Ali onda su otisli i prepustili uhljebima. A i podigli su po zeljama tih nekih/istih uhljeba. ( jedna od pretpostavljenih karakteristika uhljeba je da su njapametniji, mozda cak i od samih sebe, tako da slusaj savjet nikoga, pa mozda ni samih sebe )
Splitska zračna luka na meti hakera, brojni letovi
- poruka: 38
- |
- čitano: 15.302
- |
- moderatori:
vincimus
Kibernetički napadi postaju sve manje složeniji s vremenom, tako da ih može bilo tko uraditi.
(I zato je teže i boriti se protiv njih.)
Nije tehnologija sve bugovitija , nego ljudski faktor.
Jako krivo misliš. Neke stvari može raditi svatko, ali napadi ovakve vrste koje gledamo u posljednje vrijeme nisu ni malo jednostavni. Treba znanja i resursa za to. A to ne može neki klinac iz garaže. Zato i postoje sumnje da iza nekih od tih hakerskih grupa stoje cijele države koje ih ne samo potiču nego i financiraju.
To je postao "ozbiljan" posao. I zato je teško boriti se protiv takvih napada.
Kibernetički napadi postaju sve manje složeniji s vremenom, tako da ih može bilo tko uraditi.
(I zato je teže i boriti se protiv njih.)
Nije tehnologija sve bugovitija , nego ljudski faktor.
Jako krivo misliš. Neke stvari može raditi svatko, ali napadi ovakve vrste koje gledamo u posljednje vrijeme nisu ni malo jednostavni. Treba znanja i resursa za to. A to ne može neki klinac iz garaže. Zato i postoje sumnje da iza nekih od tih hakerskih grupa stoje cijele države koje ih ne samo potiču nego i financiraju.
To je postao "ozbiljan" posao. I zato je teško boriti se protiv takvih napada.
Što krivo mislim?
Iza ovog napada vjerojatno stoji organizacija, u smislu kao što iza nekoga tko razbije ciglom izlog stoji proizvođač cigli, crijepova i krovnih obloga.
Dakle da, u pravu si, iza napada vjerojatno stoji organizacija, međutim... i ja sam u pravu. (Može bilo tko uraditi kibernetički napad, ili "ciglom razbiti izlog")
Ali onda su otisli i prepustili uhljebima. A i podigli su po zeljama tih nekih/istih uhljeba. ( jedna od pretpostavljenih karakteristika uhljeba je da su njapametniji, mozda cak i od samih sebe, tako da slusaj savjet nikoga, pa mozda ni samih sebe )
Ne znam za Splitsku zračnu luku aki večina IT firmi više zarađuje na održavanju projekta nego na prodaji samog projekta. Moram priznati da ne znam firmu koja isporuči nešto i onda ne ugovori održavanje
privatni izvođači - da, i to ne makar kakvi, ugledni članovi stranke!
Profesionalci? - da! Kako može kum od načelnika bit nešto drugo. Ipak je to vamilija.
IT profesionalci? - Zaposlijo sad susjedovog malog koji je završio oni tečaj za te komp'tore (pisalo na tender da se mora imat kadar od struke)
Nego daj janjetinu, a te stvari ćemo poslije.
Ne znam za Splitsku zračnu luku aki večina IT firmi više zarađuje na održavanju projekta nego na prodaji samog projekta. Moram priznati da ne znam firmu koja isporuči nešto i onda ne ugovori održavanje
U vijestima daju izjavu da su radili "njihovih" osam informaticara na rjesavanja poteskoca itd. E sad privatna frima ali stranacka? Onda opet jesu njihovi. I opet uhljebi
U vijestima daju izjavu da su radili "njihovih" osam informaticara na rjesavanja poteskoca itd. E sad privatna frima ali stranacka? Onda opet jesu njihovi. I opet uhljebi
Kao dobar dio HR IT-a koji u manjoj ili večoj mjeri odrađuje posao za državu, županije, opčine i mjesene zajednice, tako da su na kraju svi uhljebi.