Je nešto prije podne...za božu pendreka...spremni
Provedeno je testiranje SRUUK-a, 80% građana primi
- poruka: 39
- |
- čitano: 22.749
- |
- moderatori:
vincimus
Nije je dobio nitko u obitelji u ZG, ni na A1, Telemach ili HT
Trenutno dislociran od doma ali nitko okolo mene, čitaj barem desetak ljudova, dobio poruku nije!
Neznam tko tu koga ____ ali izvjesno je da šema ne funkcionira!
fala bogu (i hrvatima) - nisam. moja susjeda jest (na a1), cum bajšpil. a najozbiljije ovo smatram spamiranjem. (elaborirano je u različitim komentarima u prijašnjoj temi o tome).
Slanje SMS je sporo za veliku količinu, pa zar ne postoji neki drugi način alarma. Koliko vidim u postavkama telefona ima opcija alarmi na bazi lokacije…
Dual sim: bonbon pretplata + simpa prepaid. Došlo na oba broja. U kući je još bonbon prepaid, na njega poruka nije došla.
3 SIM kartice (A1, tomato, inozemni broj u roamingu a koji je većinu vremena na HT-u) = 0 dobivenih testnih poruka.
Sjajno odrađen posao za sustav koji navodno košta €8.3m... 👏
4 a1 broja i nista.
Telemach nikakva poruka nije došla Zg
Mi koji smo dobili smo znači probrani - cvijet nacije? Lijepo su to odradili, diskretna selekcija...
HT stigla poruka
Bas me zanima kako ce se sad ovo opisati od strane odgovornih, garant kao uspjesno testiranje.
Da, dobio sam. Dobio sam SMS
Ne. Sada to nije bilo obuhvaćeno ovim SMS-om. Obično se poziv za vojsku ne šalje SMS-om.
Međutim, prije nekog vremena, ekipa kaj je odslužila dragovoljno, bili su pozvani da se jave na raport.
Isto kao još jedan komentator, 1 broj u roamingu na HT mrežu spojen, taj nije dobio SMS, a 2 domaća broja bonbon bonovi i HT pretplata uredno, ali sa kašnjenjem od skoro sat i pol za bonbon a sat i 20 za HT jer je službeno trebala poruka doći u 11:30
Moglo bi biti jako loše, ako dolazi ICBM, i vlast primjeti da imamo manje od 15 minuta do ekplozije, ako njima treba 5 minuta da odluče da će upozorit javnost. Ostade nam 10 minuta. Meni je kasnila 4 minuta to znači da imam samo 6 minuta da nađem sklonište, da natočim pitku vodu u neke spremnike jer će voda biti kontaminirana, i moram si pripremiti hranu za duži rok jer se ne smije izlazit u početnoj fazi kad je radijacija najjača.
Stigla mi je slicna poruka, koja nije SMS i kad sam pitao Japanca da mi prevede bilo je nesto u stilu “dolazi potres, pripremi se i skloni od potencijalnih padajucih objekata”.
Prema informacijama koje tijekom dana kruže društvenim mrežama, nekim korisnicima (dakle, onih 20%) poruke nisu uopće bile isporučene. Mnogima su stigle i kasnije od izvorno najavljenog termina, a neki su dobili i po tri identične testne poruke.
Testiranje je, kažu, proteklo uspješno. Ravnateljstvo civilne zaštite dalo je nalog za slanje poruka prema mobilnim uređajima svih operatora
Samo bonovi telemach, nikakvi ugovori, prepaid i slično, nikome nisam dao ime i prezime, vjerujem da je to razlog da nisam primio sms.
Na privatni (Telemach) sam dobio, na službeni (A1) nisam...
Samo bonovi telemach, nikakvi ugovori, prepaid i slično, nikome nisam dao ime i prezime, vjerujem da je to razlog da nisam primio sms.
Pa ne šalje se to na "ime i prezime", taj sms bi trebali dobiti i stranci u roamingu. Tj. šalje se na sve uređaje prijavljene na baznu stanicu...
Na privatni (Telemach) sam dobio, na službeni (A1) nisam...
Pa ne šalje se to na "ime i prezime", taj sms bi trebali dobiti i stranci u roamingu. Tj. šalje se na sve uređaje prijavljene na baznu stanicu...
U čemu je problem, zašto ja i 20% nismo primili SMS?
Krapinsko-zagorska županija - 10:00
SMS dobio točno u 10:30. Nema nam spasa...
Meni stigao SMS točno u podne da u krugu od 3km ima 7 usamljenih žena koje me željno iščekuju. Živjele geolokacijske usluge
Ako dobro čitam na jugu je kasnilo jer su imali povećanje broja mobilnih klijenata.
Sva sreća pa smo turistička zemlja koja na vrhuncu sezone ima viša turista nego domaćih. Specijalci Kinga još jednom odradili vrhunski posao.
Meni stigao SMS točno u podne da u krugu od 3km ima 7 usamljenih žena koje me željno iščekuju. Živjele geolokacijske usluge
Mislim da to nije od SRUUK-a. Imam jedan mob s prepaid karticom kojoj je istekla valjanost, na njega mi je došla poruka isto za zakašnjenjem sadržaja: "Surađujte s okupacijskim vlastima i ne pružajte otpor". Možda to ima veze s rodovima u vojsci, ja sam bio "taoc".
ja nis...2 sim kartice u mobu, 0, nada, zilch! :D
Vjerojatno su po nečemu pretpostavili da si pao. Ili te nešto zatrpalo ili voda odnijela. Možda živiš blizu klizišta. Treba štedjeti resurse.
Ako dobro čitam na jugu je kasnilo jer su imali povećanje broja mobilnih klijenata.
Sva sreća pa smo turistička zemlja koja na vrhuncu sezone ima viša turista nego domaćih. Specijalci Kinga još jednom odradili vrhunski posao.
Eh ako misliš da je to samo jedna firma radila... 😅