Kak je na 3g sad? Nego, koja si mreza? I jel obican pro ili special edition?
I do aplikacija nije jer ne kaze da je awake
special edition je.
na 3g je sada ok. Nakon 24 sata bez punjaca baterija je na 75 %. Tijekom noci mi je otislo samo 2 % baterije (na 4g mi pocuclalo 40 %).
Mreza mi je VIP, a ne bi trebao biti problem signala jer sam konstantno u Zagrebu na potezu Savica- Crnomerec, znaci gotovo centar Zagreba. Izgleda da je problem do SIM kartice onda.
Kartica je stara jedno 2-3 godine. Probat cu zamjenit karticu pa cu vidit oce biti sta bolje
na 3g kod mene imam ga godinu dana baterija traje 48h na 4g skoro upola manje miui MIUI 8.3 verzija 7.3.2 sa https://xiaomi.eu
bilo bi ljepo kad bi u miui-u poradili na tome da ugrade switsch 3g/4g da se jednostavno može prebaciti na 4g kad treba.
Ništa, ostaje vraćanje na tvorničke postavke.
A ako ni to ne pomogne, onda je valjda problem negdje drugdje.. u kernelu, hardveru.. il tko zna gdje. Ako je to, onda ne znam kako rješiti problem...
Od kada sam uzeo novu SIM karticu, dva puta mi se pojavila poruka:
"Restricted access changed: data service is blocked"
I sada jutros prije par minuta. Zna li netko sto je to?
moguće .. neka me isprave .. da nije Special Edition .. pa nema 800 Mhz band koji je u EU kod nas za 4G .. ili ima nekih pretplata kod kojih 4g nije aktivan .. moras platiti da imas 4g ..
moguće .. neka me isprave .. da nije Special Edition .. pa nema 800 Mhz band koji je u EU kod nas za 4G .. ili ima nekih pretplata kod kojih 4g nije aktivan .. moras platiti da imas 4g ..
Baš suprotno, Special edition (global) po rom-u Kate, je veći 2mm od običnog (Kenzo) Note-a jer mu je dodana veća antena i podržava sve frekvencije 4g u svijetu :B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / of B7 / B8 / B20 / B28
B40. Konkretno baš B20 freq. je ta famozna od 800 Mhz koja se spominje u kontekstu pokrivenosti kod nas, ali kao van gradova tj. u neruralnim područjima. Nekakav drugi problem muči kolegu forumaša.
Baš suprotno, Special edition (global) po rom-u Kate, je veći 2mm od običnog (Kenzo) Note-a jer mu je dodana veća antena i podržava sve frekvencije 4g u svijetu :B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / of B7 / B8 / B20 / B28
B40. Konkretno baš B20 freq. je ta famozna od 800 Mhz koja se spominje u kontekstu pokrivenosti kod nas, ali kao van gradova tj. u neruralnim područjima. Nekakav drugi problem muči kolegu forumaša.
Da sigurno je special edition. Zena ima obicni i moj je 2 mm veci. Njena maska mi nije odgovarala tocno za ta 2 mm. I dalje neznam u cemu je problem. resetirao sam na tvornicke postavke i dalje isto. na 4g preko noci mi pojede bateriju. A evo odkad koristim samo 3g sve super. Upravo na preko 6 sati SOT-a, 2 dana i 7 sati bez punjenja i baterija na 10 %.
Tu i tamo svaki par dana mi se na kratko pojavi u notifikacijama: "Restricted access changed. Data service blocked" i na kratko mi ne radi net. I onda poslje sve ok. Zvao sam sluzbu za korisnike i ne znaju sta je. Kazu da je s mrezom sve ok i da mi je aktivirana 4g opcija
od juce regularan update na MIUI 8.2.1.0 ali kad je to odradio prilikom podizanja sistema trazio HARD RESET tj factory reset telefona...jos nekom se ovo desilo ??? a onda opet iz pocetka podesavanje muzike, melodija tj, pozadine, skidanje mapa na navigaciji, bla bla...
Im li ta update MIUI 8.2.1.0 , hrvatski jezik ?
od juce regularan update na MIUI 8.2.1.0 ali kad je to odradio prilikom podizanja sistema trazio HARD RESET tj factory reset telefona...jos nekom se ovo desilo ??? a onda opet iz pocetka podesavanje muzike, melodija tj, pozadine, skidanje mapa na navigaciji, bla bla...
Ne, na 2 mobitela bez reseta.
@Dario7 , hvala na odgovoru , samo još pitanje da ne bude nesporazuma radili se o:
1. MIUI 8.2 Beta Stable Global ROM V8.2.1.0.MHOMIDL for Redmi Note 3 SD za koji je dostupan trenutno samo kako nadogradnja za korisnike Global stable V8.1.6.0.MHOMIDI (MIUI8)
za njega sam ja pitao
ili si odgovorio za
2. xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro V8.2.1.0.MHOCNDL ( za njih znam da imaju hrvatski jezik )
Hvala