Što nije rečeno da je cijepljeno 40% stanovništva?
link?
link?
Ja sam, sto se cijepljenja tice, za fasizam!
Ne znam, vi zagovornici slobode, sto je to toliko vazno u slobodi?
Zasto je ta osobna sloboda alfa i omega svih vrijednosti?
Ona ionako ne moze biti apsolutna. Gdje joj vi stavljate kraj?
Ja vjerujem u slobodu - naravno.
No taj slobodan "izbor", cijepiti se ili ne...to je tako nebitna sloboda.
Od svih sloboda koje smo zrtvovali da imamo ovo sto zovemo civilizacijom, i sve slobode koje cemo tek zrtvovati...ova se cini tako beznacajno i razvikano.
Cinjenica jest da postoji novi virus, ekstremno zarazan i stetan za drustvo.
Makar ubija u malom postotku, buduci da je jako zarazan ipak ubije puno ljudi.
Makar ubija u malom postotku, u puno vecem postotku ostavlja mozda i trajne posljedice na puno veci postotak stanovnistva.
Makar ubija u malom postotku, ako ju ne sprijecimo, sredstva i druge slobode koje cemo morati zrtvovati u buducnosti su beskonacne.
Ne zelimo zrtvovati tu malu slobodu, da nas se malo pikne pikicom kao sto su vec ne znam ni sam koliko puta do sada.
Jer da tu malu slobodu zrtvujemo, ili malo svog vremena da se odemo cijepiti, ne bi morali u buducnosti druge slobode zrtvovati.
Mozda ce mi ostati sloboda da to biram, ali nece biti mojih omiljenih birtija, koncerata, sajmova, kvizova, kava, klubova, restorana...
Ja ne zelim biti slobodan u pecini, ja zelim da civilizacija nastavi sto zdravije.
Ne zelim da civilizacija bude svake godine opterecena za trilijune dolara, milijune pogodenih i potencijalno upropastenih zivota...
Jer ako ne rijesimo virus, postoji mogucnost da ce on ostati sa nama, kao i gripa.
A razmislimo, koliko takvih virusa civilizacija moze podnijeti, ekonomski, drustveno?
Zasto zelimo igrati na nightmare mode-u, kao da hard nije dovoljan?
Jedna pikica...
A ljudi se protiv te jedne pikice bune, dizu transparente, spremni su za boj u obranu od te zloceste pikice!
Nece oni meni!
Evo koju stranicu prije, jedan forumas je revoltiran jer sta njemu mediji na nos guraju da se mora cijepiti, on se pak nece cijepiti iz inata!
Jer dovoljno je pametan da bez da je informiran, zna da se nece cijepiti ali ako ga netko pokusa informirati preko medija, e tek onda se nece jos duplo puta 5 cijepiti, sta ce netko njega necemu uciti?
I tako dok se drzave boje svojim slobodnim misliocima oduzeti zrno slobode, blizi se jos jedna jesen, jos jedna zima...a buducnost je neizvjesna i neobecavajuca.
I tako je ljevičar i liberal pokazao svoje pravo lice...
EDIT: Ovo vezano za postotak cijepljenih u Hrvatskoj mi je od nekud "ostalo u glavi".
želja ti je uslišana.. :)
-slažem se s haštagom.. ti ne?
-btw, onaj je uzašao na nebo, .. neki kažu, jer mu je to bilo lakše od mojih litanija, tl:dr.. itd. :) pa si mogu pripisati zasluge (ili krivnju ovisi kako na to gledaš..) :)
edit: cijepljenih +1.4mil prvom dozom, cca 1mil, druga, + preboljeli unazad pola god (i više) + djeca do 12/18 god se ne cijepe za sad.. po info, djeca imaju prirodni imunitet + zanemarive posljedice oboljevanja, kao prosječna prehlada-gripa.. tj covid je teži-opasniji za starije, mladima se za sad ne preporuča pogotovo što se cijepljenja moraju provjeriti, dokazati dugogodišnjim praćenjem itd.. a realno nema potrebe osim kao eliminacija prenošenja.. no mladi nisu prenositelji tj škole su pokazatelj toga, dok bi u suprotnom praktički svi nastavnici-profesori bili sahranjeni.. a nisu, tj jednako oboljevanje kao prosječna populacija-djelatnost.. itd itd..
tj pitanje od kojeg broja stanovika se što izračunava + trebamo novi popis + koliko je otišlo posljednjih godina npr u irelandiju.. itd itd.. tako da je postotak varljiv, ovisno ima li nas 3,5-4-4,5mil .. tj recimo oko pola je sad mirno a to znači da više nema ni teoretskog exponencijalnog širenja zaraze, ako cijepivo djeluje.. a znanost kaže da djeluje i zato popuštanje mjera, osim ako na jesen opet ne skoči što će biti 'neobično' .. no tad ćemo postaviti ta pitanja.. ne sad (mada je sad kad se to odlučuje vrijeme..)
ostalo kog zanima..
ispravak. +100.000 tj 1,5ml prva, 1.1 druga .. + dodati preboljele i ostale i odbiti nepostojeće 'birače' s popisa..
-btw, onaj je uzašao na nebo, .. neki kažu, jer mu je to bilo lakše od mojih litanija, tl:dr.. itd. :) pa si mogu pripisati zasluge (ili krivnju ovisi kako na to gledaš..) :)
u nekom kontekstu bih se i složio iako mi se poslovice gade, a kontekst, a misao, a nešto što bi povezalo i slično? ništa... tebi se sviđa hash, meni se više sviđa md5, đubriš
može nešto smisleno a sažeto? može, meže
može, tema ne služi našoj korespondeniciji nego je naprosto tema.. pišeš, pa tko što komentira, kako se primi.
-sažeto? eto to je to.. :)
može, tema ne služi našoj korespondeniciji nego je naproto tema.. pišeš, pa tko što komentira, kako se primi.
a zašto se ne slažeš sa mnom, može tako?
što ti je bekino kod mojih razmišljanja da si se složio u lego kod commandera
može, tema ne služi našoj korespondeniciji nego je naproto tema.. pišeš, pa tko što komentira, kako se primi.
a zašto se ne slažeš sa mnom, može tako?
što ti je bekino kod mojih razmišljanja da si se složio u lego kod commandera
u ovom postu ništa... jer nema ništa (ili ima ništa, što je pravilnije?) :)) .. tj svaki post je za sebe, ako si u nekom nepristojan u pravilu ne slažem se, mada s ostatkom-sadržajem možda.. čisto tad penaliziram recimo nepotrebni bezobrazluk.. jer može se i uljudnije razgovarati, pogotovo kad imaš argument.. ne?
edit: cijepljenih +1.4mil prvom dozom, cca 1mil, druga, + preboljeli unazad pola god (i više) + djeca do 12/18 god se ne cijepe za sad.. po info, djeca imaju prirodni imunitet + zanemarive posljedice oboljevanja, kao prosječna prehlada-gripa.. tj covid je teži-opasniji za starije, mladima se za sad ne preporuča pogotovo što se cijepljenja moraju provjeriti, dokazati dugogodišnjim praćenjem itd.. a realno nema potrebe osim kao eliminacija prenošenja.. no mladi nisu prenositelji tj škole su pokazatelj toga, dok bi u suprotnom praktički svi nastavnici-profesori bili sahranjeni.. a nisu, tj jednako oboljevanje kao prosječna populacija-djelatnost.. itd itd..
tj pitanje od kojeg broja stanovika se što izračunava + trebamo novi popis + koliko je otišlo posljednjih godina npr u irelandiju.. itd itd.. tako da je postotak varljiv, ovisno ima li nas 3,5-4-4,5mil .. tj recimo oko pola je sad mirno a to znači da više nema ni teoretskog exponencijalnog širenja zaraze, ako cijepivo djeluje.. a znanost kaže da djeluje i zato popuštanje mjera, osim ako na jesen opet ne skoči što će biti 'neobično' .. no tad ćemo postaviti ta pitanja.. ne sad (mada je sad kad se to odlučuje vrijeme..)
ostalo kog zanima..
ispravak. +100.000 tj 1,5ml prva, 1.1 druga .. + dodati preboljele i ostale i odbiti nepostojeće 'birače' s popisa..
im speechless, gdje da zabijem šestar, ima li tu neka točka?
u ovom postu ništa... jer nema ništa (ili ima ništa, što je pravilnije?) :)) .. tj svaki post je za sebe, ako si u nekom nepristojan u pravilu ne slažem se, mada s ostatkom-sadržajem možda.. čisto tad penaliziram recimo nepotrebni bezobrazluk.. jer može se i uljudnije razgovarati, pogotovo kad imaš argument.. ne?
znači ineresira te forma a sadržaj ćeš sutra, ako, mdaj
-u karpalni.. osjetiš trnce i to je to.. :)
ili prođe..
no povratak 'za istač' .. jasno mi je recimo 360tis oboljelih, 351tis oporavljenih, razlika umrlih 8inešto.. preminulih. Matematika ok. Svijet, 184mil, 168mil.. preminulih s-od covida, manje od 4mil.. gdje je nestalih građana cca 12mil.. to je recimo malo veći gradić, kao 3xhr.. pojeli vuci ili morski peseki?
-u hr, i dalje, nakon godine i pol od izbijanja pandemije, lockowna i svega.. pomor, dok je i dalje prosječna starost preminulih u 2020-21, 76god, što je i dalje prosjek, odavno izračunat, prosječan tj nema bitnog odstupanja, tj nešto neobično ako je pandemija, smrtonosno, dok praktički više od ničeg drugog ne umiremo, besmrtni, pa čak i sreća (u zg potresu srećom, samo jednna žrtva, moglo je biti desetke-tisuće.. npr u drugo vrijeme-dan.. samim padanjem crijepova na glave, .. i moglo je u jednom danu, u par minuta, biti više od dvogodišnje pandemije..).
-pandemija koja je globalno gotova, više nije pandemija.. no zadržava se kao naslov jer tad imamo i dalje mjere, mada ih popuštamo zbog turizma, a na jesen ako skoći brojka bit će krivi domestikus-lokalci, mada je jasno da sad svaki novi zaražen direktno ima veze s turizmom, brojem ljudi i mogućnosti prijenosa, pa tako današnji prosjek ide +22% u odnosu na tjedan prije, sezona i posljedice.. ne domestikusi koji bi utjecali s nulom na taj broj odnosno procjepljenost koja ga mora smanjivati.. a eto +22% skok.. kako? zrče-turizam, treba dokaz? .. nemam, no da netko pita stožer-struku bio bi potvrdan odgovor, jer ne može biti drugačiji.
-u karpalni.. osjetiš trnce i to je to.. :)
ili prođe..
no povratak 'za istač' .. jasno mi je recimo 360tis oboljelih, 351tis oporavljenih, razlika umrlih 8inešto.. preminulih. Matematika ok. Svijet, 184mil, 168mil.. preminulih s-od covida, manje od 4mil.. gdje je nestalih građana cca 12mil.. to je recimo malo veći gradić, kao 3xhr.. pojeli vuci ili morski peseki?
-u hr, i dalje, nakon godine i pol od izbijanja pandemije, lockowna i svega.. pomor, dok je i dalje prosječna starost preminulih u 2020-21, 76god, što je i dalje prosjek, odavno izračunat, prosječan tj nema bitnog odstupanja, tj nešto neobično ako je pandemija, smrtonosno, dok praktički više od ničeg drugog ne umiremo, besmrtni, pa čak i sreća (u zg potresu srećom, samo jednna žrtva, moglo je biti desetke-tisuće.. npr u drugo vrijeme-dan.. samim padanjem crijepova na glave, .. i moglo je u jednom danu, u par minuta, biti više od dvogodišnje pandemije..).
-pandemija koja je globalno gotova, više nije pandemija.. no zadržava se kao naslov jer tad imamo i dalje mjere, mada ih popuštamo zbog turizma, a na jesen ako skoći brojka bit će krivi domestikus-lokalci, mada je jasno da sad svaki novi zaražen direktno ima veze s turizmom, brojem ljudi i mogućnosti prijenosa, pa tako današnji prosjek ide +22% u odnosu na tjedan prije, sezona i posljedice.. ne domestikusi koji bi utjecali s nulom na taj broj odnosno procjepljenost koja ga mora smanjivati.. a eto +22% skok.. kako? zrče-turizam, treba dokaz? .. nemam, no da netko pita stožer-struku bio bi potvrdan odgovor, jer ne može biti drugačiji.
uspio sam , bravo ja, a kako je bilo prošle godine?
mislim svake pandemije dvije godine dosta kaže nam iskustvo sa španjolkom, i slično, može... a što imamo iz indije, delta, bolje se vata, doslovno, virulentnost - povećana - bolje se vata, i zašto se ne cijepimo a sada je pravo vrijeme jer druga doza taman jesen... ali ne, idemo se zezati, koga uopće briga za hdz, za pokojnog bandića i što će nam smisliti... a možeš znati, čak ne moraš ni pretpostaviti, pa majku mu cijepimo se, neću jer n/a, oni nas lažu, ujdurma i sve pada u vodu kad se cijepiš, mislim šta?!
rješenje je u ruci, meme sa travoltom, pa cijepi se, nema dalje, ali, neznam, nek drugi pa ću vidjet, i bezvezarije...
napisao sam par stranica unazad, i to je to, uopće ne znam što dalje
Ljudi, realno i cinjenicno se zbilja uopce ne zna koliko ljudi dnevno umire od Corone, sa brojkama se naveliko manipulira a to ljudi vide, pa nisu svi totalno blesavi...
Sad je turizam i nema sanse da ce ih puno umirati... ali sta tu tocno ide u statistiku to ni sam stozer ne zna!
Konkretno, moja stara se cjepila prije mjesec dana, seceras na inzulinu po potrebi jel...
Cjepivo ne stiti 100% i cjepljeni i dalje mogu biti pozitivni ali sa blazom klinickom slikom i sada ako bi slucajno nedaj boze umrla uskoro imamo slucaj:
1. Ako je bila cjepljena a pozitivna na Covid - umrla je od secera.
2. Ako nije bila cjepljena a pozitivna na Covid - umrla je od Covida.
3. Ako nije bila cjepljena a nije pozitivna na Covid - umrla je od secera.
4. Ako je bila cjepljena a negativna na Covid - opet umrla od secera.
Dakle nema tog scenarija u Hrvatskoj da je osoba cjepita, pozitivna i umrla od Covida - takva jos nije umrla jer je umrla od neke teske bolesti!
Dakle nema tog scenarija u Hrvatskoj da je osoba cjepita i umrla vrlo brzo nakon cjepljenja negativna a da to nije opet secer ili neka bolest!
Cjepljeni ne umiru od Covida, isto tako tko god umre brzo nakon cjepljenja je umro obavezno od neke bolesti! Pa koji ce to patolog u Hrvatskoj imati muda napisati da je Cjepivo mozda uzrokovalo komplikacije i smrt ? Pa takav bi bio streljan bilo gdje u svijetu. Znam tj. znao sam 3 starije osobe tu u mojoj ulici tj kvartu koje su umrle "prirodnom smrcu" sto bi se reklo u straosti ali cjepile su se sve 3... ajde ko ce dokazat i kako da cjepivo nema veze sa time ? Tko vodi statistiku od ukupnog broja umrlih u RH dali su cjepiti ili nisu ?
Naravno necemo racunati nastradale u prometu i slicne nesrece itd... ali ne znam, pa u samoj teoriji nije moguce da bar jedna osoba nije umrla radi cjepiva ali taj podatak i taj patoloski nalaz nikada nece radi opceg dobra i visljeg cilja ugledati svjetlo dana iako je teoretski nemoguce da nitko nije umro radi komplikacija radi cjepljenja i zato ljude odbija cjepljenje jer se manipulira na veliko sa brojem umrlih, tko je od cega umro itd... sa brojem zarazenih isto! I djeca su nam medijski umirala jer naravno nisu bila cjepljena ali to sto su imala neku tesku bolest i sto im je svaki dan koji su pozivili bio bonus - nema veze... Nemos manipulirati brojkama radi izbora ili sezone i ocekivati da ti ljudi vjeruju i da se sada cjepe, pa nece... nece dokle god ne budu imali jasnu i istinitu informaciju.
Eto danas nova tv se sprda sam magnetima u cjepivima i slicno... sta su postigli ? Nista, jer umjesto da pravo novimarski istrazuju uzroke zasto se ljudi nece cjepiti - oni se sprdaju i opet prave ljude budalama.
čekaj..? što sad? ima li život smisao? :)
ili misliš da ću te odgovarati od cijepljenja? ne, naprotiv, ako želiš, cijepi se.. nisam antivaxer, naprotiv, vaxer! Mengele je mala beba što bi ja radio.. (no druga priča, nešto mora ostati za tamnu stranu kad spašavam lukea od darkvajdera).
neobično, npr hdz je trenutno vlast, kao i stožer, pa bili izbori s-ili-bez covida i mjera, .. i sad recimo ako sam pravi hadezejac, trebam što? cijepiti se? .. kul, što ako sam esdepejac? cijepiti se? kul.. što ako sam bandićevac, mostovac? .. tj kave veze ima politikanstvo sa cijepivom? Ima jer vlast je vlast i recimo upravlja stožerom, policijom zakonima itd.. a vlast je nepogešiva i uvijek sve radi u interesu naroda (ljudi) i nikad čak ni slučajno ne u interesu nekih trećih, biznisa i sl. nego kako trumpek kaže .. eto i večeras biden.. krivi su rusi, ili kinezi.. no sad biden samo sumnja, pa nije dokazano.. no spomene ruse, a kad provjere onda će spomenuti .. ruse.
-meni pak nije jasno kako to ujkosem ne može otkriti ili kako to da se the šef blamira ako ne zna.. tj što službe rade, ako su otkrili neki napad a nisu tko-što ili od kud? nema ip-a? .. a kako ili zašto tad spominje ruse?.. možda kinezi, tj ako je covid tad su kinezi, ili huawei ako je 5g.. i to sve od predvodnika slobodnog svijeta, koji usput kontrolira sve bitno na zapadnoj hemisferi kao npr kompanije koje posjeduju i proizvode antivirus-cijepivo.
.. kao povratak u temu, mada je i ovo iznad, uvod.. :)
-da, kao što su po italiji skrivali cijepiva u skladištima, kao što je jedan od većih proizvođača indija.. ali indija nema novac, vlasnik je vlasnik, ujko, pa se cijepe ameri-englezi, ne indijci koji umiru.
-odnosno.. virus je virus, zarazan, ne diskriminira, jednakost svih ljudi-globalno.. no smrtnost je nešto drugo, pa tako u slučaju da si siromašan, umreš, što direktno ovisi o BDPu države tj novcu, ne o imunitetu ili postojanju cijepiva čak i kad ga proizvodiš, pa tako mi ostali doniramo indiji koja proizvodi, jer ljudi umiru.. umirali bi i njemci da su siromašni, pa karikirano-laički zaključujem da je to neki superhikov virus (alanford) koji ubija siromašne, ne oboljele nego po kriteriju novca.. dok je recimo trumpek u kampanji par dana i eto ga, zdrav i čio, mada je izgubio izbore, u tom trenu bolji-jači-življi nego protivnik biden.. koji je možda još živ.. no neće dugo :) no svakao će duže od prosječnog indijca koji oboli ili slomi nogu i sl. jer nije kriterij ljudski život, nego novac i moć, vlasništvo, pa tako zapad kao vlasnik cijepiva ima, kao vlasnik licenci, novca, kapitala.. ima, istok nema. .. a pandemija je kao globalni problem, kao klima-co2.. tj mi moramo neke mjere a bogati će za to vrijeme u davosu recimo mlažnjakom spaliti fosila za deset staklenika, dok donose plan kako ohladiti glečere na grenlandu.. kul. .. a ja sam kriv, jer povremeno prdnem, ispustim co2 i to mi tad naplate, kao cestarinu, porez, prirez, zarez, što već ne.. i još neki porez na to nek se nađe.. jer imam shupak i time izvor co2 .. a nihov je izvor tratinčica u lalalandu. .. tako ja recimo širim virus i moram nositi brnjicu dok mi ministar svaki dan pripomene da perem ruke i da sam seljo-primitivac jer mi on to mora govoriti.. dok otvara zrče.. i granice.. i imamo +22% u odnosu na prošli tjedan a ja nisam zaražen.. mada perem ruke, nosim masku i svima sugeriram cijepljenje uz to da odluče sami i da pitaju svog liječnika.
-naravno da ti nije ništa jasno.. nije ni meni, tj nelogično je, sve, pa tako ni ovaj post ne može biti logičan o nelogičnostima države ili svijeta, nepravdama, nejednakostima itd.. i narvno da ovaj post neće ništa od tog ispraviti jer nije čudotvorni ispravljač krivih drina.. nego običan post.
-a pandemija je službeno na dijelu globusa prošla, nema je.. pa time više pandemija ne postoji.
+ kao btw, sad s druge strane globusa, uzorna australija ima skok.. glupi balkanci? seljoberi jer ne peru ruke i ne pridržavaju se mjera? za indijce je to čak normalno, no kad se to desi recimo novozelanđanima što ćemo tad s frazama perite ruke, peru li oni ruke sad? ako ne, kako to, ako da.. kako tad skok zaraze ili kog mi jarca ministar godinu ponavlja da perem ruke, .. kome? australcima možda to treba reći ili trumpeku koji je u kampanji pokupio virus? Tko je trumpeku rekao da pere ruke, nitko? .. domestosom? ... čovac je čak u pravu, mada je kreten-sirovina i lopina, no on u usa plaća manji porez od prosječnog građana, mada je milioner, no 'sposoban'.. a krivi su rusi ili kinezi za sve, za virus i namještene izbore.
-krivi su kinezi za wuhan, virus.. no ništa u medijima o istrebljenju farmi krznaša po eu, italija, španjolska, nizozemska, švedska, .. štakori-nercevi, za bunde i sl. modne proizvode, oko eu centra mode kao milano, koji za čudo nije na jugu italije nego na sjeveru .. i za čudo, statisički, sjever je katastrofa po smrtnosti, dok siromašniji jug nije..
-a sjever-jug i BDP po stanovniku, recimo za hr.. po procjepljenosti smo u sredini, po oboljelima itd. a po smrtnosti u eu na 20tom mjestu od 27 država.. i to nekako neobično koincidira sa standardom, pa je tako u tom djelu tablice uz nas recimo rumunjska, bugarska.. ne danska-švicarska.. što će reć nije stvar u ljudima nego u novcu tj koliko troška može država platiti da bi osoba preživjela a to ovisi o novcu time i postotak preživljavanja. Ne o pranju ruku ili cijepivu, nego o novcu.. dok je trumpek bio čist za dva dana u kampanji.. ili lažu?
-što će biti posljedica otvaranja zrča, manje ili više zaraženih? Zašto se tad otvara zrče? osim da lokalni dileri imaju posla.. a ako je cijepivo tu i odgovor na virus, ako je pandemija gotova, ako može zrče, čemu tad ostatak mjera i ustavno problematičan dio najave mogućih ograničenja kretanja i dostupnosti građanima nekih javnih institucija?
-hdz-sdp.. moram li biti za ili protiv njih, za treće ili se u slavonskom klubu može sastajati siva eminencija bez sankcija u vrijeme lockdowna dok maminjo slikama satova pokopa sudce koji predstavljaju sudsvo uređene države na ponos građana.. i padnu tek kad ih maminjo povuče u blato za sobom, ne prije.. mada su oduvijek radili isto, kao što ovih dana policija skuplja bandićevu ekipu nakon što je bandić pao, mada su pokušavali i njega dok je bio živ.. tek sad, kad je mrtav, .. takvo sudstvo, takav sustav, vlast će mi zabranjivati i ograničavati kretanje, dok drogeraši skaću po zrču i šmrkljima šire virus, jer to netko treba, jer je to turizam-novac.. no ceh ćemo platiti na jesen, mi, obitelj, ljudi.. možda i poneki političar-sudac, možda iz stožera ako se otkrije neka afera ne sa satom i maminjom nego recimo na jahtama farmaceutskih tvrtki dok ljetuju gratis.. itd itd.
-trebaš li se cijepiti.. da, preporučam, osim ako imaš kontraindikacije ili ako ti tvoj liječnik sugerira drugačije.. pa i izbor cijepiva, tvoja stvar, ne moja, pa ni ministrova, koji može i treba pozivati ali ne prijetiti i ponavljati pranje ruku, jer nismo djeca i peremo ruke.. a moje su čiste i ne šire zarazu, dok na zrču ne baš.. tj nije tamo previše toga čistog, čak da se vrati bivša pravašica kao na korčuli.. no nema više takvih lokalnih akcija osim za smeće-vrećice ekološki..
link?
Znaš sve o koroni, a drugi ti moraju poslat link da vidiš koliko je ljudi cijepljeno
Luj Pluto Veliki, nije u stanju posjetiti Capakovu web stranicu.
to je nedovoljno, treba nam 75% ukupnog stanovništva, kad sam zadnji put čitao, s tim da što je virus virulentniji taj postotak treba biti veći, za imunitet krda
Kampanja protiv antivaksera se nastavlja:
Evo što danas pišu posrali, štivo uz jutarnju kavicu
Franković primio prijetnje smrću zbog izjave o antivakserima: 'Na stotine ih je bilo'
Pratitelji napali Ellu Dvornik: Zbog statusa koji je objavila uvjereni su da je antivakser, reagirao i suprug
Dnevnik.hr
kako riješiti problem antivaksera
Naravno da je nedovoljno, ali to nije poanta posta. Poanta je da se pokaže da si neinformiran, da si bahat i umišljen bez pokrića. To ti govori cijepljeni koji je cijepio sve u obitelji.
Naravno da je nedovoljno, ali to nije poanta posta. Poanta je da se pokaže da si neinformiran, da si bahat i umišljen bez pokrića. To ti govori cijepljeni koji je cijepio sve u obitelji.
ok
jako je bitno jesam li ja bahat, jesam li procijepljenost zadnji put provjeravao prije mjesec ili 15 dana... bitno je da nas se premalo cijepilo i da nas se treba cijepiti više
Trenutno nema dokaza niti da ga uzrokuje cjepivio niti da ga uzrokuje covid. Ne znam zasto se vise ne ulozi vremena da se to istrazi malo dublje.
A to sto je tebi neki clanak dovoljan da dolazis do zakljucaka to je na tebi.
Bilo kako bilo, ti i ja se razlikujemo kao osobe, vidis, ti si tip osobe koji se nada da je virus uzrok toga a ne cjepivo, i ako se tako dokaze, likovat ces, sto radis i sada na osnovu jednog clanka.
Meni je doduse bitno da se sve ovo zavrsi bez trajnih posljedica po ikoga, a pogotovo nasi stariji jer da nije bilo njih nebi bilo ni nas.
Ma koji "članci" ...
Kad dajem opis neke bolesti i njihov uzrok neću prezentirati članak iz naših online novina već sa stranica medicinske struke..
npr.. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/myocarditis/symptoms-causes/syc-20352539
druga doza zenece prošla bez nuspojava.
zgodno, jer prva me tresla 5 dana.
provozam se jučer po baranji sa ženom poslije cijepljenja, zajebavamo se koje su nam super moći ušpricali, sve standardno. stanemo preko puta čingi-lingi čarde da malo vidim vodu i nazovem kovač čardu da dolazimo na fiš, da nas čeka skuhan. trajalo je minut-dva dok sam naručivao i blejio u vodu, okrenem se a kraj auta, tamo gdje sam ostavio dragu, stoji ista takva, jednako obučena, ali 20 godina mlađa. zinem, oči mi ispale, jedan mali tren me zbunilo a i cijeli život mi je pun matrix detalja, kad čujem iza leđa: gdje gledaš, tu sam. 😀
ništa, rekoh, mislio sam da sam otkrio koju su ti superpower uvalili. 😀
da, postala sam nevidljiva, kiselo se nasmiješi. 😀
p.s. isprike curi sa parkinga, nije mogla skužiti što se desilo a nismo joj objasnili da nisam freak. bar ne toliki.
druga doza zenece prošla bez nuspojava.
zgodno, jer prva me tresla 5 dana.
provozam se jučer po baranji sa ženom poslije cijepljenja, zajebavamo se koje su nam super moći ušpricali, sve standardno. stanemo preko puta čingi-lingi čarde da malo vidim vodu i nazovem kovač čardu da dolazimo na fiš, da nas čeka skuhan. trajalo je minut-dva dok sam naručivao i blejio u vodu, okrenem se a kraj auta, tamo gdje sam ostavio dragu, stoji ista takva, jednako obučena, ali 20 godina mlađa. zinem, oči mi ispale, jedan mali tren me zbunilo a i cijeli život mi je pun matrix detalja, kad čujem iza leđa: gdje gledaš, tu sam. 😀
ništa, rekoh, mislio sam da sam otkrio koju su ti superpower uvalili. 😀
da, postala sam nevidljiva. 😀
lijek za podmlađivanje
Prvo se trebaju dogovoriti koga štitimo - sebe, druge ili zdravstveni sustav.
Isto ono što činimo već dva stoljeća cijepljenjem - sve zajedno.
Kod sterilizirajućih cjepiva, kakva smo kroz ova dva stoljeća koristili, to nije sporno.
Nesterilizirajuća cjepiva u najvećoj mjeri štite nas same, a daleko manje druge jer i cijepljeni prenose, što je jasno vidljivo i iz podataka u UK.
Zdravstveni sustav nesterilizirajuća cjepiva štite najefikasnije tako da se procijepi rizična populacija jer onda broj hospitalizacija pada na razinu koja ne predstavlja problem.
Nesterilizirajućim cjepivom druge štitimo u daleko manjoj mjeri jer se širenje virusa smanjuje za neki postotak, ali, s druge strane, postoji rizik filtriranja varijante virusa koja zaobilazi imunitet, pa postoji rizik da na taj način ugrozimo upravo one rizične koje bismo trebali štititi (slično se događa s gripom - ako se prerano cijepi preveliki broj ljudi, dođe drugi soj i cjepivo nema efekta).
Sve bi vas drug Tito cijepio po hitnom postupku i šutjeli bi ko, kolokvijalno rečeno, drek u travi.
Jako kvalitetan argument koji će sigurno uvjeriti one koji se neće cijepe, kako Visak kaže, zbog političkih uvjerenja. Kad jednom konzervativnom desničaru spomeneš Tita, odmah diže rukav.
U ovome slučaju,lijek ti je ponuđen besplatno,a ti ga odbijaš zbog svojih uvjerenja-koji su totalno kontra preporukom struke!
Znaš da oboljeli od raka ima pravo odbiti kemoterapiju, ali i dalje ima pravo na kompletnu zdravstvenu skrb koja će mu olakšati stanje, neovisno o tome koja opcija je jeftinija.
Cijepljenje nije obavezno i dok je tako nemate ni jedni ni drugi nikakvo pravo držati predavanja drugoj strani, niti se osjećati boljima zato što ste se cijepili ili niste cijepili. Odluka je na svakome. Imate pravo ukazati kad se šire neistine, ali ova tema davno nema veze s tim.
U osnovi bih ti potpisao post isti sekund da ne postoji jedan "detalj". Cjepivo nije obavezno, ali retorika premijera i stožera je takva da otvoreno govore kako će necijepljenima zakomplicirati život. Pritom se uopće ne trude predstaviti to kao posljedicu pandemije, već otvoreno pričaju o pritisku na necijepljene za cjepivo koje nije obavezno i otvoreno pozivaju na diskriminaciju (koja je diskriminacija upravo zato što nije obavezno).
to je nedovoljno, treba nam 75% ukupnog stanovništva, kad sam zadnji put čitao, s tim da što je virus virulentniji taj postotak treba biti veći, za imunitet krda
75% imunih, ne samo cijepljenih. Doduše, sad je moderno negirati bilo koji oblik imuniteta osim onog stečenog cijepljenjem, iako ne postoji nikakva znanstvena osnova za tu modu...
Nego, je li ovo i šef WHO-a postao antivaxer?
https://www.cbsnews.com/news/who-chief-warns-that-vaccine-alone-wouldnt-end-covid-pandemic/
Ako dodaš preboljele to je blizu kolektivnom imunitetu. Naravno, uvijek može bolje.
Mene isto MrBlc iznenadio, tim prije jer dugo nisam niti čitao niti sudjelovao u raspravama na forumu, a nekako sam po "minulom radu" za forumaše mogao pretpostaviti koju će tezu koji zastupati, ali MrBlc točno suprotno od onoga za što sam bio siguran da će biti njegov stav.
Dao si mi misliti, došao sam do zaključka, a onda sam još naletio na Šonjin članak u kojem je upravo moj zaključak lijepo sročio.
Ovo iznenađenje proizlazi iz onoga u čemu se ja i Visak slažemo, a iznenađenje je upravo zbog toga što si zanemario ono u čemu se ne slažemo.
https://arhivanalitika.hr/blog/delta-varijanta-kada-kako-i-sto-dalje/
Prema tome, jedna hipoteza – nazovimo ju hipotezom optimistične vjere u ljudsku pamet – glasi da obilje informacija, istraživanja i smirenih javnih rasprava pogoduje povjerenju ljudi u mjere i institucije koje ih donose (cjepivo je ovdje tema jer je aktualno, a zapravo je riječ o generalnom načelu koje stvara povjerenje u mjere). Nasuprot tome stoji druga hipoteza – nazovimo ju pesimističnom nevjericom u ljudsku pamet. Prema toj hipotezi, trebamo snažnu državnu prisilu.
I u dosadanjim temama koje se dotiču političke propagande, cjepiva, znanosti i cenzure, ja i Visak smo zastupali suprotne hipoteze. Samo smo tad imali akademsku raspravu, a sad imamo Viskovu hipotezu prihvaćenu u praksi, zajedno sa svim implikacijama koje donosi, ali i svim lošim stranama na koje sam upozoravao.
Ono što je tu najveći problem jest to što tu snažnu državnu prisilu (uključujući i cenzuru) ne može provesti znanost, već isključivo političari, a pritom ni sami znanstvenici nisu imuni na posljedice takve taktike. Ako imaš političare koji su voljni slušati znanstvenike čak i ako im to ugrožava karijeru, onda to nije problem. Međutim, kad je politici bitnije zaštititi sebe na način da mogu preuzeti zasluge za uspjeh, a ne biti odgovorni za neuspjeh, onda nas takav pristup neće odvesti u društvo temeljeno na znanstvenim spoznajama, već će upravo znanstvene spoznaje trpiti najveću štetu. Ovo nije novi stav, taj stav sam i prije iznosio na takvim temama, jedino novo jest što je tad to bila tek akademska rasprava o hipotetskom scenariju za kojeg sam mislio da se neće dogoditi, a sad u praksi primijećujem upravo one probleme koje sam predviđao.
sve u svemu, niti će virus nestati, niti će sebični i trenutno necijepljeni poput mene "misliti na druge i cijepiti se", niti će ovogodišnje cijepljenje protiv covida biti posljednje. gripa ima sojeve i cjepiva koja pokušavaju pogoditi dominantni soje svake godine, pa se ljudi nanovo cijepe svake godine, a jednaka stvar će se dogoditi i s koronom. samo naivni mogu misliti da će korona ostat zamrznuta u vremenu i da će najednom odlukom stožera prestati mutirati, a cijepljeni ostati imuni na sve buduće sojeve.
najbitnije, iduća dva tjedna su ključna. ne zbog ljudskih života, nego zbog sezone.
može li mi ihush u par crtica objasniti zašto se slaže s komanderom a ne sa mnom primjerice, ali u par crtica a ne u tl;dr plahtama u kojim će između ostalog objasniti isusu zašto je uzašao na nebo
Ma da se sutra ukinu sve mjere i u medijima prestane pričat o koroni ljudi bi za tjedan dana zaboravili nebi više nitko nosio maske nit govorio o cijepljenju.
samo se čekao tvoj komentar, gdje ćeš objasniti kako skuhati gljive i namazati se paštetom po privatnim dijelovima
Nemam tu šta objašnjavati, sve si rekao, možda zato nisam imao koronu.