Ma ja skoro ništa ni ne radim, samo curi...očito su nešto zeznuli jer je i ovotjedni update odgođen zbog stabilnosti..već sam počeo sumnjati u bateriju...i javlja mi se upozorenje da mi se baterija prebrzo troši, da ugasim aplikacije..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Isto sam prvo pomislio da je baterija otisla kvragu.
Nadam se da nece dugo biti suspended te da ce popraviti ovo sa sljedecim updateom.
Kako vam se da stalno zajebavat sa tim novim updateima i isčekivat hoče li jedan šta usrat pa drugi ispravit i tako ukrug
PONAVLJAM evo 10 mjeseci offical global stable 7.3.2 radi ko doxa, nijedan jedini put nije zablokiro, dok je na ranijem usranom dev ROMu blokiro po nekoliko puta na dan i pomagalo je samo vađenje baterije za restart
Baterija samo takva a godinu već star mob
Ne mogu ti to objasnit..meni dosadi biti na jedno te istom romu cijelo vrijeme...odem na cm12,13 pa se vratim na miui ,a na kraju se samo vrtim u krug 😁
naravno, mogu shvatit one koji imaju problema, kao što sam i ja imao, pa tragaju za dobrim ROMom, ali kad ga nađeš i kad sve fercera kako treba, čemu dalje mijenjanje, zajebavanje.....
osim toga ne znam šta ti se bitno mijenja sa novim ROMom ?!?!' osim što možeš dobit glavobolju, pogotovo ako je i dalje MIU osnova, hajd taj CM pa hoćeš da imaš android iako ja lično ne koristim default launchere, nego isključivo Nova launcher, kojeg uvjek customiziram pa mi praktički apsolutno svejedno koji će biti ROM, sa kakvim temema....
I ja koristim nova launcher...ne mijenjam stalno baš, ali se šaltam sa miui na cm, pa na nešto treće...recimo prije sam koristio neke romove samo zbog clearmotiona jer video fkt bolje izgleda i tako neke fore...i da sve valja na romu, kad tad bi meni dosadio i htio bi nešto novo ;) sad me najviše iritira to što nema više neke podrške, nema službenog marshmallowa...
Cini mi se da je do hladnoce, ja na 6.12.8 dev i jedan dan imam pola sata SOT, drugi dan sat i pola.. sad kaj se tocno dogada, ne znam.. Frend na note trojci isto dozivljava,a na stabilnom romu je i ima vecu bateriju.
fejsbuk mesindžer je u zadnje vrijeme masovno stvarao probleme svima sa ubrzanim trošenjem baterije
tako da ako ih imate onda je prije do toga bilo
http://www.androidauthority.com/facebook-messenger-battery-drain-issue-742402/
Nema ni ovaj tjedan update?
I ja sam sve više uvjeren da je do hladnoće jer mi doma zna bit solidna baterija..sad sam se prebacio na cm12 od vova vafina i trenutno sam na 3h sota ,a baterija na 36%..
Ništa ni ovaj tjedan, da...da ne bi bilo da kuhaju neki marshmallow :p moš mislit,a ? :)
Ništa ni ovaj tjedan, da...da ne bi bilo da kuhaju neki marshmallow :p moš mislit,a ? :)
nešto sam sumnjičav da rade na MM.
Ko zna možda nas i iznenade :D
Mozda mi mozete pomoci, ostalo mi 500mb na mobu (zanemarimo sd karticu), kad sam pokrenuo drives aplikaciju izbacilo mi je:
videa: 1,7gb
images: 2,3gb
others: 1,23gb
ukupno 11,12gb (instalacija operativnog sustava je nesto ispod 5gb očito)
Pa što to očito skriveno zauzima 5,89gb??
nešto sam sumnjičav da rade na MM.
Ko zna možda nas i iznenade :D
sumnjam, community otvara threadove, pisu mailove, ali oni ignoriraju :D
RN2 ih je stavio na world map te mislim da bi cisto radi toga bilo lijepo imati update na MM, N neće sigurno. Uglavnom, ne nadam se previše hehe
Količina raznih keševa koji se nagomilaju zna da bude ogromna, mada mi 6GB deluje nestvarno. Kod mene sam primetio i par sačuvanih APK-ova prethodnih verzija nekih aplikacija (ne znam za koji slučaj ih je telefon sačuvao).
Preporučujem ti da probaš ugrađenu cleanup opciju, trebalo bi da ti da dosta dobar pregled šta je zauzelo koliko prostora, pa onda možeš i ne moraš prihvatiti samo čišćenje (a možeš izabrati i pojedinačne stavke koje želiš i koje ne želiš da očistiš).
Ja iskreno ne kuzim zašto su zapostavili rn2 tako brzo...imam osjećaj da dan danas nije iskorišten puni potencijal mobitela..očito je bitno samo izbacivati novije verzije note-a i drugih mobitela samo da bi ljudi trošili pare
Update for Redmi Note 2 and Redmi Note 3 suspended this week due to stability testing.
Ja iskreno ne kuzim zašto su zapostavili rn2 tako brzo...imam osjećaj da dan danas nije iskorišten puni potencijal mobitela..očito je bitno samo izbacivati novije verzije note-a i drugih mobitela samo da bi ljudi trošili pare
Update for Redmi Note 2 and Redmi Note 3 suspended this week due to stability testing.
da vam iskreno kazem ne bi miui vise nikad na ovaj mobitel jer se baterija prebrzo trosi, imam osjecaj kao da ih boli rac za ovaj mobitel i izdaju updateove ono tipa samo nadodaju neku estetsku funkciju i to je to, a bateriju ko je**..
bio sam sada par dana na buleovom RR-u koji je baziran na mm i mogu samo reci da je baterija 50 puta bolja, napunis do 100% i ne draina se, a sot je ono tipa 6 sati, ali punjenje puno traje, barem ono 2 sata, ali nemaju ni kernel source. kada vidim da baterija je super na mmu pitam se sta ovi u xiaomiju rade po pitanju ovog mobitela i zasto ne izdaju mm
Neki se nadaju da bi mogao sa sljedećim updateom doći i MM na ovaj mob no ja sam skeptičan. Xiaomi je izbacio puno novih modela i ne želi da se korisnici puno zadrže na ovom rn2 iako
hardverski mobitel ima dosta neiskorištenog potencijala. Nadam se da će xiaomi iz nekog poštovanja izbaciti MM za ovaj mob
http://www.gizchina.com/2017/01/23/all-xiaomi-phones-that-will-be-getting-android-7-0-nougat/
http://www.gizchina.com/2017/01/23/all-xiaomi-phones-that-will-be-getting-android-7-0-nougat/
na pda4 je netko napisao (neki lik nam preveo na eng) ; "If I'm not mistaken, RN2 Nougat development rom is in process, and in addition Mipad2 will get it too. One month ago a Chinese man said that in private messages."
Malo offtopic....ako netko zna...da li se plaća pdv na mobitel ako narucim preko gearbesta iz eu skladišta?
Ako si iz hrvatske ne bi trebao platiti pdv
Jesam, da..dvaput sam narucivao drito iz kine i oba puta platio pdv...zanimalo me da li je razlog za pdv taj što dolazi iz države van eu ili neki drugi jer obično traže račun čim dođe na carinu...
Jesam, da..dvaput sam narucivao drito iz kine i oba puta platio pdv...zanimalo me da li je razlog za pdv taj što dolazi iz države van eu ili neki drugi jer obično traže račun čim dođe na carinu...
Zato što prodavatelj dolazi izvan EU. Za popis trgovina gdje nećeš platiti pdv klikni na link:
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/192996.aspx
Hvala za link ;)
Može netko preporučiti firmware koji najmanje troši bateriju?
Trenutačno je na zadnjem stable rom-u. Ja sam ga testirao bez sim kartice, uključen wifi - baterija traje 24h, kad je sim u igri, ekstremno brzo se troši baterija. Mob je od nezahtjevnog korisnika - mail, poruke, pozivi, viber.
Ako mi netko možda može objasniti (nisam imao xiaomi-a nikad) - kod pregleda korištenja baterije ispod grafa je traka koja pokazuje kad se punio, kad je bio uključen gps itd.
Je li normalno da traka za mobilne podatke bude puna cijelo vrijeme iako sim kartica nije u mobitelu?