Splitska zračna luka na meti hakera, brojni letovi

poruka: 38
|
čitano: 15.302
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Splitska zračna luka na meti hakera, brojni letovi".
16 godina
Re: Splitska zračna luka na meti hakera, brojni le
Gajotres kaže...
Pa vidi uhljebima su sigurno sustav digli privatni podizvođači, profesionalci.

Ali onda su otisli i prepustili uhljebima. A i podigli su po zeljama tih nekih/istih uhljeba. ( jedna od pretpostavljenih karakteristika uhljeba je da su njapametniji, mozda cak i od samih sebe, tako da slusaj savjet nikoga, pa mozda ni samih sebe  )

9 godina
gpd kaže...

Kibernetički napadi postaju sve manje složeniji s vremenom, tako da ih može bilo tko uraditi.

(I zato je teže i boriti se protiv njih.)

Nije tehnologija sve bugovitija , nego ljudski faktor.

Jako krivo misliš. Neke stvari može raditi svatko, ali napadi ovakve vrste koje gledamo u posljednje vrijeme nisu ni malo jednostavni. Treba znanja i resursa za to. A to ne može neki klinac iz garaže. Zato i postoje sumnje da iza nekih od tih hakerskih grupa stoje cijele države koje ih ne samo potiču nego i financiraju. 

To je postao "ozbiljan" posao. I zato je teško boriti se protiv takvih napada. 

Life is jazz. Play it cool.
7 godina
Macumba kaže...
gpd kaže...

Kibernetički napadi postaju sve manje složeniji s vremenom, tako da ih može bilo tko uraditi.

(I zato je teže i boriti se protiv njih.)

Nije tehnologija sve bugovitija , nego ljudski faktor.

Jako krivo misliš. Neke stvari može raditi svatko, ali napadi ovakve vrste koje gledamo u posljednje vrijeme nisu ni malo jednostavni. Treba znanja i resursa za to. A to ne može neki klinac iz garaže. Zato i postoje sumnje da iza nekih od tih hakerskih grupa stoje cijele države koje ih ne samo potiču nego i financiraju. 

To je postao "ozbiljan" posao. I zato je teško boriti se protiv takvih napada. 

Što krivo mislim?

Iza ovog napada  vjerojatno stoji organizacija, u smislu kao što iza nekoga tko razbije ciglom izlog stoji proizvođač cigli, crijepova i krovnih obloga.

Dakle da, u pravu si, iza napada vjerojatno stoji organizacija, međutim... i ja sam u pravu. (Može bilo tko uraditi kibernetički napad, ili "ciglom razbiti izlog")

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2024 15:29 (gpd).
16 godina
konjRR kaže...
Gajotres kaže...

Ali onda su otisli i prepustili uhljebima. A i podigli su po zeljama tih nekih/istih uhljeba. ( jedna od pretpostavljenih karakteristika uhljeba je da su njapametniji, mozda cak i od samih sebe, tako da slusaj savjet nikoga, pa mozda ni samih sebe  )

Ne znam za Splitsku zračnu luku aki večina IT firmi više zarađuje na održavanju projekta nego na prodaji samog projekta. Moram priznati da ne znam firmu koja isporuči nešto i onda ne ugovori održavanje 

15 godina
Gajotres kaže...

privatni izvođači - da, i to ne makar kakvi, ugledni članovi stranke! 
Profesionalci? - da! Kako može kum od načelnika bit nešto drugo. Ipak je to vamilija.
IT profesionalci? - Zaposlijo sad susjedovog malog koji je završio oni tečaj za te komp'tore (pisalo na tender da se mora imat kadar od struke) 

Nego daj janjetinu, a te stvari ćemo poslije. 

16 godina
Tko im je izvođać? Kojoj stranci pripada? Tipa King je HDZ, Infodom je SDP, Apis je SDP, Cuspis je HDZ, itd.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2024 11:53 (Gajotres).
16 godina
Gajotres kaže...
konjRR kaže...
Gajotres kaže...

Ne znam za Splitsku zračnu luku aki večina IT firmi više zarađuje na održavanju projekta nego na prodaji samog projekta. Moram priznati da ne znam firmu koja isporuči nešto i onda ne ugovori održavanje 

U vijestima daju izjavu da su radili "njihovih" osam informaticara na rjesavanja poteskoca itd. E sad privatna frima ali stranacka? Onda opet jesu njihovi. I opet uhljebi 

16 godina
konjRR kaže...
Gajotres kaže...
konjRR kaže...
Gajotres kaže...

U vijestima daju izjavu da su radili "njihovih" osam informaticara na rjesavanja poteskoca itd. E sad privatna frima ali stranacka? Onda opet jesu njihovi. I opet uhljebi 

Kao dobar dio HR IT-a koji u manjoj ili večoj mjeri odrađuje posao za državu, županije, opčine i mjesene zajednice, tako da su na kraju svi uhljebi. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice