Xiaomi Redmi Note 4

poruka: 1.882
|
čitano: 525.913
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Xiaomi Redmi Note 4

zaključan ti je bootloader

vraćanje na tvorničke postavke možeš napraviti kroz postavke

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Kako riješiti zujanje u zvučniku tijekom poziva.  Jel to softverski ili hardverski problem? 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 4
Evo gledam po forumima i vecina pise da bi trebalo uzeti Xiaomi sa Snapdragonom umjesto MTK
E sada mene bi zanimalo u svakodnevnom koristenju (kad bi si uzeo RN4), na stable ROMu, bez ikakve zelje za daljnim stavljanjem ROMova, sve bi radilo kako treba bez ikakve razlike u procesoru (izuzevsi npr broj jezgra itd.)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

može pomoc od jutros mobitel kad upalim nakon 10 sekundi se restartira i tako stalno. Ubacio novi rom ali ostali isti problemi svi savjeti dobrodošli

0 0 hvala 0
15 godina
6996 kaže...
Evo gledam po forumima i vecina pise da bi trebalo uzeti Xiaomi sa Snapdragonom umjesto MTK
E sada mene bi zanimalo u svakodnevnom koristenju (kad bi si uzeo RN4), na stable ROMu, bez ikakve zelje za daljnim stavljanjem ROMova, sve bi radilo kako treba bez ikakve razlike u procesoru (izuzevsi npr broj jezgra itd.)

Točno.

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Koji note 4 kupiti i odakle?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Ovdje najavljuju od 28.2 do 6.3. da će Redmi Note 4X koštati 160$
plus Seller's Shipping Method od 20$ da se izbjegne carina
180$ = cca 1300 KN

0 0 hvala 0
11 godina
Uzmi redmi note 4x s honorbuya za 197e stigne ti za dva dana.
9 godina
neaktivan

Problem je jedino što ne primaju paypal.

17 godina
moderator
Emixman1 kaže...

Problem je jedino što ne primaju paypal.

Primaju Maestro od ZaBe i još neke kartice.

9 godina
neaktivan
Gogy7 kaže...
Uzmi redmi note 4x s honorbuya za 197e stigne ti za dva dana.

Jel ovaj ? Ili onaj koji nema global na sebi.

11 godina
Pa da, ako ti se neda zezat s flašanjem romova. Bolje global nego neki bugovit rom.
9 godina
neaktivan
Gogy7 kaže...
Pa da, ako ti se neda zezat s flašanjem romova. Bolje global nego neki bugovit rom.

Thx, uzimam taj onda.

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Poz

dali Hongkong Goldway funkcionira kao prije TopOne?

odaberem za shipping: Sellers Shipping Method i onda dodje paket direktno na vrata bez carine i pdva?

hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Podrzava li ova MediaTek verzija sve nase mreže?
Znam da je sa XRN 2 bilo problema jer je postojala verzija za Kinu i internacionalna verzija. Je li to i sada slučaj te treba li se paziti pri kupovini?

0 0 hvala 0
15 godina
6996 kaže...
Podrzava li ova MediaTek verzija sve nase mreže?
Znam da je sa XRN 2 bilo problema jer je postojala verzija za Kinu i internacionalna verzija. Je li to i sada slučaj te treba li se paziti pri kupovini?

Od mreža u HR ne podržava samo LTE koji ide na 800 MHz, sad je pitanje koliko ti je to bitno, velikoj većini u praksi prilično nebitno.

15 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Skinuo mi je sam od sebe 8.1.6.0. update upravo, pa me traži restart da ga instalira, napravit ću ga večeras pa vam javim sutra ako ima ikakvih vidljivih promjena.

EDIT: stiglo Nilkin staklo, nažalost sve slično kao i sa onim što sam imao prije.

Slično zato jer s lijeve i desne strane rub stakla jednako NE prati zaobljenost ekrana,a gore i dolje situacija i nešto gora nego kod onog no name stakla jer je Nilkinovo nešto duže.

Tako da što se estetike tiče - isti šit. Samo se nadam da će Nilkin staklo biti bolje kvalitete i da mi se neće po svim rubovima cufati i lagano pucati.

Nilkin thin zaštitna guma - daleko bolja nego ona no name koju sam imao do sad, jedino ima neki glupi jezičac preko usb konektora koji će ili otpast ili ću ga sam odrezat, inače sve ostalo je kod gume baš kako treba bit.

EDIT 2: Ok, Nilkin staklo je enormno bolje po pitanju otisaka prstiju i po pitanju "kliznosti". Baš ono dan - noć razlika, čak bi rekao možda da mi se čini i da malo bolje reagira na dodir.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 15:07 (miki1981).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator

Koje Nillkinovo staklo si uzeo? Ja sam uzeo skuplju Pro verziju, s 2,5D efektom (sa stanjenim rubovima). Kod tog 2,5D stakla bi se lako trebalo vidjeti je li okrenuto na krivu stranu. Ovo moje šitno bezimeno je definitivno okrenuto na krivu stranu - strana koja ide na ekran mobitela je manja od strane za prste - zaobljeni rub je s krive strane. Ako je i Nillkinovo takvo, onda ću vrištati. 

Što se tiče futrole, ja imam ovu - fino paše na mobitel, lijepo izgleda i ugodna je na dodir, samo što je pitanje koliko će ta relativno nježna površina trajati - ima onako nekakav satenasti finiš, a to se lako "potroši".

11 godina
Imam to i jako mi je sklisko
15 godina
mbaksa kaže...

Koje Nillkinovo staklo si uzeo? Ja sam uzeo skuplju Pro verziju, s 2,5D efektom (sa stanjenim rubovima). Kod tog 2,5D stakla bi se lako trebalo vidjeti je li okrenuto na krivu stranu. Ovo moje šitno bezimeno je definitivno okrenuto na krivu stranu - strana koja ide na ekran mobitela je manja od strane za prste - zaobljeni rub je s krive strane. Ako je i Nillkinovo takvo, onda ću vrištati. 

Što se tiče futrole, ja imam ovu - fino paše na mobitel, lijepo izgleda i ugodna je na dodir, samo što je pitanje koliko će ta relativno nježna površina trajati - ima onako nekakav satenasti finiš, a to se lako "potroši".

I ja sam uzeo tu PRO verziju.

piše Nilkin Amazing H+PRO na kutiji, to je bilo skuplje od dvije Nilikin opcije koje su imali na svom webu.

Ja sam sad gledao to moje no name, i kod mene je ok, nije na krivu stranu okrenuto. Znači baš se vidi da je ljepilo na dobroj strani, a ona druga, zaboljena strana je bila okrenuta prema meni. I kod Nilkina mi je isto tako...dobro je sve okrenuto, ali i dalje je staklo odvojeno na rubovima od ekrana...ipak će bit fora u ome da ne prati staklo tu neku malu zaboljenost ekrana na krajevima.

17 godina
moderator
Gogy7 kaže...
Imam to i jako mi je sklisko

Slažem se da je skliska, ali je ipak malo manje skliska od golog mobitela. A ipak pruža određenu zaštitu i lijepo izgleda, barem meni.

miki1981 kaže...

piše Nilkin Amazing H+PRO na kutiji, to je bilo skuplje od dvije Nilikin opcije koje su imali na svom webu.

Ja sam sad gledao to moje no name, i kod mene je ok, nije na krivu stranu okrenuto. Znači baš se vidi da je ljepilo na dobroj strani, a ona druga, zaboljena strana je bila okrenuta prema meni.

Jel se to onda meni možda krivo čini? Hm... Kad mi stigne Nillkinovo pažljivo ću to istražiti.

miki1981 kaže...

Skinuo mi je sam od sebe 8.1.6.0. update upravo, pa me traži restart da ga instalira, napravit ću ga večeras pa vam javim sutra ako ima ikakvih vidljivih promjena.

Ja restartao. Prvo što sam primijetio da se ona "ladica" gore s okruglim naredbama može rasteći tako da se još jednom prema dolje potegne (sad se pitam dal ja to nisam prije skužio da se može ili je to novost ). Čine mi se neki zvukovi malčice drugačiji. Nakon buđenja sat se ljepše ažurira na lock screenu, a na "desktopu" se odmah prikaže trenutno vrijeme (prije se prvo prikazalo vrijeme od prijašnjeg stanbyja pa se vidjelo kako se prebacuje na trenutno). Kamera je s jedne strane malo upotrebljivija i efektnija.

8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

jel mogu ja naruciti note 4x sa kineskim romom o onda preko njega global rom ili mi je bolje da odmah uzmem sa tim globl romom?

0 0 hvala 0
10 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Pozz ljudi dla mi netko moze preporucit dal je isplativo uzet redmi note 4x,kako ste vi zadovoljni.Te s koje stranice ga uzet....vidim da tu neki ljudi spominju neke global,kinekse romove :)

Itd dal mi mozete poslat neki lin tj najsigurniju stranicu s koje ga mogu kupit,stavit karticu I da radi na nasu mrezu :)

Pa eto ako mi mozete poblize rec mane I prednosti

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
croGOREatia kaže...

Pozz ljudi dla mi netko moze preporucit dal je isplativo uzet redmi note 4x,kako ste vi zadovoljni.Te s koje stranice ga uzet....vidim da tu neki ljudi spominju neke global,kinekse romove :)

Itd dal mi mozete poslat neki lin tj najsigurniju stranicu s koje ga mogu kupit,stavit karticu I da radi na nasu mrezu :)

Pa eto ako mi mozete poblize rec mane I prednosti

sa ove stranice giztop je lik kupio i tvrdi da je tu najjeftinije i bez carine i ostalih davanja. samo nema navodno taj global rom nego kineski koji nema google appse i play store dok global to ima, navodno se moze staviti i taj globalni rom umjesto ovog kineskog naknadno ali to je bolje provjeriti

https://www.giztop.com/phones/xiaomi/xiaomi-redmi-note-4x.html

ako oces bas bas sigurno onda odavde ali je i skuplje: http://track.webgains.com/click.html?wgcampaignid=73669&wgprogramid=11467&clickref=izsmgn7uyg0009ze0357y&wgtarget=http://www.honorbuy.com/1078-xiaomi-redmi-note-4x-official-global-rom-32gb-smartphone-gray.html

17 godina
moderator
nenadv kaže...
sa ove stranice giztop je lik kupio i tvrdi da je tu najjeftinije i bez carine i ostalih davanja. samo nema navodno taj global rom nego kineski koji nema google appse i play store dok global to ima, navodno se moze staviti i taj globalni rom umjesto ovog kineskog naknadno ali to je bolje provjeriti

Giztop je nekolicini od nas mobitele poslao direktno u Hrvatsku umjesto preko Francuske, zbog čega su završili na carini pa se trebalo navlačiti s njima oko povrata carinskih troškova i, iako su obećali vratiti sve carinske troškove, vratili su samo pola. A sad ujedno više nema besplatne dostave pa teško da mogu biti najjeftiniji. Preporučio bih izbjegavati ih jer su lažljivi i nekorektni.

Trgovine za kupnju popraćene s komentarima imaš u prvoj poruci u ovoj temi.

15 godina
mbaksa kaže...
miki1981 kaže...

Ja sam sad gledao to moje no name, i kod mene je ok, nije na krivu stranu okrenuto. Znači baš se vidi da je ljepilo na dobroj strani, a ona druga, zaboljena strana je bila okrenuta prema meni.

Jel se to onda meni možda krivo čini? Hm... Kad mi stigne Nillkinovo pažljivo ću to istražiti.

miki1981 kaže...

Ja restartao. Prvo što sam primijetio da se ona "ladica" gore s okruglim naredbama može rasteći tako da se još jednom prema dolje potegne (sad se pitam dal ja to nisam prije skužio da se može ili je to novost ). Čine mi se neki zvukovi malčice drugačiji. Nakon buđenja sat se ljepše ažurira na lock screenu, a na "desktopu" se odmah prikaže trenutno vrijeme (prije se prvo prikazalo vrijeme od prijašnjeg stanbyja pa se vidjelo kako se prebacuje na trenutno). Kamera je s jedne strane malo upotrebljivija i efektnija.

Za staklo...vidi, ja kad sam skinuo neki dan ovo staro sam baš vidio razliku između jedne i druge strane, i dobra strana je zaobljena, možda tvoja stvarno je takva, u krivo.

A za novi update...danas cijeli dan u regularnom korištenju moba nisam primjetio ni jednu jedinu razliku osim ovog sa satom, sada odmah pokaže pravo vrijeme,a prije je na pol sekunde bilo prikazano ono "staro".

To sa okruglim naredbama...to ni ne znam šta je.

Ja kad povučem prema dolje dobijem vrijeme i dan na vrhu, pa ispod popis notifikacija, ako ako povučem to ulijevo onda dobijem onu ladicu sa okruglim naredbama.

Ako vučem dolje niš ne dođe. S tim da mi je to sa tim okruglim naredbama (valjda govorimo o istome, to su ustvari shortcutsi recimo za GPS, WLAN, BT, Lock, Airplane mode itd itd...) bilo dostupnoi prije, bar ne 8.1.4.0. a da li je i prije prije...to nisam siguran.

17 godina
moderator
miki1981 kaže...
To sa okruglim naredbama...to ni ne znam šta je.

Ja kad povučem prema dolje dobijem vrijeme i dan na vrhu, pa ispod popis notifikacija, ako ako povučem to ulijevo onda dobijem onu ladicu sa okruglim naredbama.

Ako vučem dolje niš ne dođe. S tim da mi je to sa tim okruglim naredbama (valjda govorimo o istome, to su ustvari shortcutsi recimo za GPS, WLAN, BT, Lock, Airplane mode itd itd...) bilo dostupnoi prije, bar ne 8.1.4.0. a da li je i prije prije...to nisam siguran. 

Da, na shortcute sam mislio. Prije je ta ladica sa shortcutima bila samo jedan red i do ostalih shortcuta se dolazilo horizontalnim skrolanjem. I mislim da ih je bilo vidljivo 5. Sad su ikone (krugovi) veći pa ih je 4, a kad se povuče dolje ili lijevo, onda se vide i ostali pa ih je 4x3 na ekranu, što je puno bolje. Pretpostavljam da si ti to već imao kad si ti na onoj nekoj međuverziji. Ja to nisam imao pa mi je to korisna novotarija.

15 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Što se tiče sata...nisam siguran kako radi, jer koliko vidim danas neki put mi i dalje pokaže na pol sekunde ono staro vrijeme pa onda novo, a neki put ne...tako da tu je nešto promijenjeno, ali nije konstantno.

I dalje nisam niš drugo našao, osim što kad malo promislim o jučerašnjem danu, čini mi se da je trajnost baterije malo pojačana. Jer jučer sam imao prilično intenzivan dan po korištenju moba a iznenadilo me navečer koliko mi ostalo baterije, tako da po nekoj slobodnoj procjeni rekao bih da je smanjena potrošnja baterije za nekih 15ak%.

ALi to ćemo vidjet kako će ić i slijedećih dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Pozz planiram si uzeti novi mob pa mi je sad zapeo za oko remi note 4 pa me sad zanima ako uzmem onaj sa global rom to znaci da cu imati jezik na hr ili engleski i moci cu odma koristiti mobitel bez dodatnih skidanja romova i slicnih stvari? I koliko dugo se ceka sa aliexspressa sa ovog linka https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4X-4-X-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-5-5-FHD/311331_32794275342.html?spm=2114.12010608.0.0.Jqq6JJ

sa Seller's Shipping Method i koliko je sigurno da nece ic na carinu.

I je li mozda bolje uzeti ovaj  http://www.honorbuy.com/1070-xiaomi-redmi-note-4-international-version-32gb-gray.html za 9 dolara vise i za koliko bi on brze stigao u zg?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.3.2017 23:41 (razor1234).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice