Jedno nesavjesno i bezobzirno dijete pržilo je puževe. Slušajući puževe kako cvrče na užarenoj rešetci, dijete povika: "Glupe životinje, vaše kuće gore, a vi prdite!"
Svaki neprikladan postupak treba osuditi.

Jedno nesavjesno i bezobzirno dijete pržilo je puževe. Slušajući puževe kako cvrče na užarenoj rešetci, dijete povika: "Glupe životinje, vaše kuće gore, a vi prdite!"
Svaki neprikladan postupak treba osuditi.
Nema nitko vremena trositi na rasprave s tobom, ljudi imaju poslove. Ja sam za ekologiju i novi mineri ce trositi manje energije (Intel), ali kako stvari stoje POW je zasada najsigurniji mehinizam. Ali tvoj stav i drugih krizara nema nikakve veze sa ekologijom, u namjmanju ruku bi rekao da je POW najveci problem u zagadjenju planeta.
budete vi gaymeri otkupili otpad... ne brinem se... msm kad ste već tako ekološki nastrojeni
Nije ni gejmanje daleko iza rudarenja. Al za to se nitko ne buni, jer većina igra igre.
"Globally, PC gamers use about 75 billion kilowatt hours of electricity a year, equivalent to the output of 25 electric power plants. (And that doesn’t include console games.) In the United States, games consumes $6 billion worth of electricity annually — more power than electric water heaters, cooking appliances, clothes dryers, dishwashers, or freezers. As the report concludes, “video gaming is among the very most intensive uses of electricity in homes.” And more power means more greenhouse gas emissions: American gamers emit about 12 million tons of carbon dioxide annually — the equivalent of about 2.3 million passenger cars."
https://grist.org/article/video-games-consume-more-electricity-than-25-power-plants-can-produce/
The European Union Is No Longer Banning Bitcoin and Other PoW-based Assets
The lawmakers of the European Union have deleted a passage that called for a ban on Bitcoin and other crypto-assets that rely on the PoW blockchain-based algorithm.
https://cryptopotato.com/the-european-union-is-no-longer-banning-bitcoin-and-other-pow-based-assets/
Bit će i oni rudare.
The lawmakers of the European Union have deleted a passage that called for a ban on Bitcoin and other crypto-assets that rely on the PoW blockchain-based algorithm.
https://cryptopotato.com/the-european-union-is-no-longer-banning-bitcoin-and-other-pow-based-assets/
Bit će i oni rudare.
Malo si jednostrano (i pogrešno) prikazao cijelu situaciju.
According to the new report by a German news outlet, paragraph 61 (9c) has been scrapped. The vote for the much-anticipated market regulatory act targeting the crypto industry is yet to be rescheduled. Further clarifying the development, Berger tweeted,
“The paragraph is no longer in the text. The report has yet to be voted on in committee. In this vote, we will see where the majorities lie. The decision has not yet been made #MiCA.”
Dakle za sada odgođeno, ali i dalje na stolu. To nije odustajanje već standardni politički proces.
Stvar je samo u percipiranoj ili realnoj koristi, u suprotnom je "najzelenije" da iščeznemo s planete. Ja se zafrkavam s kripto, vjerujem i dosta ljudi ovdje, al nemam neke ideale oko toga da je to nužno the next big thing - možda donekle i bude, a možda i ne. To je sve još uvijek u alpha fazi s nesigurnim ishodom, iako je očigledno eksplodiralo, većinom ne zbog ljubavi prema tehnologiji, jel.
Kolega gore je stavio dobar primjer za igre, s time da bi se dalo argumentirati da nam igranje igara puno više koristi no kripto.
Vozikamo se u autima (ja prvi) često iz čiste komocije (hrpetina nas realno ni ne treba auto), svjetla gore, kompovi bzvz rade, ukratko imamo puno prostora za anulirati i pow btc i još puno toga. I to sve na razini nekoliko milijardi pojedinaca u razvijenijem dijeli svijeta. Mislim da je činjenica da nam nije došla voda do grla i zbog toga smo, u prosjeku, ležerno rastrošni.
Bit će i oni rudare.
Malo si jednostrano (i pogrešno) prikazao cijelu situaciju.
According to the new report by a German news outlet, paragraph 61 (9c) has been scrapped. The vote for the much-anticipated market regulatory act targeting the crypto industry is yet to be rescheduled. Further clarifying the development, Berger tweeted,
“The paragraph is no longer in the text. The report has yet to be voted on in committee. In this vote, we will see where the majorities lie. The decision has not yet been made #MiCA.”
Dakle za sada odgođeno, ali i dalje na stolu. To nije odustajanje već standardni politički proces.
Ako smatraš da je nešto prikazano jednostrano ili pogrešno obrati se novinaru, ja sam samo napravio copy-paste naslova i podnaslova i stavio link na članak, pa tko želi neka čita.
Osobno mislim da ništa od te zabrane, osim ako neće čekati da sav kripto pređe u PoS pa onda reda radi zabrane PoW. Karikiram, da se ne razvije sad i iz ovoga nekakva bezvezna diskusija.
Ako smatraš da je nešto prikazano jednostrano ili pogrešno obrati se novinaru, ja sam samo napravio copy-paste naslova i podnaslova i stavio link na članak, pa tko želi neka čita.
Ne, novinar je dobro prikazao u članku, a ti si prenio netočno, izostavivši bitne dijelove.
Da, naslov i podnaslov su loši i to ide na dušu uredniku, ali ti samostalno odlučuješ što ćeš prenijeti i to ide tebi na dušu. Problem je što iz toga izvodiš zaključak kakav tebi odgovara, pa otuda i ignoriranje činjenica koje ne podupiru taj zaključak. Prvo lažeš sebe, a onda i ostale.
Inače podržavam ekologiju i zelenu energiju ali danas ekolozi i zelena energija su u razini talibana... Gori su od sekte Jehovinih svjedoka...
Kao bitno je što je u zapadnom svijetu a ove države 3 svijeta moraju zato ekološki platit cijenu...
Tako se stece privid čiste ekologije u zapadnoj eu americi a to što većina firmi od tamo u državi tipa Meksiko Vijetnam i slično ne poštuje 1% ekoloških normi to nema veze...
Tako da kad neko počne filozofirati o ekologiji neka samo vidi električno auto...
Ne, novinar je dobro prikazao u članku, a ti si prenio netočno, izostavivši bitne dijelove.
Da, naslov i podnaslov su loši i to ide na dušu uredniku, ali ti samostalno odlučuješ što ćeš prenijeti i to ide tebi na dušu. Problem je što iz toga izvodiš zaključak kakav tebi odgovara, pa otuda i ignoriranje činjenica koje ne podupiru taj zaključak. Prvo lažeš sebe, a onda i ostale.
Kolega kao i obično u nedostatku pametnijeg posla za*ebavaš poštenu raju na forumu. Prenio sam NASLOV i PODNASLOV, zajedno sa linkom na cijeli tekst. Da sam iz teksta izdvojio samo jednu rečenicu kako bi nekoga naveo na "krivi" put onda bi se dalo diskutirati, ali ovako si jednostavno dosadan. Uostalom koga boli neka stvar hoće li zabraniti ili neće, pun forum "moralista", "ekologa" i "ljudi koji su puni brige za sve oko sebe", zato nam društvo i je takvo kakvo je, licemjerno i trulo. Odoh sad trošiti dragocjeno vrijeme na pametnije stvari, a ti i tih nekoliko dosadnjakovića koji u svakoj temi maltretiraju dok sugovornik ne crkne od dosade slobodno nastavite rastezati ove moje rečenice jer su one ipak iznimno značajne i bitne.
Upravo si opisao većinu ljudi koji nas okružuju...
. Prenio sam NASLOV i PODNASLOV, zajedno sa linkom na cijeli tekst. Da sam iz teksta izdvojio samo jednu rečenicu kako bi nekoga naveo na "krivi" put onda bi se dalo diskutirati,
Naslov i podnaslov ne odgovaraju sadržaju. Sad, ili nisi uopće pročitao članak, pa toga nisi svjestan, ili si pročitao, ali nisi to uspio shvatiti, ili si shvatio, ali si namjerno citirao samo onaj dio koji ti odgovara. Ti odaberi.
Odoh sad trošiti dragocjeno vrijeme na pametnije stvari, a ti i tih nekoliko dosadnjakovića koji u svakoj temi maltretiraju dok sugovornik ne crkne od dosade slobodno nastavite rastezati ove moje rečenice jer su one ipak iznimno značajne i bitne.
Ovakav dječji stil 'uzet ću loptu i neću se više igrati s vama' te samo ponižava. Možeš nadam se bolje od toga.
Bilo je već kroz povijest velikih pomaka u pogledu na svijet i kako društvo treba funkcionirati. Od uloge crkve, položaja žena, ropstva, ideje ljudskih prava... Ali ovo je stvarno velik zalogaj koji bi bilo izuzetno teško provesti. Loše je što se o tome uopće ne govori. Svi se nadaju da će netko drugi riješiti taj problem bez da oni sudjeluju.
Plan zvuči grozno, a nažalost ako ga ne provedemo posljedice će biti još puno gore, samo što je u ljudskoj naravi da odgađa suočavanje s neizbježnim koliko god može. Osnovna razlika u odnosu na životinje je sposobnost planiranja i sagledavanja posljedica našeg djelovanja. Nažalost, ponekad to zakaže i onda imamo ratove, pandemije i promjenu klime. U svim slučajevima broje se milijunske žrtve, a tko preživi ide dalje.
Stvar je samo u percipiranoj ili realnoj koristi, u suprotnom je "najzelenije" da iščeznemo s planete. Ja se zafrkavam s kripto, vjerujem i dosta ljudi ovdje, al nemam neke ideale oko toga da je to nužno the next big thing - možda donekle i bude, a možda i ne. To je sve još uvijek u alpha fazi s nesigurnim ishodom, iako je očigledno eksplodiralo, većinom ne zbog ljubavi prema tehnologiji, jel.
Kolega gore je stavio dobar primjer za igre, s time da bi se dalo argumentirati da nam igranje igara puno više koristi no kripto.
Vozikamo se u autima (ja prvi) često iz čiste komocije (hrpetina nas realno ni ne treba auto), svjetla gore, kompovi bzvz rade, ukratko imamo puno prostora za anulirati i pow btc i još puno toga. I to sve na razini nekoliko milijardi pojedinaca u razvijenijem dijeli svijeta. Mislim da je činjenica da nam nije došla voda do grla i zbog toga smo, u prosjeku, ležerno rastrošni.
Ajde ovo je već malo zanimljivije od klasične kripto rasprave u kojoj se konstantno ponavljamo i već napamet svi znamo što i kako tko od nas razmišlja. Nitko ne mijenja mišljenje, ne uzima u obzir tuđe stavove već samo gura svoje... sad HDZ-SDP ponašanje ima puno više smisla...
No da se vratimo na tvoje razmišljanje, koje mi je osobno blisko, ali na koje možemo zaboraviti u ovakvom poretku i uređenju. Kapitalizam se zasniva na jednostavnoj ekonomiji koja se pokreće ponudom i potražnjom. U ovom kontekstu je rastrošnost uglavnom dobro došla, a ne nešto što bi trebalo rezati.
Ljudi su kroz povijest dokazali da bi svi uvodili mjere sve dok se ne dira njih osobno i ponovno smo uspješno demonstrirali manjak empatije i sebičnost.
Danas je cijeli sistem posložen tako da te tjera na što manje korištenje sivih stanica i ugodno opuštanje u hrpi, rekli bi neki, nepotrebnih stvari.
Samo je jedno bitno pitanje, a na njega nitko od nas nema odgovor, a to je koji je smisao života. Sva druga pitanja su samo tjeranje vode na svoj ili tuđi mlin. Tko mi može dokazati da je ispravnije živjeti skromno nego rastrošno? Nitko, jer je to pogrešna teza. Treba krenuti od onoga što nas čini ljudima, a to su emocije. Kada naučimo biti sretni i što su nam prioriteti, onda će nam i konzumerizam postati sporedna stvar. Sada u to ubacimo karakteristike i osobine današnjeg čovjeka i brzo shvatimo koliko je to još uvijek daleko.
Možda imaš dobre namjere, ali razmišljanje ti je zastarjelo i u okvirima nekih prošlih vremena. Čim ljude moraš TJERATI na nešto to nije dobra taktika. Jedina ispravna je omogućiti ljudima da sami shvate što je bitno, ali ne na način "brainwashinga", već im omogućiti sve informacije i samostalne odluke. Sad smo opet došli do točke gdje vidimo da to jednostavno nije moguće, što nas opet vraća na početak gdje svako stado treba imati svog pastira... Skraćeno, možemo mi trubiti što želimo i koliko želimo, ali drastičnih i brzih promjena neće biti. Da bi se postigao sljedeći nivo trebamo prestati biti ljudi kakvi smo danas, a kakvog onda to ima smisla? Sve što nam preostaje su kompromisi i balansiranje.
Ne treba uvoditi visoke poreze na energente, već su dovoljno skupi i to ne mijenja naše ponašanje. Ono što treba je probuditi svijest u svakome od nas, osjećaj za zajednicu i kolektiv. Tada se neće desiti da ekipa koja ima zajedničku kotlovnicu i ne plaća prema osobnoj potrošnji drži sve na maksimumu uz otvorene prozore jer ih boli briga, ionako će jednako platiti. Ovo bi bio ultimativni cilj za postići, tada nam više ne trebaju korektivi, zakoni, kazne, jer se sami korigiramo. No kako je to teško izvedivo, posebno u društvu koje nije u stanju desetljećima napraviti reformu obrazovanja, ostaju nam tvoje mjere.
Ne treba uvoditi visoke poreze na energente, već su dovoljno skupi i to ne mijenja naše ponašanje. Ono što treba je probuditi svijest u svakome od nas, osjećaj za zajednicu i kolektiv. Tada se neće desiti da ekipa koja ima zajedničku kotlovnicu i ne plaća prema osobnoj potrošnji drži sve na maksimumu uz otvorene prozore jer ih boli briga, ionako će jednako platiti. Ovo bi bio ultimativni cilj za postići, tada nam više ne trebaju korektivi, zakoni, kazne, jer se sami korigiramo. No kako je to teško izvedivo, posebno u društvu koje nije u stanju desetljećima napraviti reformu obrazovanja, ostaju nam tvoje mjere.
Sorry, al nisam najbolje shvatio, krenuo si kako ne treba koristiti moje mjere, da bi završio kako ipak treba.
Naravno, i ja bih puno radije da su ljudi u stanju racionalno shvatiti koje ponašanje je optimalno s obzirom na situaciju i kada bi se svi društveni problemi mogli rješavati edukacijom, a ne ispiranjem mozga. Marksizam kao plemenita ideja općeg blagostanja počiva upravo na toj ideji/zabludi.
No kad vidiš ta to ne funkcionira, a voda se doslovno penje do grla, onda tražiš ono što funkcionira. Zato imamo kapitalizam, jer funkcionira, iako je odvratan.
Što se smisla života tiče, on ne postoji sam po sebi, već ga svatko sam određuje, bar u onoj mjeri u kojoj išta možemo sami izabrati, dakle praktički ništa, pa je to sve skupa i malo kontradiktorno. Crncu iz geta će vjerojatno smisao biti postati diler ili reper, a talibanu mučenik samoubojica, a obojici zato da povale velik broj djevica. Obojica su zapravo žrtve hormona i okoline koja prilično ograničava mogućnosti udovoljavanja tim hormonima, ali formalno sami biraju.