Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 788.464
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Morate shvatiti kad već kupujete gdje je najjeftinije, onda morate uložiti malo truda da pripremite mobitel za daljnje korištenje. Po mom osobnom iskustvu, giztop šalje mobitel s kuhanim ROM-om, dok je honorbuy na mi4 (koji je kolega kupio) stavio xiaomi.eu multi ROM. Znači doslovno karticu unutra i pali i vozi. Ali zato je i razlika u cijeni kod trgovina. Honorbuy je ipak na većoj razini što se tiče usluge, a i garancije, pa to onda i platite.
Ovako, pošto većina nas ipak gleda kako proći jeftinije, onda moramo malo čačkati da se mobitel dovede u željeno stanje.
Najlakše je odmah kad ga dobijete, jer onda nemate ništa na mobitelu što bi vam moglo faliti. Pročitati prvi post, pogledati malo na drugim mjestima, naoružati se strpljenjem i pratiti svaku sitnicu i ne bi trebalo biti puno problema. Stvarno redmi note 2 ima veliku podršku i dosta tutorijala na netu.

1 0 hvala 3
9 godina
neaktivan
Zahvaljujem na pomoći. U pravu si, ne prepaidu sam a za njega vip ne daje 4g.
Inače mob je u svemu drugom odličan. Za sada.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Odlijepio mi se naravno gornji desni dio tempered glassa. Valjda ušla neka čestica prašine ili nešto kad sam otvarao mob. Može li se cijeli glass sada skinut i stavit ponovo ili da to pokušavam zanemarit i ostavim kako je?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Najbolje ti je stavit novi..ovaj nema šanse da staviš ak ga izvadis. Ostavibovaj dok ne nabavis novi
9 godina
neaktivan
Mozda je najpametnije narucit 2 da ti ostane jedan u rezervi

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ma ne mogu vjerovat da sam takav peh i u 2 tjedna šta ga "koristim" da sam već uspita to upropastit -.-'
Gdje se to uopće može jeftino nabavit? Na giztopu sam ga uz mob platio 0.99$ ako se ne varam.

0 0 hvala 0
15 godina
1.Lovac kaže...

Ma ne mogu vjerovat da sam takav peh i u 2 tjedna šta ga "koristim" da sam već uspita to upropastit -.-'
Gdje se to uopće može jeftino nabavit? Na giztopu sam ga uz mob platio 0.99$ ako se ne varam.

na ebayu.. ja sam vec 3 narucio (1 sam razbio, 1 trenutno na mobiteli i 1 u rezervi). ono staklo sta mi je doslo uz mobitel sam bacio jer je uslo zraka kod gornjeg zvucnika

http://trakt.tv/user/MjezZza
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Kako san još u fazi čekanja da mi paypal refundira novce za mob koji nije stiga naručen sa giztopa(slučaj još nije zatvoren al kako sad stvari stoje bit će uskoro);

jel neko može dat preporuku sa koje stranice naručit (naravno da se ne plaćaju davanja i da se plaća paypalom) a da nije giztop.

Sad san u nedoumici, da bi se možda odlučija za RN3 jer ima dosta jaču bateriju od RN2 a mislim da je razlika u 20-tak dolara.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 11:57 (vajkl1).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Imam Xiaomi redmi note 2 I od kada sam ga upalija non stopi mi svitle one 3 tipke. Sinoc mi se desilo da mi jednosavno vise nisu u funkciji. Ako negdi udem nemogu više izaci. Zna li neko nesto o tome

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ekipa...

Kako vama funkcionira GPS na google mapsu? Meni nikako da postavi moju pravu lokaciju uvijek fulava a zna mi biti jako potreban kada dođem u neki manji grad pa neznam uopće gdje se nalazim jel me GPS baca uvijek u neku drugu ulicu udaljeniju barem 300-400 metara. Kaj da radim?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Molim vas za pomoc. Odlucijo sam se mjenjati ROM za neki eu jer na ovom kineskom kuhanom slabo drzi baterija.

Pa procitao sam onaj tutorial na prvoj strani pa i dosta drugih al mi jos nije jasno, jer je dvosmisleno napisano, kad stavimo rom file na mob pa krenemo u recovery, sta treba prvo obrisati sve osim wipe data ili moze i wipe all data? Posto neki pisu da napravimo wipe all data, a vec drugi pisu da ne jer time pobrises i rom file na mobu. Pa sad mi stvarno nije jasno sta je pravilno :(

I druga stvar, gde bi mogo naci taj root folder na internoj memoriji gde kao treba staviti taj rom file. Posto nikako da ga nadjem.

17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

root folder vidiš kad priključiš mob na komp, dobiješ ikonu uređaja (internal storage)  na exploreru i tu uđeš

wipe all data- time brišeš sve na internoj pohrani moba

za promjenu roma potrebno je napraviti wipe user data

MI4C

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
POMOĆ Imam Xiaomi redmi note 2 I od kada sam ga upalija non stopi mi svitle one 3 tipke. Sinoc mi se desilo da mi jednosavno vise nisu u funkciji. Ako negdi udem nemogu više izaci. Zna li neko nesto o tome

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Koji je zadnji najbolji dev rom? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gave233 kaže...

Koji je zadnji najbolji dev rom? 

meni 6.1.11

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Jel probao netko STABLE verziju objavljenu jucer na xiaomi.eu?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Probaj home i power tipku istovremeno drzati ili u notifikacijama omoguciti navigacijske tipke.
9 godina
neaktivan
MASVA kaže...

root folder vidiš kad priključiš mob na komp, dobiješ ikonu uređaja (internal storage)  na exploreru i tu uđeš

wipe all data- time brišeš sve na internoj pohrani moba

za promjenu roma potrebno je napraviti wipe user data

aha ok znači root folder je najviša mapa (glavna) u hierarhiji koliko sam skužijo, to je internal storage. I sad ručno izaberem sve te fajlove što su u njoj i izbrišem jih kad je priključen na komp jel? I kad sve te fajlove obrišem oču time obrisati i sam ROM koji je trenutno na mobu? I nakon tog brisanja prenesem novi ROM u taj root folder i onda krenem u recovery gde napravim wipe cache i wipe user data i onda updejtam? jel pravilan postupak?

17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

ma jok

u root folder kopiraš ROM kojeg želiš flešati

u recovery radiš wipe 

MI4C

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
MASVA kaže...

ma jok

u root folder kopiraš ROM kojeg želiš flešati

u recovery radiš wipe 

Aha pa to je i meni bilo logicnije :) znaci stavim novi ROM u root folder, napravim wipe cache i wipe user data i onda mogu updejtat? A ako napravim i wipe all data, posto neki kazu da je to treba ako se prelazi sa stable na dev? 

I jel se moze flashat neki xiaomi.eu ROM sa Mirecovery il samo sa twrp? 

15 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

Ekipa pomoc, stigao mi je Note 2 i imam problemcic, zelim flashat twrp recovery ali mob ne zeli ostat u fastboot modu nego se pocne bootat u operativni nakon sta ga spojim kabelom na komp.

EDIT: rijeseno..

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 12:59 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kada to stisnem ništa mi se ne dešava. Navigacijske tipke su jednostavno mrtve
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Jooj lud sam više, aj molim da mi neko pomogne razrješiti to pitanje više, i isto bi to trebalo popraviti u unom prvom postu jer je tamo napisano tako da se covjek izgubi. A u detajlima se brzo mozes zaj...

Problem je sto neki pisu da prije updejta treba napraviti wipe cache i wipe user data, a drugi pisu da se obavezno pravi wipe all data ako se prelazi sa stable na dev ili obratno. Ali po logiki je da s tim wipe all data izbises i ROM koji si malo prije stavio u root folder tako da to bas neznam kako su neki uradili. E sad bi zamolio nekog ko se razumije u to, da objasni to detaljnije i da se doda u onaj prvi post ako je moguce. Hvala!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
razjaren kaže...
the_dammed kaže...

A ha, znaci update.zip ide na root telefona, i onda se on otpakira na SD karticu?

EDIT: U biti,kad to radimo, niti ne znamo da mobitel koristi karticu, ne trebam nesto sa nje odabirati?

forumaši su se potrudili objasniti..ima više načina da instaliraš rom..evo jedan u slikama .na svakoj slici piše uputa....

ovo je link za skinuti rom na računalo : https://www.androidfilehost.com/?fid=24269982087005443

dalje slijedi upute i opusti se nije teško.. 

Moderatora ..ako misli da je ovo višak (previše slika) molim da ukloni post uz moju ispriku naravno

evo probo sam flašat po ovom postupku, sve sam isto napravijo ali neradi :( dodje do 99% i napiše install update.zip file failed! probo sam 5.10.22 i 5.11.25 i 6.1.21 i 5.9.24 i 5.9.2 i kod svih isto uradi. Isto sam probo preko updater aplikacije ali rezultat je isti. šta da radim?

na mobu još imam neku kuhanu verziju OSa od trgovca

radijo sam po tom postupku:

1. skino file na komp i rename u update i proverijo sa md5

2. stavi taj file u root interne memorije

3. boot u Mirecovery, wipe cache, wipe user data

4. install update.zip i tu mi napiše failed

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 21:23 (deeki).
15 godina
protjeran
deeki kaže...
razjaren kaže...
the_dammed kaže...

A ha, znaci update.zip ide na root telefona, i onda se on otpakira na SD karticu?

EDIT: U biti,kad to radimo, niti ne znamo da mobitel koristi karticu, ne trebam nesto sa nje odabirati?

forumaši su se potrudili objasniti..ima više načina da instaliraš rom..evo jedan u slikama .na svakoj slici piše uputa....

ovo je link za skinuti rom na računalo : https://www.androidfilehost.com/?fid=24269982087005443

dalje slijedi upute i opusti se nije teško.. 

Moderatora ..ako misli da je ovo višak (previše slika) molim da ukloni post uz moju ispriku naravno

evo probo sam flašat po ovom postupku, sve sam isto napravijo ali neradi :( dodje do 99% i napiše install update.zip file failed! probo sam 5.10.22 i 5.11.25 i 6.1.21 i 5.9.24 i 5.9.2 i kod svih isto uradi. Isto sam probo preko updater aplikacije ali rezultat je isti. šta da radim?

na mobu još imam neku kuhanu verziju OSa od trgovca

radijo sam po tom postupku:

1. skino file na komp i rename u update i proverijo sa md5

2. stavi taj file u root interne memorije

3. boot u Mirecovery, wipe cache, wipe user data

4. install update.zip i tu mi napiše failed

Isto je bilo i meni, ne ide sa mirecovery-jem, moras stavit custom recovery (twrp). 

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Pa vidim da mi nema druge. Jel potreban taj supersu sto pise u prvom postu, il mogu samo twrp instalirati i onda update? Kazu jednostavno flešat ROM, samo 5 minuta posla, al kad svi pisu drugacije upute i ne dosta detaljno, onda se covjek izgubi...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ma samo skines rom na mob, wipe cache i onda ides na updater, odaberes rom i instalira ti se i mozda na kraju wipe cache.
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2 - micro sd 128gb

Jeli netko pokusao upariti sd karticu od 128GB u RN2 i radi li mu uopce ?

Pikiram na Samsungovu EVO 48mb/s od 128GB 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Deutsch kaže...
Ma samo skines rom na mob, wipe cache i onda ides na updater, odaberes rom i instalira ti se i mozda na kraju wipe cache.

Ne ide tako, bar ne sa kineskim romom koji šalju iz giztopa, mirecovery javlja da file nije prošao validaciju..

13 godina
ansha kaže...
Deutsch kaže...

Ne ide tako, bar ne sa kineskim romom koji šalju iz giztopa, mirecovery javlja da file nije prošao validaciju..

kako ne? ja napravio na tocno ovaj nacin. skini ponovno file i provjeri MD5 checksum (google is my friend)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice