Moje mišljenje je da situacija progresa u smjeru uvjetovanog cjepiva, WHO vec razmatra uvođenje cjepnih "putovnica" - nešto cime se također sprdalo do nedavno, no kad WHO kaže (onaj WHO koji se više puta izblamirao od početka pandemije) onda je to činjenica.
Zato ponavljam, mislim da ce cjepivo biti kroz određeni period obavezno, možda iduce godine, možda za dvije, dakle to sam napisao jer mislim da tome idemo, logicno je da trenutno nije obavezno, pa ni nemamo cjepivo još. I zato očekujem da svi koji se sprdaju s time ostanu pri tome kad bude "ne cijepljeni ne smiju XY", a ne da se racionalizira kasnije i igra na "neodgovornost antivaxera".
Ako cemo o neodgovornosti, najvecu neodgovornost sam vidio ni više ni manje vec od KBCa, koji je vratio dvoje starijih pozitivnih ljudi u lokalni starački dom. Među stare i bolesne, znali su i vratili ih, neću imenovati lokaciju, no ako bude u medijima kroz koji tjedan znate odakle je.
Btw. Misliš li da ce cjepivo zaustaviti koronu? I misliš li da ce biti potrebno jedno (odnosno 2 po rundi)? Ili cemo se morati 2 ili više puta godišnje cjepiti dok eventualno ne stvorimo "kolektivan imunitet"?