molekule fekalija u moru uz našu obalu jamčano (potvrdjeli američki znanstvenici) potječu iz živih organizama.
Kako znati jesu li molekule iz živog ili neživog?
- poruka: 5
- |
- čitano: 8.331
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li postoje svi ti spojevi... ? Teško je reći, jer broj mogućih kemijskih spojeva daleko nadmašuje sve zvijezde i sve planete. Samo mogućih alkana formule C40H82 ima 62.481.801.147.341, dakle više od svih zvijezda i planeta u galaksiji! I u meteoritima ima na milijune kemijskih spojeva. No ne radi se o iscrpljivanju kombinacija, nego o pitanju složenosti. Jednostavne molekule mogu nastati abiogeno, dakle bez posredovanja nečega živog ili (živog) kemičara, no složene ne mogu - kako pokazuje ovo istraživanje. Ili, može se i tako reći, kad sustav abiogene sinteze (geokemijski okoliš) postane dovoljno složen, on će na kraju proizvesti život.
Zato je meni stalno sumLJiva ta hrana iz "organskoga" uzgoja.
Baš neki dana idem nekaj do grada, te po običaju svratim do knjižnice i/ili knjižare, jer, ej kakav je to izlazak u grad, ako se vratiš mado bez knjige ispod ruke??
Pitao sam u jednoj knjižari dal' imaju nešto od profesora Raosa, te su mi donijeli njegovu knjigu o kemiji iz svakodnevnog života.
Knjiga je naslova"Kemičar u kući", te donosi korisna znanja vezana za kemiju oko nas.
Zanimljiva je što se u knjizi spominje i naš Drago, koji je dao poticaj za pisanje knjige u ovakvom obliku. Ništa bez BUG i bugovaca.
To je još jedan u nizu od razloga zašto BUG, rula nadmoćno i roka na najjače.
Knjiga vrvi bogatim sadržajem koje nas laike upoznaje sa kemijom sa kojom se susrećemo svakodnevno, a na nju ne obraćamo pažnju
Ako volite textove od profesora Raosa, voljeti će te i njegovu knjigu. Samo to nije jedina knjiga od profesora Raosa.
Profesor je napisao više knjiga koje na popularn način ljudima približava kemiju, tj. znanost. Znanost = znanje.
Što više znamo, to imamo veću kvalitetu života.
Uglavnom, kada naiđete na prezime Raos, znajte da se iza toga krije vrhunsko štivo koje kada ga otkrijete i uronite u srž, otvaraju vas se novi vidici znanja,
te postajate bogatiji čovjek.