Koji je najjednostavniji način za staviti stock ROM? MTK verzija, trenutno je na njemu Xiaomi EU ROM, a stavio bi China Dev, smijem li samo sa updaterom? Bootloader je zaključan, ne bih ga otključavao ako ne moram.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- Čitam vec nekoliko tjedana ovu temu čekajući moju vječnu dostavu prvog osobnog Xioamija i nista mi nije jasno, ima li neka ultimate tema za ove pojmove?
- rom, bootloader, flashanje, twrp....
Kako ste podesili postavke na mobu...jel cuvar zaslona iskljucen-ukljucen,nacin citanja,pozeljeni tip mreze 3g,4g kod mene je postavljeno LTE
kako ste podesili aparat ja sam stavio kvalitetu slike sa srednje na visok :? dalje oštrina i ostalo je normal.
baterija kako je podeseno ?usteda baterija tj pozadinske operacije su na standard itd
ako moze napisati koje su po njemu optimalna podesavanja i da li ste skinili neku drugu aplikaciju youtuba od ove sto je dosla sa njim tube video dosta mi je nekako nespretna :D
Kako ste podesili postavke na mobu...jel cuvar zaslona iskljucen-ukljucen,nacin citanja,pozeljeni tip mreze 3g,4g kod mene je postavljeno LTE
kako ste podesili aparat ja sam stavio kvalitetu slike sa srednje na visok :? dalje oštrina i ostalo je normal.
baterija kako je podeseno ?usteda baterija tj pozadinske operacije su na standard itd
ako moze napisati koje su po njemu optimalna podesavanja i da li ste skinili neku drugu aplikaciju youtuba od ove sto je dosla sa njim tube video dosta mi je nekako nespretna :D
Ej pozz evo ja cu ti reci kako sam ja podesio svoj telefon. Trenutno imam 7.1.8.0. global stable rom na kojem apsolutno nista nisam podesio. Telefon koristim nonstop i baterija mi izdrzi trenutno 9 sati ekrana sa brightnessom na 50%. Koristim 3G jer mi se pokazao dosta bolji za bateriju. Sync mi je ugasen, notifikacije mi normalno dolaze. U Security Appu sam postavio Messenger i Whatsapp na autostart i dao im permission za popuopove. Koristim Nova Launcher jer mi se cini fluidniji od MIUI launchera. Nikad ti ne gasim aplikacije koje su mi u memoriji jer na novim androidima je podeseno tako da manje procesor skace ukoliko je APP u memoriji i mob ga ne mora pokretati ponovno. Screensaver ti nemam.
Sad ono sta ti iz iskustva mogu preporuciti ukoliko ti je mob rootan je instaliranje Titaniuma , Wakelock Detectora i Greenify aplikacija. Ja sam osobno sve tri kupio i ne mogu bez njih ali rade ti dobro i free modu.
Wakelock ti detectira koji procesi i aplikacije ti drze mob budnim, sa titaniumom ih freezas a sa greniify mozes iisto to napraviti samo je vise user friendly.
Ako koristis Chinese rom obavezno pobrisi sve kineske appove jer ce te spammati reklamam i pizdarijama. Ukoliko koristis CM13 onda ti je mob vise manje cist al moras pogasiti neke sitne processe da bi ti baterija bila kao na stock romu.
Sto se tice aplikacija za youtube koristim OG youtube jer ima mogucnost skidanja muzike i sviranja dok ti je u pozadini. Jos od korisnih appova bi ti preporucio Tasker jer je to aplikacija s kojom mozes prakticki sve :)
Uglavnom prije nego ista pokusas uvijek napravi backup jer onda sa jednim klikom mozes sve vratiti.
Uskoro kupujem caci mobitel preko grossoshopa posto ste ga preporucili.
http://www.grossoshop.net/index.php?route=product/search&search=Xiaomi%20Redmi%20Note%203
Koji link bi ste mi preporucili za kupnju 16gb(mtk procesor??)
Sprijeda bijele boje a zada sive.
Nisam kupovao sa tog grossoshopa, ali ti preporucujem crno/sivu (po meni najljepse izgleda) verziju sa snapdragon procesorom (u njega ide sd kartica dok u onaj sa mtk ne moze).
http://www.grossoshop.net/xiaomi-redmi-note-3-pro-android-5-1-hexa-core-4g-lte-2-16gb-gray.html?search=Xiaomi%20Redmi%20Note%203
Treba da znas da hrvatski jezik jos uvijek nije dostpan na sluzbenom global stable romu, ali bi navodno trebao biti od sledeceg updatea.
Ej pozz evo ja cu ti reci kako sam ja podesio svoj telefon. Trenutno imam 7.1.8.0. global stable rom na kojem apsolutno nista nisam podesio. Telefon koristim nonstop i baterija mi izdrzi trenutno 9 sati ekrana sa brightnessom na 50%. Koristim 3G jer mi se pokazao dosta bolji za bateriju. Sync mi je ugasen, notifikacije mi normalno dolaze. U Security Appu sam postavio Messenger i Whatsapp na autostart i dao im permission za popuopove. Koristim Nova Launcher jer mi se cini fluidniji od MIUI launchera. Nikad ti ne gasim aplikacije koje su mi u memoriji jer na novim androidima je podeseno tako da manje procesor skace ukoliko je APP u memoriji i mob ga ne mora pokretati ponovno. Screensaver ti nemam.
Sad ono sta ti iz iskustva mogu preporuciti ukoliko ti je mob rootan je instaliranje Titaniuma , Wakelock Detectora i Greenify aplikacija. Ja sam osobno sve tri kupio i ne mogu bez njih ali rade ti dobro i free modu.
Wakelock ti detectira koji procesi i aplikacije ti drze mob budnim, sa titaniumom ih freezas a sa greniify mozes iisto to napraviti samo je vise user friendly.
Ako koristis Chinese rom obavezno pobrisi sve kineske appove jer ce te spammati reklamam i pizdarijama. Ukoliko koristis CM13 onda ti je mob vise manje cist al moras pogasiti neke sitne processe da bi ti baterija bila kao na stock romu.
Sto se tice aplikacija za youtube koristim OG youtube jer ima mogucnost skidanja muzike i sviranja dok ti je u pozadini. Jos od korisnih appova bi ti preporucio Tasker jer je to aplikacija s kojom mozes prakticki sve :)
Uglavnom prije nego ista pokusas uvijek napravi backup jer onda sa jednim klikom mozes sve vratiti.
Kad idem o uređaju pise mi samoMIUI global 7.1.9.0.0 sad dalje nista neznam jel rootan(sta to uopce znaci) koji rom koristi opet neznam :S
Koja je razlika između snapdragon i mtk procesora?
Slabije verzije naravno...
Ok ekipa, mislim da sam se ususio i volio bih pomoc ako netko zna kako.
Naime, danas sam ujutro preko TWRP flashao xiaomi.eu rom i nakon toga mi se mobitel uopce ne zeli upaliti (pojavi se MI logo pa se restarta i onda se MI logo pojavi na jos jedan kratak trenutak i onda se ugasi), ne mogu ni u TWRP uci. Nije mi jasno zasto, koristio sam ROM za snapdragon verziju i nikad mi prije nije zezao TWRP. U glavnom, mogu uci u Fastboot ako to ista znaci.
Update:
otkljucao sam bootloader iako nisam imao nikakav upotrebljivi OS i sada mi fino stoji na MI logo, cini se da ce se pokrenut.
Mozda sam se skrumpao, javim kak je proslo :)
iiiii uspio, skurumpao sam se izgleda. Oprostite na gnjavazi, zanemarite zadnja 3 posta.
dobar dan. mozete mi reci koji da uzmem bolje, Xiaomi Redmi Note 3 PRO ili LG G3? HVALA
dobar dan. mozete mi reci koji da uzmem bolje, Xiaomi Redmi Note 3 PRO ili LG G3? HVALA
Nije g3 tolko loš al sjećam se da se prijatelj stalno žalio na potrošnju baterije a probao je custom rom i kernel.
Jel mi moze neko rec kad bi narucio preko grosshopa jel bi mi oni stavili orginal miui da ga ja ne moram flashat ponovo. I dali bi takav mob bio kako bi se reklo pali vozi. Znaci da ga mogu odma koristit cim ga iz kutije otvorim jer taj mob nije za mene.
Kad dolazi hrv meni na officialu?
I koliko je vas kupovalo preko grosshopa, jer kazu da je dobar. Molio bi vas da mi odgovorite na ova pitanja.
Koja je razlika između snapdragon i mtk procesora?
Slabije verzije naravno...
Gledano sa procesorske strane, tu su negdje(neprimjetna razlika).
Gledajući sa grafičke strane, snapdragon je bolji.
Za običnog korisnika razlika se i ne primjeti.
Jel mi moze neko rec kad bi narucio preko grosshopa jel bi mi oni stavili orginal miui da ga ja ne moram flashat ponovo. I dali bi takav mob bio kako bi se reklo pali vozi. Znaci da ga mogu odma koristit cim ga iz kutije otvorim jer taj mob nije za mene.
Kad dolazi hrv meni na officialu?
I koliko je vas kupovalo preko grosshopa, jer kazu da je dobar. Molio bi vas da mi odgovorite na ova pitanja.
I sta znaci kad šalje preko SF no costums, odakle je SF?
Jebemu kako sam glup! Pitao sam lijepo ovdje šta da radim kad su me natezali za dodatnih 30$ i rekli mi svi traži refund i naruči kod drugoga. Ne. Ja sam im vjerovao jer su rekli da će oni poslat EU shippingon bez potrebe da ja plaćam, i šta, čitam jutros mail, paket mi poslan Singapore pošiljkom na koju će mi doć pun k**ac PDV-a kojeg oni neće sto posto platit. Vjerovatno je kasno za refund jer je paket poslan.
Reko sam već da ću odbit paket al onda su cini se samo lagali i poslali po svome. Od placenja je proslo vise od 30 dana jer su hebeno usporeni i samo lazu te su samo izvukli to vrijeme da ja ne mogu refundat.
Naručeno 15 lipnja, da sam par dana prije reagirao mogo sam refundat.
Sa koje stranice si narucio?
Kupio xiaomi sa wowshop nakon 14 dana počeo se resetirati, vratio ga i došla danas poruka da je matična od mobitela otišla. Vratili mi pare, i sada u potragu sa nekim drugim mobitelom. Eto ako koga zanima, wowshop se pokazao jako susretljiv.
skyactive soliš svima pamet i vrijeđaš druge a nemaš pojma. stvarno si se ubio od informacija po kojima bi ti trebali pomoć. lista procesa koji rade unutar android systema je poprilično duga. ako neznaš konkretno iznijet problem, imaš google i nauči se.
da je ovo neki drugi forum već bi odavno dobio ban. zbog takvih ko ti, ljudi koji imaju znanje nežele ovdje dolazit i gubit vrijeme.
sorry na malo kasnijem odgovoru ekipo, život mi nije BOL forum kao nekima. Izgleda da su ti kompleksi proradili jer ja nikome nisam solio pamet (za razliku od nekih drugih ovdje). Iznosio sam svoje stavove, na što valjda svatko ima pravo. Iznio sam konkretno što je prema statistici potrošnje baterije držalo mob awake ali pošto spavaš na ušima evo još jednom. Android system services najvećim dijelom i manjim dijelom google play services (ako pamtim odnos je bio 85-90% android system services i 10-15% google play services)? da li taj info što pomaže? meni ne. Ako tebi pomaže, onda izvoli nać rješenje problema, odnosno napiši što je jelo bateriju?
kad pišeš da bi netko nešto trebao znati, to je dociranje. U to da si koristio "preko tisuće mobitela" može povjerovat samo dijete i to je već dovoljno da čovjek shvati na kojoj si razini znanja pa i godina.
Smiješan si, kad pišem da trebaš nešto znati onda i mislim da trebaš to znati jer si eto popio svo znanje androida u jednoj knjižici od 100 str. Isto tako čitajući tvoje postove samo dijete može povjerovati da znaš išta o androidu, jer ako ne znaš sam naći sto ga drži budnim uz more aplikacija koje ti u to mogu pomoći onda nemam komentara. A o mojoj razini znanja i godina neću komentirati jer se ja ne bahatim i hvalim svojim znanjem, i ne kukam za svaku sitnicu na forum nego pokušavam riješiti sam. Ljudi te tu traže da im pokažeš sliku aplikacija koje ti troše bateriju šta ne znaš ni screenshot napraviti ? Za tebe je najbolje da se prebaciš na iPhone jer je android/miui prezahtjevan za tebe a ne da trolaš ostale.
Nitko nije napisao da sam "popio svo znanje androida" ali sasvim sigurno o Androidu znam daleko više od velike većine vas, izuzev ako se tu eventualno nalazi netko tko programira Android aplikacije (tko barata JAVA-om za Android) u što iskreno jako sumnjam. To sam naglasio zato jer sam primijetio kako su neki tu nadobudni i kako misle da znaju više od ostalih. Ako si i ti tako pametan, onda mi nađi rješenje problema (awake-a) za moj mob. Ja sam doznao u čemu je problem (kako se zasada čini jer je awake sada praktički nepostojeć i dobio sam battery life od preko 8 sati SOT-a) ali da vidimo da li vi znalci znate.
Jel preko grosshopa tog 16gb verzija kosta 1000kn?
Dajte mi 1 link koji je sigurno da ce doc. I jel to kao aliexpress i ima vise sellera?
I zadnje glavno pitanje dali ovaj mob ima rom sa dobrim hrvatskim menuom i jel mu notifikacije dolaze redovno, cita san da ima neki smiui da je dobar sa notifikacijama. Pitam jer tati kupujem mob
Sad će ti global rom doći sa Hr jezikom, i sve notifikacije dolaze, potrebno je samo 5min da namjestis za određene aplikacije da dolaze.
je s tim da će to znat 5% prosječnih korisnika Androida. A meni i dalje ne stižu notifikacije za neke appove iako sam sve to pouključio na drugim kinezima nisam ništa morao namještavat za stizanje notifikacija.
ajde objasni prosječnom korisniku kojem ne radi tap to translate (feature Google Translate-a) zašto mu to ne radi (a usput radi defaultno na 2x jeftinijem kinezu, zajedno sa notifikacijama)? Znaš li ti zašto taj feature ne radi po defaultu na RMN3 Pro? Ajmo malo ponudit neke odgovore znalci.
GizTop seljaci.
Jel ima message sistem na groshopu da vidimo da mi ubacu original rom sa weekly updateovoma.
Jel bi launcher pomogao u notifikacijama
I jel ima launchera koji imaju hrv jezik?
Jel ima message sistem na groshopu da vidimo da mi ubacu original rom sa weekly updateovoma.
Jel bi launcher pomogao u notifikacijama
I jel ima launchera koji imaju hrv jezik?
2/16 verzija ti dolazi sa multilanguage romom kao i sa Google play instaliranim a isto tako i 3/32 verzija.. sve ti lijepo pise na stranici..
SF Express je od Kine do EU, poslije ti telefon doma donese DPD bez placanja carine/PDV-a..