Listopad je mjesec kibernetičke sigurnosti, u foku

poruka: 6
|
čitano: 2.499
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Listopad je mjesec kibernetičke sigurnosti, u foku".
6 godina

Mi smo u Hrvatskoj svi žrtve socijalnog inženjeringa ,ajde neka je netko progovorio o tome.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2024 8:22 (gpd).

1 0 hvala 0
9 godina

ja sam malo stariji i sjecam se vremena kad je svaki psihopat, lopov, kriminalac, mutni tip,  imao pristup popisu ljudi s imenima, prezimenima, adresom, brojem telefona....

zvalo se to telefonski imenik i bilo je javno dostupno svima, u svakom trenutku.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
4 0 hvala 0
6 godina
Re: Listopad je mjesec kibernetičke sigurnosti, u
Damir22 kaže...

ja sam malo stariji i sjecam se vremena kad je svaki psihopat, lopov, kriminalac, mutni tip,  imao pristup popisu ljudi s imenima, prezimenima, adresom, brojem telefona....

zvalo se to telefonski imenik i bilo je javno dostupno svima, u svakom trenutku.

ne samo to nego , imao si 4 različita ključa za automobil, ... , U CIJELOJ DRŽAVI!!

danas, svaki automobil ima svoj jedinstveni ključ!

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2024 9:52 (gpd).
5 mjeseci

"Mjesec kibernetičke sigurnosti" :facepalm:

Još malo prodavanja magle od strane raznih EU ureda koji ne rade apsolutno ništa.

Internet prijevare su u punom zamahu i rastu rapidno, a to je posljedica nerada jer dotični "uredi" koji bi se trebali baviti prevencijom ne rade apsolutno ništa.

Nekakve igraonice, dijeljenje letaka i pozivanje na oprez su smijurija i samo trošenje para iz proračuna.

Običan čovjek ni ne zna za takve blesave manifestacije niti ga se na taj način može upozoriti.

MUP mora imati sajt za online prijavu prevare i konačno početi traziti likove koji već godinama operiraju na njuškalu i ostalim platformama.

Bitno je da se svi kite nekakvim pridjevima tipa cyber, kibernetika, a za prijavu protiv prevare moraš ići fizički u postaju i tamo valjda prilagati screenshotove isprintane na papiru.

Sramota sve skupa, ali bitno da se pare troše i da se nešto događa, makar sve bilo glumatanje.

2 0 hvala 3
6 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2024 13:05 (gpd).
13 godina
Kibernetička sigurnost zaslužuje barem dva do tri mjeseca u godini.
EU zašto ovakva diskriminacija?
vicious
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice