Ja kad me netko zove čekam da prekinu i onda ih na Wapp pitam kaj oćeju ..No stress.
Generacija Z ne želi razgovarati na telefon. Konzu
- poruka: 92
- |
- čitano: 34.518
- |
- moderatori:
vincimus
Jedno je radno vrijeme, drugo je očekivanje isključivo rada 8 - 16, s nedajbože ekakvim napredovanjem, zahtijevanjem povišica i slično..
Ne vidim nikakav problem u tome.
Problem u čemu?
Da, to se je posebno očitovalo kad se je jedno vrijeme vodila priča o tome kako su Amerikanci (U.S.A.) glupi.
Uglavnom su tamo išli naši "belosvetski hoštapleri" i anketirali Amere, ložili ih pitanjima iz geografije..i ni jedan anketirani nije znao odgovor, npr,; "a gdje se nalazi Hrvatska ?"
Kao da bi naši ljudi znali gdje je 90% američkih država, o Afričkim da ne govorim.
Kao da bi naši ljudi znali gdje je 90% američkih država, o Afričkim da ne govorim.
O tomu i pišem.
Na svim forumima u HR i okolici, se godinama piše kako su U.S.A. građani glupi...strašno.
Inače, afrička hrana je najbolja; jedeš malo, a imaš veliki stomak.
Afriku nešto slabije
U jednu ruku je to i uredu. Danas sutra ti ne može Marko, Janko reć e ti si to to i to rekao, imaš sve crno na bijelo što si rekao i mir. U takvom svijetu nažalost živimo.
O tomu i pišem.
Na svim forumima u HR i okolici, se godinama piše kako su U.S.A. građani glupi...strašno.
Inače, afrička hrana je najbolja; jedeš malo, a imaš veliki stomak.
Daleko od toga da su glupi. Samo dobrom dijelu ostatak svijeta nije interesantan.
A i Afrika je daleko od onog što prosječni 'rvat misli o njoj, neke države su nas pretekle u mnogočemu...
U jednu ruku je to i uredu. Danas sutra ti ne može Marko, Janko reć e ti si to to i to rekao, imaš sve crno na bijelo što si rekao i mir. U takvom svijetu nažalost živimo.
Zato se i rade MoM nakon svakog sastanka / bitnog razgovora. Problem je u tome što bez razgovora nećeš daleko stići, jako je malo kultura gdje je sve prihvatljivo isključivo preko pismovnih komunikacija.
Molim primjer.
Ja sam "prosječni 'rvat".
Molim primjer.
Ja sam "prosječni 'rvat".
Od infrastrukturnih projekata (brane, luke, nove željeznice), novih glavnih gradova (npr. Egipat), do jakih IT projekata u nizu zemalja (digital currncy, e-ID, blockchain u poljoprivredi) itd.
Količina i vrijednost tih projekata u Africi se teško mogu danas naći u Europi, a za svaki od njih RH je patuljak.
Ma ja sam mislio na njihov prosječni životni standard većine stanovništva.
Dok kod nas rijetko tko uopće gladuje, tamo nema države u kojoj bar 30% ljudi nije... na granici, ne siromaštva, već gladi.
Ulaganje u infrastrukturu im neće napuniti prazne dječje trbuščiće.
Ma ja sam mislio na njihov prosječni životni standard većine stanovništva.
Dok kod nas rijetko tko uopće gladuje, tamo nema države u kojoj bar 30% ljudi nije... na granici, ne siromaštva, već gladi.
Ulaganje u infrastrukturu im neće napuniti prazne dječje trbuščiće.
Prosječni standard raste, kao i prosječan očekivani životni vijek.
Danas je za Afriku na negdje oko 65 godina (ako se ne varam) narastao za 30 godina od 50-ih, s desetak država preko 70.
Isto tako, većina afričkih država nema problema s glađu. Što se infrastrukture tiče, jedini način jačanja gospodarstva i poboljšanja uvjeta života stanovništva i jest jačanje infrastrukture.
A željeznice im Kinezi rade. Koliko je to dobro, vrijeme će pokazat.
A željeznice im Kinezi rade. Koliko je to dobro, vrijeme će pokazat.
Ajde malo prouči što Egipat radi.
A i nama su Kinezi gradili most. Je li bolje da Kinezi rade ili da nitkp ne gradi? Sad su i SAD shvatile da se trebaju ozbiljnije uključiti u razvoj da ih istok ne bi pretekao.
Ma, što znači "većina " ?
Pročitaj, to je strašno https://balkans.aljazeera.net/tag/glad-u-africi/
Gdje toga ima u Europi ?
Nigdje.
Nabijem ih u njihov "napredak"
Prouči, ne YT gluposti...
Ma, što znači "većina " ?
Pročitaj, to je strašno https://balkans.aljazeera.net/tag/glad-u-africi/
Gdje toga ima u Europi ?
Nigdje.
Nabijem ih u njihov "napredak"
Ne shvaćaš što je to "većina"?
Kako ti napredak zamišljaš? Znaš koji su sve uzroci gladi u pojedinoj afričkoj državi?
Nije li to ad homien?
Znam sve, no nisam ja lik koji će ćerati "moje ", i svađati se na pet stranica na forumu, posebno ne s tobom i još desetak ljudi na forumu koje poštivam.
Sve dobro .
Nije li to ad homien?
Pitanje je što je tebi argument.
Ja već par godina sudjelujem u projektima u Africi, u nekoliko spomenutih (ACUD, EG glavni grad, e-ID trenutno u Togu i Gvineji, digitalne valute u par država, cloudi u JA, Maroku, Egiptu itd.). Projekti su bitno veći nego što su trenutno u Europi, mnoge Afričke države su preskočile faze razvoja (npr. od gotovine direktno u digitalne valute, bez faze kartica, preskočena faza fiksne telefonije - direktno u mobilnu i slično), a i u nekim sam inicijativama na afričkoj razini.
Znam što se i kako tamo radi. RH je za većinu afričkih zemalja dječja igračka.
Znam sve, no nisam ja lik koji će ćerati "moje ", i svađati se na pet stranica na forumu, posebno ne s tobom i još desetak ljudi na forumu koje poštivam.
Sve dobro .
Svako dobro i tebi!
Taj dio priče je toliko kompleksna tema da je nemoguće išta shvatiti iz jednog, jako "specifično definiranog" videa.
Ja sam skoro tri godine tamo i osnova nema veze s politikom. A politiku nećeš mijenjati posebno lako i bitno jer ionako (kao u brdu zemalja tamo) stvari kontrolira vojska, ne politika.
S druge strane, u ovom videu se čini kao "pomaknut ćemo političare iz Caira". Ni riječi o tome što sve isto ide, koliko se ljudi seli, koliko će ljudi radti tamo i slično. Iskreno su i predsjednička palača i parlament impresivni, ali sve ono okolo je još impresivnije.
Btw zar nisi rekao da si u UAE?
Btw zar nisi rekao da si u UAE?
Nikad se ništa ne radi za one "s dna kace". Radi se ili za sve ili za one koji financiraju.
Ovdje, "oni s dna kace" mogu profitirati smanjivanjem populacije Kaira.
U UAE sam, zadužen za META regiju.
Kako vi zarađujete za život ako vam je problem javiti se na telefon?! Jedino ako vam mama još pere gaćetine, onda razumijem.
Alijenacija novih generacija....
Psihološko- filozofska evolucija....
Kako vi zarađujete za život ako vam je problem javiti se na telefon?! Jedino ako vam mama još pere gaćetine, onda razumijem.
Već je sve rečeno prije 2 mjeseca, i ti sad opet pitaš isto pitanje.
ma osnovni je problem :
a) nepismeni su
b) nesigurni su
a to je osnova nekakve verbalne komunikacije...
em što dolaze na razgovor za posao s starcima (ne da ih starci dofuraju autom pred firmu, nego u sobu HR-a), em ne znaju prosto proširenu rečenicu osmisliti o sebi i svojim mogućnostima, planovima...
u redu je ako je do 10 % takvih, i takvi ljudi postoje i moraju živjeti ali govorimo o više od 3/4 klinaca koji traže posao...
uz to ne vole pričati ?!? pa naravno jer u razgovoru osim činjenica koje iznosiš, treba prenijeti i emocije, a hrpa klinaca (ali i nažalost ljudi od 30-ak godina) priča ko mađarski sinkronizator američkih filmova, koji sve ravnim glasom replike čita, muške, ženske, komorni razgovor uz cugu kao i dovikivanje u nekoj akcijskoj sceni...
u redu je ako je do 10 % takvih, i takvi ljudi postoje i moraju živjeti ali govorimo o više od 3/4 klinaca koji traže posao...
Jako puno ljudi mi se u zadnjih par godina buni na mlađe generacije u procesu zapošljavanja.
Jako puno ljudi mi se u zadnjih par godina buni na mlađe generacije u procesu zapošljavanja.
Baš to spominjem i u drugoj temi, to je fakin istina. Tužno ali je tako.