LG C3 je srednja razina OLED ponude proizvođača s

poruka: 51
|
čitano: 33.552
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG C3 je srednja razina OLED ponude proizvođača s ".
4 godine
Re: LG C3 je srednja razina OLED ponude proizvođač
Posmatrač kaže...
 Ako to gledas suludo je dati 1000 EUR za tv bilo kakav. I onaj od 400 eur ce ti odraditi odlican posao....

Skupi tv i ne sluzi da od smeca pravis kino dozivljaj...

Pa da, zato mi je na prošlom tv-u LG50" UM 7450 VApanel, bila jasnija/bolja slika kad gledam smeće od filma cca 10 GB s torrenta.

Evo, jučer na OLEDU-u pogledao The Last Kingdom: Seven Kings Must Die, poslije prebacio na LG 7450 koji je sad u spavaćoj sobi i slika je bolja, jasnija, da ne kažem koliko svjetlija.

Znači, OLED samo za original filmove 4K s 60 sličica/s

合氣道 Leptiri poput Monarha su najsposobnija vrsta na planetu, a nemaju mozak ...možda baš zato...
13 godina
Ne kuzim ..meni je OLED bolji u svim segmentima od LCD TV..cak i kad vijesti na HRT gledam..koje su to sheme sa tamnim scenama..naravno kad gledam HDR materijal sve je jos bolje..i zasto bi htio iskljucit HDR..
Ja nezz sto je kolega prije imao ali ovo sto govori mi je vrlo cudno..
AUDIOFIL
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina

Iman nekoliko televizora: sony ,grunding,panasonic plasma kupljena 2007 g,samsung.U 11 misec prošle godine kupin oled LG 55 c1 i toliko je oled bolji u svin pogledima da san sad odlučija u svin prostorijama kupit olede.Sebi za glavni tv oled LG3.Oled je zakon prika moj.

4 0 hvala 0
6 godina

Normalna je stvar u videu isto kao i u audiu da je sistem dobar koliko je dobra najslabija karika u lancu. Pa ako već netko kupi OLED i da som eura pa i više para za njega, sigurno ga nije kupio da gleda kompresirane filmove od par gige skinute s torrenta. Ako hočeš dobru sliku onda je najvažnije i tu uložiti i riješiti dobar izvor slike. Internet preko optike, Netflix 4K, HBO MAX 4K, blu-ray, dobro podešene i kvalitetne antene i kablovi za prijem satelitskog i zemaljskog signala, eventualno filmovi i koncerti s torrenta ali s 40-50 gige fajla. Inače bezveze kupovati skupi tv jer niti jedan nije čarobnjak koji će slabi izvor slike pretvoriti u odličnu sliku. 

Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
Zaporožac kaže...
nixass kaže...
ja sam prije bozica uzeo B2 za 850ak eura.

Kakve su tvoje impresije ? 

sorry, jako kasnim.

ja sam na B2 dosao sa LG LCD-a koji sam kupio 2014. (high end model iz 2013.).

razlika nebo i zemlja.

naravno, kad gledam IPTV sa losim bandwithom onda je slika ko i na CRT al kad se gleda ozbiljniji sadrzaj (netflix, prime, itd..) sa DolbyVision i HDR onda je razlika nebo i zemlja.

pretpostavljam da C i G serija imaju jos bolji brightness al iskreno i ovo mi je nekad previse kad gledam u polumraku.

jedini problem je preko dana, nasuprot tv-a mi je prozor pa onda rokam max brightness, navecer spustim na normalni.

obzirom da sam 2014. TV platio nesto preko 700 eur a ovo prije 6mj 850ak - stvarno nemam zamjerke ni najmanje.

razlika u cijeni do C2 je bila oko 450 eur, neopravdano u tom trenutku

ako te zanima nesto specificno pitaj

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2023 17:11 (nixass).
4 godine
nixass kaže...
 sorry, jako kasnim.

ja sam na B2 dosao sa LG LCD-a koji sam kupio 2014. (high end model iz 2013.).

razlika nebo i zemlja.

naravno, kad gledam IPTV sa losim bandwithom onda je slika ko i na CRT al kad se gleda ozbiljniji sadrzaj (netflix, prime, itd..) sa DolbyVision i HDR onda je razlika nebo i zemlja.

pretpostavljam da C i G serija imaju jos bolji brightness al iskreno i ovo mi je nekad previse kad gledam u polumraku.

jedini problem je preko dana, nasuprot tv-a mi je prozor pa onda rokam max brightness, navecer spustim na normalni.

obzirom da sam 2014. TV platio nesto preko 700 eur a ovo prije 6mj 850ak - stvarno nemam zamjerke ni najmanje.

razlika u cijeni do C2 je bila oko 450 eur, neopravdano u tom trenutku

ako te zanima nesto specificno pitaj

Sve ok, od tada sam se potrudio i podesio sam si dvije postavke gledanja, jedna je kad je svjetlija soba, druga kada je mračno... 

"Kalibrirao" odn, baždario sam sam sebi sliku kako meni odgovara, što na kraju preporučuju i momci s RTings.

Sad sam prezadovoljan, shvatio sam da se od govanceta ne može napraviti pita, jer kad gledam lošije kompresirane npr MKv filmove čak i one u kompresiranom HDR-u, ne može ih spasiti ni LG G3 model, ali kad gledam streaming 4K, to je nebo i zemlja u odnosu na prošli VA LED tv. 

Svakako hvala što si se javio.

合氣道 Ne možete naučiti ono što mislite da već znate.
4 godine
volegradele kaže...
Ne kuzim ..meni je OLED bolji u svim segmentima od LCD TV..cak i kad vijesti na HRT gledam..koje su to sheme sa tamnim scenama..naravno kad gledam HDR materijal sve je jos bolje..i zasto bi htio iskljucit HDR..
Ja nezz sto je kolega prije imao ali ovo sto govori mi je vrlo cudno..

Ma, u redu...u pravu si, u postu iznad sam objasnio... 

Trebalo mi je malo vremena za privikavanje, podešavanje.  

合氣道 Ne možete naučiti ono što mislite da već znate.
17 godina
Zaporožac kaže...

Taaaaaman kao nedovoljno svijetao, ili taman kao "dobre veličine" 

I ja prije neki dan kupio Lg B2 OLEd i shvatio sam "dabogda crko" jer više u životu neću kupiti OLED, ako nije bar LG G2.. (taj rang)

Nije svaki OLED divan i krasan .

Imao sam LG UM50" 7450 Va panel i on je majka za filmove koji se skidaju s Torrenta..

Na OLEDU stalno moram drkati s opcijama slike, jer je uglavnom bude tamna slika, moram se prebacivati u tamnijim scenama na vivid mode, a na otvorenom kad je svjetlo to je prejako.

Podesio sam si sad nekoliko verzija sve s mojim preinakama, pa je koliko toliko dobro, no ne vrijedi to 1000 €

HDR je katastrofa i ne može se isključiti kao što može na LCD tv-u.

Što vrijedi što je "crna" beskonačna kad je film lošije kompresiran, OLED ga još ukaki.

I tih 120 Hz ?!

nisam ni na 60 hercnom tv-u imao nikakve probleme s gledanjem sporta, brzih scena..

Ovdje ako hoćeš izbjeći podrhtavanje slike (kod novijih filmova i serija) moraš obje postvake staviti na 10.

Bem ti 120 Hz osvježavanje i njegove prednosti.

Jučer me je iznenadila lijepa kvaliteta slike starog vrhunskog filma L.A. Confidential, koji je i dovoljno svijetao, ne podrhtava, ovi novi kao da ih snimaju mobitelom iz ruke hodajući i svi su "tamni" u unutarnjim prostorima.

Mislio sam da je problem u tih 60 Hz tv-u no ma jok...ne pomaže tu ni 240 Hz.

Imam LG Oled C9 star 4/5 godina. Dakle, nakon ovog iskustva nikad se više ne vraćam na bilo kakav drugi tv. Ovo je vrh. Gledanje filmova je najbolji doživljaj koji možeš doma sebi priuštiti. TV sam namjestio kada sam ga kupio i više nikada nisam dirao po opcijama. Slika je fantastična. Ok, ja gledam samo 4k filmove u full kvaliteti. Primjerice, izašao je Kum koji je veličine oko 90GB i ja ga takvog skinem. I tako sve filmove koji me interesiraju. Gledanje filmova bez HDR ili DV više mi nije interesantno. Jednom kada se tv ispravno podesi to je nevjerojatan gušt. Prije par dana sam si kupio novi LCD Philips serije 8818/12 isključivo za igranje PS5. Danas sam ga stavio u oglas. Kut gledanja katastrofa, oštrina katastrofa, crna katastrofa, dubina katastrofa. Jednostavno ja to ne mogu gledati. Jednom kada se navikneš na kvalitetu koju ti pruža oled sve ostalo je bezveze. Sada razmišljam da si uzmem G3 65". Pričekat ću da mu malo cijena padne jer se tek pojavljuje na tržištu. Ocjenjivati kvalitetu televizora na nekom kompresiranom materijalu je bezveze. Daj televizoru najbolju moguću kvalitetu materijala i tv će ti vratiti jednakom mjerom.

16 godina
protjeran
Brat mi je tvrd na novce pa sam mu doplatio za c2. Nekako sam ga nagovorio na Samsung N90B koji je vratio nazad zbog katastrofalno loše slike (primarno kut gledanja na 43" verziji) i nakon tog fijaska sam rekao evo pare za C2. I sada prvi put razmišlja da zamjeni Panasonic plazmu ST50 ili tako neki model u dnevnom boravku. Čovjek oduševljen slikom na OLED-u. A ranije pričao da mu ne treba bolji tv za dnevnu sobu
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 21:33 (CroDexter).

0 0 hvala 0
4 godine
movie kaže...
 Imam LG Oled C9 star 4/5 godina. Dakle, nakon ovog iskustva nikad se više ne vraćam na bilo kakav drugi tv. Ovo je vrh. Gledanje filmova je najbolji doživljaj koji možeš doma sebi priuštiti. TV sam namjestio kada sam ga kupio i više nikada nisam dirao po opcijama. Slika je fantastična. Ok, ja gledam samo 4k filmove u full kvaliteti. Primjerice, izašao je Kum koji je veličine oko 90GB i ja ga takvog skinem. I tako sve filmove koji me interesiraju. Gledanje filmova bez HDR ili DV više mi nije interesantno. Jednom kada se tv ispravno podesi to je nevjerojatan gušt. Prije par dana sam si kupio novi LCD Philips serije 8818/12 isključivo za igranje PS5. Danas sam ga stavio u oglas. Kut gledanja katastrofa, oštrina katastrofa, crna katastrofa, dubina katastrofa. Jednostavno ja to ne mogu gledati. Jednom kada se navikneš na kvalitetu koju ti pruža oled sve ostalo je bezveze. Sada razmišljam da si uzmem G3 65". Pričekat ću da mu malo cijena padne jer se tek pojavljuje na tržištu. Ocjenjivati kvalitetu televizora na nekom kompresiranom materijalu je bezveze. Daj televizoru najbolju moguću kvalitetu materijala i tv će ti vratiti jednakom mjerom.

Sve OK, privikao sam se kao što sam napisao, no loše prikazuje HDR.

Skidam 4K bez HDR-a. 

合氣道 Ponekad se osjećam kao da nisam navijač Dinama, nego da sam ja Dinamo. @ PzKpfw
17 godina
Zaporožac kaže...

Sve OK, privikao sam se kao što sam napisao, no loše prikazuje HDR.

Skidam 4K bez HDR-a. 

Kako loše prikazuje HDR? Kod mene i HDR i DV izgledaju sjajno. Ne želim više film bez toga gledati.

4 godine
movie kaže...
Kako loše prikazuje HDR? Kod mene i HDR i DV izgledaju sjajno. Ne želim više film bez toga gledati.

Pročitaj zadnje dvije stranice, na temi o televizorima, a  i RTINGs je LGC2 modelu dao samo HDR 7,3 za osvjetljenje, što je po njima premalo.  

I ja kad skinem 10 GB HDR film nissam zadovoljan, slika je žućkasta, nema dovoljno svjetline , navodno LG automatski smanjuje brightness na HDR-u štiteći tako OLED plavi panel.

Opet, ljudi gledaju s Netflixa i sličnih stream servisa HDR, pa vjerojatno imaju jaku kompresiju na 4K, jer ipak film od 90GB što ti gledaš je druga razina kvalitete.

合氣道 Ponekad se osjećam kao da nisam navijač Dinama, nego da sam ja Dinamo. @ PzKpfw
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2023 9:43 (Zaporožac).
17 godina

Čitam ovu temu s 55" C2 😁

Na G seriju ću prijeći kad budem imao kuću da ga mogu objesiti na zid. 

LOL: Crobrother
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Najbrži kaže...

Čitam ovu temu s 55" C2 😁

Na G seriju ću prijeći kad budem imao kuću da ga mogu objesiti na zid. 

Da, nema postolje, a u šatoru je nezgodno. 

17 godina
Zaporožac kaže...

A u šatoru je nezgodno. 

Ma lažem narod, to napravim miracast s mobitela na LG C2 u izlogu da ispadne kako imam OLED u sobi 

LOL: Crobrother
17 godina
Zaporožac kaže...

Pročitaj zadnje dvije stranice, na temi o televizorima, a  i RTINGs je LGC2 modelu dao samo HDR 7,3 za osvjetljenje, što je po njima premalo.  

I ja kad skinem 10 GB HDR film nissam zadovoljan, slika je žućkasta, nema dovoljno svjetline , navodno LG automatski smanjuje brightness na HDR-u štiteći tako OLED plavi panel.

Opet, ljudi gledaju s Netflixa i sličnih stream servisa HDR, pa vjerojatno imaju jaku kompresiju na 4K, jer ipak film od 90GB što ti gledaš je druga razina kvalitete.

Nema ti to veze. Nisam do sada vidio žučkastu sliku, to je do materijala koji si skinuo. Ne kužim, imaš dobar tv i onda mu daješ loš signal i očekuješ maksimalnu kvalitetu? Svjetline ima sasvim dovoljno. Meni nije na maksimum. HDR mi je negdje na 93 a DV na 95. Slika izgleda jako lijepo i svjetline ima koliko treba biti. Ne volim da mi ekran sjaji te da je svjetlina pretjerana i nerealna. Kad bih sve stavio na maksimum ekran toliko blješti da ne mogu gledati jer je to pretjerano. Nisam prijemtio da mi LG na bilo koji način utječe na prikaz slike. Što se tiče ovih servisa ja bi ih poredao po kvaliteti prikaza. Na prvom mjestu je Disney kojemu je većina sadržaja tehnički jako dobra. Iza njega su netflix i prime koji šaraju od odličnog do prosječnog. Poslije njih dolazi hbo go koji ima osjetno manje kvalitetnog 4k materijala. Na začelju je skyshowtime koji se još uvijek muči s 1080p materijalom. Daj si truda pa tv daj kvalitetan izvor da vidiš što tv može.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2023 23:38 (movie).
4 godine

.......

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2023 5:57 (Zaporožac).
15 godina

Ono što mi je hebeno 1.600€ (preporučena cijena - znači kod nas čitaj 2.000€) je za 55" OLED srednje razine. Pa ja ću se upucat, umjesto da tehnologija napreduje i bude dostupnija i jeftinija mi odošmo sa cijenama u nebesa. Kada se proda ova sadašnja C2 serija bome ne znam koliko će si ljudi kupovati C3 po tako "povoljnim" cijenama. Sretno im bilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MasterOfDisaster kaže...

Ono što mi je hebeno 1.600€ (preporučena cijena - znači kod nas čitaj 2.000€) je za 55" OLED srednje razine. Pa ja ću se upucat, umjesto da tehnologija napreduje i bude dostupnija i jeftinija mi odošmo sa cijenama u nebesa. Kada se proda ova sadašnja C2 serija bome ne znam koliko će si ljudi kupovati C3 po tako "povoljnim" cijenama. Sretno im bilo.

Uvjek me fascinira lupetanje o cijenama kod nas. Razlike neke mora biti zbog različitog PDV i ostalih nameta od recimo Njemačke ali cijena je korektna. Do jeseni će pasti na 1300 eura. Kada baciš pogled na autoindustriju vidiš da su svake godine auti sve sigurniji, bolji i skuplji. Tehnologija napreduje ali nije jeftinija. Velika su ulaganja u razvoj iste i to netko treba platiti. Obično taj netko je krajnji kupac. Nažalost tako funkcionira ovaj svijet.

https://www.sancta-domenica.hr/tv-55-lg-oled-55c3.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2023 13:08 (movie).
15 godina
movie kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Uvjek me fascinira lupetanje o cijenama kod nas. Razlike neke mora biti zbog različitog PDV i ostalih nameta od recimo Njemačke ali cijena je korektna. Do jeseni će pasti na 1300 eura.

https://www.sancta-domenica.hr/tv-55-lg-oled-55c3.html

Ok, moj bed za cijenu koja je ipak kao preporučena, ali tebi je korektna cijena od 1.640€ za 55" OLED TV. Pa eto meni nije jer je toliko koštao 65" C2. Hebu nas kao male majmune, a ti plaćaj takve idiotske cijene.

17 godina
MasterOfDisaster kaže...

Ok, moj bed za cijenu koja je ipak kao preporučena, ali tebi je korektna cijena od 1.640€ za 55" OLED TV. Pa eto meni nije jer je toliko koštao 65" C2. Hebu nas kao male majmune, a ti plaćaj takve idiotske cijene.

Pa normalno da stari model košta jeftinije, pogotovo kada je izašao novi. Što ti je tu nejasno? I ovaj model će do jeseni pojeftiniti a kada izađe C4 cijenom će biti kao sada C2. Kad sam ja kupovao svoj 55"C9 koštao je oko 1800 eura a 65" preko 2500 eura. Svake godine ti je to otprilike isto. Nitko te ne hebe niti te tjera da kupiš. Ja sam neki dan kupio Philipsa isključivo za PS5. To im je najjača LCD serija i ako ga usporedim s oledom to je smeće od televizora. Puno sam televizora promijenio i mogu reći da ništa nije niti približno Oled kvaliteti. Kad se privikneš sve ostalo je bezveze. Ne mislim da je to previše novca za dobar televizor. Onome kome je previše uvijek ima jeftinije opcije. Bitan je izbor a mi ga imamo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice