(Super)beton nalik na sedef

poruka: 3
|
čitano: 6.004
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "(Super)beton nalik na sedef".
5 godina
offline
(Super)beton nalik na sedef

Da nije to nesto kao NagarJuna cement?

 

 
8 0 hvala 0
15 godina
offline
(Super)beton nalik na sedef

pa i biseri su "samo sedef". sad će nas zatrpati lažnjacima nalik. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
(Super)beton nalik na sedef

-zgodan članak. uobičajeno pitko štivo, nedjelja, kava.. :)

 

-no kao svaki početak ima početničke greške-mane, ne članak nego 'beton', tj proces-metodologija, ograničenost ideje koja treba pogledati 'iza ugla'.. tj umjesto ljevanja-rezanja, 3d-printer, koji već postoji i printa kućice.. tj kad se to simbiozom spoji, dobit ćemo 'prirodni optimum' metode ako mogu tako slikovito 'usmjeriti ideju u kojem smjeru treba gledati-ići'.. tj 3d printeru dodati dva filera, materijala, krut-elastičan, naizmjenično sačasto i eto 'prirode'.. naravno, nedeljno jutro pa sam extra pametan i 'ja bi to lijevom rukom'.. no ljen pa neću :) .. tj naravno da to nije baš tako, teže.. no sve u životu je tako, kad je lako obično nije vrijedno a čak i slučajno do nekih metoda ljudi dođu, otkriju, bez onog pitanja 'kako' .. kao što djeca nauče sisati odnosno znaju čim se rode, jednako znaju i hodati tj treba im samo vježba-kondicija-snaga.. ostalo je već tu.

-problem, svijet biznisa, odraslih.. npr industrija betona i industrija gume.. su dvije odvojene-različite grane, stručnjak jedne ne gleda u drugu.. a za ovakvu simbiozu je to potrebno, spajanje, kao što se morski rak spoji s moruzgvom.. ako je to rak-moruzgva otkrio evolucijom otkrit će i biz.. jedino mu možda treba par eona a možda to stigne već sutra..

-drugi problem, kad se sve radi po pravilima, npr kuće-zgrade.. atesti, tad ako krenemo da već sad imamo sve zanje-ideju i mogućnost, treba vremena, atesti-testovi, na požar, na potres.. to traje a tek tad se može dobiti dozvola za gradnju, što je opet ok jer da nema tih propisa bilo bi ruševina.. a takve stvari se mogu i opstruirati, postojećim interesima koji ne moraju biti za opće nego parcijalno-vlastito dobro.. tj kod svake akcije postoji reakcija itd. što dovede i do trećeg problema da kad sve imamo i znamo opet to ne znači da će 'pobjediti' bolje.. jer to u interesu-bizu nije primarni kriterij, npr politika-kontrola.. a dovoljno da usporedimo s farmaceutikom-ljekovima, patenti-licence, +10god za generičke i eto odgode nečeg dobrog za mase.. pri čemu je ovo stvar za mase, ne jedna cigla tj zakon velikih brojeva tad odlučuje što ide, ne bolje nego veliki brojevi, postojećeg, promjene i to tad samo sebi postane reakcija-kočnica.. pa do tog da nikad ne zaživi nešto dobro-korisno.. kao što u prirodi za kretanje imamo noge-krila-peraje.. nema kotača, ljudska exclusiva, tj jedino na nivou atoma micro i planeta macro imamo kružna kretanja no nema kotača, žbica tj ima privlačno-odbojene sile koje glume žbicu no za kretanje u flori-fauni nema.. znači li to da je kotač dobar-loš izum? ne.. itd.

 

-u priči o raku i moruzgvi, postoji i durga priča, o žabi i škorpionu.. (poplava, .. ono kad škorpion nagovori žabu da ga prenese i ubije, utope se.. 'to je jače..' i 'znaš ti mene'..), odnosno kao dva krimi-bossa, lako se dogovore oko plijena no ponekad se ubijaju bez dogovora.. obje priče su realnost mada samo priče za djecu uz kavu.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice