Policija sumnja da je A1 hakirala maloljetna osoba

poruka: 35
|
čitano: 14.550
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Policija sumnja da je A1 hakirala maloljetna osoba".
15 godina
neaktivan
Re: Policija sumnja da je A1 hakirala maloljetna o

ihush u ovoj temi sam se pokusao postaviti najneutralnije sto sam mogao ali i kao roditelj, naravno ne nuzno tog djeteta ali djeteta te dobi koje je podlozno raznim manipulacijama poznatih/nepoznatih osoba te koje tesko da moze odgvanuti cinjenicu da je to sto je ucinio je ucjena i da je kazeneno djelo jer u jednom dijelu svoga pisanja po tockama sam rekao da puno mladih ljudi potice iz siromasnijih sredina jer srednji stalez koji je nekada jako davno postojao je nestao te imamo siromasne i bezobrazno bogate. Subjektivno kao roditelj ne mogu opravdati cin jer mogao se posavjetovati sa nekime od starijih oko toga ne ucini to no iz perspektive roditelj opet mogu reci sto ako bas taj dan nije imao podrsku nikoga a nagovor ovdje upitne osobe je bio isuvise primamljiv jer time on kao dijete ce pomoci kucnim financijama te ce mozda njegovi roditelji manje raditi a time i biti slobodni i vise sa njime te ponosni na njega sto im pomaze.

Znas tesko je ponekad uci u djeciji um i shvatiti kako on funkcionira jer meni kao roditelju 28-godisnje djevojke i sada vec zene kroz cijeli njen zivot sam pokusao predvidjeti, puno razgovarati da predvidim moguce probleme te tako sam na svu srecu uspio sagraditi snaznu osobu koja stoji cvrsto na zemlji i na koju se iznimno ponosim te sada znam da nece zastraniti ali u dobi tog klinca nije ni ona bila daleko od toga.

Tako sam i ovu prethodnu pricu isao u pokusao sagledati ne kao krimen sto naravno i je nego kao svi mi ovdje koji smo vjerujem roditelji te shvatiti ovaj razlog toga cina. Svakako najveci dio krivnje je ipak na A1 jer time sto nisu adekvatno postupili i zastitili vlasnistvo koje po GDPR-u su morali zakonski stititi su sami krivi za taj cin te kato tvrtka A1 su duzni odgovarati a kako ce oni interno rijesiti sigurnosni problem to vise nije predmet price, po meni jedini i glavni krivac koji je vise uzrok i posljedica.

Kao sto si rekao moramo se izboriti da rijesimo mitologiju, korupciju i slicno od Vlade pa prema Uskoku i svim institicijama prema dolje tek tada ce se sve ostalo samo po sebi rijesiti a do tada ce mo imati anarhiju u kojoj ce navise stradavati pijuni na sahovskoj ploci dok ce stvarni krivci zauvijek ostati nepoznati i nedostupni nasem pravosudju kao sto je to bilo nebroj puta do sada.

veni vidi didici
17 godina
Policija sumnja da je A1 hakirala maloljetna osoba

Gledajte kako nakon ovog Petricovog posta Pzkwmwghfh mijenja mišljenje i mladog hakera diže u nebo na postolje u rangu države Izrael i USA!!!

C++ rula nadmoćno!

Koristite blage riječi i jake argumente
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Dodinho kaže...

Gledajte kako nakon ovog Petricovog posta Pzkwmwghfh mijenja mišljenje i mladog hakera diže u nebo na postolje u rangu države Izrael i USA!!!

C++ rula nadmoćno!

ja još uvijek mislim da je taj profil otvorio neko iz redakcije iz zajebancije, odbijam vjerovati da je to prava osoba haha

-
11 godina
protjeran
Dodinho kaže...

C++ rula nadmoćno!

TBF: "odjeb je lansiran i za tipove koji minjaju boje, tj. okreću se kako vitar puše, za njih uz odjeb ide i nešto da mi puše...."

16 godina

-upravo tako.. (kao i 'ljudski dio' s razumijevanjem ili oprostom.. npr kakve koristi od tog da klinac sjedi u zatvoru, ništa samo se stvara kriminalac i trošak, praktičnije i bolje je pustiti ga.. ali kako odgajati? spomeneš i hrabri telefon, pljusku.. ne odlučujemo mi o tome, zakon-društvo-evolucija..)

-ali, ne treba stvari relativizirati ili romantizirati, što se radi po 'robinhoodskom' klišeu pa je titula haker nešto pozitivno-zanimljivo... poželjno, dok je u ovom slučaju ucjenjivač, službeno iznuda. No dosta o klincu, nevažan je u čitavoj priči tj onaj tko će manje-više platiti ceh a to je loše-beskorisno..

-ceh mora platiti stvarni počinitelj, onaj tko vrbuje djecu jednako kao što to radi drogdiler i sl. .. no ako je on nedostupan, jer ne može se svaki krimos uloviti ili ne svaki put, ono što se može je sankcionirati ono što se može i mora, a to su institucije koje ne provode pravila-zakone dok za to dobijaju plaću kao i operateri koje trebaju regulirati.

-nisi rekao nešto pogrešno u 'roditeljskom' tonu.. ali stvarno barem 'pred djecom' ne treba biti previše 'mekan' tj ako klinci skuže da ih roditelji neće strašno kazniti za neku sitnicu dok su djeca.. zloupotrijebe, kao što to radi teški kriminal.. što time dobijemo? hrabre telefone? .. možemo biti blagi, ja-ti, ali djeca i krimosi to ne trebaju znati jer tad imaš problem daleko veći tj ovakav.

-želim li ja kazniti klinca? ne vidim svrhu, tj ako kaznimo klinca a ne nadležne za propuste tad ne radimo ništa osim gluposti.. ako imaš korupciju prvo to moraš riješiti da bi mogao kriminal-ostalo, ako imaš propuste u institucijama koje ne obavljaju svoj posao tad ni oni koje formalno nadziru neće ispunjavati obvezan minimim i nastavit će se incidenti. Odgovornost! Ne govorim o klincu, nego svih ostalih...

-u većini 'hakerskih' upada je neki insider, ne haker-klasični.. prva stvar je istražiti, svaki propust djelatnika kazniti a time i operatera jer je to morao već sam prije nego se incident desi, tj tako radi ne bi zaslužio kaznu zakona. Sad uopće više ne bi trebali govoriti o tome treba li operatera kazniti nego možda samo koliko, ne mora biti kriv ali je odgovoran i kad nije kriv.

-isto pravilo po istoj osnovi za regulatore uz podsjetnik na to kako policija rutinski traži vozačku dozvolu.. da to ne rade, da nema kontrole, koliko vozača bez vozačke bi bilo na cesti? to je logična mjera-svrha-smisao.. a isto to mora raditi regulator, nadzirati, ne samo izdavati dozvole nego i privjeriti, čak rutinski kao što vozač mora povremeno obaviti zdravstveni ili za naočale.. zašto bi za vozače imali logična pravila a za operatera-hakom ne?

-nema primjera da je neki regulator napravio nadzor-kontrolu i otkrio propust i kaznio operatera, isključivo nakon incidenta a to govori da ni regulator ne radi svoj posao..

-kao btw, zg-žičara, najskuplja na svijetu, nije smanjena buka nego je prilagođen pravilnik, snižen kriterij.. nije više građevina nego prometno sredstvo ili što već.. i sad zadovoljava kriterij buke za dozvolu. Kako to da se dozvola-koncesija za žičaru ne daje ili se može oduzeti no operateru baš i ne.. svi zakoni, pravilnici, predviđaju adekvatnu zaštitu podataka, sustava itd.. i dobija se suglasnost-dozvola nadležnih. Kriterij? nešto mjerljivo kao buka? Tko je kad provjerio zadovoljenje tih uvijeta? .. to se jednostavno mora i mora se kazniti svatko odgovoran tko ne radi u skladu s propisima dok je svatko od njih stavio potpis na uvjete koji uključuju i krivičnu odgovornost, tj čak i kad nisi kriv, kao recimo jamac kredita, stavio si potpis, plaćaš.. i to je ok, jer si pristao na taj uvijet.. zašto bi za regulatora i operatera bila neka iznimka? Policija? Ostali? svi? .. ako si za nešto odgovoran i ako postoji neki propust, tad odgovornost povlači sankciju, krivica-počinitelj je nešto odvojeno-zasebno, ako ga ulove bit će kažnjen .. a ako su povezani tad oboje-više. Tad imaš društvo u kojem djeca mogu živjeti normalno, važnije od hrabrog telefona ili šamara kao odgojnog sredstva, tj ako želiš možeš šamar prevesti u kaznu po osnovi odgovornosti svrha je ekšli ista. zar ne?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice