Sama definicija regeneracije znači da jednom napuniš i koristiš vodu/vodik-kisik u krug, s možda minimalnim gubicima. Ne treba stalno dobavljati novu vodu jer se - gle čuda - regenerira, a može se prikupljati i otpadna vlaga astronauta...
Toyotin Lunar Cruiser pokretat će tehnologija rege
- poruka: 7
- |
- čitano: 14.813
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da neka trajna baza na Mjesecu nema nikakvog smisla u globalu jer komercijalnih koristi neće još jako dugo (ako ikada) biti, ali podržavam one dijelove istraživanja koji mogu rezultirati implementacijom novih tehnologija od goruće važnosti (kao čišći transport) i na Zemlji.
Sama definicija regeneracije znači da jednom napuniš i koristiš vodu/vodik-kisik u krug, s možda minimalnim gubicima. Ne treba stalno dobavljati novu vodu jer se - gle čuda - regenerira, a može se prikupljati i otpadna vlaga astronauta...
Znači doslovno će moći piškiti u rezervoar 💩
Znači doslovno će moći piškiti u rezervoar 💩
Zato sad ono mamino s putovanja dok sam dijete bio "pisaj u bocu nemamo di stat" ima smisla
Mene malo bode ovo "10-tonski lunar cruiser" Mora baš biti kao autobus?
Pa, rekao bih da krstarenje znači dugotrajniju i dalju vožnju od one kakvu su imali svojedobno u onim lunarnim Apollo bagijima za izlet po bližoj okolici... nemreš ljude danima ili tjednima (ili mjesecima?) držat zapakirane u škafanderima, možda treba i kakav laboratorij biti pri ruci, ili oprema za geološka istraživanja... onako na prvu razmišljam.
Uostalom, šta dijete na Mjesecu zna što je 10 tona?
Pa, rekao bih da krstarenje znači dugotrajniju i dalju vožnju od one kakvu su imali svojedobno u onim lunarnim Apollo bagijima za izlet po bližoj okolici... nemreš ljude danima ili tjednima (ili mjesecima?) držat zapakirane u škafanderima, možda treba i kakav laboratorij biti pri ruci, ili oprema za geološka istraživanja... onako na prvu razmišljam.
Uostalom, šta dijete na Mjesecu zna što je 10 tona?
Istina. Ali sumnjam (nisam detaljno proučavao) da će se u toyoti astronauti raskomotiti, jer ponovno oblačenje svemirske opreme traje pokoji sat ako se ne varam. S druge strane, ok, ovo SF mooncruzer čudovište izgleda triput većeg habitata od cijelog Apollo LEM-a. Ako ga ikad istovare na mjesec, nadam se da ipak neće napraviti previše raskopanog mjesečevog pejzaža. Nije da će erozija pokriti tragove.