ma imati mozak je precjenjeno!
Živjeli!
ma imati mozak je precjenjeno!
Živjeli!
Koliko sam popio cudo je da je nesto malo i ostalo
Zorane
Bolje imati manji mozak, što si inteligentniji više patiš u životu
Bolje umrjeti od Litre nego od Kapi.....Grunf-Alan Ford-
Nije mi problem veći mozak,kako kolega kaže što si gluplji manje se živciraš, ja bi veći pimpač, jel ima kakvi text o tome ?
Hahahhaha, napisat ce Dok članak o tome siguran sam
Jedan je život, a uostalom šta je s prehranom koju konzumiramo svaki dan, a o kvaliteti dovoljno govori to što se svako malo nešto miče s polica? Kad bismo se odrekli svega što nam smanjuje mozak bilo bi nam u najmanju ruku jako jako dosadno .
cesarićevi "vagonaši" nastali su prije suvremenih znanstvenih postignuća:
alkohol ubija... znamo, o znamo,
znamo da alkohol škodi,
no rakije, rakije, rakije amo,
jer utjehe nema u vodi.
Nije mi problem veći mozak,kako kolega kaže što si gluplji manje se živciraš, ja bi veći pimpač, jel ima kakvi text o tome ?
Odeš u gay bar i kažeš da ti treba veći pimpač.
Brzo ćeš ga dobiti.
Nego, pretjeruju s tim prevelikim štetnostima alkohola na mozak. sve su to naručene studije kao kad je nekad Oprah pozvala neurologa koji je izjavio da samo jedna tableta Ecstasy (MDMA) uništava neurone 40%.
Glupost na kub.
Alkohol i drugi opijati su nam u glazbi,, slikarstvu, poeziji, umjetnosti oćenito kroz povijest donijeli vrhunaravna djela.
Alkohol i opijati su štetni za matematičare i srodne znanosti.
I što znači "veći mozak"
Od kad veličina mozga ima utjecaja na IQ i kognitivne sposobnosti ?!
Bolje je imati mali, a biti telegentniji.
Teorija bizona kaže da je smanjivanje mozga ok:
Krdo bizona može se kretati onom brzinom kojom se kreće njegov najsporiji član. Kad predatori napadnu krdo, najslabiji i najbolesniji bizoni često budu prvi na udaru jer se kao najsporiji nalaze na začelju krda. To se zove prirodnom selekcijom, koja omogućuje krdu da se s vremena na vrijeme rješava onih koji ga usporavaju.
Ljudski je mozak s druge strane nakupina živčanih stanica, a kao cjelina funkcionira onoliko brzo koliko najsporija stanica može funkcionirati. Konzumacija alkohola uništava stanice u mozgu, ali zbog iste teorije o prirodnoj selekciji, alkohol napada najsporije i najslabije stanice, čime zapravo pomaže da mozak ostane brži i efektivniji.