Xiaomi Redmi Note 4

poruka: 1.882
|
čitano: 520.095
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 4
Evo stavio skidat miui9 pa probam jer sam znatiželjno dijete😂 inace jel se isplati updateati na njega?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Svakako se isplati napraviti upgrade, sve je dosta fluidnije.

Jedino što fali na Global ROM-u je Smart assistant.

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
@Robilad

Ma ne, thumb down sam stisao valjda slučajno, a dobro sam čitao, jedino šta ti nisi u prvom postu spomenuo data reset. To je valjda samo iz preventivnih razloga. Btw, u biti ne treba jer se ionako ostaje na Nougatu 7.0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Ima li tko na 8.5.4.0 problema s WiFi-em? Meni nikako da se spoji na router. Resetirao sam ga i ništa. Zatim pokušao nanovo definirati vezu na mobu, i oet ništa.

Uglavnom, mući se s dohvaćanjem IP adrese, i tako negdje 1-2 minute, te onda napipe da nije uspjelo spajanje.

U isto vrijeme MTK verzija je uredno spojena.

Edit: Reset routera je riješio stvar, iako i dalje ne znam što je bio uzrok tog problema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.8.2017 18:38 (Andy22).

0 0 hvala 0
11 godina
Miui9 Sa 80% na 25% sot skoro 4h.

Cini se odlicno za sad.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Kupio konačno i ja mob, uzel u wow shopu radi garancije. Ako nekome znači kaj, oni imaju global verziju (znači taj njihov 4 pro je global verzija), dobije se normlani EU punjač, prema prodavaču ima i B20 za 4g (iako neznam kak to provjeriti?), hrv meni i to. Odma mi ponudio upgrade na Android 7 (MUIU 8.5.4.0) tako da za sad nema nikakvih problema (iako je mob kod mene 1 dan i nisam ga još imao vremena puno testirati, stavim slike uskoro). Htio sam još napomenuti u vezi prodavača u wow-u, ako netko ide baš u poslovnicu, čovjek me uvjerava da na tele2 4g neće nikako raditi (bez obzira na B20, da jednostavno imaju slabu pokrivenost?) i da SD troši više bateriju od MTK?! Nisam se štel puno mešati, jer svi Vi po forumu tvrdite upravo suprotno pa vama više vjerujem nek njemu :D
Sad me još zanima, budući da mi je to prvi prelazak sa jednog smartphona na drugi, kako si, ako je moguće, prebaciti podatke o scoru na igrama s jednog moba na drugi (zapravo samo igram subway surf, a ndms ponovo ispočetka nikako :D)?

I šta je s whatssupom/viberom i sl, mogu se normlano spojiti na novom mobu, a da imam podatke i na starom (iako ću najvjerovatnije na starom napraviti factory reset i mob dati mami, pa nebude nekih večih problema, ali još nije to sigurno)?
I još samo pitanje u vezi prebacivanje kontakata, exportal sam ih u .vcf format i sad kad idem na novom mobu na import nudi mi import s Google računa i s Mi računa, pa neznam kamo ću morati spremiti taj .vcf da ga mogu importati? 
Malo puno pitanja, ali ako neko može pomoći, nije lako ovo prvo prebacivanje s jednog smartphona na drugi, hvala! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
flukscro kaže...

Kupio konačno i ja mob, uzel u wow shopu radi garancije. Ako nekome znači kaj, oni imaju global verziju (znači taj njihov 4 pro je global verzija), dobije se normlani EU punjač, prema prodavaču ima i B20 za 4g ( 1) iako neznam kak to provjeriti?), hrv meni i to. Odma mi ponudio upgrade na Android 7 (MUIU 8.5.4.0) tako da za sad nema nikakvih problema (iako je mob kod mene 1 dan i nisam ga još imao vremena puno testirati, stavim slike uskoro). Htio sam još napomenuti u vezi prodavača u wow-u, ako netko ide baš u poslovnicu, 2) čovjek me uvjerava da na tele2 4g neće nikako raditi (bez obzira na B20, da jednostavno imaju slabu pokrivenost?) i da 3) SD troši više bateriju od MTK?! Nisam se štel puno mešati, jer svi Vi po forumu tvrdite upravo suprotno pa vama više vjerujem nek njemu :D
4) Sad me još zanima, budući da mi je to prvi prelazak sa jednog smartphona na drugi, kako si, ako je moguće, prebaciti podatke o scoru na igrama s jednog moba na drugi (zapravo samo igram subway surf, a ndms ponovo ispočetka nikako :D)?

5) I šta je s whatssupom/viberom i sl, mogu se normlano spojiti na novom mobu, a da imam podatke i na starom (iako ću najvjerovatnije na starom napraviti factory reset i mob dati mami, pa nebude nekih večih problema, ali još nije to sigurno)?
6) I još samo pitanje u vezi prebacivanje kontakata, exportal sam ih u .vcf format i sad kad idem na novom mobu na import nudi mi import s Google računa i s Mi računa, pa neznam kamo ću morati spremiti taj .vcf da ga mogu importati? 
Malo puno pitanja, ali ako neko može pomoći, nije lako ovo prvo prebacivanje s jednog smartphona na drugi, hvala! :)

1) nikak, ili imaš 4G signal ili nemaš, jedino da gledaš kartu pokrivenosti pa uspoređuješ

2) trabunja bezveze, um mu je još uvijek zarobljen u devesprvoj

3) isto kao i pod 2) i ziher je negdje lik pročitao da u pravilu MTK ima  manju potrošnju po "klasama" od SD, što je inače i točno jer MTK cilja na slabije performanse uz ppuno manju potrošnju, ali ovdje to nije stvar jer je u Note 4/4X najrastrošniji MTK procesor ili najštedljiviji SD , tak da ne vrijedi generalno pravilo

4) ako je stari mob rootan onda titanium backup ili nekaj slično, premda se možda može i bez roota iskemijat, nisam upućen; s tim da ako ti sprema score na google play games možda ga povuće ako se ulogiraš na isti gmail

5) mislim da ti bude onda samo novi mob aktivan na tim messengerima, ali nisam ziher; stare stvari budu i dalje ostale na starom mobu, ali će nove stvari dolaziti samo na novi (pretpostavljam, jer sumnjam da dopuštaju dva moba s istim brojem i istim accountom)

6) to sam i ja radio i ne sjećam se kaj sam napravio, vjerovatno otvoriš samo file explorer i nađeš taj vcf file i klikneš na njega

Ako sam negdje fulao, nek me kolege isprave.

Kruha i igala...
13 godina

Na prvom mobitelu sinkroniziraš sve kontakte s Googlom.

Na drugom se automatski vrate kad se logiraš na Google account.

Viber se može koristiti samo na jednom mobitelu i jednom tabletu istovremeno (tako je bilo prije, vjerojatno se nije mjenjalo). Probao sam ga prebaciti i na drugi mobitel, na prvom se odlogirao.

Vjerojatno je isto s Whatsapp-om.

Prebacivanje podataka (nikad nisam probao, sretno )

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.miui.backup.transfer&hl=hr

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Koja je razlika izmedju:

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-note-4-pro-dual-32gb-lte-grey-global.html

ovaj ima B20. Kriva je slika, od crnog.

i ovog:

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-note-4x-dual-32gb-lte-grey-eng-meni.html 

koji nema B20.

Jesu li ovi gdje pise Eng meni oni s Global ROM, a ovi koji imaju B20 oni Global Version, kako su oznaceni primjerice na Goldwayu na Aliexpressu?

I koji je uopce vrag taj 4 Pro, tesko je naci neke podatke kako se razlikuje od 4 i 4x?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

hvala

8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Može netko preporučiti weather widget sa satom, nešto slično stock. Prešao sam na Lineage OS pa mi treba nekakav ne komplicirani.

Što se tiče samog Lineage OS, mogu reći samo pohvale za sada. Bateriju ne znam kakva će biti, ali navikao sam od prije na stock Android tako da lijepo se vratiti. Zvučnik/slušalica mi identično radi kao na MIUI. Nikakva rušenja nisam imao, tako da mislim da ću ostati za sada još na Xiaomi. Mislio sam preći na Honor 8, ali to će vjerojatno još čekati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 11:47 (robert993).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
8 godina
neaktivan
Stigo danas preko goldwaya. Proputovo je više zemlja nego što sam ja ikad posjetio. Kina - Njemačka - Uk - Belgija - Italija. Iz Zagreba hp ekspressom do mene. 13 dana ukupno.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Evo ja cekam svoga od 17.8. Koliko vidim prema paketu slanja isto kina-njemacka-uk- i sad cekam kud ce dalje, samo da dođe bez carine jer kakve san srice zaglavit ce negdi. Vidim ljudima dolazi u max 7 dana a meni kao da je odlucilo prosetat okolo da vidi svita ;)
14 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Ja uzeh rođaku Redmi Note 4X, Helio X20 4GB/64GB, i cijena od  175€što mi je bilo nekako way to go. Poredeci sa Snapdragon 625, Helio X20 bi trebao pruzati bolje perfomanse, znam da SD obicno imaju bolji GPU

Nejse to, obavio sam brzinski kupovinu, ali eto neke stvari mi nisu pale na pamet, a nisam ni znao da ima ta razlika i da je Mediatek I dalje problem. Vidim da SD verzije imaju update na Nougat, šta sa Mediatekom? hoće li biti šta? hoće li barem dobiti update na MIUI 9?
Ili je zakucan za ovu verziju sto je dosao out-of-the-box?

Sad mi zao, jer ce rodjak zadrzati telefon pored sebe dugo vremena, a nekad kasnije sam mu mogao i neki custom rom nabaciti. Jer vidim da Xiaomi ima dobru podrsku na XDA.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ma, to kaj je Helio na papiru malo jači ne znači apsolutno ništa.

I u pravu si, i GPU mu je ziher slabiji nego na SD (nisam gledao testove, ali 100% je tak, tradicija).

O trajanju baterije da i ne pričam...

I kaj se updatea za MTK verziju tiče, ni mene ne bi čudilo da ne dobije Nougat.

Ali, nada umire zadnja.

Uglavnom, nadogradio sam i ja svoj (SD verzija) na Nougat.

Kratki review:

- čim sam vidio da su napisali pod popisom izmjena da su mijenjali CPU governor za neki "napredniji i efikasniji" odmah mi je pao mrak na oči, ispada da sam dobro pretpostavio ; očito nisu čuli za onu izreku da se ne prčka po onome kaj radi kak spada

-bug s 24-satnim formatom vremena je i dalje tu 

-dodali su smart cover (ne znam jel bio prisutan i prije) i radi odlično, baš sam se naviknuo na njega 

-kameru nisu ništa unaprijedili- očekivano 

-potrošnja baterije mi se za sad čini ista 

-za sad nisam imao ni jedan problem s mikrofonom tijekom razgovora (nekih pola sata do sat za sad) tak da se čini da su popravili taj bug 

Uglavnom, do stabilne izvedbe stignu popravit ovo kaj su sprčkali, update čist ok, premda nema nekih bitnih novosti.

Uglavnom, zanima me imate li i vi ostali bug da kad stavite vrijeme na 24-satni format vrijeme u status baru je i dalje u 12 satnom formatu samo bez AM i PM oznake, ili je to samo slučaj kod mene?

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2017 10:03 (fer-de-lance).
13 godina
odjavljen

niti na miui 8.5 nougat niti na miui 9 beti nisam imao problem sa satom.

8 godina
Indestructible kaže...

Ja uzeh rođaku Redmi Note 4X, Helio X20 4GB/64GB, i cijena od  175€što mi je bilo nekako way to go. Poredeci sa Snapdragon 625, Helio X20 bi trebao pruzati bolje perfomanse, znam da SD obicno imaju bolji GPU

Nejse to, obavio sam brzinski kupovinu, ali eto neke stvari mi nisu pale na pamet, a nisam ni znao da ima ta razlika i da je Mediatek I dalje problem. Vidim da SD verzije imaju update na Nougat, šta sa Mediatekom? hoće li biti šta? hoće li barem dobiti update na MIUI 9?

Sad mi zao, jer ce rodjak zadrzati telefon pored sebe dugo vremena, a nekad kasnije sam mu mogao i neki custom rom nabaciti. Jer vidim da Xiaomi ima dobru podrsku na XDA.

zezno si se ko i ja 

na papiru ko bolji ali na radu je ajmo reci dobar  

moja ti je preporuka riješavaj se toga ,ja čekam da izađe novi note 5 da ga zamjenim za njega

9 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

Nejse to, obavio sam brzinski kupovinu, ali eto neke stvari mi nisu pale na pamet, a nisam ni znao da ima ta razlika i da je Mediatek I dalje problem. Vidim da SD verzije imaju update na Nougat,šta sa Mediatekom? hoće li biti šta? hoće li barem dobiti update na MIUI 9?

Sluzbeno od miuija nikad nece dobiti update android verzije kao niti jedan mediatek od xiaomija, a miui 9 naravno da oces..

Mozda da probas neki aosp ili lineage mm, sta se vec nudi :)

13 godina

Jucer dobio mob i odmah update na 8.5.4 i cini mi se kao da led svijetlo ne radi kada mi dođu obavijesti.

LED svijetlo radi, jer kad odem postavke i promijenim boju, svijetlo radi.

Kada mi od rezultata dode obavijest, led samo blicne jednom i ekran se upali. Instalirao samnonaj heads up sa store, pa možda zbog tog.

EDIT: Ispravljeno

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.8.2017 12:53 (RedHill).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Što je sa split screenom na redmi note 4x

0 0 hvala 0
15 godina
na zadnjoj beta verziji splitscreen radi ok!
10 godina
neaktivan
Jedno manje pitanjce! Cekajuci dok dođe rn4 malo surfam po netu pa sam naisao na app cyanogen camera koja kao poboljsava kameru na rn4. Ako ko ima iskustva sa spomenutom aplikacijom, ima li u tome sto istine ili sve to rekla-kazala?

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Pozdrav svima,

planiram uskoro uzeti prvi Xiaomi uređaj.

Najvjerojatnije RedMi Note 4. 

Pošto ste vi ovdje u temi stručnjaci možete li mi točno objasniti razliku između Note 4, Note 4 X, Note 4 Pro?

Planiram definitivno SD verziju, nikako MTK. Do 1500 kn, tako da je najvjerojatnije to 3/32GB verzija.  Koliko sam čitao temu, Redmi Note 4 global je najbolja opcija? Ovaj ovdje?

Planirao sam uzeti u Neutrinomobile, čekati da dođe s aliexpressa i sličnih stranica mi se ne da, jer trenutno koristim stari Samsung Galaxy Ace i stvarno mi je potrebno nešto bolje, pa sam mislio kupiti Xiaomi čim dođe plaća.

Kako stvari stoje s garancijama i popravcima? Vidim da Neutrino nudi svoje neko jamstvo od 24 mjeseca.

Ne mora nužno biti Neutrino, ako znate neki domaći shop koji će mi ga dostaviti u nekolio dana, može preporuka.

edit: Ovo sa panelima i senzorima kamere je čista lutrija ili?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 12:35 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ovo si već pitao u nekoj drugoj temi? Mislim da sam već vidio ovo pitanje danas ili jučer?

Uglavnom, ovo ti je najčešće pitanje vezano uz Redmi Note 4. Već je puno puta postavljeno i odgovoreno. Valjda se više onima koji znaju ne odgovara :D ali ipak, nedjelja je, možda tek sutra pročitaju.

Paneli - lutrija, vidiš tek kad kupiš i uđeš u izbornik

Verzije - mediatek ili Snapdragon (njega se češće preporuča, češće nadogradnje), razlike u memoriji, razlike dal ima ili ne sve LTE frekvencije - u opisu pogledaj dsl je spomenuta B20 , često piše i International version.

15 godina
mind_challenge kaže...

Pozdrav svima,

planiram uskoro uzeti prvi Xiaomi uređaj.

Ja sam narucio iz neutrina isti samo gray, narucen prethodnog dana oko 8:30 u jutro dosao sljedeceg u 13 h. Dosao je s globalnim ROM-om , dobio sam update na nugat 7.0 pred par dana. Sve radi odlicno.

Edit: Sa garancijom nisam imao posla , nadam se da ni necu morati.

MadeInCroatia
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 14:10 (Ghost777).
16 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Postavio sam pitanje, da, ali nisam dobio odgovor :)

Znači ovaj koji sam linkao je najbolji odabir?

Global verzija sa B20 i SD SOC-om.

Jedino što će mi nedostajati sa Motorole je QuickCharge, ali je baterija veća i SoC manje troši.

Hvala na odgovoru za panel, jedino što me još zanima je ta garancija.

Kako funkcionira ta koju Neutrino daje, imaju svoj servis ili ga isto šalju u Kinu?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 14:20 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mind_challenge kaže...

Jedino što će mi nedostajati sa Motorole je QuickCharge, ali je baterija veća i SoC manje troši.

Da, ovaj model ima skoro sve bolje, i onda nema Quick Charge... vjerojatno ovisi o chipsetu..? Al nema veze, baterija traje danima.

I piše da nema AC WiFi standard, što je malo vjerojatno jer su ga već Note 3 imali. 

mind_challenge kaže...

Kako funkcionira ta koju Neutrino daje, imaju svoj servis ili ga isto šalju u Kinu?

Znaš kaj?

Potpuno svejedno. Kakva god bila, bolja je od kineskih dućana.

I kakvu ima(tj. nema) dosta ljudi na forumu, uključujući i mene. Al meni je poanta u kineskim telefonima da nabavim čim jeftinije, kakve god to poslijedice povuklo, i onda se nadam da ću dobiti ispravan primjerak i bez grešaka u radu slijedeće dvije godine...

16 godina
CyberDemonVZ kaže...
mind_challenge kaže...

Da, ovaj model ima skoro sve bolje, i onda nema Quick Charge... vjerojatno ovisi o chipsetu..? Al nema veze, baterija traje danima.

I piše da nema AC WiFi standard, što je malo vjerojatno jer su ga već Note 3 imali. 

mind_challenge kaže...

Znaš kaj?

Potpuno svejedno. Kakva god bila, bolja je od kineskih dućana.

I kakvu ima(tj. nema) dosta ljudi na forumu, uključujući i mene. Al meni je poanta u kineskim telefonima da nabavim čim jeftinije, kakve god to poslijedice povuklo, i onda se nadam da ću dobiti ispravan primjerak i bez grešaka u radu slijedeće dvije godine...

AC mi je nebitan, pa čak i B20 jer sam na Tele2.  Quick charge isto nije previše bitan s obzirom na veličinu baterije i potrošnju.

Koliko uopće košta direktno od kineza sa onom DHL forom da se zaobiđe PDV i koliko dugo putuje? Isplati li se dati 300 kn više za 4/64 GB model?

Sorry ako sam malo naporan 

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 14:39 (mind_challenge).
13 godina

Već dugo nisam gledao.

Ako već imaš love, uzmi kod nas i miran si.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice