I Hrvatski Telekom diže cijene, iznosi računa u st

poruka: 78
|
čitano: 23.113
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I Hrvatski Telekom diže cijene, iznosi računa u st".
16 godina
Re: I Hrvatski Telekom diže cijene, iznosi računa
Marko :D kaže...
Gajotres kaže...

...i fucking support koji mi riješi jebeni problem kroz par sati. Evo dva tjedna ovi debili iz A1 mami nikako riješiti kvar. 

Ne možeš uspoređivati podršku operatera koji je dostupan u cijeloj Hrvatskoj i koji ima preko milijun korisnika, s operaterom koji dostupan u par kvartova, te nema ni 100.000. 4Tel ima puno lakši posao od jednog A1 koji ima za održavati cijelu Hrvatsku. Tako je i Amis bio, svaki problem riješili su instant, nije bilo govornog automata, nazvao si i doslovno ti se u 10 sekundi javio čovjek koji je nešto znao. Ako nije mogao riješit problem na daljinu, sljedeći dan u dogovoreno vrijeme je došao tehničar i riješio kvar. Takvu podršku kakvu je imao Amis, nema niti jedan operater u Hrvatskoj i neće imati niti jedan operater u Hrvatskoj. No činjenica je da je to sve bilo moguće jer je Amis bio lokalni operater i nije imao toliko korisnika kao veliki telekomi, pa su se posebno mogli posvetiti korisniku. Kako A1 ima puno više korisnika od jednog 4Tel, a nedovoljan broj stručnih ljudi, nakon što ti i dođu otklonit kvar, tehničari bježe na drugu lokaciju; jer kad si veliki igrač, problema je puno, a vremena malo. Još tome nadodaj da na tržištu nema toliko puno kvalificirane radne snage. 

Nemoj misliti da branim A1, ne branim, mrzim ih jer su mi se popeli na vrh glave svojom neprofesionalnošću i bezobraznošću. Ali činjenica je da je uspoređivanje podrške velikih operatera i malih uspoređivanje krušaka i jabuka.

Gajotres kaže...

Za 267.5 kn dobijem 300/100, hrpu TV programa gdje je uključen HBO...

Ako gledamo daleko najbolju ponudu kod svih operatera, Telemach tu ispada kralj i nitko mu ne može doći ni blizu.

EON Trio Premium:

– 1000/500 totalni flat

– neograničen telefon (s besplatnim pozivima prema UG)

– EON TV Premium + HBO Max

– EON Smart Box + EON Smart TV + EON aplikacija (gledanje na 5 uređaja; 3 istovremeno) 

– TIDAL

= 42,90 € ili 44,90€ (ako nisi Telemach korisnik)

ili

EON Trio Full, sve isto osim HBO-a i TIDAL-a za 34,40€, odnosno 35,90€ ako nisi Telemach korisnik.

Ovako kompletnu ponudu i po toj cijeni nisam našao još ni kod jednog operatera. Ako se ne varam, može se dobit još jeftinije, ima u cjeniku na kojem se prodajnom kanalu može dobiti po onoj staroj cijeni.

Izgubio si me na riječi Telemach i 10/0.5 koje mi nude  a u SB dobijem oko 7.5/0.2 

Odustao od njih prije 6g kad je 4tel provukao optiku.  Možda je tebi nebitan odziv supporta meni koji radi od kuće je to bitno. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2023 9:06 (Gajotres).
9 godina
mp3david kaže...
Tcom je u startu skup, a oni jos vise misle poskupljivati. Užas.
Nakon svega ovoga više mi ni na kraj pameti nije uzimati pretplatu kod bilo kojeg operatera.

Sad je doslo do toga da u mobu imam karticu,privatni broj koji imam dugi niz godina, sa nesto malo para na njemu cisto da mogu nekog nazvat po potrebi, znacii bez ikakve tarife. Jer inace nit razgovaram niti saljem poruke, a ko treba nek me zove, sa sve ide " za đabe" preko mesengera, vibera i vocapa.
A drugi broj mi je internet kartica sa 30gb za 10€ i to je sve sta cu ja nekom operateru dati.

Tomato je nekad bio dobar, sad više nije.
A1 je poskupio, tako da sad kad krenu nove cijene gasim i flatericu koju sam koristio u ruteru sa sim karticom.
Tele2 se jos vise srozao otkad je postao telemach, tarife na bonove ko da smo u 2010 godini.

I sad pored sveg silnog poskupljenja tarife za mob, ako oces bilo sta na mobu koristiti moras platiti... Plati youtube da nemas reklama, plati spotify da mozes slusat glazbu neograniceno,plati netflix da gledas filmove, plati ovo ono da ti aplikacija ne izbacuje reklame, kupis iphone platis masno, moras na njemu svaki klinac platiti jer nemozes skinuti krekiranu aplikaciju van app storea.
E nema sanse da cu ista platiti, youtube vanced sve mi je bez reklama, za netflix tu je torrent, za spotify tu je apk pro file za neograniceno slusanje.
Hvala bogu na androidu.
Kad mi placa bude bila 2000€, mozda budem nesto i placao, a do tada mi je pun klinac poskupljenja i svega.
Sto vise poskupljuju, to cu ja sve manje i manje usluga koristiti, i to je to.
Treba ih sve sabotirati.
Jos vrijedi napomenuti da u svom mjestu, u 2023. godini kod sva tri operatera sam najvise na 3G signalu, jer mi 4G stalno nestaje. Vrhunska pokrivenost, za koju bi ja trebao masno placati, ma mrš!

kad se čovjek samo sjeti da apsolutno ništa od ovog prosječan čovjek prije 25godina nije plaćao, a danas četveročlana obitelj na tk račun potroši i do sto eura, 30ak na dsl i 4*10-15 na mobitel. najtragičnije, kao svi ostali računi zajedno.

14 godina
neaktivan

Općenito je poznato da se uzima operater kod kojeg ti je dostupna optika, ako ista nije, onda onaj tko nudi kabelsku infrastrukturu. Bakrena parica je na zadnjem mjestu. Ali i dalje, Telemach optika je dostupna na mjestima gdje je i A1, te HT. Meni su, recimo, dostupni i HT, i A1, i Telemach, i Iskon sa svojom optikom. No od operatera na nacionalnoj razini ponude bolje od one nisam pronašao.

4Tel možda je mala, privatna firma, ali kad tad će je progutat neki veliki igrač. Kažem, isto se dogodilo s Amis-om, H1, Metronetom, Globalnetom, B.netom. 

17 godina
bruno1026 kaže...
mp3david kaže...
Nakon svega ovoga više mi ni na kraj pameti nije uzimati pretplatu kod bilo kojeg operatera.

Sad je doslo do toga da u mobu imam karticu,privatni broj koji imam dugi niz godina, sa nesto malo para na njemu cisto da mogu nekog nazvat po potrebi, znacii bez ikakve tarife. Jer inace nit razgovaram niti saljem poruke, a ko treba nek me zove, sa sve ide " za đabe" preko mesengera, vibera i vocapa.
A drugi broj mi je internet kartica sa 30gb za 10€ i to je sve sta cu ja nekom operateru dati.

A1 je poskupio, tako da sad kad krenu nove cijene gasim i flatericu koju sam koristio u ruteru sa sim karticom.
Tele2 se jos vise srozao otkad je postao telemach, tarife na bonove ko da smo u 2010 godini.

I sad pored sveg silnog poskupljenja tarife za mob, ako oces bilo sta na mobu koristiti moras platiti... Plati youtube da nemas reklama, plati spotify da mozes slusat glazbu neograniceno,plati netflix da gledas filmove, plati ovo ono da ti aplikacija ne izbacuje reklame, kupis iphone platis masno, moras na njemu svaki klinac platiti jer nemozes skinuti krekiranu aplikaciju van app storea.
E nema sanse da cu ista platiti, youtube vanced sve mi je bez reklama, za netflix tu je torrent, za spotify tu je apk pro file za neograniceno slusanje.
Hvala bogu na androidu.
Kad mi placa bude bila 2000€, mozda budem nesto i placao, a do tada mi je pun klinac poskupljenja i svega.
Treba ih sve sabotirati.
Jos vrijedi napomenuti da u svom mjestu, u 2023. godini kod sva tri operatera sam najvise na 3G signalu, jer mi 4G stalno nestaje. Vrhunska pokrivenost, za koju bi ja trebao masno placati, ma mrš!

kad se čovjek samo sjeti da apsolutno ništa od ovog prosječan čovjek prije 25godina nije plaćao, a danas četveročlana obitelj na tk račun potroši i do sto eura, 30ak na dsl i 4*10-15 na mobitel. najtragičnije, kao svi ostali računi zajedno.

Prije 25 godina je sat interneta prek dialupa kostal 12kuna sat ili 6 kuna nakon ne znam 22:00 na vecer. Telefonski racuni su mi se u devedestima vrtili oko soma kuna!!! Place su bile u prosjeku 400 € a danas recimo 1000 €. Nekad mi je trebalo pol sata da skinem jedan MP3, sad za pol sata skinem vise muzike nego mi treba do kraja zivota.

Tehnoloski napredak ima svoju cijenu. Nekad si imal konja koji se hranil tak da je jel travu iza kuce ili si mu dal slamu, zob, vrag si ga zna kaj i potrosnja je bila skoro pa nula. Danas imas auto koji trosi sto eura na mjesec i kupiti te kosta ko deset konja.

8 godina
neaktivan
mp3david kaže...

Hvala bogu na androidu.
Treba ih sve sabotirati.

Idem vjv na offtopic i dozu sarkazma, ali zar nisu na Svjetskom ekonomskom forumu pričali da do 2030. godine nećemo imati ništa i da ćemo biti sretni?

Sustav koji propagiraju bazira na "subscriptionu" svega i svačega je kriminalan. Proizvođači automobila u modernim vozilima žele uvesti pretplate na pojedine funckijeu autu pa ti starni model više nema veze kada i sa skupljim modelom neke značajke moraš plaćati i to na tjednoj, mjesečnoj ili godišnjoj bazi.

Nije problem ako je nešto besplatno pa "plaćaš" da imaš bolje iskustvo. To razumijem iako cijene i sadržaj koji je predmet takvog plaćanja su ili nužni neke pute ili su loši. Problem je kada nešto kupiš i onda ti je tu niz raznih PayWall-a. 

Budućnost je pretplata...

I want to believe
17 godina

Cijene rastu za postojece korisnike. Znaci ako ste ugovorom vezani mogu vam dici cijenu ali ako niste uzmite novi paket koji je bolji i jeftiniji. Te price "za nove korisnike" drze vodu sve dok im ne otkazete uslugu. Oklada da vas budu isti ili drugi dan zvali da vam nude tocno to sto ste trazili?

Lijepo dici guzicu i u A1, Magentu ili what ever i trazit svoje. Kad vam odbiju dati kaj trazite fino otkazite ugovor i sutradan dobivate tocno to kaj ste trazili!
Evo gledam A1, trenutno imaju 6 mjeseci za 0,13 €/mj.. Mozemo se kladiti da ne placate internet 0,13 €/mj. , a mogli bi!

P.S.

Za one koji kao nemogu kod drugog operatera jer nije u stanju dati brzinu ili opce ne postoji. Nema veze! Kod mene u kuci ne moze nista osim A1 a Magenta ne moze ponudit vise od 75/10 ili tak nekaj. Nema veze, das raskid ugovora i drugi dan te 100% zovu i nude ti to kaj oces!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2023 11:36 (NEW_MAN).
14 godina
NEW_MAN kaže...

Tehnoloski napredak ima svoju cijenu.

Sve bit o bilo divno i krasno kad bi povećanje cijena (svega, od tehonologije do hrane, usluga) pratilo i povećanje plaće, a možda i bitnije, povećanje kvalitete. A to troje nemogu biti dalje jedno od drugoga.

13 godina
chance00 kaže...
kome je placa narasla za 8% samo ove godine ?

Nama u DE je narasla više od 40% ove godine. Ali gore je telekom puno skuplji nego tu. Moja tarifa. I opet najavljuju povečanje plaće za još 1€ satnicu, od 1.11.

Ja se vama stvarno čudim zašto niste otišli trbuhom za kruhom u svijet. Sada kmečite za 1.55€. 

Bio sam u vašoj koži pa vas kužim.

5 godina
dar01 kaže...
chance00 kaže...
kome je placa narasla za 8% samo ove godine ?

Nama u DE je narasla više od 40% ove godine. Ali gore je telekom puno skuplji nego tu. Moja tarifa. I opet najavljuju povečanje plaće za još 1€ satnicu, od 1.11.

Ja se vama stvarno čudim zašto niste otišli trbuhom za kruhom u svijet. Sada kmečite za 1.55€. 

Bio sam u vašoj koži pa vas kužim.

Odluči se, jel' se čudiš ilii nas kužiš.... ne može oboje....

13 godina

Čudim se da je prilika tu od 2013. Kužim da je najteže mijenjati sebe.. Može i jedno i drugo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zna li netko kako najlakše raskinuti u HT-u "ugovor bez ugovorne obveze"?
Konkretno se radi o Internet posvuda.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sisko93 kaže...
Zna li netko kako najlakše raskinuti u HT-u "ugovor bez ugovorne obveze"?
Konkretno se radi o Internet posvuda.

Odeš i ugasiš.

15 godina
Old Iggy kaže...
Odeš i ugasiš.

Riješeno...

Zvao podršku, nakon malo manje od 20min čekanja operatera, problem riješen za doslovno pola minute.

16 godina

Općenito je poznato da se uzima operater kod kojeg ti je dostupna optika, ako ista nije, onda onaj tko nudi kabelsku infrastrukturu. Bakrena parica je na zadnjem mjestu. Ali i dalje, Telemach optika je dostupna na mjestima gdje je i A1, te HT. Meni su, recimo, dostupni i HT, i A1, i Telemach, i Iskon sa svojom optikom. No od operatera na nacionalnoj razini ponude bolje od one nisam pronašao.

4Tel možda je mala, privatna firma, ali kad tad će je progutat neki veliki igrač. Kažem, isto se dogodilo s Amis-om, H1, Metronetom, Globalnetom, B.netom. 

Evo update ni nakon mjesec dana mami još nije riješen problem. 

Imamo neki opak problem i trebam jedan dump downloadati vidim idem wsamo 100 Mbps a treba 300 Mbps, šaljem mail, poziv nakon 5 minuta ajde sad vidite da li je bolje. Evo korsnik sam njihov 6g i ne vidim neke naznake prodaje.  

12 godina
dar01 kaže...

Čudim se da je prilika tu od 2013. Kužim da je najteže mijenjati sebe.. Može i jedno i drugo...

zašto mislis da je svima kao i tebi lose?ok tebi je bilo i oso si i sve 5

ja imam a1 optiku 1gbps i poskupilo je i nemam pojma ni za koliko niti koliko uopce placam.jebe mi se.bitno da radi a radi vrhunski.nikakvih problema i iskreno zaboli me koliko kosta

5 godina

Dižu cijene ali ajde, ipak će nešto i napraviti po pitanju Max tv-a....

naime, doći će do nadogradnje Max tv IPTV platforme ( tipa, gledanje unatrag svih kanala 14 dana, presložit će malo redoslijed kanala i još nešto ) te će doći nova Max tv OTT usluga koja mijenja Max tv to go i koja bi također trebala biti puno kvalitetnija i naprednija od ove sada već debelo zastarjele.... sve bi to trebalo ići automatski.... 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gajotres kaže...

Imamo neki opak problem i trebam jedan dump downloadati vidim idem wsamo 100 Mbps a treba 300 Mbps, šaljem mail, poziv nakon 5 minuta ajde sad vidite da li je bolje. Evo korsnik sam njihov 6g i ne vidim neke naznake prodaje.  

Ako imaš problem, piši prigovor. Ako te odbiju na prigovoru, piši prigovor ponovno. Ako te opet odbiju, piši HAKOM-u i da vidiš, brzo će šrpblem biti riješen.

16 godina
Gajotres kaže...

Ako imaš problem, piši prigovor. Ako te odbiju na prigovoru, piši prigovor ponovno. Ako te opet odbiju, piši HAKOM-u i da vidiš, brzo će šrpblem biti riješen.

Ili napišem jedan mail i riješe problem za 5 min a ne jedan mjesec bez pisanja HAKOM-u 

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.8.2023 8:25 (Gajotres).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice