Zemlja nije spremna spriječiti veliki udar asteroi

poruka: 8
|
čitano: 6.465
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zemlja nije spremna spriječiti veliki udar asteroi".
9 godina

Kad nam svemir pošalje kamenčugu, a mi nismo spremni, najebasmo i ja i mi i ti i svi vi skupa samnom.

Tako s i dinosauri vježbali pa nisu stigli na vrijeme. A nije bilo Brucea Willisa da ih spasi, a sad više ni nas ne može spasiti jadan.

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
Re: Zemlja nije spremna spriječiti veliki udar ast

ak moze Biden biti predsjednik, dobar je jos Bruce da nas spasi. 

6 godina

A EMP udar? Sutra da se spži sva elektronika..kuku lele, nema fejsa, nema youtube-a, interneta, mobitela, mailova, šefa koji nadrkan zove van radnog vremena.. 

Morali bi se više družit međusobno i zabavljati, dogovarat u živo i držat se toga, kao u osnovnjaku kad se išlo na lovice i nogomet. Hmm..užas.. Da.. Kako smo samo bez tehnologije tad..sve nekako ljudski, analogno. Strava taj EMP pa nas vrati u 70-te, 80-te..hmmm..

Moj PC  
2 1 hvala 0
9 godina

sta sprijeciti? organizirati tulum dobrodoslice....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
8 0 hvala 0
8 godina

Bez brige. Neće nas svemirsko kamenje istrijebiti. Na dobrom smo putu da to sami učinimo.

Prosječno glup i umjereno lud
Moj PC  
9 0 hvala 1
15 godina
Ja imam rjesenje: don't look up! 🤣
Brkoni

4 0 hvala 0
16 godina

"ključna prateća promatranja bila su odgođena za sedam mjeseci jer je asteroid prolazio iza Sunca iz Zemljine perspektive."

E ovo mi nije jasno, da još nemamo neki wide range surveilance koji bi kruižio oko sunca s druge strane. 
sjećam se da je npr. američki pentagon POKLONIO 2 satelita mrcine blizance Hubbleu (plus jedan polovični), jer im je eto tih par špijunskih teleskopa bilo višak (pitaj boga kolko su ih onda za sebe napravili)
I to je mislim upravo tip širokog polja (za razliku od hubblea) "Wide Field Infrared Survey Telescope" koji bi mogli da se pošalju nekvim heavy launcherom na putanju oko sunca, lijepo kotrolirati sve i svašta oko našeg sunčevog sistema?
In January 2011 the National Reconnaissance Office (NRO) revealed to NASA the existence of two unneeded telescope optical systems,
originally built to be used in reconnaissance satellites, and available to the civilian agency.
NASA accepted the offer in August 2011 and announced the donation on 4 June 2012.
Istina, nije red da NASA plati sad sve da ih se adaptira za nove zadaće, iključujući nove ccd senzore i upravljačku elektroniku, ali pa eto baš navedena ekipa iz članka mogla bi sudjelovati, plus UN, jer 
nije da je ovo problem samo NASAe. Zašto bi ameri svojim poreznim davanjima štitili i južnu polutku, europu ili aziju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
overhaul kaže...

"ključna prateća promatranja bila su odgođena za sedam mjeseci jer je asteroid prolazio iza Sunca iz Zemljine perspektive."

E ovo mi nije jasno, da još nemamo neki wide range surveilance koji bi kruižio oko sunca s druge strane. 
sjećam se da je npr. američki pentagon POKLONIO 2 satelita mrcine blizance Hubbleu (plus jedan polovični), jer im je eto tih par špijunskih teleskopa bilo višak (pitaj boga kolko su ih onda za sebe napravili)
I to je mislim upravo tip širokog polja (za razliku od hubblea) "Wide Field Infrared Survey Telescope" koji bi mogli da se pošalju nekvim heavy launcherom na putanju oko sunca, lijepo kotrolirati sve i svašta oko našeg sunčevog sistema?
In January 2011 the National Reconnaissance Office (NRO) revealed to NASA the existence of two unneeded telescope optical systems,
originally built to be used in reconnaissance satellites, and available to the civilian agency.
NASA accepted the offer in August 2011 and announced the donation on 4 June 2012.
Istina, nije red da NASA plati sad sve da ih se adaptira za nove zadaće, iključujući nove ccd senzore i upravljačku elektroniku, ali pa eto baš navedena ekipa iz članka mogla bi sudjelovati, plus UN, jer 
nije da je ovo problem samo NASAe. Zašto bi ameri svojim poreznim davanjima štitili i južnu polutku, europu ili aziju?

Ali kad je obrana petrodol... ovaj, demokracije u pitanju, zilijarde nisu upitne 

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice