Elektrolit od stakla – za natrijeve baterije

poruka: 5
|
čitano: 4.415
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Elektrolit od stakla – za natrijeve baterije".
14 godina
offline
Elektrolit od stakla – za natrijeve baterije

Ajar, evo ispunismo tjednu dozu novih, superrevolucionarnih baterija. Ipak, s obzirom da se danas masa znanstvenika  time bavi, možda stvarno i dočekamo bateriju bolju, lakšu, jaču, jeftiniju i sigurniju od litij-ionske. Ovo sa staklom je baš zgodna fora, nadam se da će to usavršiti i uvesti u upotrebu. Mada, već odavno imamo najave li-sumpornih, natrijevih, sa čvrstim elektrolitom, nezapaljive, neotrovne, jeftine baterije... koje nikako da dočekamo.

dolazim odmah - Godot
Moj PC  
2 0 hvala 0
2 godine
protjeran
offline
Re: Elektrolit od stakla – za natrijeve baterije
Ovo je vec nesto. Sad vjerovatno predstoji da se istrazi mehanizam degradacije, pa opet drobi, mijesaj, testiraj, guraj granice ...
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Elektrolit od stakla – za natrijeve baterije

eh, da sam ovo znao, čestitao bih svima godinu stakla još početkom siječnja. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
offline
Elektrolit od stakla – za natrijeve baterije

.. da, staklo je neobičan-izuzetan materijal. godina stakla? kao da proglasimo godinu kotača-vatre (izuma..) tj za staklo imamo takav feeling jer je već dugo s nama oko nas.. no kao i 'zrak' i ostale stvari-pojave tek novija znanost nešto stvarno otkriva-objašnjava, kao i primjena .. godina stakla? problem je što smo još uvjek 'slonovi' :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Elektrolit od stakla – za natrijeve baterije

Kad se proglasi godina nečega, onda se to ne čini samo zato što je o nešto jako važno, nego da se o tome nečemu više razgovara, da se to nešto više popularizira, da se to nešto više istražuje. A staklo je važno istraživanja s obzirom na mnoge njegove vrste i primjene, a posebice perspektive. Problem sa staklom je što je ono dosta nedefinirana tvar, za razliku od kristala, pa znanost o njemu još ima mnogo toga reći. Kakvog bi imalo smilsla proglastiti godinu kotača? Kotač je dao svoje, danas se nastoje raditi strojevi sa što manje pokretnih dijelova. 

 
4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice