A o jakost polja nema informacija? Šta će ti jeftin magnet ako nema snagu?

Lako za magnete, mislim da su trenutno daleko bitnija nova otkrica u medicini. Ne moramo zivjeti sada odjednom 300 godina, ali za pocetak bi bilo lijepo da se pomogne onima koji su u stanjima gdje trenutno nema pomoci, a nadaju se da ce medicina nesto promijeniti... No, lijepo je cuti da se gibamo i s ovim magnetima. Ipak je AI tek u povojima....
"sustav algoritama otkrio toplu vodu"
Čim su takvi podaci izostavljeni vrlo vjerojatno znači da su jakosti male, inače bi se hvalili istima. Ovo je više hype nekakav za njihovu tehnologiju traženja novih materijala a ne najava boljih magneta.
Čim su takvi podaci izostavljeni vrlo vjerojatno znači da su jakosti male, inače bi se hvalili istima. Ovo je više hype nekakav za njihovu tehnologiju traženja novih materijala a ne najava boljih magneta.
Da to je sve čudno za prijenos u IT časopisu, ali hajd, opet je optimistično. Pogotovo bih ja računao na umjetnu inteligenciju koja bi analizirala trenutačne tehnologije baterija, jer, baš sam nedavno gledao, cijeli ovaj cirkus oko
"zero amission" vozila, proizvodnje struje i infrastrukture za napajanje svega toga je vevjerojatno zahtjevan za novim količinama rijetkih metala (koje dobrim dijelom u reketu posjeduje kina i susjedi rusi), a čak i za manje rijetke metale je potreba sumanuta: npr. samo količina bakra koja će biti potrebna za slijedećih 30 godina uz "planiranu tranziciju" na sve električno će zahtijevati tolike količine koje je zemaljska civilizacija izrudarila u čitavom svom vijeku do sada. A naravno da su postojeći rudnici sve siromašniji postotkom potrebnog metala, i da se pri tome sumanuto truje voda (koje uzgred baš kod rudnika bakra npr. u bakrom najbogatijem Čileu i Peruu više gotovo na tim lokacijama ni nema).