Xiaomi Redmi Note 5 Pro

poruka: 2.739
|
čitano: 851.043
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 5 Pro
Kad si ga naručio? Meni goldway još ništa ne šalje.
16 godina
neaktivan
Ako mene pitaš, 26.04.
Heeey gringo I kill people for money, but you are my frieeend, I'll kill you for nothing!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Neznam kome pišem. Ovo je bug na bug forumu... Piše mi sada da odgovaram na poruku Coobrra ali nece biti quotano. Preko mobitela odgovaram.

Ja sam narucio 28.4. i još ništa. Valjda idu po redu.
12 godina
neaktivan
dutkan kaže...

Hvala kolegi forumašu što je linkao stranicu, ja ću naručiti s nje.

U razgovoru sa korisničkom podrškom, saznao sam sljedeće informacije:

• potvrdili su da je jamstvo 2 godine

• uvjeti se ne mijenjaju kako se bliži kraj jamstva, za razliku od Kineza, koji mijenjaju uvjete:
  1. "Please inform us within 3 days with clear photos or video if you receive goods with problem. We can offer discount or full refund or replacement after confirm problem. We bear return shipping cost 12 usd.
  2. Please inform us within 7 days with clear photos or video if you receive goods with problem. We can offer full refund or replacement after confirm problem. The returned freight charge is on customer, and we could offer $5 coupon as compensation.
  3. After accept package within 7 days, if product with problem, can get free maintenance, or replacement at cost 20~60usd if get some scratches or other can’t removed marking. The returned freight charge is on customer, we bear shipping back cost from us to you.
  4. After accept package within 1 month ~ 6 months, if product with problem, can get free maintenance. Customer bear two way shipping cost.
  5. After accept package within 6 month ~ 24 months, can offer maintenance at customer’s cost. Customer pays our labor cost 15usd + repair cost. Also bear two way shipping cost."

• najvažnije, ne morate slati u Kinu, nego se šalje u Njemačku (ili jedan od drugih servisnih centara po Europi), vi samo morate platiti troškove dostave do servisnog centra, oni plaćaju povratak natrag - 

prema EU direktivi, mogli bi ih scukati za povratak para za vaše troškove, jer direktiva ukratko kaže da su svi troškovi u garantnom roku (ako su opravdani), na trošak trgovca
"In the first place, the consumer may require the seller to repair the goods or he may require the seller to replace them, in either case free of charge, unless this is impossible or disproportionate."
"The terms "free of charge" in paragraphs 2 and 3 refer to the necessary costs incurred to bring the goods into conformity, particularly the cost of postage, labour and materials."

• ne manje bitno, cijena je čak manja sad u preorderu nego kad se naruči od najjeftinijeg na aliexpressu (jeftinije je jedino ako vam ne carine sa Aliexpress standard shippingom; bez obzira što sa DHL-om ne carine, dođe neznatno skuplje)

• ako bude sve po planu, zaliha možda dođe i prije 31.5., dostava UPS-om 4,5€, rok 1-3 radna dana.

• plaćanje: PayPal ili kartice

Mislim da nam je svima najbitnija stavka cijena, jamstvo i ostvarivanje jamstva -> geekmaxi trenutno nudi najbolje uvjete. Ako je netko imao loša iskustva sa geekmaxi, alternative sa sličnim uvijetima su i eudirect.shop te thesolutionshop.global, ali se kod njih spominje slanje u Kinu radi ostvarenja jamstva ako će biti potrebno.

Koliko je sigurno kupovati sa ove stranice? Najgore što nema nikakvih odgovora ili slika ljudi koji su kupovali mob..

p.s. sad tek vidjeh ovo Availability date: 05/31/2018 Ne znam da mogu izdržati toliko :/

7 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Ja se još premišljam da li da ga kupim jer mislim da će možda biti nešto jeftiniji kasnije kad malo splasne uzbuđenje ,ali ako ću uzeti prije šestog mjeseca uzeti ću s tog geekmaxi jer dosta ljudi na forumu ovdje naručivalo druge modele.

1 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

rijeseno

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2018 18:29 (Miki_16).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja sam naručio ovo za ekran prije 2 dana ali ne razumijem zašto nisu poslali ?? Naručeno prije 2 dana . 

Nigdje ne piše da je u prednarudžbi

7 godina

Piše 3 dana da može proći da pošalju u oglasu. Kakva prednarudžba za staklo 

16 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

vikend? vremenska razlika? strpljenje?

0 0 hvala 1
13 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Meni su mobiteli konačno stigli i sređeni (brat stavio globalnu verziju) mene sada zanima.zašto imena dugačka koja nemaju kvačicu stalno javlja da je pre dugo? A dok ista ta imena na Note 3 bez problema stoje! Da li se da ro podesiti nekako?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Može li ko staviti link postupaka kojim je najlakše prebaciti sa China na Global rom

0 0 hvala 0
14 godina
Goldway je korigirao cijenu. Ja sam platio za crni 4/64 s dhl-om 286$ a sad je 266$.
Da stvar bude bolja jos mi ga nisu poslali i mogu otkazati narudžbu.
Poslao sam im upit hoce li mi refundirati lovi ili da otkazem narudžbu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

sinoć je crni, 3/32 GB verzija bio oko 196 USD, sad je opet 199,99...

0 0 hvala 0
15 godina
ivanzd1 kaže...
Može li ko staviti link postupaka kojim je najlakše prebaciti sa China na Global rom

Postupak s China ROM na Global ROM.

POZOR - VAŽNO - UPOZORENJE

Sve ovdje opisano, ali baš sve, radite na vlastitiu odgovornsot! Nisam odgovoran što, ako, možda niste upotrijebili dozu zdravog razuma, ako dođe do nuklearnog rata ili sutra imamo svi plaće od 10000€. Dakle, ja nisam kriv i sve radite na vlastitu odgovrnost i unaprijed se oploćujem!!!

P.S.

Isprika unaprijed na lošem DTP-u! Nisam "skladištar" i esteta, bar u ovom slučaju, tako da dajte si truda i čitajte pažljivo! Oš' neš', jel' tako!

(zbog političke korektnosti, isprika skladištarima, nisu ljudi ništa krivi, dapače, samo eto, oni moraju "sve po špagi", a ja u ovom slučaju baš i ne)

Ono što je potrebno:

- Otključan bootloader

- Redmi Note 5 | Pro (whyred) ROM 9.2.7.0 (Android 7.1.2) - fastboot version

- Mi Flash

- TWRP

- Redmi Note 5 | Pro (whyred) ROM 9.5.6.0 (Android 8.1) - recovery version

Postupak, nakon što se otključali bootloader:

1. Učinite reboot u fastboot mod (ugasite uređaj, pritisnete dugme Volume Minus i Power ON/OFF, u isto vrijeme, te kada Vam mobitel zavibrira, otpustite Power ON/OFF tipku ali nastvite držati Volume Minus tipku). Na ovaj način došli ste u tzv. fastboot mode, a što vidite po tom da Vam je na displayu vesela MIUI maskota!

2. Ekstrahirani ROM, fastboot verziju. flashate u mobitel. Sada, tu postoje dva načina ali u svkom od njih obavezno koristiti skriptu flash_all.x. Dakle, ako koristite linux koristite flash_all.sh, a opet ako koristite windowse, koristitie flash_all.bat ali ovaj put kroz Mi Flash program.

3. Po završenju flashanja, mobitel se sam restarta, pričekajte da dođe do prvog "setup wizarda" te potom ugasite mobitel.

4. Opet uđite u fastboot mode te sada flashajte TWRP, a koji ste prethodno skinuli. Ovaj puta, mobitel vam se neće sam restartati jer ovaj puta morate ovo obaviti ručno, a ne putem neke skripte! Opet, ako idete iz linuxa, morate iz terminala ići s komandom "sudo fastboot flash recovery twrp-3.2.1-2-whyred.img", a ako naprotiv idete iz windowsa, morate iz CMD-a ići s fastboot flash recovery twrp-3.2.1-2-whyred.img.

4a. Nakon što je u mobitelu novi recovery, možete restartati mobitel tako da ili držite duže pritisnutu tipku Power ON/OFF ili opet iz shell-a tj. CMD-a upišete ako ste u CMD'u sudo fastboot reboot, a ako ste u CMD-u fastboot reboot.

4b. E sada, ovo je važno tj. ako odmah po restartanju mobitela ne držite pritisnute tipke Power ON/OFF i Volume Plus, mobitel će početi učitavati prethodno flashani OS i ovaj TWRP recover će biti "pregažen" s stock recovery-em i moratiu ćete cijeli ovaj postupak flashanja recoverija učiniti iznova! Dakle, ODMAH nakon što se mobitel restarta, još dok ništa ne vidite na dislay-u, držite pritisnute spomenute tipke te kada vidite MI logo, OTPUSTITE tipku Power ON/OFF, a nastavite držati tipku Volume plus!!!

5. Sada, kada ste konačno ušli u custom recovery, učinite Advanced Wipe sa selektiranim Dalvik/ART, Cache, Data, System i Vendor. Nako ovoga, opet možete flashati ovaj željeni globalni rom na dva načina. Prvi je taj da presnimite miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_V9.5.6.0.OEIMIFA_3b50aa3537_8.1.zip u mobitel te potom pokrenete flash kroz custom recovery. Naprotiv, drugi je da idete putem sideload opcije, a opet ako ste unutar linuxa, idete iz shella s "sudo adb sideload miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_V9.5.6.0.OEIMIFA_3b50aa3537_8.1.zip", naravno ako ste u windowsima idete iz CMD-a s "adb sideload miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_V9.5.6.0.OEIMIFA_3b50aa3537_8.1.zip". Nakon ovoga, morate napraviti wipe cache i jednostavno restartati mobitel!

6. I to je to! Gotovo!

P.S. sec.

- Ovo sve je potrebno raditi zbog toga što ako to ne učinitie, određene particije neće biti tamo gdje bi trebale biti te zbog toga mobitel neće ili uopće ispravno raditit ili ćete prilikom prvog pokretanja za odabrati lokaciju imati samo Kinu! Dakle, ako ovo ne naprvite imati ćete "Frankenstein čedo" od mobitela i općenito nećete baš biti sretni.

- Nećete imati Face unlock, Carusell Wallpaper i VoLTE, osim ako ne odaberete Indiju kao svoju lokaciju!!!

11 godina
neaktivan

Gledao sam alzashop i vidim da se Crni počeo prodavati, imaju dostupno 5 komada.

za 243eura tj ispod 1800kuna. Inače dok je bio u prednarudžbi pisalo je da uz njega daju i mi band tj za iste novce. 

Zlatni i plavi još nisu dostupni. Ja ipak ćekam goldway jer mi se isplati više :)

A i pomalo me već nervira ćekanje isporuke sa Goldwaya

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 10:02 (Markić7).
10 godina
neaktivan
Hahaha markicuu nemoj me krivo shvatiti, ali bolje pisi bez kvacica :D
14 godina
Meni na Goldwayu napisali da ce mi refundirati 18$ kad mi dođe mobitel jer su spustili cijenu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne znam kad si platio i da li pratiš da dolar raste ima evo koji dan....Znaš,jači dolar=manja cijena :-)
I ja se lagano na euro prebacujem,ne mogu upratit kurs dolara više a i ne da mi se..
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Ekipa, budući da sam na Tele2, koji koliko znam ne koristi B20, što je po vama bolje (razlika u principu samo u kameri osim podržanih bandova)

7 Chinese f/1.9 aperture, 1.4μm
1 Global f/2.0 aperture,fix-focu
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

https://www.honorbuy.com/1392-xiaomi-mi-6x-6gb-ram-64gb-rom-smartphone-rose-gold.html ekipa da li bi ovog mogao koristiti na bonbon 4g mrezi,ne ceka mi se global bas,nije ni bitno jel samo bonbon moze i tele2

0 0 hvala 0
15 godina
exilestar kaže...

https://www.honorbuy.com/1392-xiaomi-mi-6x-6gb-ram-64gb-rom-smartphone-rose-gold.html ekipa da li bi ovog mogao koristiti na bonbon 4g mrezi,ne ceka mi se global bas,nije ni bitno jel samo bonbon moze i tele2

tele2 moze, bonbon bi ti radio 4G u zagrebu ali u manjim gradovima ne

13 godina
Blashyrkh kaže...

Ekipa, budući da sam na Tele2, koji koliko znam ne koristi B20, što je po vama bolje (razlika u principu samo u kameri osim podržanih bandova)

Pa zar kineska i globalna verzija nisu iste što se tiče kamere, odnosno bolje od indijske verzije??

17 godina
MRSKI kaže...
Blashyrkh kaže...

Pa zar kineska i globalna verzija nisu iste što se tiče kamere, odnosno bolje od indijske verzije??

Ja bi rekao da priča gluposti. Razlika između kineske i global verzije nije sigurno u kamerama.

Indijska odnosno PRO model ima bolju prednju kameru.

14 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Samo da javim da je Goldway počeo isporučivati 4/64 global verzije (moj je crni).

Javili su mi da su ga poslali i da će stići u roku 11-23 dana........javim dojmove kad stigne

Battlelog: [G] pijana_carapa
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Slanje dhlom?
14 godina
pc_fan005 kaže...
Slanje dhlom?

Da

Battlelog: [G] pijana_carapa
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Naručen jučer preko Alzashopa. Dobio sinoć poruku da je pošiljka pripremljena i da će biti dostava 14.5.

Sve u svemu nije loše za sada

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Granzon kaže...

Samo da javim da je Goldway počeo isporučivati 4/64 global verzije (moj je crni).

Javili su mi da su ga poslali i da će stići u roku 11-23 dana........javim dojmove kad stigne

ja sam od Goldwaya dobio poruku da im nek pošaljem potpuno ime i poslao sam poruku sa potpunim imenom.

Neznam kako je došlo do toga ali vidim da mi u podacimo uz adresu piše samo ime "Marko" :D :D :D

Poslat će kada će pročitati poruku :) 

15 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Meni su isto danas poslali s Honorbuya, tako da ga mogu ocekivat vec za 2-3 dana

0 0 hvala 0
12 godina
Pa zar ti dhl-om nece doci prije?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice