Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 806.792
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Jesi clear cache/data od kalendara? Ako si na hrv jeziku prebaci na eng pa probaj otvorit kalendar
17 godina
Kuline ne možeš ništa zajebat. Ako napraviš grešku, ponovi proces iz početka i gotovo. Nije to lansiranje rakete na Mars. Ne znam tko te tako prepao. A čak je dobro povremeno napraviti grešku, jer naučit ćeš stvari koje drugačije nikad ne bi.
Just my two cents
17 godina
espltd kaže...

MASVA da li imas rjesenje za ovaj problemcic?rusi se kalendar kao sto sam naveo par postova prije

stavi na eng

idi u settings- installed apps- calendar-clear data

pokreni calendar-ugasi ga

stavi na hr-kalendar radi

odgovor od prije 2 tjedna za prijevod i global verziju ROM-a

by MIUI:

We're working on it, Please waiting for the good news.
MIUI HR TRANSLATOR
9 godina
neaktivan
Već je opisano prije, nije teško pretražiti forum valjda...
Stavi na engleski jezik pa pokreni kalendar, pa restart mob i okreni na hrvatski

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Eto još stručnije napisano...
Masva, bluetooth, mi band problemi, oće se tu nešto promijeniti sa romom jer desetine tema su otvorene a sistem i dlje ruši što bluetooth ovisi koji je modem ili ruši aplikaciju, mi fit ili mi band notify, čak i mi band tools ne valja, jednostavno nakok pol h ili nekad i par sati samo ugasi notifikacije...
Ili da stavim ova stable sa 4pda ili neki Nik rom, pišu da oni ne gube vezu, ne ruše aplikacije.

0 0 hvala 0
17 godina
Str bi vi rekli za ove vrijednosti baterije, meni izgleda ok. Mobitel jutros skinut s punjača oko 7.

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Mislim da je svaki rezultat od 4+ sata SoT-a uz pun dan korišćenja (16+ sati) vrlo dobar.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Koristeći jednu mrežu moglo bi to i bolje 😉, al stigneš pojačat to na 5h s vremenom ☺
17 godina
Nemoj zezat, već nabaci koji trik.
11 godina
neaktivan
Jutro.zahvalio sam se već Masvi.nije teško za pročitati. Ok
9 godina
protjeran
Kulin Ban kaže...

dakle, po ovom videu i po svemu do sada što sam "pokupio" po internetu, postupak po koracima bi bio sljedeći

1. download najnovije verzije MIUkoja se skida sa ovog linka http://en.miui.com/download-274.html

trenutno je to Version: V7.2.3.0.LHMMIDA (MIUI7) Size: 952M

može se download i na PC i direktno na mobitelu,

ako se skinuo zip file na PCpotrebno ga je kopirat u internal memory mobitela

2. onda je potrebno napraviti  rename tog zipovanog file-a u update.zip

3. pokrenuti app updater, tapnuti na tri tačkice u gornjem desnom uglu

i pokrenuti reboot in recovery mode

4. tipka volume sa + i - služi za kretanje po meniju, a power tipka za odabir željene opcije

potrebno izbarat "english"

5. označiti opciju "wipe and reset" za brisanje user data

6. odabrati "wipe user data" sa YES, čime će započeti proces brisanja

7.kada se brisanje završi, vrača se na početni menu, gdje se onda izabere opcija

install update.zip to system

potvrditi sa YES i onda zapošinje proces instalacije

8. poslije završene instalacije, vratiti se na početni menu i izabrati reboot

9. poslije toga valjda se mobitel normalno pali sa novom  verzijom MIU

molio bih da neko nešto ispravi ili doda ako nije dobro

napravih sinoć konačno update i to po ovom postupku koji sam naveo bez ikakvih famoznih twrp-a, sve sa updaterom i to je prošlo ok. međutim izgleda da je bio neki "lijevi" ROM u njemu, pa nije napravljen samo update, nego instalacija ROMa tako da mi se sve pobrisalo i dobio sam poćetno stanje kao da sam napravio factory reset, ali nema veze...valja sve ispočetka podešavat postavke i instalirat...ali bar sad imam original ROM i najnoviju verziju 7.2.3

13 godina
neaktivan
Kulin Ban kaže...

napravih sinoć konačno update i to po ovom postupku koji sam naveo bez ikakvih famoznih twrp-a, sve sa updaterom i to je prošlo ok. međutim izgleda da je bio neki "lijevi" ROM u njemu, pa nije napravljen samo update, nego instalacija ROMa tako da mi se sve pobrisalo i dobio sam poćetno stanje kao da sam napravio factory reset, ali nema veze...valja sve ispočetka podešavat postavke i instalirat...ali bar sad imam original ROM i najnoviju verziju 7.2.3

kada prebacujes s dev. verzije na stable verziju radi ti full wipe...

9 godina
neaktivan
Nema tu trikova, samo prčkanje po mobitelu i upoznavanje šta, gdje, kako, čitanje foruma, iskustva drugih al izgleda da je puno lakše ovako ubrzani tečaj pokupit od drugih...
Nema veze, nabrzinu onda, autosvjetlina- ugasiti, sam si prilagođavaš
navečer browser(xiaomi, cm, itd ne i Chrome) - noćni rad, dakle crna pozadina ( zašto developeri ne naprave to za cijeli rom ne znam valjda budu, neki već jesu, xiaomijevi ne još).
Baterija i performanse - vidjeti šta troši bateriju, jer neka problem aplikacija, sad će oni koji su kupili mob zadnjih mjesec dva razmisliti ipak da nauče staviti novi rom- trebat će im prije ili kasnije ako recimo oće novi MIUI 8, jer juhani romovi nemaju update(kolko znam) + valjda će vidjeti da im tamo neka nepoznata apk troši čuda...
Wakelock detector i redmi note 2 tools za one koji su bar omogućili alat za razvojne programere- kako to napredno zvuči, al nije, treba ti za npr preskakanje zaključavanja ekrana, nepotrebna stvar ako nemaš malu djecu ili znatiželjnu ženu...
9 godina
protjeran
GuardianOTB kaže...
Kulin Ban kaže...

pa nsiam znao da je dev verzija, pisalo stable 7.0

očigledno je bila neka lijeva dev verzija

sad je bar offical MIU ROM 7.2.3

iako na prvu vidim d ami više troši bateriju nego prethodni

13 godina
neaktivan
Kulin Ban kaže...
GuardianOTB kaže...
Kulin Ban kaže...

pa nsiam znao da je dev verzija, pisalo stable 7.0

očigledno je bila neka lijeva dev verzija

sad je bar offical MIU ROM 7.2.3

iako na prvu vidim d ami više troši bateriju nego prethodni

skini wakelock detector, napuni mobitel na 100% prije spavanja, upalit wakelock detector, ostavi mob sa strane i ne diraj. kada se probudis, uđi u WD i pogledaj razne wakelockove sto ti bude mobitel iz deep sleepa.

koji ti je recovery? twrp ili Mirecovery?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2016 10:37 (GuardianOTB).
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

može link na tu app, da ne lutam jer ima milion aoliakcija

mirecovery, nisam petljo sa twrp

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kulin Ban kaže...

može link na tu app, da ne lutam jer ima milion aoliakcija

mirecovery, nisam petljo sa twrp

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uzumapps.wakelockdetector&hl=hr

omoguci mu root poslije instalacije

9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

nemam root-van mob

šta ćemo sad

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2016 18:46 (Kulin Ban).

0 0 hvala 0
17 godina
Eto vidiš da nije bilo teško. :-)
Znači auto svjetlinu ugasiti? A ovo ostalo mi se ne radi zbog 15-20 dodatnih minuta baterije. Kao što sam rekao, prošla me ta faza stalnog mijenjanja romova, traženja aplikacija... Želim da mi mobitel radi, da se ne moram previše zezati. I provjeriti ću s ovim programom sta diže mobitel iz sleepa i dovoljno što se mene tiče.

P.s. kad dolazi miui 8? Vidim da je testna verzija van. Pretpostavljam da international kasni za kineskom verzijom?
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

tek je alpha verzija vani za mi3/4 i virgo

puna kineskog njasra

od beta verzije krećemo u akciju

za mjesec dana možda (moje mišljenje), Cromaki bude dao više, nadam se, detalja 

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 1
17 godina
Masva, ako može ukratko, koja je prednost ovog vašeg eu roma nad službenim international Romom? Ja još nisam siguran sta koristiti, pa informacija iz prve ruke dobro dođe.
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

što xiaomi.eu ROM ima a global ne

Blurred statusbar and notification shade
Enabled search in statusbar
Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
Enabled MiDrive in File Explorer
Sunrise/Sunset in the weather app
Google apps support integrated
No useless Chinese bloatware apps
More free RAM due to less background processes
Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
No any Chinese character under the full system
Mi Video, Mi Music, Mi Radio, Mi Browser: No any useless Chinese content
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
Added real 26 EU languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
Added Phone swipe to the right gesture on the lockscreen
Added T9 dialer support
Added Screen-OFF animation
Optimized GPS settings for EU
Optimized Battery consumption
Optimized RAM consumption
Deodexed
And more, and more made by our 5 years MIUI mods experience..

evo danas nabasao na ovu temu, počeli diskusiju o samom xiaomi.eu ROM-u

http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/xiaomi-eu-rom-discussion-thread-t3373714

MIUI HR TRANSLATOR
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2016 19:43 (MASVA).

2 0 hvala 2
9 godina
protjeran
preokret, drastičan, napunio do 100% i evo koristim ga dvadesetak minuta i uz surfanje i nije ni na 99% !!!
to nikad do sada nije bilo
dakle sto se tiče potrosnje ocigledno je ofical čajna ROM bolje optimiziran
by rhe way rjesen i problem sto nisam mogao postavit na zaključan displej nijednu drugu sliku osim difoltne, izgleda da je bilo do tog lijevog roma
ali su ostali drugi nedostaci
buđenje displeja isključivo preko power tipke, dok je kod ostalih android mobitela to mnogo bolje rjeseno sa duplim tapom na displej
kao i problem sa nepokazivanjem stamja obje SIM na widgetima kod app network info
9 godina
neaktivan
Ramo, za tebe je onda stable rom, onaj koji počne sa 7././., a ne onaj koji počne sa 6././. U ovoj godini bar...
MIUI 8 su napisali developer u 7 mjesecu, a sad ako ga naprave ranije dobro...
K. B. piši ako se baterija nastavi tako ponašati par dana zaredom, i meni zanimljivo ako je bluetooth stabilan...
Trebala bi biti mogućnost da možeš upaliti mob i tipkama za glasnoću, to malo pojednostavi život, double tap to wake kažu da nećemo doživjeti...

1 0 hvala 1
13 godina
MASVA kaže...

tek je alpha verzija vani za mi3/4 i virgo

puna kineskog njasra

od beta verzije krećemo u akciju

za mjesec dana možda (moje mišljenje), Cromaki bude dao više, nadam se, detalja 

Naravno, bit će više detalja kada dođe pravo vrijeme za to.

Ima mnogo zanimljivih feauturea i vjerujem da će vam se svidjeti, a samim time i novi dizajn sučelja.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Možete li da potvrdite da će MIUI 8 ROM-ovi za RN2 biti bazirani na Marshmalllow-u?

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Po najavama izgleda da hoće

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ROM 7.2.3.0 EU. Ponekad ,bez nekog pravila se uključi automatsko zakretanje ekrana,iako je ručno prethodno isključeno??any cure?

0 0 hvala 0
17 godina
Danas sam naišao na prvi problem. Dok mi svira glazba na deezer aplikaciji, kad je stavim u background ponekad jednostavno strane glazba. Našao sam u opcijama jedino da nastavi reprodukciju nakon poziva i sms-a, uključio, ali nije pomoglo. Jel to problem s aplikacijom ili Romom, Jel se još kome događa?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mmmnnn kaže...

Po najavama izgleda da hoće

to bi bilo idealno

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice