Američka banka otpustila grupu zaposlenika jer su

poruka: 12
|
čitano: 9.570
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Američka banka otpustila grupu zaposlenika jer su ".
6 godina

nisu tipkali, a dobivali plaću

baš me zanima jel neki od njih dobio kakav performans review gdje je pohvaljen za svoje doprinose

tko zna koliko još takvih uhljeba ima po raznim odjelima golemih korporacija, idealan posao

3 0 hvala 0
7 godina
Re: Američka banka otpustila grupu zaposlenika jer

Trebali bi otpustit njihove šefove koji očito k...a ne znaju šta im ljudi u timovima rade niti dali imaju previše ili premalo posla, a ne njih koji su ovo napravili jer su očito umirali od dosade doma...

10 godina
neaktivan

Gledajte, nemamo potpune informacije o ovome slučaju. Ak' je to ovak' kako se navodi, to je ozbiljno kršnje radnog odnosa.

Kaj su trebali sa njima? Upozoriti da bi trebali raditi, a ne simulirati da rade?

Kada su na fakultetu varali sa blic provjeravama svojedobno, pa su se studenti poslije čudili zašto ih nisu upozorili da su varaju?

Ej, koja je to logika? Samo kaj su ima poništili taj kolegij. Mada su ih trebali odmah izbaciti sa fakulteta.

dzg
Moj PC  
0 3 hvala 0
3 godine

– odnosno, je li poslodavac implementirao kakvo softversko rješenje za praćenje aktivnosti na računalima, ili je do otkrića došlo slučajno. 

Kakav to treba poseban softver da se utvrdi je li netko od/radio zadan zadatak ?

合氣道
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
Ovdje je tesko reci tko je u krivu jer nedostaju detalji.
Osobno mislim da je pracenje aktivnosti na racunalima zaposlenika teska glupost. Barem sto se IT branse tice. Evo par primjera:
- dan 1 pisem skriptu
- dan 2 radim monitoring i ako sam izvrsio sve zadatke prakticki ne diram komp i buljim po Grafani
Za dan 1 ce korporacijski spijunski sustav prepoznati da tipkovnica radi konstantno.
Za dan 2 ce ta aktivnost biti minimalna, a ja samo radio ono sto je bio moj zadatak za taj dan. A budimo realni, HR su ti koji se bave tim glupostima i po njima ja taj dan imao sve 4 u zraku i gledao Netflix.
Ovo je malo hipotetski napisano jer u mojoj firmi srecom nemamo te spijunske gluposti, ali cisto primjera radi.

10 0 hvala 0
11 godina
Ovdje ce AI donijeti poboljsanja. Za obje strane. Dva AIa ce nadmudrivati jedan drugi. To na prvi pogled zvuci besmisleno, ali treba gledati u kontekstu kapitalizma.

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
Treba se promijeniti način rada u IT sektoru, manje po satu, više po zadatku

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

"nitko ne more mene tako malo platit, koliko ja malo mogu radit" 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
7 0 hvala 0
6 godina
Ima i jača "nitko meni ne može dignuti normu koliko ja mogu napraviti " 💪
6 godina
Primjer: dva UI-ja igraju šah jedan protiv drugoga i nikoga od zelenih ne brine uzaludna, ogromna potrošnja energije i resursa, kao i ispušćanje CO2.
16 godina
Kao što je nikonja napisao, šefovi/menadžment su oni koji se trebaju brinuti da su im zaposlenici produktivni. Isto tako dva zaposlenika ne odrađuju posao jednako. Ako jedan može odraditi zadano u roku 2h, za što onom drugom treba 8 ili više sati, onda ili ovom prvom treba uplatiti višestruku plaću ili ovom drugom dati otkaz. U praksi to izgleda da jedan glanca majmuna (ovaj drugi), a prvi ima burnout ako ga se stalno tjera da radi. Svako radno mjesto se može kvantificirati, samo to rijetko kada poslodavci rade kako spada.

2 0 hvala 0
7 mjeseci
dd.inc kaže...
Kao što je nikonja napisao, šefovi/menadžment su oni koji se trebaju brinuti da su im zaposlenici produktivni. Isto tako dva zaposlenika ne odrađuju posao jednako. Ako jedan može odraditi zadano u roku 2h, za što onom drugom treba 8 ili više sati, onda ili ovom prvom treba uplatiti višestruku plaću ili ovom drugom dati otkaz. U praksi to izgleda da jedan glanca majmuna (ovaj drugi), a prvi ima burnout ako ga se stalno tjera da radi. Svako radno mjesto se može kvantificirati, samo to rijetko kada poslodavci rade kako spada.

Realnost je da poslodavci točno znaju tko gura i toga "konja" forsiraju dok ne pukne AKA performance punishment. Njima je samo bitno da posao funkcionira.

Naravno glupo je generalizirati, ali moje iskustvo sa firmama je da uzmu u većini slučajeva radnika koji je najeftiniji. Evo, mi tražimo ljude već 2 godine i zanimljivo da se jedino studenti zaposle iako znam da su se javili i ljudi sa iskustvom, ali oni koštaju...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2024 8:51 (Hrki87).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice