Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 907.176
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
radler kaže...

Kod stavljanja roma. Može ući u loop i imaš samo MI logo bez dizanja.

Ako dobro pratis upute nece doci do brickanja.

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ima li da je netko na global dev 6.5.19 ? (RN3 Pro)

Zabrinjava me ovaj pa_threm koji mi bude 70° kad surfam na kromu i chattam na messenger..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Jel se desava kome da tipkovnica usred pisanja se makne? to mi se jako cesto desava u zadnjih 10-ak dana.. isto tako kad hocu nesto napisati nece se pojaviti 10-ak sekundi

Koristim google keyboard

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Evo sada malo opsirnije o mobitelu.

Znaci narucio sam RN3 snapdragon sa 2 gb rama sa Aliexpressa od TopOne, po preporuci vecine ovde sa teme.

Mobitel sam platio u petak, u subotu je bio poslan, u nedjelju poslje ponoci je bio u Engleskoj. Tu se zadrzao do srijede, kad sam pitao u cemu je problem odlah su ga spremili,i u ZG je dosao u cetvrtak, ali kako je bio neradni dan tek u ponedjeljak je stigao u Metkovic, gdje sam ga i preuzeo.

Mobitl me izisao cca 170€, gdje je ukljucena i DHL posta, tako da nisam na njega placao nikakve carine ni poreze ni ostala cuda.

Kad sam uzimao napomenuo sam da mi obavezno ostave original rom, znaci da ne diraju mobitel uopce, ali kad je mob dosao, bio je sa verzijom 7.1.9.0.0, sto je neki custom rom, global, ali sa nekim spamom.

Tu su nastali manji problemi, jer sam htio funkcionalan mobitel, wifi me zezao i nije htio 2 kartice primiti, htio sam otkljucati bootloader, pa da stavom official rom, ali nikako. Posto sam Diamond member na miui forumu nije mi trebao request, tako da nije do toga. Jednostavno zabrljali su sa tim custom romom.

na kraju sam sljedio ove upute: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html i prvi put mi nije proslo, imao sam nekakav, not open poet error, ali 2 put bez problema.

Snimio china dev rom, ali posto mi se nije dalo zezati sa rootom, da izbrisem sve njihove aplikacije vratio sam se na global rom i sada sve radi.

Za pocetak sam zadovoljan mobitelom, fino radi, ugodno sjedi u ruci (imam malo vece ruke :)) zvuk, slika, mreza, sve ok. Kroz koji dan ce malo vise testiranja biti :D

Jedna od stvari koja mi se svida sa MIUI-em, je ta sto sam do sada imao Redmi 1s i kada sam se logirao na Redmi note 3 pitao me zelim li uraditi restore sa 1s, i kada sam posao spavati kliknuo sam restore, i jutros kad sam ustao, sve aplikacije, slike, poruke, apsolutno sve je bilo instalirano i na svom mjestu, znaci kako sam poredao app na starom mobitelu tako su me docekale jutor i na novom, ekstra.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
6 0 hvala 4
9 godina
I meni ista stvar...ja imam nekoliko tipkovnica i nekad mi samo nestane dok pisem a nekad mi sam od sebe promijeni na drugu dok pisem...nikakav update nije izasa za to vrime
14 godina
neaktivan
Vestibul kaže...
I meni ista stvar...ja imam nekoliko tipkovnica i nekad mi samo nestane dok pisem a nekad mi sam od sebe promijeni na drugu dok pisem...nikakav update nije izasa za to vrime

Ja sam izbriso ostale i ostavio samo google.

Valjda ce uskoro novi update.. ja sam se sa global dev vratio na stable zbog zagrijavanja iako mi je dev fluidniji i ne moras iskljucit onaj memory optimization da ti se ne gase aplikacije. Fokus je isto brzi na dev, tako da su i slike malo bolje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 14:52 (tolka).
11 godina
neaktivan
goodye kako ti rade 2 sima na telefonu, da li se mogu obje koristiti istovremeno?
10 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Jel se desava kome da tipkovnica usred pisanja se makne? to mi se jako cesto desava u zadnjih 10-ak dana.. isto tako kad hocu nesto napisati nece se pojaviti 10-ak sekundi

Koristim google keyboard

koristi swiftkey pa ti se to nece desavat. 

s time da se znao gubiti (vracala bi se defaultna tipkovnica) ali to mi vise nije slucaj.

10 godina
neaktivan
goodye kaže...

Evo sada malo opsirnije o mobitelu.

Znaci narucio sam RN3 snapdragon sa 2 gb rama sa Aliexpressa od TopOne, po preporuci vecine ovde sa teme.

Mobitel sam platio u petak, u subotu je bio poslan, u nedjelju poslje ponoci je bio u Engleskoj. Tu se zadrzao do srijede, kad sam pitao u cemu je problem odlah su ga spremili,i u ZG je dosao u cetvrtak, ali kako je bio neradni dan tek u ponedjeljak je stigao u Metkovic, gdje sam ga i preuzeo.

Mobitl me izisao cca 170€, gdje je ukljucena i DHL posta, tako da nisam na njega placao nikakve carine ni poreze ni ostala cuda.

Kad sam uzimao napomenuo sam da mi obavezno ostave original rom, znaci da ne diraju mobitel uopce, ali kad je mob dosao, bio je sa verzijom 7.1.9.0.0, sto je neki custom rom, global, ali sa nekim spamom.

Tu su nastali manji problemi, jer sam htio funkcionalan mobitel, wifi me zezao i nije htio 2 kartice primiti, htio sam otkljucati bootloader, pa da stavom official rom, ali nikako. Posto sam Diamond member na miui forumu nije mi trebao request, tako da nije do toga. Jednostavno zabrljali su sa tim custom romom.

na kraju sam sljedio ove upute: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html i prvi put mi nije proslo, imao sam nekakav, not open poet error, ali 2 put bez problema.

Snimio china dev rom, ali posto mi se nije dalo zezati sa rootom, da izbrisem sve njihove aplikacije vratio sam se na global rom i sada sve radi.

Za pocetak sam zadovoljan mobitelom, fino radi, ugodno sjedi u ruci (imam malo vece ruke :)) zvuk, slika, mreza, sve ok. Kroz koji dan ce malo vise testiranja biti :D

Jedna od stvari koja mi se svida sa MIUI-em, je ta sto sam do sada imao Redmi 1s i kada sam se logirao na Redmi note 3 pitao me zelim li uraditi restore sa 1s, i kada sam posao spavati kliknuo sam restore, i jutros kad sam ustao, sve aplikacije, slike, poruke, apsolutno sve je bilo instalirano i na svom mjestu, znaci kako sam poredao app na starom mobitelu tako su me docekale jutor i na novom, ekstra.

ne treba otkljucavat bootloader da bi stavio official global ROM 

Inace, nakon 3 mjeseca korištenja: mob lezi dobro u ruci ali je jako klizav i maska je must have. Ima kvalitetnih i lijepih maski za cca 7-8.50 dolara, tako da to nije problem. Ja sam uzeo aixuan upgraded case, koji za razliku od nilkina ima zaštitu bočnih dijelova moba i zaštitu tipaka i to je izvedeno odlično). 

To je preporucljivo i iz razloga što je aluminjska pozadina vrlo osjetljiva na ogrebotine, čak i više no ekran. Sad s maskom to više neće bit problem

Btw, primijetio sam u ovom najnovijem ROM-u (official global stable imam) da nema više ikonice-prečice za zaključavanje appova što smeta. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 18:30 (skyactive).
16 godina
skyactive kaže...

Inace, nakon 3 mjeseca korištenja: mob lezi dobro u ruci ali je jako klizav i maska je must have. Ima kvalitetnih i lijepih maski za cca 7-8.50 dolara, tako da to nije problem. Ja sam uzeo aixuan upgraded case, koji za razliku od nilkina ima zaštitu bočnih dijelova moba i zaštitu tipaka i to je izvedeno odlično). 

To je preporucljivo i iz razloga što je aluminjska pozadina vrlo osjetljiva na ogrebotine, čak i više no ekran. Sad s maskom to više neće bit problem 

Imaš neku preporuku za maskicu? Ništa mi ne izgleda obećavajuće na slikama.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
10 godina
neaktivan
power_user kaže...
skyactive kaže...

http://www.aliexpress.com/item/Original-AIXUAN-Brand-Quicksand-Antiskid-and-Smooth-Matte-Hard-Back-Case-Cover-For-Xiaomi-Redmi-Note/32550508787.html?spm=2114.01010208.8.47.jOIlX7

ta (ja imam lake green boju) i nilkin maska su dobre za taj mob, njih sam drzao u ruci. nilkin maska ima malo nezgrapno rijesenu bocnu stranu, tipke nemaju zastitu pa je uvucena, kao u "rupi".

vulgaris silicon zastite za 0-5-1 dolar su za kulac, imam i tu i osjecaj je preplastican u ruci a maske su dosta i labave, lako pobjegnu sa rubova.

u svakom slucaju taj mob nije za drzat bez maske, lijep je osjecaj aluminija u ruci, ali je sklizak i grebezljiv bez maske.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 18:48 (skyactive).
16 godina
skyactive kaže...
power_user kaže...
skyactive kaže...

http://www.aliexpress.com/item/Original-AIXUAN-Brand-Quicksand-Antiskid-and-Smooth-Matte-Hard-Back-Case-Cover-For-Xiaomi-Redmi-Note/32550508787.html?spm=2114.01010208.8.47.jOIlX7

ta (ja imam lake green boju) i nilkin maska su dobre za taj mob, njih sam drzao u ruci. nilkin maska ima malo nezgrapno rijesenu bocnu stranu, tipke nemaju zastitu pa je uvucena, kao u "rupi".

vulgaris silicon zastite za 0-5-1 dolar su za kulac, imam i tu i osjecaj je preplastican u ruci a maske su dosta i labave, lako pobjegnu sa rubova.

u svakom slucaju taj mob nije za drzat bez maske, lijep je osjecaj aluminija u ruci, ali je sklizak i grebezljiv bez maske.

Tu sam bio gledao, samo mi sa slike nije baš očito da li ona hrapava ili su te točkice samo za izgled. Ako je hrapava odmah naručujem, sa slike sam bio drugačije zaključio :D

Nilkin maske sam imao za HTC One, jako mi se sviđa taj materijal, ali su jako lagano pucale, ni jedna mi nije ostala cijela duže od 2 mjeseca, pa sam nakon 3-4 komada odustao. Za sada koristim običnu silkonsku koju sam dobio s njime, bolja je nego što sam očekivao, ali nisam ni imao visoka očekivanja za 50 centi. Jedino je dosta požutila, pa izgleda jako loše.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 18:54 (power_user).
16 godina
neaktivan
imam ja aixuan al verziju koja ima i prekrivene tipke, hrapava je, uglavnom jako dobar case...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
power_user kaže...
skyactive kaže...
power_user kaže...
skyactive kaže...

Tu sam bio gledao, samo mi sa slike nije baš očito da li ona hrapava ili su te točkice samo za izgled. Ako je hrapava odmah naručujem, sa slike sam bio drugačije zaključio :D

Nilkin maske sam imao za HTC One, jako mi se sviđa taj materijal, ali su jako lagano pucale, ni jedna mi nije ostala cijela duže od 2 mjeseca, pa sam nakon 3-4 komada odustao. Za sada koristim običnu silkonsku koju sam dobio s njime, bolja je nego što sam očekivao, ali nisam ni imao visoka očekivanja za 50 centi. Jedino je dosta požutila, pa izgleda jako loše.

na slikama meni izgleda odlično (možda slike s ovog linka nisu najreprezentativnije), čak boja (lake green) izgleda ljepše no uživo, no to je kako sam skužio do toga da sam mob gledao pri umjetnom svjetlu. Na danjem svjetlu izgleda skoro pa baš ta boja sa slike. I meni je zapravo draže da je ta zelena zagasitija.

Za pucanje ćemo vidjet, meni iskreno ne izgleda kao da će puknut, djeluje dosta čvrsto. Ti si možda koristio neke jeftine kopije ovog dizajna...silikonska je meni bezveze jer je preplastična i ljepljiva na rukama, a i poružnjuje mob. No kao zaštita je dobra. Jedino što bih volio je da izrez iza gdje je kamera, blic i senzor otiska prsta bude ljepše izrezan (kao pješčani sat), kako je to napravljeno na nilkin masci za isti mob. ali, to je vrlo sitna zamjerka.

razorinc kaže...
imam ja aixuan al verziju koja ima i prekrivene tipke, hrapava je, uglavnom jako dobar case...

bojao sam se tih prekrivenih dijelova jer obično tipke imaju umjetan osjećaj preko casea, ali ovdje je to fakat odlično napravljeno, a i izrezano.

meni je možda dojam zasad možda mrvicu prehrapav, ali s vremenom mi to možda bude skroz ok. barem nije klizav kao inače.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 19:55 (skyactive).
14 godina
neaktivan
power_user kaže...
skyactive kaže...

ja imam ovu http://www.ebay.com/itm/401099307427?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=670628677071&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT i odlicna je :)

10 godina
neaktivan
power_user kaže...
skyactive kaže...
power_user kaže...
skyactive kaže...

http://www.aliexpress.com/store/product/Xiaomi-Redmi-Note3-Note-3-Case-Original-Aixuan-Matte-Cover-Redmi-Note2-Pro-PC-Back-Cover/512252_32549328665.html  vidi ovdje isto slike, dobro izgleda case, pogotovo u određenim bojama.

10 godina
neaktivan
tolka kaže...
power_user kaže...
skyactive kaže...

ja imam ovu http://www.ebay.com/itm/401099307427?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=670628677071&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT i odlicna je :)

taj mi izgleda deblji nego neki drugi caseovi...a i sklizaviji

no teško je reći ovako na samo slike.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 20:01 (skyactive).
14 godina
neaktivan
skyactive kaže...
tolka kaže...

taj mi izgleda deblji nego neki drugi caseovi...a i sklizaviji

no teško je reći ovako na samo slike.

Meni je odlicna, nema nigdje lufte sa strana kao sto bude kod silicon case-a(ovo je vise neka guma) i dosta prede preko ekrana tako da je i to +.

16 godina
skyactive kaže...

na slikama meni izgleda odlično (možda slike s ovog linka nisu najreprezentativnije), čak boja (lake green) izgleda ljepše no uživo, no to je kako sam skužio do toga da sam mob gledao pri umjetnom svjetlu. Na danjem svjetlu izgleda skoro pa baš ta boja sa slike. I meni je zapravo draže da je ta zelena zagasitija.

Za pucanje ćemo vidjet, meni iskreno ne izgleda kao da će puknut, djeluje dosta čvrsto. Ti si možda koristio neke jeftine kopije ovog dizajna...silikonska je meni bezveze jer je preplastična i ljepljiva na rukama, a i poružnjuje mob. No kao zaštita je dobra. Jedino što bih volio je da izrez iza gdje je kamera, blic i senzor otiska prsta bude ljepše izrezan (kao pješčani sat), kako je to napravljeno na nilkin masci za isti mob. ali, to je vrlo sitna zamjerka.

Nisi me razumio(ili se ja nisam dobro izrazio), na slikama mi je izgledalo kao da je ta Aixuan maskica glatka, ali da ima neke kao šljokice ili bijele točkice u sebi. U međuvremenu sam pogledao video na YT, vidio da je hrapava i da je na Aliju čudna slika, a to sam tražio. Uglavnom, naručio sam je pa ću vidjeti. 

Za pucanje govorim o Nilkin maskici za HTC One, nekoliko komada pravih Nilkin. Izgleda čvrsto, ali nakon nekog vremena se pojave pukotine na najkritičnijim mjestima. Iako je sa Redmijem vjerojatno bolje zbog oblika, za One ima mjesto koje nije baš najčvršće izvedeno

10 godina
neaktivan
Nije glatka maska, hrapava je i super drzi mob u ruci, cak i sa samo dva, tri prsta na poleđini.
Prema tvojoj slici na mjestu gdje su tebi maske pucale, ova maska ima mali prorez, vjerojatno baš zato da maska ne puca na tom mjestu.
17 godina
Korisnik1251 kaže...
goodye kako ti rade 2 sima na telefonu, da li se mogu obje koristiti istovremeno?

Nisam jos probao, jer imam Eronet (BiH) i simpa (cro), tako da ne mogu sada simpu ubacivati, ali probat cu kroz koji dan sa nekom karticom bezveze cisto da vidim kako radi.

Ono sto sam pisao prvi put kad sam probao tada sam jos u HR bio.

skyactive kaže...

ne treba otkljucavat bootloader da bi stavio official global ROM 

Zar ne treba otkljucati bootloader da mozes uci u recovery?

Barem sam ja tako skuzio. A meni nije htio nista, niti sam mogao flash preko mobitela, ono choose package, niti preko PC suite, niti recovery preko update.zip. Jendostavno, nista, cak ni MI Flash nije radio kako bi trebao, nego treba preko adb.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
11 godina
neaktivan
Danas stigao RMN3 Pro s global dev romom. Po uputama s eu.miui.com sam skinula global stable rom, kopirala ga na mob i pokrenula updater. Radi k'o urica. Sad sam na poslu pa se nemam vremena igrati s njim, ali ono sto sam probala me odusevilo.
Adapter za eu punjac mi je dosao razbijen, ubola sam original usb u punjac od sony m4 aqua i puni se normalno (u sat vremena s 38 na 70% s tim da sam flashala rom u dok je bio na punjacu)
14 godina
Žali se selleru da ti je punjač oštećen pa neka ti pošalje novi ili refundira dio
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Koji je bolji rom fastboot (miflash) ili recovery rom (updater app)?

pero_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pa isto ti dođe,samo drugi način instalacije.
Naravno ako je ista verzija ROM-a
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ma nešto sam čitao da kod recoverya nemože s kineskog na global i obrnuto i da je fastboot rom "clean" način instalacije i kao takav da je pouzdaniji

pero_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
14 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Pozdrav društvo. Trenutno imam Lumiju 640, ali gledam da je prodam i da uzmem ovaj mobitel. Kako ste s njim zadovoljni? Mislio sam ga uzeti definitivno od nekuda sa EU skladišta, pa mi i ta informacija i preporuka dobro dođu. Naime, nikad do sada nisam imao kineza u rukama, pa ne znam što očekivati, kako ste zadovoljni i generalno sve. Svaka informacija je dobro došla, počevši od performansi, kamere, trajanja baterije i generalno OS-a. Unaprijed hvala

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

Pozdrav društvo. Trenutno imam Lumiju 640, ali gledam da je prodam i da uzmem ovaj mobitel. Kako ste s njim zadovoljni? Mislio sam ga uzeti definitivno od nekuda sa EU skladišta, pa mi i ta informacija i preporuka dobro dođu. Naime, nikad do sada nisam imao kineza u rukama, pa ne znam što očekivati, kako ste zadovoljni i generalno sve. Svaka informacija je dobro došla, počevši od performansi, kamere, trajanja baterije i generalno OS-a. Unaprijed hvala

redmi note 3 je zadnjih mjeseci jedan od najprodavanijih modela smartfona u svijetu a ti pitaš kakav je mob koji uz to košta malo preko 1000 kuna i za kojeg imaš hrpu recenzija na internetu (među kojima ih ima i na hr jeziku)

11 godina
neaktivan
Da odgovorim sama sebi, mozda nekome dobro dodje - mobitel je DSDS. Kad pricam na jedan sim, drugi je nedostupan.

Inace, mobitel je brzi i fluidniji od Galaxy Note 3 a otisak prsta cita brze i preciznije od Galaxy S6.
MIUI standardno dobar, navikla sam na njega pa me nije iznenadio kao neke koji se prvi put s njime susrecu.
Kamera nista posebno, ali mislim da se to da ispraviti s boljom aplikacijom. Danas mi je prvi dan pa se nisam stigla jos pozabaviti s njime kako spada. U svakom slucaju, preporucam :)

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice