Australija ozakonila ravnotežu između poslovnog i

poruka: 9
|
čitano: 3.436
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Australija ozakonila ravnotežu između poslovnog i ".
16 godina

Tko će biti zabrinut ako ne oni koji profitiraju od tuđeg rada... Vjerojatno i onaj lik koji je bio u google-u iz članka od prije par tjedana bi bio zabrinut zbog ovog. Zamisli bezobraštine da ljudi žele privatni život... Nitko ne misli na managere i dioničare, kako povećati dividende i bonuse ako ljudi nakon radnog vremena više ne rade??

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina

Šljiviš posao i tvrtku u kojoj sve ovisi o tebi a ti nisi vlasnik. 

7 0 hvala 1
11 godina

Sto se dogadja kad neki (australski) zaposlenik agencije (outsourcing firme) odradi svoje i onda se probudi team lead iz amerike i pocne slati ovome mailove i slack poruke?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Australija ozakonila ravnotežu između poslovno

Aussie boy će odmah početi raditi...

dok npr. Frenči ne jebe živu silu, backupovi pucaju, šalju mu mailove 4-5 osoba, ništa, niente....

ne znam kakom mi se javio na mob, pa sam mu rekel da smanji joie de vivre i da pogleda kaj se pripetilo...

tako da zakon ima smisla da se obrane beskičmenjaci koje bi gazde/nadređeni/mikromenažderi mrčili na suho od nemila do nedraga...

ostali, koji imaju posloženo u glavi sve kak spada, sami znaju napraviti trijažu zahtjeva...

Ju je je? Je ju je!
16 godina
trolaslavonska kaže...

Sto se dogadja kad neki (australski) zaposlenik agencije (outsourcing firme) odradi svoje i onda se probudi team lead iz amerike i pocne slati ovome mailove i slack poruke?

Ništa.

13 godina

Očito imam ludu sreću u životu, niti na jedom poslu, čak niti studentskom koji su tada bili pojam za izrabljivanje i minimalac, nisam imao problem da su me šefovi tražili da ostanem duže niti kontaktirali  izvan radnog vremena. 

Ali def. sam za svako, pa i minimalno povećanje prava radnika.

Halo Bing! Kako bratac?

0 0 hvala 0
13 godina

Ili su vidjeli da nema zaje*ancije.

Mene su također gazili  sa prekovremenim, naravno neplaćenim, po sezonama, dok se jednog dana u točno 15.55 nisam pokupio u garderobu. Šefica me podrugljivo pogledala i rekla da se radi do 16.00, rekoh ja u 16.00 moram bit slobodan od posla, što znači izvan radne robe. Treba mi 5 minuta da se umijem i presvučem, pa tako u 15.55 završavam.

Ako želi da radim dodatno, možemo se dogovorit, ali moj minimalni uvijet je 100% satnice. 

Likuša me gledala ko da sam joj pobio pola familije. 

Naši šefovi i poslovođe su izrabljivačka banda. Od takvog su naroda i tu nema pomoći. Lijepo i kulturno ne razumiju, ali itekako razumiju silu.

Alane, bježmo, njih je dvojica, a mi smo sami.

9 0 hvala 3
8 godina
Hornet_93 kaže...

Zamolio bih te, sebe radi, da ne zoves nikoga nikada sef ili gazda.

6 godina
Kako su ljudi zaboravna vrsta. Pa upravo se komunizam uzdigao radi sličnih problema i donio ono zlatno pravilo 8 sati rada, od ponedjeljka do petka.

Ovi novi menađerski bi voljeli to vratiti na njima dobra stara vremena kad se radilo 13-14 sati na dan, od ponedjeljka do ponedjeljka, ali sigurno bi im godila i dodatna zarada nad djecom kao što su u dobra stara vremena i djeca radila 14 sati na dan od ponedjeljka do ponedjeljka.

No pasaran, treba čuvati i poštivati prava koja su "naši" stari sa svojom krvi ostvarili. Nebitno u kojem režimu i pod kojom kapom.
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2024 10:19 (ajimerej).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice