znači još malo i na korak do psihološke granice od 10000kn za mobitel po ničemu poseban...za nas ostale tu je njuška
jel ja to imam osjećaj da više nemaju ideje...sve u svemu samo pumpanje postojećeg hardware nam slijedi sljedećih godina
znači još malo i na korak do psihološke granice od 10000kn za mobitel po ničemu poseban...za nas ostale tu je njuška
jel ja to imam osjećaj da više nemaju ideje...sve u svemu samo pumpanje postojećeg hardware nam slijedi sljedećih godina
praktički isti po spec i cijenom kao Galaxy S21 Ultra 5G samo što S21 ne kiksa tu gdje kiksa Asus. Hvala Asus no radije Samsung mob
Mislim da mašite poentu. Koliko god specifikacije bile važne, one su kod ROG telefona samo deo slagalice. Ovo je telefon namenjen ljubiteljima igranja na mobitelu, a u tom segmentu je superioran. Porediti igranje na njemu i na S21 je kao porediti igranje FPS igara na PC-ju (sa mišem i tastaturom) i konzoli sa gamepadom. Nisam imao prilike videti ROG Phone 5, ali sam se par dana igrao sa ROG Phone 3. Zahvaljujući ultrasoničnim tasterima na boku, kontrola u igrama je neuporedivo lakša jer možete istovremeno zadavati više komandi (kretanje i precizno nišanjenje, na primer), a da vam ruke budu u ergonomskom položaju. Možete biti precizniji i neuporedivo brži nego na S21 ili drugim klasičnim telefonima. Možda to nije dovoljno naglašeno ili pojašnjeno u tekstu, ali to je ključ ovog telefona. Osim toga, ROG 5s ima 50% veću bateriju (i mnogo brže punjenje) od S21 5G, što znači da se možete opušteno igrati van kuće satima, a da vam i dalje ostane dovoljno baterije za poziv ili surfovanje nakon toga. A tu su i oni sitni, ali bitni detalji, kao što su dva Type-C konektora, pa se neometano možete igrati čak i dok punite mobitel. A ima i 3,5mm konektor, pa možete koristiti klasične slušalice igrajući se, dok punite telefon.
Što se tiče cijena, S21 5G u shopovima u kojima će se verovatno naći i ROG 5s košta 6500-6850 kn i za taj novac nudi SD888, 8 GB RAM i 128 GB storage. ROG će za 7500 nuditi SD888+, 12 GB RAM i čak 512 GB storage.
Da se razumemo, ne kažem da je ROG Phone 5s bolji telefon od S21 5G, ako gledamo sveukupnu upotrebu (naročito kamere), ali ako gledamo samo igranje i ako želite da budete bolji od drugih u tom segmentu, onda je ROG 5s jednostavno mnogo bolji.