- Daj taj mobitel 'vamo i idi se igraj
- Eeeej , nemoj nabacivati loptu po cvijeću, mama će s*at!
- Heeeej, izlazi iz auta, ne prčkaj pokvarit ćeš nešto!
- Heeeej, ne grizi tim zubima rep susjedovog psa nego ih vrati u bakinu čašu!
- Heej, ne druži se s Jurom i ne diraj taj njegov čudni duhan!
- Heej, daj me sad ostavi malo s tim pitanjima, vidiš da pišem na bugov.. radim nešto za posao!
(zvuk razbijenog stakla, susjedov pas laje, probudilo bebu na katu, pali se protupožarni i protuprovalni alarm)
- a u mačku piterinu, dođi 'vamo. Evo ti mobitel, na

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
) sledi da postoje deca, koja koriste IG i TikTok iako im roditelji ne koriste ni jedno ni drugo. Štaviše, čak i ljudi naših godina mahom ne žele roditelje na istim društvenim mrežama koje i sami koriste. No na Insta i TikToku su svi iz razreda. Ovo mislim da je još izraženije kod nas, jer ne poznajem lično nikog 40+ da koristi TikTok (mada opet, možda moj uzorak nije reprezentativan). Mislim da je pre ovo bitan deo problema, većina roditelja današnjih adolescenata je bliža 50-oj nego 40-oj i o društvenim mrežama (osim FB) znaju ono što povremeno pročitaju u tabloidima, te su vrlo slabo svesni kako one funkcionišu i samim tim imaju vrlo maglovitu predstavu o tome šta im deca tamo rade i sa čime mogu da dođu u kontakt.
Starije mame nisu toliko možda na tik-toku ali te starije mame čitaju Glorije, Tene, Mile i ostale kak se sve ne zovu časopise. 24sata, jutarnji, i ostali su puni tračeva o tome kad koji poznati jede i da prostiš kenja. Mame gledaju ljubavi na selima, Brakove na prvu, Zadruge i Parove. Sve imaju mobitele i prate te iste ljude na instagramu. To što mame ne objavljuju ne znači na nisu na instagramu. Iznenadio bi se koliko baba 40+ ima instagram samo da bi pratile onu iz ljubavi na selu kaj se rastaje pa se sastaje i ove ogromne ljubavi iz Zadruge. Broj starijih od 30 na IG je ogroman, samo su to većinom profili bez sadržaja koji lajkaju i komentiraju. Iznenadio bi se koliko ih ima. Na FB je ista priča. Djeca ih slušaju kad diskutiraju međusobno o svemu tome, djeca ih gledaju dok čitaju te tračeve, djeca vide da je bitno kako netko xy provodi dan. Djeca traže u svom okviru ponuđenog to isto ili slično što mame gledaju. Koja je razlika između mame koja prati Suzanu Emes ili Ellu i djeteta koje prati influencerku koja je po njegovim godinama bliže i koja lupeta o čemu već današnji influenceri lupetaju? Apsolutno nikakva. To što će mamina influencerka možda imati koju pametnu ili ne za reći ne mijenja činjenicu da ju dijete gleda kako mama prati takve stvari.