"Citokinska oluja" nije kriva: strojno učenje razo

poruka: 80
|
čitano: 30.547
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na ""Citokinska oluja" nije kriva: strojno učenje razo".
17 godina

Ne poznam niti jednu osobu koja se je cijepila, a da je umrla ili imala nuspojave (osim naotecenog mjesta gdje si cijepljen s malo boli par dana), a to je puno ljudi.

Svi u mojoj obitelji cijepljeni 3-4 puta, nitko nije obolio osim brata koji je radio sa specijalnom sortom ljudi kao sto su neki komentatori ovdje. Moj tata koji je svaki dan radio s covid pacijentima nije obolio. Mama koja je u kontaktu s 300+ ljudi dnevno nije obolila, a svi okolo bolovali ko da su muhe navalile na govno.

A uvijek mi je super kad mi netko objasnjava kak je to cjepljenje lose i da je tamo neka teca njegove babe umrla nakon inekcije, a ta baba bas zivi u selu s vukovima na suprotnom dijelu zupanije, a ja bas tam imam poznanika pa ga pitam i on mi veli da je baba Barica umrla jos u 2017., korone nije ni vidla. Zasto lazes Mirjana?

Jesu li ugovori s cjepivom predatorski? Jesu. Treba li objaviti ugovore u potpunosti? Apsolutno.

Treba li ih sad raskinuti jer imamo viska cjepiva? Naravno.

Cijepljenje i ideja cijepljenja je glupa samo za budale i neznalice.

ALI, stavimo to sve na stranu. Samo odgovorite na jedno moje pitanje, od kad Hrvati bjeze od poklonjenog bolovanja?

Linux, Arch Linux.

5 3 hvala 4
12 godina
Re: "Citokinska oluja" nije kriva: strojno učenje
simontemp kaže...

Gledao sam nedavno ispitivanje u američkom kongresu kada je kongresmenka republikanske stranke ispitivala jednu gospođu koja je na twitteru vršila cenzuru informacija vezanih za kovid. Prvo pitanje je bilo gdje je završila medicinu a odgovor je bio da nije nikada studirala medicinu. Sljedeće pitanje i poentiranje je bilo: koje su vaše kvalifikacije da cenzurirate najveće stručnjake iz područja medicine koji su svoje obrazovanje stekli na najboljim koledžima svijeta Stanford, Princeton itd...? Tako da oni koji kritički promišljaju su imali dovoljno izvora informacija (doduše do njih je zbog cenzure bilo komplicirano doći). 

vidiš, ovo je klasična argumentacija jednog antivaksera - ispitivanje u američkom kongresu, zamisli reference gdje ispitivanje provode, kao i kod nas u saboru, likovi poput mire bulja ili pernara

i što je najbolje, ti očito uopće nisi svjestan gluposti takve argumentacije, čim je pišeš kao takvu

zatim, pitanje o cenzuri - je li dokazano da se doista radilo o cenzuri na način na koji ga predstavlja taj neki kongresnik ili to uzimaš zdravo za gotovo jer je to izjavio kongresnik

jel kongresnik koji postavlja ta pitanja završio fakultet za cenzuru?

netko tko kritički razmišlja najprije bi se zapitao mnogo stvari o ovome što si napisao, najprije koliko je 'ispitivanje u kongresu' uopće relevantno za išta, a zatim na čemu se zasnivaju ta pitanja poput toga da netko cenzurira stručnjake, jer isto tako i pernar pita svakakve gluposti u saboru, pa to ne znači da su te gluposti zasnovane na bilo čemu relevantnom, osim njegovih paranoja i deluzija 

i opet pokazuješ da kritičko razmišljanje nije tvoja jača strana 

14 godina
neaktivan
simontemp kaže...

Gledao sam nedavno ispitivanje u američkom kongresu kada je kongresmenka republikanske stranke ispitivala jednu gospođu koja je na twitteru vršila cenzuru informacija vezanih za kovid. Prvo pitanje je bilo gdje je završila medicinu a odgovor je bio da nije nikada studirala medicinu. Sljedeće pitanje i poentiranje je bilo: koje su vaše kvalifikacije da cenzurirate najveće stručnjake iz područja medicine koji su svoje obrazovanje stekli na najboljim koledžima svijeta Stanford, Princeton itd...? Tako da oni koji kritički promišljaju su imali dovoljno izvora informacija (doduše do njih je zbog cenzure bilo komplicirano doći). 

Ajde se definiraj. Treba li ove boldane slušati ili ne?

