Njemačka s 5 milijardi eura subvencionira izgradnj

poruka: 12
|
čitano: 4.441
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Njemačka s 5 milijardi eura subvencionira izgradnj".
6 godina

Kad Kina subvencionira proizvodnju elektro-auta, onda su oni gadovi nepošteni i nabije im se dodatna carina za kaznu. Irsku je EU kaznila prije nešto godina jer je "oprostila" porez Microsoftu i još nekim velikim firmama. A ovo je sad skroz u redu i dobiva palac gore od cijele Evrope. Valjda sam prenaivan ili preglup jer mi se to čini malo licemjerno. 

6 8 hvala 0
15 godina
Re: Njemačka s 5 milijardi eura subvencionira izgr
Space Cadet kaže...

Kad Kina subvencionira proizvodnju elektro-auta, onda su oni gadovi nepošteni i nabije im se dodatna carina za kaznu. Irsku je EU kaznila prije nešto godina jer je "oprostila" porez Microsoftu i još nekim velikim firmama. A ovo je sad skroz u redu i dobiva palac gore od cijele Evrope. Valjda sam prenaivan ili preglup jer mi se to čini malo licemjerno. 

neposteni?? 

A gledaj ima svakakvih blesavih ljudi koji svasta misle. Nemoj se zivcirati. Carine su carine i odreduju se proizvoljno pliticki. Ali to sto je irska "oprostila" porez je krsenje zakona. A to bi bilo nesto drugo.  ( iako jos uvijek cekam vijest da je itko ista platio )

3 godine

Pa odlicna vijest za svelike!

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Space Cadet kaže...

Pa nije tu samo problem subvencioniranja auta, nego cijela politika kineske KP, gdje ako hoćeš napraviti tvornicu trebaš im dati uvid u cijelu proizvodnu tehnologiju, isto tako Kinezi oporezuje strane proizvođaće vozila, a da ne govorimo sa svojom regulativom smanjuju konkuretnost strane konukrencije prema domačim proizvođačima.

Druge strane proizvodnja čipova je strateška industrija za EU i zato će ovo proći korz priste jer je cilj imati proizvodnju u Europi.

Ne znam kakvu koristim imamo od Amzona, MS da bi se takvim kompanija opraštao porez?

fluffy_inside
8 godina
konjRR kaže...

neposteni?? 

A gledaj ima svakakvih blesavih ljudi koji svasta misle. Nemoj se zivcirati. Carine su carine i odreduju se proizvoljno pliticki. Ali to sto je irska "oprostila" porez je krsenje zakona. A to bi bilo nesto drugo.  ( iako jos uvijek cekam vijest da je itko ista platio )

Nikakvog kršenja Zakona nije bilo jer je Irska radila što je po Irskom zakonu i trebala. Unija je rekla Irskoj da mora naplatiti poreza koliko Unija kaže. Irska: srednji prst. I na tome je ostalo nakon 7-8 godina sudskih trakavica.

Ja rekoh
15 godina
neaktivan

Za[to se ide na 10 godina star proces? Pretpostavljam da su ovo vise cipovi za industriju i automatizaciju? ima li neka prednost ovih procesa u odnosu na novije?

"So say we all"

0 0 hvala 0
4 godine
Ajmo sada risc-v i pokažite srednji prst licencama.

2 0 hvala 0
16 godina

Taman dok se ta tvornica napravi i krene s proizvodnjom, zeleni će donijeti neki novi eko zakon kojeg će ta tvornica kršiti pa će ju morati zatvoriti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Feudalac kaže...
.. Irska: srednji prst. I na tome je ostalo nakon 7-8 godina sudskih trakavica.

-da i ne.. tj eu-komisija je stvar 'riješila', presulida-kaznila.. naplata 13 (i po) mil.. no tu je bregzit, šefovi, interesi i princeza-eu koja se pravi naivna dok je guze kako stignu, jer imaš razne krize od pandemije do ratova i energenata.. pa se ne smije zamjeriti ujki tj sve je 'riješeno', dok se pristojno diskreno pravimo da nitko nije primijetio prdac.. đentlmenski :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
ihush kaže...
Feudalac kaže...
.. Irska: srednji prst. I na tome je ostalo nakon 7-8 godina sudskih trakavica.

-da i ne.. tj eu-komisija je stvar 'riješila', presulida-kaznila.. naplata 13 (i po) mil.. no tu je bregzit, šefovi, interesi i princeza-eu koja se pravi naivna dok je guze kako stignu, jer imaš razne krize od pandemije do ratova i energenata.. pa se ne smije zamjeriti ujki tj sve je 'riješeno', dok se pristojno diskreno pravimo da nitko nije primijetio prdac.. đentlmenski :)

Irska je imala vrlo jednostavan argument - porezi nisu dio europske pravne stečevine pa prema tome unija nije ni nadležna. To je prihvatio i opći sud te poništio odluku Komisije. Komisija se žalila tražeći rupe u pravilima i još uvijek nije dovršeno, ali novci više nisu na založnom računu. Tako da ovaj put Komisija nije popustila i nije se naguzila, ispalo je samo da su se malo zaletili.

Ja rekoh
7 godina
protjeran
Sa kovidom, kao da je posljedica istog u vidu ostecenja razuma, EU i zapadni svijet su donijeli odluku da prelaze na komunizam tako da su drzavne potpore sada in. Tako npr sto se vise zaduzujemo kao u zadnje 4 godine bolji kreditni rejting imamo. I AP igra isto, stvori sa partnerima EU krizu koju rjesava subvencijama i prijeti tvrtkama da ih nece dobiti ako ga ne slusaju kao kod slavne aplikacije za pracenje cijena.Isto rade svjetske banke s ecb scorom... Tako sve tvrtke se ponasaju isto kao kineske npr sve tretiraju kupce kao idi... Pa vezuju cep za bocu. To je kljuc spasa planeta . Nedaj boze imati staklene boce. Cep je rjesenje (mozda ne za klimu ali bar se izruguju covjekom kao u svemu zadnje 4 godine). Ajde da vidim tvrtku koja nece raditi takve cepove. Ima da rade sto im se kaze kao "nekad". Naravno neki predvode, recimo Lidl ce bi prvi koji ce ukinuti gotovinu,a cijene ce biti bar kodovi. Pa ces ici mobitelom i gledati. U pocetku svi iste cijene,a kasnije svako svoju, ovisi koliko si poslusan drug. Lidl je i prvi ukinuo Bozic i cestitao svima "blagdane" lani sto god to bilo. Uskoro slijede i drugi. Pitam se kad ce prosjecan drug shvatiti da je postao drug.
15 godina

Ma to se danas cini da je 10 godina star proces. Ali pise da ce tvornica profunkcionirati punim kapacitetom 2029. Tada vise nece biti problem sto je proces star 10 godina :D

Vjerojatono je jeftinije sve skupa zato sto je stariji proces. Mada i meni nije jasno zasto raditi nesto tako staro. Novi proces ce lako zastartiti, ali obratno tesko.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice