Podrška Musku. AI ne smije postati black box za javnost i ne smije biti pod kontrolom šačice korporacija.
Zašto je Elon Musk tužio OpenAI: načela važnija od
- poruka: 4
- |
- čitano: 5.482
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim, s jedne strane, on je doista dao lovu za osnivanje OpenAI-a baš zbog toga jer mu se nije svidjelo kako Lary Page (Google) razmišlja o opasnosti od AI-a, čak su se posvadili zbog toga. Međutim, u međuvremenu je pokušao preuzeti OpenAI i pokazao se kao običan šupak u rugim stvarima tako da sam skeptičan oko njegovih motiva.
Kako god prošla ova priča, malo bačenog sunca na politike velikih tehnoloških firmi nije loše i svi ćemo imati koristi od toga tako da ga podržavam u pokretanju postupka
Tko o čemu, Elon "Daj mi pare i državne novčane poticaje" Musk o dobrobiti za čovječanstvo...
bla-bla-bla.....bla. :) onak, igrokaz, etika, dobar-loš.. slično kao što box-titule drži vlasnik i određuje kad će se tko za titulu boriti, pri čemu su oba boxera njegovo vlasništvo.. tj ms, google, oracle, amazon, musk.. su pod istim vlasnikom, ujkosem, ne pojedinac nego politika-interes oni koji drmaju svijetom-svime, naddržavne korporacije ugrubo kao recimo nato ... to je ujko, dok je ovo igrokaz za mase, dobar-loš, PR..