Generacija Z ne želi razgovarati na telefon. Konzu

poruka: 92
|
čitano: 34.518
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Generacija Z ne želi razgovarati na telefon. Konzu".
15 godina

Ja kad me netko zove čekam da prekinu i onda ih na Wapp pitam kaj oćeju ..No stress.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2022 11:30 (lmutak).
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Re: Generacija Z ne želi razgovarati na telefon. K
captain_soap_McTawish kaže...
Old Iggy kaže...

Jedno je radno vrijeme, drugo je očekivanje isključivo rada 8 - 16, s nedajbože ekakvim napredovanjem, zahtijevanjem povišica i slično..

Ne vidim nikakav problem u tome.

Problem u čemu?

Zaporožac kaže...

Da, to se je posebno očitovalo kad se je jedno vrijeme vodila priča o tome kako su Amerikanci (U.S.A.) glupi.

Uglavnom su tamo išli naši "belosvetski hoštapleri" i anketirali Amere, ložili ih pitanjima iz geografije..i ni jedan anketirani nije znao odgovor, npr,; "a gdje se nalazi Hrvatska ?"

Kao da bi naši ljudi znali gdje je 90% američkih država, o Afričkim da ne govorim.

4 godine
Old Iggy kaže...

Kao da bi naši ljudi znali gdje je 90% američkih država, o Afričkim da ne govorim.

O tomu i pišem. 

Na svim forumima u HR i okolici, se godinama piše kako su U.S.A. građani glupi...strašno.

Inače, afrička hrana  je najbolja; jedeš malo, a imaš veliki stomak. 

@gkelekov Da nije bilo domovinskog rata, Hrvatska bi sada bila 3-4 godine bliže ostatku svijeta !
3 godine
protjeran
Osobno znam 50% država u SADu.
Afriku nešto slabije
14 godina

U jednu ruku je to i uredu. Danas sutra ti ne može Marko, Janko reć e ti si to to i to rekao, imaš sve crno na bijelo što si rekao i mir. U takvom svijetu nažalost živimo.

https://www.youtube.com/watch?v=6tJ6RfJup1U&t=751s
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Zaporožac kaže...
Old Iggy kaže...

O tomu i pišem. 

Na svim forumima u HR i okolici, se godinama piše kako su U.S.A. građani glupi...strašno.

Inače, afrička hrana  je najbolja; jedeš malo, a imaš veliki stomak. 

Daleko od toga da su glupi. Samo dobrom dijelu ostatak svijeta nije interesantan.

A i Afrika je daleko od onog što prosječni 'rvat misli o njoj, neke države su nas pretekle u mnogočemu...

kruskar kaže...

U jednu ruku je to i uredu. Danas sutra ti ne može Marko, Janko reć e ti si to to i to rekao, imaš sve crno na bijelo što si rekao i mir. U takvom svijetu nažalost živimo.

Zato se i rade MoM nakon svakog sastanka / bitnog razgovora. Problem je u tome što bez razgovora nećeš daleko stići, jako je malo kultura gdje je sve prihvatljivo isključivo preko pismovnih komunikacija.

4 godine
Old Iggy kaže...
A i Afrika je daleko od onog što prosječni 'rvat misli o njoj, neke države su nas pretekle u mnogočemu...

Molim primjer.

Ja sam "prosječni 'rvat".

@gkelekov Da nije bilo domovinskog rata, Hrvatska bi sada bila 3-4 godine bliže ostatku svijeta !
17 godina
Zaporožac kaže...
Old Iggy kaže...

Molim primjer.

Ja sam "prosječni 'rvat".

Od infrastrukturnih projekata (brane, luke, nove željeznice), novih glavnih gradova (npr. Egipat), do jakih IT projekata u nizu zemalja (digital currncy, e-ID, blockchain u poljoprivredi) itd.

Količina i vrijednost tih projekata u Africi se teško mogu danas naći u Europi, a za svaki od njih RH je patuljak.

4 godine

Ma ja sam mislio na njihov prosječni životni standard većine stanovništva.

Dok kod nas rijetko tko uopće gladuje, tamo nema države u kojoj bar 30% ljudi nije... na granici, ne siromaštva, već gladi.

Ulaganje u infrastrukturu im neće napuniti prazne dječje trbuščiće. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Zaporožac kaže...

Ma ja sam mislio na njihov prosječni životni standard većine stanovništva.

Dok kod nas rijetko tko uopće gladuje, tamo nema države u kojoj bar 30% ljudi nije... na granici, ne siromaštva, već gladi.

Ulaganje u infrastrukturu im neće napuniti prazne dječje trbuščiće. 

Prosječni standard raste, kao i prosječan očekivani životni vijek.

Danas je za Afriku na negdje oko 65 godina (ako se ne varam) narastao za 30 godina od 50-ih, s desetak država preko 70.

Isto tako, većina afričkih država nema problema s glađu. Što se infrastrukture tiče, jedini način jačanja gospodarstva i poboljšanja uvjeta života stanovništva i jest jačanje infrastrukture.

3 godine
protjeran
Pod novi glavni grad u Egiptu misliš na micanje vlade iz centra kako im prosvjednici ne bi skinuli glave s ramena? 😁

A željeznice im Kinezi rade. Koliko je to dobro, vrijeme će pokazat.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2022 12:00 (silvio3105).
17 godina
silvio3105 kaže...
Pod novi glavni grad u Egiptu misliš na micanje vlade iz centra kako im prosvjednici ne bi skinuli glave s ramena? 😁

A željeznice im Kinezi rade. Koliko je to dobro, vrijeme će pokazat.

Ajde malo prouči što Egipat radi.

A i nama su Kinezi gradili most. Je li bolje da Kinezi rade ili da nitkp ne gradi? Sad su i SAD shvatile da se trebaju ozbiljnije uključiti u razvoj da ih istok ne bi pretekao.

4 godine
Old Iggy kaže...
Isto tako, većina afričkih država nema problema s glađu.

Ma, što znači "većina " ?

Pročitaj, to je strašno https://balkans.aljazeera.net/tag/glad-u-africi/

Gdje toga ima u Europi ?

Nigdje.

Nabijem ih u njihov "napredak"

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2022 12:12 (Zaporožac).
3 godine
protjeran
Proučio

17 godina
silvio3105 kaže...
Proučio

Prouči, ne YT gluposti...

17 godina
Zaporožac kaže...
Old Iggy kaže...
Isto tako, većina afričkih država nema problema s glađu.

Ma, što znači "većina " ?

Pročitaj, to je strašno https://balkans.aljazeera.net/tag/glad-u-africi/

Gdje toga ima u Europi ?

Nigdje.

Nabijem ih u njihov "napredak"

Ne shvaćaš što je to "većina"?

Kako ti napredak zamišljaš? Znaš koji su sve uzroci gladi u pojedinoj afričkoj državi?

3 godine
protjeran
Klasika od tebe. Umjesto da daš neki potkrepljeni argument, napišeš polu glupost.
Nije li to ad homien?
4 godine

Old Iggy 

Znam sve, no nisam ja lik koji će ćerati "moje ", i svađati se na pet stranica na forumu, posebno ne s tobom i još desetak ljudi na forumu koje poštivam. 

Sve dobro .

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2022 16:31 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
silvio3105 kaže...
Klasika od tebe. Umjesto da daš neki potkrepljeni argument, napišeš polu glupost.
Nije li to ad homien?

Pitanje je što je tebi argument.

Ja već par godina sudjelujem u projektima u Africi, u nekoliko spomenutih (ACUD, EG glavni grad, e-ID trenutno u Togu i Gvineji, digitalne valute u par država, cloudi u JA, Maroku, Egiptu itd.). Projekti su bitno veći nego što su trenutno u Europi, mnoge Afričke države su preskočile faze razvoja (npr. od gotovine direktno u digitalne valute, bez faze kartica, preskočena faza fiksne telefonije - direktno u mobilnu i slično), a i u nekim sam inicijativama na afričkoj razini.

Znam što se i kako tamo radi. RH je za većinu afričkih zemalja dječja igračka.

Zaporožac kaže...

Old Iggy 

Znam sve, no nisam ja lik koji će ćerati "moje ", i svađati se na pet stranica na forumu, posebno ne s tobom i još desetak ljudi na forumu koje poštivam. 

Sve dobro .

Svako dobro i tebi!

3 godine
protjeran
Odnosi se na dio vezan uz novi glavni grad Egipta, samo to. Ostalo ne znam, niti me zanima trenutno, niti je trenutno relevantno.
17 godina
silvio3105 kaže...
Odnosi se na dio vezan uz novi glavni grad Egipta, samo to. Ostalo ne znam, niti me zanima trenutno, niti je trenutno relevantno.

Taj dio priče je toliko kompleksna tema da je nemoguće išta shvatiti iz jednog, jako "specifično definiranog" videa.

Ja sam skoro tri godine tamo i osnova nema veze s politikom. A politiku nećeš mijenjati posebno lako i bitno jer ionako (kao u brdu zemalja tamo) stvari kontrolira vojska, ne politika.

S druge strane, u ovom videu se čini kao "pomaknut ćemo političare iz Caira". Ni riječi o tome što sve isto ide, koliko se ljudi seli, koliko će ljudi radti tamo i slično. Iskreno su i predsjednička palača i parlament impresivni, ali sve ono okolo je još impresivnije.

3 godine
protjeran
Sve to i nema baš neke koristi za puk,znaš one na dnu kace?
Btw zar nisi rekao da si u UAE?
17 godina
silvio3105 kaže...
Sve to i nema baš neke koristi za puk,znaš one na dnu kace?
Btw zar nisi rekao da si u UAE?

Nikad se ništa ne radi za one "s dna kace". Radi se ili za sve ili za one koji financiraju.

Ovdje, "oni s dna kace" mogu profitirati smanjivanjem populacije Kaira.

U UAE sam, zadužen za META regiju.

16 godina
protjeran

Kako vi zarađujete za život ako vam je problem javiti se na telefon?! Jedino ako vam mama još pere gaćetine, onda razumijem.

0 0 hvala 0
4 godine

Alijenacija novih generacija....

Psihološko- filozofska evolucija....

合氣道 Konačni cilj svih živih bića je neprestana potraga za srećom. Znanstveno dokazano na miševima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bnaci kaže...

Kako vi zarađujete za život ako vam je problem javiti se na telefon?! Jedino ako vam mama još pere gaćetine, onda razumijem.

Već je sve rečeno prije 2 mjeseca, i ti sad opet pitaš isto pitanje.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina

ma osnovni je problem :

a) nepismeni su

b) nesigurni su

a to je osnova nekakve verbalne komunikacije...

em što dolaze na razgovor za posao s starcima (ne da ih starci dofuraju autom pred firmu, nego u sobu HR-a), em ne znaju prosto proširenu rečenicu osmisliti o sebi i svojim mogućnostima, planovima...

u redu je ako je do 10 % takvih, i takvi ljudi postoje i moraju živjeti ali govorimo o više od 3/4 klinaca koji traže posao...

uz to ne vole pričati ?!? pa naravno jer u razgovoru osim činjenica koje iznosiš, treba prenijeti i emocije, a hrpa klinaca (ali i nažalost ljudi od 30-ak godina) priča ko mađarski sinkronizator američkih filmova, koji sve ravnim glasom replike čita, muške, ženske, komorni razgovor uz cugu kao i dovikivanje u nekoj akcijskoj sceni...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Stric_Jura kaže...

u redu je ako je do 10 % takvih, i takvi ljudi postoje i moraju živjeti ali govorimo o više od 3/4 klinaca koji traže posao...

Jako puno ljudi mi se u zadnjih par godina buni na mlađe generacije u procesu zapošljavanja.

3 godine
protjeran
Zbog? Daj napiši više, uvijek te je zanimljivo čitati.
2 godine
protjeran
Old Iggy kaže...
Stric_Jura kaže...

Jako puno ljudi mi se u zadnjih par godina buni na mlađe generacije u procesu zapošljavanja.

Baš to spominjem i u drugoj temi, to je fakin istina. Tužno ali je tako.

https://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-bughr/android-polako-umire-generacija-z-vise-preferira/293245.aspx?page=1&jumpto=6601092&sort=asc&view=flat

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice