Ponavljam
photomath nikad nije bio iz RH
iz RH je samo bila sestrinska firma sa prihodima oko 8-9m €
u vlasnistvu Photomath LLC. (USA)
https://www.fininfo.hr/Poduzece/Pregled/photomath/Detaljno/650199
Ponavljam
Ponavljam
Ne lupetaj. Photomat je 100% hrvatska firma. Američka podružnica je bila zbog američkog tržišta, gdje se najbolje prodavala.
Nevjerovatna aplikacija, svaka im čast.
Ako te zanima potrudi se i istraži, pronađi završna izvješća i bilješke, to je sve negdje objavljeno. Neće ti nitko servirati te informacije da bi ti mogao lagodno srati po nekom.
Razumijem te i meni je žao što strane tvrtke kupuju hrvatske (i kupe vrhnje hrvatske pameti i ideja), a pogotovo ako su te tvrtke najuspješnije u svojem području (niši) na svijetu. Ne znam da li ti je poznata činjenica da je Damir Sabol osnovao prvo Photopay (MicroBlink) koji su prodavali bankama (Erste i Zagrebačka banka - slikaj i plati) iz čega je proizašao i sam Photomath (osnovan 2014. godine). Tek prošle godine je završeno preuzimanje Photomatha od strane Google-a nakon odobrenja EK. Dakle hrvatska tvrtka Photomath koju je prošle godine preuzeo Google. Pratio sam ovog čovjeka jedno vrijeme (imaš par njegovih predavanja na Youtube-u gdje objašnjava kako su započeli iz podruma Zagrepčanke), jer je jedan od rijetkih iz hrvatske koji je uspio napraviti proizvod (aplikaciju i tehnologiju u pozadini te aplikacije) na svjetskom nivou i sa svjetskim uspjehom.
Firma je osnovana u Hrvatskoj i kasnije prebačena u Ameriku kao što masa velikih kompanija prebacuje svoja središta gdje im bolje odgovara. To ju ne čini USA firmom. Da je USA firma sa Hrv podružnicuom nebi čekali 2 mjeseca odobrenje Europske komisije prije prodaje već bi ju bez problema prodali.
Kako volim ekipu koja nešto krivo tvrdi, pa kad im pokažeš da su u krivu, kažu ti da si sam pronađeš podatke koje oni tvrde. Zašto bi ja gubio vrijeme na pronalazak podataka koje ti tvrdiš? Ako raspravljaš o nečemu, daj dokaze za to što tvrdiš. Jer ako ne daš ništa, izgubio si raspravu i tu ista završava.
Nije važno. To je privatna firma i RH i građani RH ne polažu pravo na novac od njene prodaje.
I dalje nije američka kompanija. Američka podružnica je bila sestrinska firma hrvatskoj. Kako znam? Radio sam u Photomathu, tako da ono. To što su prebacili pravno u americi je vjerojano odraz dogovora s Google-om radi jednostavnije prodaje i daleko manjeg harača nego u EU.
Pravno gledano Coca Cola hrvatska je hrvatska firma. Možemo se mi igrati semantikom do prekosutra.
Edit: Kriva tema
Ali tom logikom Coca cola je prije švicarska nego američka, jer vlasnik "naše" Coca cole je CC beverages holding iz Nizozemske koji su pak podružnica Coca cole HBC, firme čije je vlasništvo u Švicarskoj. A vlasnici te firme su pak firma iz Luksemburga sa 23% i Coca cola sa 23% što znači da opet Coca cola nije američka.
Kupio sam ženi prije nekoliko dana IP15 pro. Pošto sve radi na mobitelu, laptop koristi jednom mjesečno, baterija joj zasad traje nešto malo više od jednog dana. Ne treba očekivati nešto posebno s time telefonom što se tiče battery life-a. Mali mob, mala baterija. Pro Max ili još bolje plus (ako te 120Hz ne dira previše, kao ni treća kamera) je gdje se već vidi battery life. Meni osobno na pro max-u nešto više od 2 dana baterija traje. 2-2,5, a ako malo koristim ide i 3.
Striček men' se čini da vam je post malo zalutao u krivu temu.
Ali tom logikom Coca cola je prije švicarska nego američka, jer vlasnik "naše" Coca cole je CC beverages holding iz Nizozemske koji su pak podružnica Coca cole HBC, firme čije je vlasništvo u Švicarskoj. A vlasnici te firme su pak firma iz Luksemburga sa 23% i Coca cola sa 23% što znači da opet Coca cola nije američka.
Kupio sam ženi prije nekoliko dana IP15 pro. Pošto sve radi na mobitelu, laptop koristi jednom mjesečno, baterija joj zasad traje nešto malo više od jednog dana. Ne treba očekivati nešto posebno s time telefonom što se tiče battery life-a. Mali mob, mala baterija. Pro Max ili još bolje plus (ako te 120Hz ne dira previše, kao ni treća kamera) je gdje se već vidi battery life. Meni osobno na pro max-u nešto više od 2 dana baterija traje. 2-2,5, a ako malo koristim ide i 3.
Striček men' se čini da vam je post malo zalutao u krivu temu.
Lol tek sam sad vidio.