Što znači Multitansking DOS??? Što je tu bilo multitasking?
Dali je on mogao imati pokrenut naprimjer text editor poput Edit i još dodatno sučelje kad bi htjeli još nešto upisivati u DOS a da ne zatvaramo textualni editor?
Što znači Multitansking DOS??? Što je tu bilo multitasking?
Dali je on mogao imati pokrenut naprimjer text editor poput Edit i još dodatno sučelje kad bi htjeli još nešto upisivati u DOS a da ne zatvaramo textualni editor?
Kliknuo sam pre par dana na YT na demonstraciju od 20-ak sekundi, koliko sam video (moram priznati da nisam bio posebno pažljiv), mogao si imati više pokrenutih aplikacija i prebacivati se između njih pomoću prečice na tastaturi.
Treba napomenuti da ova multitasking verzija DOS-a 4.0 nije ono što je kasnije objavljeno i ostalo poznato kao DOS 4.0. Verzija koja je zapravo otišla u produkciju nema multitasking i, ako je tačno ono što sam pročitao, nije zasnovana na istom kodu.
prva riječ da sam čuo da je DOS podržavao multitasking. Iako da budem iskren koristio sam ga samo da pokrećem igrice, i upišem "win" (koji je pokretao windowse 95 ako se ne varam) tako da o DOSu nemam skoro pa nikakvo znanje.
možda sam još nešto pokretao, tko će ga znati ... autoexec.bat?