključio da mi AI asitencija toliko treba da je vrijeme za uzimanje neke pro verzije uz pretplatu - birao bih između ponuda OpenAI-a i Googlea, Copilot mi ne bi bio opcija.

No, najavljene promjene su vrlo zanimljive i samo zbog njih bi mi i Copilot opet bio među kandidatima - ali i dalje Microsoftu zamjeram što nama koji smo godinama pretplatnici na Office, danas MS365 (a i više od toga, ali nebitno) traži ekstra pretplatu za AI asistenta.

...
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2024 18:24 (Miro).
16 godina
Miro kaže...

S obzirom da već plaćam mjesečnu pretplatu za M365, kojeg je Copilot dio, kako ti kažeš "besplatno", očekivao bih da ipak imam više koristi od njega, nego li od ChatGPT-a ili Geminija, jer - pazi ovo, OpenAI-i i Googlu ne plaćam ni centa!

Kako mislis dio, nije li Copilot 28 EUR dodatno na M365 pretplatu?

Mislim na office integraciju, standalone copilot u edge-u je kriminal.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2024 19:37 (SupremeCommander).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice