Mi smo u Hrvatskoj svi žrtve socijalnog inženjeringa ,ajde neka je netko progovorio o tome.
Listopad je mjesec kibernetičke sigurnosti, u foku
- poruka: 6
- |
- čitano: 2.499
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja sam malo stariji i sjecam se vremena kad je svaki psihopat, lopov, kriminalac, mutni tip, imao pristup popisu ljudi s imenima, prezimenima, adresom, brojem telefona....
zvalo se to telefonski imenik i bilo je javno dostupno svima, u svakom trenutku.
ja sam malo stariji i sjecam se vremena kad je svaki psihopat, lopov, kriminalac, mutni tip, imao pristup popisu ljudi s imenima, prezimenima, adresom, brojem telefona....
zvalo se to telefonski imenik i bilo je javno dostupno svima, u svakom trenutku.
ne samo to nego , imao si 4 različita ključa za automobil, ... , U CIJELOJ DRŽAVI!!
danas, svaki automobil ima svoj jedinstveni ključ!
"Mjesec kibernetičke sigurnosti" :facepalm:
Još malo prodavanja magle od strane raznih EU ureda koji ne rade apsolutno ništa.
Internet prijevare su u punom zamahu i rastu rapidno, a to je posljedica nerada jer dotični "uredi" koji bi se trebali baviti prevencijom ne rade apsolutno ništa.
Nekakve igraonice, dijeljenje letaka i pozivanje na oprez su smijurija i samo trošenje para iz proračuna.
Običan čovjek ni ne zna za takve blesave manifestacije niti ga se na taj način može upozoriti.
MUP mora imati sajt za online prijavu prevare i konačno početi traziti likove koji već godinama operiraju na njuškalu i ostalim platformama.
Bitno je da se svi kite nekakvim pridjevima tipa cyber, kibernetika, a za prijavu protiv prevare moraš ići fizički u postaju i tamo valjda prilagati screenshotove isprintane na papiru.
Sramota sve skupa, ali bitno da se pare troše i da se nešto događa, makar sve bilo glumatanje.
.
EU zašto ovakva diskriminacija?