Ma užas, mediatekov note 4 je puno puno bolja kupovina od ovog

Ma užas, mediatekov note 4 je puno puno bolja kupovina od ovog
Ja sam kontakte eksportirao u .vcf (settings-sys apps-contacts-export) i poslao si na mail a poslije imprtirao tako da otvorim taj fajl. 10 sekundi posla.
Importirao kamo? Ako nisi mijenjao korisnički račun, ne treba ništa eksportirati ni importirati (jedino je bitno da si sinkronizirao mobitel s podacima u oblaku) - jednostavno se na drugi mobitel ulogiraš s istim korisničkim računom. To i je cijela poanta imanja podataka u oblaku.
Samo otvoriš taj vcf i sam ti vrati (importira) sve kontakte uključujući fotografije kontakata.
S oblakom imam neugodna iskustva pa nudim alternativu...
S oblakom imam neugodna iskustva pa nudim alternativu...
Al čim se ti ulogiraš sa svojim korisničkim imenom i lozinkom na novom Android telefonu, on ti iz oblaka povuče imenik, ne?
Osim ako na starom mobitelu nisi podesio da ti kontakte ne sprema u oblak nego samo u telefon. A ne znam zbog čega bi to netko išao raditi, jer onda znači da si ujedno moraš raditi backup imenika za slučaj da ti se nešto dogodi s telefonom ili ostaneš bez njega.
Tako je; uvijek gasim sync/backup svake vrste (kontakti, fotos...) na iphoneu ili androidu jer imam neugodna iskustva s time. Full manual za mene!
Gledao sam jedan review gdje se osoba žali da korisničko sučelje nije glatko koliko bi trebalo/moglo biti i da u igrama zna zatrznuti (lik doduše smatra da za to zapravo nije kriv sam procesor, nego ROM, no iz perspektive korisnika nije bitno tko je kriv, nego kako radi).
Trebalo bi vec biti jasno da im nije cilj napraviti takav redmi note 4, s kojeg prijelaz na 5 ne bi imao smisla. Dakle u ovom cjenovnom razredu nema smisla trazit savrsen mob, kad to jos nisu niti flagshipovi(uvik problemi kao baterija npr). Svi imaju razlicitu viziju savresnog moba za sebe, ali neke stvari su univerzalne. Da imamo mob bez mane, upgradeali bi samo iz dosade ili objesti, a proizvođaci to nikako ne zele.
Daj ne pričajte gluposti. Napravili su ne samo downgrade sa Rn4 nego i sa notea 3... Noviji model iste serije sa downgradeanim SoC-om... A da ne pričam o tome koliko je Helio X20 bolji od s625...
Otkljucao sam bootloader i zelim da instaliram official stable preko updatera, dali ce mi se onda sve izbrisati ako to uradim?
Dali ima nacina da mi sve ostane a da instaliram novi rom?
po cemu je taj mtk bolji? pa pogledaj usporedbu na youtubu otvaranje aplikacija i brzina redmi note 4 helio x20 vs redmi 4 prime snapdragon 625
koliko vidim na snapdragonu 625 radi sve jednako brzo izuzevsi punu 1 sekundu razlike kod ucitavanja igrica a na 625 nesto cak i brze ide nego na helio x20 npr. otvaranje web stranica, scrollanje po play storu bez trzanja, mislim da je vaznije to nego 1 sekunda kod ucitavanja igrica koje ionako ne igram.. I onda na sve to usporedi podršku za mtk i za snapdragon na xda, 20 nm vs 14 nm koji ide u korist snapdragonu i objasni ti meni zasto je novi redmi note 4 krama? Jedino neznam kakav je senzor kamere na novom note 4, ako je bolji od ovog samsungovom koji je u helio x20 verziji onda se nema sta razmisljat o starom note 4 ako ce cijena bit tu negdjeRn4 je imao s650 čip kojeg gazi Helio X20. Koristio sam Motorolu Z Play sa 625 i osjeti se da je lošiji od 650, meni dosta da zaključim to. A na rn4 ne vidim nikakvih trzaja ni problema u chromeu i slično. Nije brz ko Mi5, ali masu bolje radi od Motorole. Koja je stock
Da li je sa novim ROMom dostupan HR jezik?
unesi: *#06#
Prvi put čujem za unavailable IMEI... Nešto tu smrdi
Instaliraj čisti ROM preko fastboota/SP Flash tool ovisno jel SD ili MTK verzija.
evo našo sam na xiaomi forumu da je neke serije xiaomi 3/64 pojavila se ta greška
ja nisam puno obraćo pažnje na taj problem jer sam imao posla ali sad me malo nervira
Ne može ti mobitel normalno raditi ako nema IMEI. Kartica ti uopšte nije aktivna. Pokušaj pozvati nekoga ili bilo šta uraditi pa ćeš vidjeti. Jednostavno ti se izgubio IMEI. Znao sam često vraćati IMEI na Doogee, UMI i sličnim mobitelima kod kojih se isti izgubio nakon nadogradnje softvera ali ovo je prvi put da čujem da je Xiaomi izgubio IMEI.
evo ja ga koristim vec 3 tjedna tako mogu zvati slat poruke i internet koristiti al je nemohu se prijaviti na MI račun i piše mi da nema imei
šta je najgore bio mi je na reklamciji radi drugog problema a sada ovo
E to je sad baš čudno da kartica radi iako nema IMEI-ja
Da budem iskren, izgledaju kao svaki drugi kinez samo u drugoj boji. Lenovo, Meizu, you name it...
Ej ljudi planiram da kupim ovaj uredjaj, u planu imam Snapdragon verziju (cisto radi bolje podrske na xda), ali gledajuci recenzije na youtube-u, nesto mi je zapalo za oko. ZNate kako su rekli da rn4 ima metal unibody? Eh, stvar je u tome (bar se meni tako ucinilo) da helio x20 verzija zaista ima metal unibody, sa gumenim linijama za antene, dok Snapdragon verzija ima plastiku na vrhu i dnu (gdje su navodno smjestene antene) a da je samo srednji dio od aluminija, i "antena linije" na toj verziji mi izgledaju kao ispolirane ivice tog metalnog dijela. Jel moze neko ovo potvrditi?
pozdrav svima danas sam odnio mob ponovo na servis u roku dva sata riješili su problem sreća pa živim blizu njih
morali su ručno upisivati imei vratili su na MI version 8.0.4.0 prije mi je bila 8.1.4.0 koju je i xiaomi povukao
rekao sam im ako me bude zezo opet nešto mobitel da ću im ga vratiti
neutrinomobile