Meni stvarno nije jasno kako ti kao inteligentna osoba ne shvaćaš da je bilo kakav pozitivan pomak u borbi protiv pandemije, bilo kakava šansa za povratak u normalu ono što bismo svi trebali s oduševljenjem prihvatiti.
Ovo je floskula kojom se nabacujete od početka pandemije. To bi vrijedilo u svijetu neograničenih resursa, a pošto ne živimo u svijetu iz bajke, svaka akcija ima svoj trošak, svoju negativnu stranu, svoj rizik, takva floskula ne drži vodu.
Nabacujete se s nekom matematikom a promašujete bit. Da cjepivo nudi 10% zaštitu od zaraze, ja bi se cijepio.
Ako je tu itko promašio bit, to si ti.
Da cjepivo ne štiti od zaraze uopće, ali štiti od teškog oblika bolesti, za mnoge skupine bi i dalje bilo isplativo. Za mene tad sigurno ne bi, takvo cjepivo bi predstavljalo veliki rizik po pitanju evolucije virusa, ali bi rizične i dalje zaštitilo.
Međutim, takvo cjepivo ne bi postiglo kolektivni imunitet i ne bi bilo opravdano tvrditi da cijepljenjem štitimo druge. Meni nije jasno kako jedna inteligentna osoba ne može razlikovati te dvije teze.
U Hrvatskoj je do današnjeg dana oboljelo 360 000 ljudi.
360 000 ljudi ima potvrđen PCR test. Ako ti nije jasno da to ne znači da je samo toliko oboljelo onda nemamo o čemu dalje pričati.