Ili ih treba slušati kad kažu ono što ti paše?

Epidemiološke mjere, strategiju cijepljenja i borbu s bolešću konsenzusom su odredili upravo ti ljudi.

Ne možeš jednom diplomu sa Stanforda uzimati kao nešto bitno dok je istovremeno ignoriraš kod 100 drugih koji imaju istu. Nažalost, neki su svoju stručnost isprostituirali kako bi stekli slavu na youtubeu i tako na budalama zgrnuli novac.

12 godina
bruno1026 kaže...
picajzla0707 kaže...

nema niti mrve kritičkog razmišljanja u niti jednom antivakserskom postu kojeg sam pročitao, zato jer prvenstveno nisu sposobni kritički razmišljati o samim sebi, a kamo li drugima

zato jer si izbarao čitati upravo postove ljudi koji stvarno jesu antivakseri, ravnozemljaši, chemtrailaši i ostale budale

s kim se ti boriš?

ako kritiziram antivakserske postove, onda kritiziram upravo to, a ne postove ovih drugih koje nabrajaš 

zašto postavljaš pitanje jesi li ti antivakser s potpitanjima koja uopće nisam spomenuo u svojem postu?

jel ti to pitaš mene ili sebe, zapitaj se 

14 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Kolko je bilo učinkovito kao prevencija od težih oblika bolesti?

Koliko god jednostavno zvučalo, ovo je vrlo kompleksno pitanje na koje se ne može dati kratki odgovor jer bi svaki takav bio pogrešan. S obzirom da je postotak cijepljenosti rizičnih imunokompromitiranih skupina bio debelo veći od prosjeka bilo je poprilično učinkovito ali kratkotrajno, što ga opet čini neučinkovitim.

16 godina
BlueMax kaže...
forumaš kaže...

Kolko je bilo učinkovito kao prevencija od težih oblika bolesti?

Koliko god jednostavno zvučalo, ovo je vrlo kompleksno pitanje na koje se ne može dati kratki odgovor jer bi svaki takav bio pogrešan. S obzirom da je postotak cijepljenosti rizičnih imunokompromitiranih skupina bio debelo veći od prosjeka bilo je poprilično učinkovito ali kratkotrajno, što ga opet čini neučinkovitim.

Što je onda utjecalo na mutiranje novih sojeva u manje opasne te praktički dolsaka do toga da je virus problem po društvo u razini klasične gripe? Cijepljenje je bilo masivno...pandamije je završila. Naravno i imunitet stvoren nakon bolesti.

Ne znam nikoga tko se cijepio i imao komplikacije od korone a znam puno njih sa koji su imali komplikacije i smrt prije dolaska cjepiva, uključujući i sebe i svoje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2023 9:42 (forumaš).
9 godina
picajzla0707 kaže...
bruno1026 kaže...
picajzla0707 kaže...

nema niti mrve kritičkog razmišljanja u niti jednom antivakserskom postu kojeg sam pročitao, zato jer prvenstveno nisu sposobni kritički razmišljati o samim sebi, a kamo li drugima

zato jer si izbarao čitati upravo postove ljudi koji stvarno jesu antivakseri, ravnozemljaši, chemtrailaši i ostale budale

s kim se ti boriš?

ako kritiziram antivakserske postove, onda kritiziram upravo to, a ne postove ovih drugih koje nabrajaš 

zašto postavljaš pitanje jesi li ti antivakser s potpitanjima koja uopće nisam spomenuo u svojem postu?

jel ti to pitaš mene ili sebe, zapitaj se 

volim gledat vaksere kako se koprcaju kad dođu pred zid. kao, recimo, sad.

17 godina
Netko gore je lijepo napisao, a to je zapravo najbolnije u cijeloj prici: uzeli su nam pravo odlucivanja o vlastitom tijelu.

8 1 hvala 0
14 godina

Ovo je čista diskriminacija nazivati ljude antivaxerima. Jednostavno vrijeđenje. Velika većina podržava cijepljenje i cijpljeni su kao djeca, ali provjerenim cjepivima. Ovo su ekspereimentalna, neprovjereno, bez dovoljnog kliničkog ispitivanja i nametnuto mRNA cjepiva. S puno puno nuspojava i potencijalnih smrtnih ishoda koje tzv. znanstvene i medijska zajednica cenzurira. Tako da će i ovo vjerojatno mRNA vaxeri negirati. 

9 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Što je onda utjecalo na mutiranje novih sojeva u manje opasne te praktički dolsaka do toga da je virus problem po društvo u razini klasične gripe? Cijepljenje je bilo masivno...pandamije je završila. Naravno i imunitet stvoren nakon bolesti.

Ne znam nikoga tko se cijepio i imao komplikacije od korone a znam puno njih sa koji su imali komplikacije i smrt prije dolaska cjepiva, uključujući i sebe i svoje.

Mutiranje u virulentnije ali manje opasne sojeve je najčešći razvoj zaraze. Sve bolesti koje danas prebolimo na nogama u nekom trenutku povijesti su bile smrtonosne.

Postoje slučajevi komplikacija pa čak i smrti uzrokovane cijepljenjem ali njihov postotak je beznačajan. Ili kako bi onaj srpski epidemiolog rekao, nebitan ako ti nisi taj :)

Ono što ljudi ne shvaćaju, a što je uz opterećenje zdravstvenog sustava bio osnovni problem je ova boldana riječ iz prve rečenice. I pojas u autu u 99,999...% slučajeva samo smeta, može te i ubiti, ali...

Znanstvenici su predvidjeli ovakav razvoj epidemije. Još dok je COVID 19 bio "kineska stvar" institut Robert Koch je izašao s predviđanjem kako će nastati pandemija, zaraziti se preko 90% svjetske populacije a bolest će na kraju oslabiti i postati sezonska. Gledajući samo na COVID 19 najbolji scenario bio bi da se svi odmah zaraze. Kad bi svi (uključujući i druge bolesnike) mogli dobiti potrebnu skrb.

17 godina
another kaže...

Strojno učenje i AI razotkriva stanje stvari na temelju 585 pacijenata?

Deus ex machina?

Pa što bi s dobrom starom statistikom i pručavanjem?

Ovo i mene zanima. Članci se pišu kao da regresijski i klasifikacijski modeli nisu postojali prije "umjetne inteligencije". Krivi su recenzenti, koji najčešće nemaju pojma o području kojeg recenziraju. Zašto? Zato što recenzije najčešće nisu plaćene i netko tko zna o čemu se piše ali ima puno posla na drugim područjima recenziju odbija.

Tetris is so unrealistic.
14 godina
neaktivan
Inovator kaže...
Netko gore je lijepo napisao, a to je zapravo najbolnije u cijeloj prici: uzeli su nam pravo odlucivanja o vlastitom tijelu.

Ma zamisli, ne daju se samoubit, heroin zabranjen, kaciga na motoru obvezna... sram ih bilo.

Nitko ti u ovoj situaciji nije oduzeo pravo odlučivanja. Cijepljenje nigdje nije bilo obvezno. To što su se drugi htjeli zaštititi od budala je nešto drugo. Pušenje ti je dozvoljeno, truj se koliko hoćeš, no nemaš pravo trovati druge.

Osim toga, pri rođenju si dobio obvezna cjepiva (COVID cjepivo to nije) tako da kasniš s buntom.

14 godina
neaktivan
Flogistol kaže...
another kaže...

Strojno učenje i AI razotkriva stanje stvari na temelju 585 pacijenata?

Deus ex machina?

Pa što bi s dobrom starom statistikom i pručavanjem?

Ovo i mene zanima. Članci se pišu kao da regresijski i klasifikacijski modeli nisu postojali prije "umjetne inteligencije". Krivi su recenzenti, koji najčešće nemaju pojma o području kojeg recenziraju. Zašto? Zato što recenzije najčešće nisu plaćene i netko tko zna o čemu se piše ali ima puno posla na drugim područjima recenziju odbija.

Postojali su ali previše su šablonizirani. Nema štete od drugog mišljenja, samo ga treba potvrditi.

16 godina

Spas čovječanstva da nam ovako sasere govna u crevca ma laže đubrad. 

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ista ona što je propagirala Ivermectine 

A što kaže Dr. Oetker?

1 2 hvala 0
12 godina
bruno1026 kaže...

volim gledat vaksere kako se koprcaju kad dođu pred zid. kao, recimo, sad.

pred koji zid?

da mi imputiraš kako sam svrstao sve  istu grupu antivaksera i meni postavljaš pitanje koje zapravo postavljaš sebi?

čestitam, položio si

15 godina

Priznajem da sve ovakve tekstove o uzrocima smrtnosti, vezano za kovid, čitam s težim oblikom PTSP-a jer mi je dvoje vrlo bliskih osoba preminulo od covida, a jedna se osoba nevjerojatnom srećom izvukla.

Dajte nam ciničnog Doca s Voyagera da se zajedno smijemo o blesavim bolestima 21. stoljeća, a koje se u 23. stoljeću rješavaju instantno.

0 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

Ista ona što je propagirala Ivermectine 

A što kaže Dr. Oetker?

Ok priča pizdarije nečemo joj vjerovat ali čemo vjerovat npr. osuđivanom fizeru protiv kojeg se vječno vode sudski postupci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2023 14:29 (dery).
14 godina
neaktivan
dery kaže...

Ok priča pizdarije nečemo joj vjerovat ali čemo vjerovat npr. osuđivanom fizeru protiv kojeg se vječno vode sudski postupci.

Jel znaš neki lijek koji ne šteti želucu? Neki antibiotik koji ne ubija crijevnu mikrofloru?

16 godina

Preživjel sam teži oblik covida.kvaliteta života se smanjila za 50%,možda i više.

Ima još ko kakva iskustva sa težim oblicima?

Zanimljivo je to da kad ideš guglat "covid problemi","iskustva",nemaš šanse da češ nač bilo šta.

Nema ničeg.Jedino mjesto di sam uspjel nač nešto,su komentari na Youtube videjima sa tom temom.

Razina cenzure vezane uz covid je nevjerovatna.

3 0 hvala 0
17 godina
U cetvrtak ce Plenkisha objaviti kraj pandemije, ali ce ociti repovi ici godinama....
A interesantno kako na ovom forumu (sve rijedje) tehnoloske teme cesto prodju bez komentara, a ovakve su burno aktivne....

0 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...
dery kaže...

Jel znaš neki lijek koji ne šteti želucu? Neki antibiotik koji ne ubija crijevnu mikrofloru?

Znači odobreno bez obzira kakve ozljede nastanu ili smrt nakon primanja spasa sve je to normalno odobravaš i blagosloviš. Fašističke zemlje uvele obavezno ubadanje na vlastitu odgovornost. Ovakvu brutalnu kontradiktornost odobrio dr. bluemax.

14 godina
Ante kaže...

Ne poznam niti jednu osobu koja se je cijepila, a da je umrla ili imala nuspojave (osim naotecenog mjesta gdje si cijepljen s malo boli par dana), a to je puno ljudi.

Svi u mojoj obitelji cijepljeni 3-4 puta, nitko nije obolio osim brata koji je radio sa specijalnom sortom ljudi kao sto su neki komentatori ovdje. Moj tata koji je svaki dan radio s covid pacijentima nije obolio. Mama koja je u kontaktu s 300+ ljudi dnevno nije obolila, a svi okolo bolovali ko da su muhe navalile na govno.

A uvijek mi je super kad mi netko objasnjava kak je to cjepljenje lose i da je tamo neka teca njegove babe umrla nakon inekcije, a ta baba bas zivi u selu s vukovima na suprotnom dijelu zupanije, a ja bas tam imam poznanika pa ga pitam i on mi veli da je baba Barica umrla jos u 2017., korone nije ni vidla. Zasto lazes Mirjana?

Jesu li ugovori s cjepivom predatorski? Jesu. Treba li objaviti ugovore u potpunosti? Apsolutno.

Treba li ih sad raskinuti jer imamo viska cjepiva? Naravno.

Cijepljenje i ideja cijepljenja je glupa samo za budale i neznalice.

ALI, stavimo to sve na stranu. Samo odgovorite na jedno moje pitanje, od kad Hrvati bjeze od poklonjenog bolovanja?

Potpuno se slažem sa tobom...

Radim u firmi / brigadi di nas je pola čipiranih i druga polovica ne vjeruje cjepivu...

Tako je jedan mudrijaš bio skeptik, ali kada je na testiranju bio pozitivan rado je ostao na bolovanju , još je imao giht pa je poslje covida imao i upalu gihta...

Tako da je preko ljeta bio 2 mjeseca na bolovanju, nikako da mu prođe upala gihta, znao je šta treba poduzeti da potraje to bolovanje...

Skeptici kod mene su bili uvjereni da je sve izmišljotina, ali kada ih je nešto bubalo rado su uzimali druge terapije po preporuci doktora...

9 godina
Cijepivo kao i zatvaranje je bilo potpuno nepotrebno a nametnuto. O tome se radi.
12 godina
esse kaže...
Cijepivo kao i zatvaranje je bilo potpuno nepotrebno a nametnuto. O tome se radi.

kad čuješ sirene da tule, trčiš u sklonište

ako ne rokne u tvoju zgradu nitko kasnije ne kaže - bilo je nepotrebno, osim bedaka koji ne kuže što je preventivno djelovanje

kad dojave da je bomba u školi, istjeraju djecu van

potpuno nepotrebno ofkors

9 godina

kad dojave da je petada u školi, nitko nikamo ne bježi, a korona je za one ispod 50 godina bila i ostala petarda koja će tebe kao zdravog čovjeka ozlijediti samo ako si totalni idiot, što, vjerujem, nisi.

2 2 hvala 0
12 godina
Dojava o petardi? Samo idiote?
Kolegica ima 30 i par godina, oštetilo joj je srce, prijatelj ima 42, gss-ovac, pluća sjebana toliko da se zapuše nakon kratkog trka.
Jesu to idioti?
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.5.2023 9:07 (picajzla0707).
9 godina

naprosto je fascinantna količina ljudi koje cijepljena ekipa poznaje, a da imaju posljedice korone. i to na svakom forumu se javi netko tko poznaje nekoliko ljudi s posljedicama ili netko tko poznaje hrpe mlađih koji su umrli. ne znam gdje ja živim, ali ne poznajem nikoga, da je bio zdrav i da sada ima posljedice, što naravno ne znači da takvi ne postoje, ali su u debeloj manjini i bezobrazno cherrypickanje. tako mogu i ja cherrypickat oboljele od raka koje sam poznavao, pa šta takvo laganje statistikom znači? nište, crno pod noktom.

obzirom na epidemiju pretilosti, baš me zanima i zdravstveno stanje dotičnih ljudi. čuo sam i ja za nekog lika koji je umro i ostavio dvoje djece i ženu. tragedija? jebena tragedija. reprezentativan primjer? ne.

čujem tako i za pušače, alkiće, debelu prasad, pardon pretile ljude, pa nema licemjerne sjw borbe za njih.

možemo i okrenuti situaciju, koliko ljudi znaš da su imali koronu (praktično svi) i da im nije, poslije preboljenja, bilo baš ništa? ali tebi su reprezentativan primjer ovih par promila s posljedicama. da ja cherrypickam ljude s dokazanim posljedicama cjepiva? evo, svako malo nekog sportaša mlatne srce. cherrypick, ne treba se bavit sportom, ljudi umiru, idioti?

uostalom i ovi tvoji s posljedicama su imali izbor kako se zaštititi od korone jer ih moje cijepljenje nebi zaštitilo. zašto nisu ili zašto ta zaštita nije djelovala je pitanje koje trebaju postaviti onome koji im je tu zaštitu prodao. nitko im nije zabranio nošenje dvije maske, bunkeriranje doma ili sedam doza boostera, po mogućnosti astra zenece, koja je potvrđeno sigurno cjepivo.

znači tvoje i svačije kmečanje prema necijepljenim ljudima je lajanje na mjesec. tipično hrvatski, kriv je netko drugi, antivakseri koji to niti nisu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.5.2023 12:21 (bruno1026).

3 1 hvala 0
15 godina
bruno1026 kaže...

kad dojave da je petada u školi, nitko nikamo ne bježi, a korona je za one ispod 50 godina bila i ostala petarda koja će tebe kao zdravog čovjeka ozlijediti samo ako si totalni idiot, što, vjerujem, nisi.

I onda nakon što mu čovjek odgovori sa konkretna dva primjera iz svog života, to je čeri pikanje. I zatim prelazi na votabautizam vezano za rak i pretilost...

12 godina
bruno1026 kaže...

naprosto je fascinantna količina ljudi koje cijepljena ekipa poznaje, a da imaju posljedice korone.

da i?

još da sam spomenuo didu koji je umro od korone, ali takvima poput tebe su to 'oni koji su morali otići' pa nisam, iako bi volio da je poživio još koju godinu i gnjavio me da igram belu s njim i susjedom svaki put kad bi došao s posla

kako ne kužiš da je 'petarda' najprije bila bomba jer se nije znalo puno, a za dobar dio ljudi je bila i ostala bomba

da bi se zdravstveni sustav raspao da je odjednom oboljelo dosta više ljudi, a ionako su doktori i sestre bili na rubu pucanja

da bi 'švedski eksperiment' završio pogubno u ostatku svijeta daleko više nego kod njih

najlakše je biti general poslije bitke i pritom banalizirati sve što se god može, samo što ovo nije bila zajebancija i petarda radi koje cmizdravci kojima smeta maska misle da je trebalo riskirati sve druge samo da bi oni bili 'slobodni'

nisi faking pale sam na svijetu

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice