Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 807.000
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

@Mrle: I mene ovo pomalo zanima, pretpostavljam da bi sa nekim ROM-om bliskom stock Androidu zauzeće RAM-a bilo znatno manje, a potencijalno i trajanje baterije. Mada sam performansama za sada vrlo zadovoljan, a baterija mi je još nepoznata veličina. Evo je trenutno na 27% nakon 28h od prethodnog punjenja, doduše uz dosta mali SoT (~3h), ali i nešto razgovora, tetheringa itd.

espltd Podsetio si me, imao sam sličan problem (nisam mogao ništa da instaliram sa Play Storea), mislim da sam ga rešio brisanjem google accounta, restartom i ponovnim dodavanjem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 16:48 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Ivan(4) kaže...

@Mrle: I mene ovo pomalo zanima, pretpostavljam da bi sa nekim ROM-om bliskom stock Androidu zauzeće RAM-a bilo znatno manje, a potencijalno i trajanje baterije. Mada sam performansama za sada vrlo zadovoljan, a baterija mi je još nepoznata veličina. Evo je trenutno na 27% nakon 28h od prethodnog punjenja, doduše uz dosta mali SoT (~3h), ali i nešto razgovora, tetheringa itd.

espltd Podsetio si me, imao sam sličan problem (nisam mogao ništa da instaliram sa Play Storea), mislim da sam ga rešio brisanjem google accounta, restartom i ponovnim dodavanjem.

ivane,koji rom imaš.kod mene je 7.00.66.00 .

uspio sam ono sranje s g. playom riješiti...nadam se

17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Imam 7.1.3.0, to je poslednji zvanični stabilni internacionalni (link), s tim što nema meni na našem jeziku (tastaturu s rečnikom ima). Za naš meni se mora skinuti neki od ROMova s xiaomi.eu. Duplirane cifre u oznaci ROMa (7.0.66.0) obično znače da je u pitanju ROM modifikovan od strane prodavca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Imam 7.1.3.0, to je poslednji zvanični stabilni internacionalni (link), s tim što nema meni na našem jeziku (tastaturu s rečnikom ima). Za naš meni se mora skinuti neki od ROMova s xiaomi.eu. Duplirane cifre u oznaci ROMa (7.0.66.0) obično znače da je u pitanju ROM modifikovan od strane prodavca.

znači da si stavim 7130.pitanje imam još par glupih pitanja.prilikom stavljanja novog roma da sim kartica bude unutra (neće se ništa obrisati?, te zašto mi ne vidi sms  s sim kartice  i kontakti s sim-akako ih uvesti?

riješio kontakte.hvala ali moram i dlaje biti dosadan...

pokrenuo sam glazba player i pauzirao pjesmu,no ipak je gore ostal obavijest o istoj.ne mogu naći kako d aju skroz isključim.na klasičnom androidu bi imao STOp,a ovdje samo pauza i ff ili rew

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 19:08 (espltd).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

pošto u kući imamo dva RN2 odlučili smo se na jednog probati staviti Cyanogen,instalacija preko twrp prošla jednostavno,za sada izgleda super i najbitnije aplikacije se mogu prebacivati na sd karticu,javim za par dana da li ima kakvih bug-ova

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 19:19 (Mrle1969).

4 0 hvala 3
17 godina

Javi obavezno i kako se ponaša baterija! 

espltd Sme kartica da bude unutra dok instaliraš novi ROM. Po defaultu ti se čak ništa ni ne briše, nego se radi upgrade, mada pošto prelaziš sa blago modifikovanog ROM-a, možda nije loše i da prethodno iz recoveryja resetuješ mob. Na ova druga pitanja ne bih zna da odgovorim, imam telefon 10-ak dana, ali još nisam stigao pošteno da ga isprobam (čak nisam prebacio nikakvu muziku)

11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Jel ima razlike izmedu "obicnog" i prime modela? Osim u cijeni i unutarnjoj memoriji. Jel "obicni" prima sd od 32gb? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ne mogu izdržat.. Prima samo od 132. cm.
11 godina
neaktivan
Android kaže...
Ne mogu izdržat.. Prima samo od 132. cm.

Haha trebao si da ne ispadnes glup. Na nekim recenzijama i mislim cak na gsm areni da model 16gb prima samo 16gb microsd.

9 godina
neaktivan
Evo ja koristim mob nekoliko dana i zadovoljna sam. MIUI 7.0, 7.0.6.0. Primjecujem da baterija malo brze ide i da se malo vise zagrijava. Evo doli slika potrosnje, ne znam jel to ok? I iman nekoliko pitanja ako je neko voljan pomoc :)

Mozete mi rec koje su to kineske aplikacije koje su vam smetale? Meni je na primjer stalno ukljucena sigurnost (dosla predistalirana) i javlja mi se nekakav tube video u obavijestima da instaliram neku aplikaciju. To je to sto aktivno vidim.

Zelin imat rusku tipkovnicu, ali da raspored slova bude qwerty, vidim da imaju rusku google tipkovnicu koja ima njihov raspored slova. Bi li to mogla dobit da promijenim rom, zna li mozda netko?

Moze li lista poziva bit malo veceg fonta?

I zasto mi se dogada da se, uz iskljucenu rotaciju u ovim brzim postavkama kad se povuce ekranom od gore prema dolje, zaslon ipak rotira i onda moram ic skroz u postavke i odabrat da ostavi ekran u istom polozaju, tj kao da ta postavka rotacije u brzim postavkama ne vrijedi?

I gdje vidim potrosnju mobilnih podataka? Trazila sam po postavkama, ali nisam nasla. Ili da mogu postavit upozorenje ili ogranici potrosnju kad premasim odredeni broj MB...

I kako se namjesti da google ne prebaci sve kontakte s gmaila u imenik? Ja sam ih na kraju sve izbrisala i samo unijela glavne kontakte u imenik rucno, karticu mi ne cita il neman kontakte na njoj nemam pojma :/

I za wapp mi ne stize mala ikona u obavijestima, iako je ukljucena da stize i da je prioritetna, moram svaki put povuc od gore prema dolje da provjerim je li sta stiglo. Tj pojavi se nesto na kratko, zabljesne od gore i nestane :/ al svakako nema ikonice koja ostane.

Na kraju dosta toga, al dobro, mozda je do moje nestrucnosti pa samo dajte sa savjetima :D
Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ne znam iskreno ništa o ovom mobitelu ali ako ima utor za sd sigurno (ga) prima više od "pišljivih" 16 😂
16 godina
Android kaže...
Ne znam iskreno ništa o ovom mobitelu ali ako ima utor za sd sigurno (ga) prima više od "pišljivih" 16 😂

Prima i 64, jedan od kolega je isprobao...

14 godina
neaktivan
I? Kako se kolega osjeća? 😂😂😂😂 Oće li me više banat, ima li kakvih moderatora 😊
16 godina
Android kaže...
I? Kako se kolega osjeća? 😂😂😂😂 Oće li me više banat, ima li kakvih moderatora 😊

Ha ha ha, evo i meni je smiješno, i ja se smijem...

16 godina
neaktivan
Mrle1969 kaže...

pošto u kući imamo dva RN2 odlučili smo se na jednog probati staviti Cyanogen,instalacija preko twrp prošla jednostavno,za sada izgleda super i najbitnije aplikacije se mogu prebacivati na sd karticu,javim za par dana da li ima kakvih bug-ova

mislim da ti je problem kod svih cm isti, 2nd sim nema 4g i nema fm radio... što se tiče samog cm-a, brz, jednostavan, prialgodljiv, kamera odlična ( u posljednoj verziji focus još brži), batery life vrlo dobar, itd...

ja bih preporučio mokee (developer bule): https://drive.google.com/file/d/0B9dmV78-XYO6ejk3YmMzdTJuS2s/edit?pref=2&pli=1

link na temu:http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/orig-development/rom-cm-12-1-mokee-bule-mokee-blue-t3328382

a tko voli miui, onda bih preporučio slim miui (developer barome): https://www.androidfilehost.com/?fid=24438995911970405

link na temu: http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development/rom-slimmiui-dev-stable-t3296594

dva jako dobra roma za naš uređaj, vrijedi probat...

13 godina
neaktivan
freon kaže...
Evo ja koristim mob nekoliko dana i zadovoljna sam. MIUI 7.0, 7.0.6.0. Primjecujem da baterija malo brze ide i da se malo vise zagrijava. Evo doli slika potrosnje, ne znam jel to ok? I iman nekoliko pitanja ako je neko voljan pomoc :)

Mozete mi rec koje su to kineske aplikacije koje su vam smetale? Meni je na primjer stalno ukljucena sigurnost (dosla predistalirana) i javlja mi se nekakav tube video u obavijestima da instaliram neku aplikaciju. To je to sto aktivno vidim.
ja sam odmah stavio custom Rom s xiaomi.eu jer te kineske aplikacije stalno gore u pozadini u jedu bateriju.

Zelin imat rusku tipkovnicu, ali da raspored slova bude qwerty, vidim da imaju rusku google tipkovnicu koja ima njihov raspored slova. Bi li to mogla dobit da promijenim rom, zna li mozda netko?
naravno. http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/

Moze li lista poziva bit malo veceg fonta?
u settingsima imas System font te text size, ali tu mijenja sve ne samo listu poziva

I zasto mi se dogada da se, uz iskljucenu rotaciju u ovim brzim postavkama kad se povuce ekranom od gore prema dolje, zaslon ipak rotira i onda moram ic skroz u postavke i odabrat da ostavi ekran u istom polozaju, tj kao da ta postavka rotacije u brzim postavkama ne vrijedi?
nemam pojma

I gdje vidim potrosnju mobilnih podataka? Trazila sam po postavkama, ali nisam nasla. Ili da mogu postavit upozorenje ili ogranici potrosnju kad premasim odredeni broj MB...
security*/data usage/u podizbornicima sve upises

I kako se namjesti da google ne prebaci sve kontakte s gmaila u imenik? Ja sam ih na kraju sve izbrisala i samo unijela glavne kontakte u imenik rucno, karticu mi ne cita il neman kontakte na njoj nemam pojma :/
dodas google acc, odes u other accounts/google/sync/pritisnes sto zelis syncat 

I za wapp mi ne stize mala ikona u obavijestima, iako je ukljucena da stize i da je prioritetna, moram svaki put povuc od gore prema dolje da provjerim je li sta stiglo. Tj pojavi se nesto na kratko, zabljesne od gore i nestane :/ al svakako nema ikonice koja ostane.
zakljucaj je: odnosno kada pritisnes donju lijevu tipku otvori se izbornik sa zadnjim koristenim appovima, povuci what's up prema dolje da ga zakljucas (imat ces ikonu katanca da je sve obavljeno kako treba.)

Na kraju dosta toga, al dobro, mozda je do moje nestrucnosti pa samo dajte sa savjetima :D
Hvala.

11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Koliko kosta prime model? Jel ima netko iz Zagreba ko bi mi htio naruciti mobitel? Naravno dajem gotovinu prije. 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Pozdrav, nisam toliko upućen u online kupovinu, pa pitam ovdje. Otkuda mi je najjednostavnije naručiti RN 2? Koliko sam skužio većina uzima s giztopa? 

http://www.giztop.com/xiaomi-redmi-note2.html - može li se platiti i pouzećem ili samo paypal? :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

isključivo paypal

11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

želim isključiti vibraciju prilikom tipkanja sms poruka ili na viberu. u postavkama zvukovi tipkovnice su isključeni.verzija stable 7.00.66.00

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Isključio si Vibarte on touch pod Settings/Sound & vibration?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

yes.I did!

11 godina
protjeran
Ides jezik i unos i dole imas trenutna tipkovnica i google tipkovnica kliknes google tipkovnica (ili koja god je) i ides postavke i ugasis vibraciju

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
5argg kaže...

Pozdrav, nisam toliko upućen u online kupovinu, pa pitam ovdje. Otkuda mi je najjednostavnije naručiti RN 2? Koliko sam skužio većina uzima s giztopa? 

http://www.giztop.com/xiaomi-redmi-note2.html - može li se platiti i pouzećem ili samo paypal? :)

Imaš i na Aliju- top One, meni danas stiga redmi3 za 6 radnih dana.

11 godina
neaktivan
matija410 kaže...
Ides jezik i unos i dole imas trenutna tipkovnica i google tipkovnica kliknes google tipkovnica (ili koja god je) i ides postavke i ugasis vibraciju

tko zna ,zna.velika hvala!!!!!

9 godina
neaktivan
GuardianOTB, hvala :)
Sve sam uspjela pronac i namjestit. Nista, preostaje mi da mijenjam rom.

Hvala na info o zakljucavanju, pitala san se sta je to :D ali i dalje nema wapp ikone :/

I jos jedno pitanje, kad zumiram sa glavnom kamerom i slikam, zasto mi ne uslika zumirani dio nego cijelu sliku?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
@freon

To ti ne bih znao. Meni uredno radi kamera.
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Zanima me kakav je mobitel nakon 5 mjeseci koristenja ako ga netko ima toliko.

Gledam mobitele i ovaj mi stvarno odlican, ali mi je najvaznije da nakon pola godine ne pocne stekat.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
@freon za wapp ikonu, ne znam jel mislimo na isto, ali probaj ovo:
Postavke - obavijesti - prikaži ikone obavijesti
9 godina
neaktivan
Da, ukljuceno mi je to... Svakako nista.

za ovaj zoom mi nije jasno :/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice