Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 789.782
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2 - push notifications probl
Roosty kaže...

Pozdrav ekipa.

Već dulje vrijeme pratim ovu temu te sam si i sam nabavio jedan RN2 sa giztopa za 150$.

Kinezi su mi stavili MIUI7 5.10.16 Beta.

Zasad sam zadovoljan sa svim osim sa jednom stvarčicom.

Primjetio sam da program za praćeme mailova (koristim myMail) te widget od Transparent weather clock imaju problema sa obavjestima - naime kada telefon ode u idle mode ta dva programa se jednostavno ne ažuriraju (transparent weather clock ne osvježava vremensku prognozu i sat a myMail ne provjerava mailove - iako im je namješteno da se refreshaju svakih 5 minuta.

Na priješnjem telefonu (htc desire 510) sve je radilo perfektno - tj. čim bi mi stigao mail dobio sam obavijest o tome (vibracija-zvuk-poruka na message baru). Vidim da mi i google play aplikacija ima isti problem - ne javlja mi kad određeni program dobije mogućnost update-a nego to moram ručno odraditi.

Također koristim i Yr weather widget i on nema problema sa refreshom. Budući da sam se navikao na te programe zanima me ima li netko sličnih problema i jeli ih (i kako) uspio rješiti.

Evo flashuno sam telefon na MIUI 7 Global 5.11.12 Beta (hvala Vulgaris). Zasada mi se čini da obavijesti o primitku maila dolaze trenutno (kad dodju na mail server). Ujutro sam jos imao problema sa updateom transparent weather widgeta - ali sada se refresha bez problema. Vidjet cu dalje kako će se stvari odvijati. Skinuo sam si i multi-hermes 5.12.3 no mislim da cu jos malo pricekati sa njim dok ne dobijem potvrdu da je sve ok.

E da, rootao sam mob, no kad pokrenem onaj famozni SuperSu (UPDATE-SuperSU-v1.94) javi mi sljedeću poruku - "There is no SU binary installed, nad SuperSU cannot install it. This is a problem! If You upgraded to Android 5.0, you need to manualy re-root - consult the relevant forums for your device!!" - pa eto ja pitam na mjerodavnom forumu šta to znači.

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Pokušao sam staviti novi rom na note 2 preko TWRP. Rom san stavio na SD karticu i počeo instalaciju.Instalacija je išla do 91% i piše da je uspješna. Zadnje što piše je: Updating partition details....done Tu je sve stalo.Mobitel je zaključan ,piše SWIPE right to unlock ali nije moguče otključati,ima i znak lokota na dnu. Također mi i instalacija pada s 91% na 87 i dalje pada. Ima li neko rješenje? Bio bi zahvalan.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2 - push notifications probl
Roosty kaže...
Roosty kaže...

Pozdrav ekipa.

Već dulje vrijeme pratim ovu temu te sam si i sam nabavio jedan RN2 sa giztopa za 150$.

Kinezi su mi stavili MIUI7 5.10.16 Beta.

Zasad sam zadovoljan sa svim osim sa jednom stvarčicom.

Primjetio sam da program za praćeme mailova (koristim myMail) te widget od Transparent weather clock imaju problema sa obavjestima - naime kada telefon ode u idle mode ta dva programa se jednostavno ne ažuriraju (transparent weather clock ne osvježava vremensku prognozu i sat a myMail ne provjerava mailove - iako im je namješteno da se refreshaju svakih 5 minuta.

Na priješnjem telefonu (htc desire 510) sve je radilo perfektno - tj. čim bi mi stigao mail dobio sam obavijest o tome (vibracija-zvuk-poruka na message baru). Vidim da mi i google play aplikacija ima isti problem - ne javlja mi kad određeni program dobije mogućnost update-a nego to moram ručno odraditi.

Također koristim i Yr weather widget i on nema problema sa refreshom. Budući da sam se navikao na te programe zanima me ima li netko sličnih problema i jeli ih (i kako) uspio rješiti.

Evo flashuno sam telefon na MIUI 7 Global 5.11.12 Beta (hvala Vulgaris). Zasada mi se čini da obavijesti o primitku maila dolaze trenutno (kad dodju na mail server). Ujutro sam jos imao problema sa updateom transparent weather widgeta - ali sada se refresha bez problema. Vidjet cu dalje kako će se stvari odvijati. Skinuo sam si i multi-hermes 5.12.3 no mislim da cu jos malo pricekati sa njim dok ne dobijem potvrdu da je sve ok.

E da, rootao sam mob, no kad pokrenem onaj famozni SuperSu (UPDATE-SuperSU-v1.94) javi mi sljedeću poruku - "There is no SU binary installed, nad SuperSU cannot install it. This is a problem! If You upgraded to Android 5.0, you need to manualy re-root - consult the relevant forums for your device!!" - pa eto ja pitam na mjerodavnom forumu šta to znači.

SECURITY/PERMISSIONS/ROOT ACCESS/ omoguci SU root access i to bi trebalo rijesiti problem.

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Također mi piše da nije pronađen MD5 f"No MD5 file found,Failed to mount?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Možda si imao problem kod downloada pa sad imaš corrupted file, probaj skinut još jednom rom...

što se tiče zaključanog recoverya, kad uđeš u recovery ideš u settings i makneš kvačicu sa enable screen timeout...

Način na koji se flasha rom kroz recovery, ovo je način za clean install, izgube se svi podaci:

1.format data: yes (prije wipe-a napravit backup podataka koje želite sačuvat!)

1.1.advanced wipe > wipe data, system, cache, dalvik, internal storage (prije wipe-a napravit backup podataka koje želite sačuvat!)
2.reboot to recovery (radi se iz razloga jer ponekad se pojavi greška system failed to mount; upozorit će da nije os instaliran, svejedno napravit swipe i napravit swipe za root)
3.install (odabrat rom odnosno zip file)
4.po završetku wipe cache i reboot to system (nekad se to odradi automatski)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 11:45 (razorinc).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

kako se vratiti na početak. Sve je zaključano. Kako dobiti TWRP mogučnosti natrag.Da izvadim bateriju?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2
Mrle1969 kaže...

Uspio sam oživiti mobitel preko nekog ruskog flashtool

sada dobijem slikicu fastboot

napravio sam što je "vulgaris" napisao i dobio recovery

problem je sada što mi pokazuje internu memoriju 0,na my comp. dobio sam ikonu redmi note ali kad kliknem na nju je prazna i ne mogu staviti ništa u njegovu memoriju kao da je nema

ima kakva ideja?mogu li instalirati rom sa sd kartice?

Sada prvo probaj flashati rom preko fastboota da se sve stabilizira. A onda opet nabaci TWRP i kreni ispočetka.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team

Flesh roma preko fastboota,sve je išlo fantastično,mislio sam to je to,obavio posao,vratio bateriju,idem upaliti.................mrtav ,nikakvog znaka,probao puniti bateriju,ništa,sa oproštenjem,ujebo sam nešto,Giztop mi se danas još nije javio,kontaktirao sam agramservis u zg,kažu da servisiraju i te uređaje,ako sa giztopom ne upali probat ću kod njih,što je moglo poć krivo,psmtr.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 12:18 (Mrle1969).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
flashg04 kaže...

kako se vratiti na početak. Sve je zaključano. Kako dobiti TWRP mogučnosti natrag.Da izvadim bateriju?

Ako sam dobro razumio, zaključao ti se twrp i nemožeš otključat?

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Uspio sam otlljučati nekako TWRP i odabrati backup. Instalirao se novi ROM xiaomi.eu_multi_hermes_V7.0.6.0.LHMCNCI_v7-5.0.zip . Za sada sve radi osim kalendara.Trenutno se radi update. Vidjeti ću da li će poslije updeta sve raditi? Hvala na pomoći.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Sorry Darko150 jeli možeš malo objasniti ovo zaključavanje aplikacija, gdje se točno mora ući da bi se te aplikacije zaključale od gašenja?

11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Nakon 15-16 sati muke uspio sam vratiti mobitel u život preko flashtool i nekog globalnog rom-a mobitel je oživio,sad sam na njega stavio Developer ROM Version: 5.12.1 (MIUI7)

E sad,pošto stvarno više ne znam kako se zovem,pokušavao sam iz prvog posta slovo po slovo ubaciti TWRP....naravno neće,javi grešku,probao sam stavljati direktno xiaomi.eu_multi_hermes_5.11.26_v7-5.0.zip,mjenjao u update i bez mjenjanja...naravno,opet neće,opet tražim pomoć a svi koji ste blizu Rijeke ili u Rijeci ste pozvani na pivu ako ja to konačno uspijem vratiti,naravno uz vašu pomoć

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 23:18 (MrleRi).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ja sam isto imao problem. Nisam mogao nikako ubaciti twrp ili rom preko updarera ili Mi recoverya, ali ovaj način je radio bez greške.

1) Skini ovaj program:  http://en.miui.com/thread-107898-1-1.html

2) Odabrexi redmi note 2, a on će skinuti twrp sam

3) Uštekaj mob, čekaj zelenu točkicu u donjem lijevom kutu

4) Stisni flash TWRP i sačekaj malo i to je to, mob će se restirati, i nakon toga ćeš imat twrp, ako ti traje predugo, opet odaberi redmi note 2, da skine opet twrp i to je to, bar je meni tako radilo

11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ovo je super,toliko da sam se konačno ponadao da me nešto ide,sve je prošlo ok dok mi nije mobitel otišao u fastboot a program je pisao wait to reboot device i tako sam čekao 10 min i ništa,probati ću sutra ponovno

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

RN2 treba da mi stigne. Prvo što ću uraditi je flash-ati novi ROM (preuzeću ROM sa xiaomi.eu). Apsolutno mi je jasno sve što je na slikama koje je postavio razjaren na 59-oj stranici. Dakle, lako ću odraditi korake koji su na slikama. Zanima me da li prije ovoga što je na slikama moram odraditi taj tzv. root telefona. Ako moram root-ati telefon, volio bih da mi neko objasni kako najlakše da to odradim. Takođe, ima li još nešto osim navedenog što bih trebao uraditi prije nego li krenem sa redovnim korišćenjem telefona? Ako sam neku glupost napisao, razumite me jer sam apsolutni laik za ovu priču :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 4:19 (RATM1991).
10 godina
neaktivan
RATM1991 kaže...

RN2 treba da mi stigne. Prvo što ću uraditi je flash-ati novi ROM (preuzeću ROM sa xiaomi.eu).  Dakle, lako ću odraditi korake koji su na slikama. Zanima me da li prije ovoga što je na slikama moram odraditi taj tzv. root telefona. Ako moram root-ati telefon, volio bih da mi neko objasni kako najlakše da to odradim. 

ne, ne treba ti nikakav root, samo se drži uputa

9 godina
neaktivan
Hvala, razjaren!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2 - eu.multi hermes 5.12.3

Uspješno flashan gore navedeni rom. Push notifications sada rade bez problema (obavjest o mailu je trenutna, viber također, weather widget se updatea samostalno) dakle problema koje sam imao sa 5.10.16 više nema.

Flashnuo sam ga preko TWRP. Zanima me jedna stvar - sada u root direktoruju telefona imam va zipa - jedan je super su a drugi je rom 5.12.3. 

Zanima me mogu li obrisati te dvije datoteke bez bojazni da će se telefon zbuniti ili slično? To bi mi oslobodilo dodatnih 700mb prostora kojeg nikad dosta.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Btw ljudi.. Koji je code name za Redmi Note 3? Ili se gore flashaju Hermes romovi pošto se u osnovi radi o identičnom telefonu osim metalne konstrukcije i čitača otiska prsta.
Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...
Btw ljudi.. Koji je code name za Redmi Note 3? Ili se gore flashaju Hermes romovi pošto se u osnovi radi o identičnom telefonu osim metalne konstrukcije i čitača otiska prsta.

Nikad ne fleshaj nesto sto nije posebno navedeno za taj mob :D s obzirom da je redmi note 3 trenutno novi uređaj sacekaj da ljudi prvo dobiju mob i pocnu pravit romove za njega :D baremo koliko vidim na xiaomi.eu jos nema nis :)

LoL :KeiichiAssassin, ExpNinja PlanetS2: AnalniKolutic
13 godina
Gerontius kaže...

Ako se ne varam codename za Redmi Note 3 je Hennessy.

A za njega uskoro dolazi Developer ROM sa unlockanim bootloaderom.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
17 godina
neaktivan
Ak se ne varam kinezi jos ne shippaju taj mob jer cekaju da se bootloader otkljucaju pa da stave international verziju :) barem koliko sam vidio kod nekih sellera tako pise :)
LoL :KeiichiAssassin, ExpNinja PlanetS2: AnalniKolutic
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

shipaju RN3 od prekjucer i stavili su multi language ROM (koji ce vjerojatno biti neupotrebljiv kao i prvi na RN2)

ali definitivno su nesto napravili sa bootloaderom ili oni ili xiaomi

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
Gerontius kaže...

Ako se ne varam codename za Redmi Note 3 je Hennessy.

A za njega uskoro dolazi Developer ROM sa unlockanim bootloaderom.

to je sigurno da ce biti uskoro dev eu, posto jos uvjek nema ni china rom na miui stranici?

a sta su tocno napravili sa bootloaderom (i tko) mislim dali je to official ili nesto drugo?

havla

13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ja imam problem s wifi-em sa svakim izdanim romom. clean install nije pomogao. postao sam lagano lud.

0 0 hvala 0
12 godina
Zadnje moje pitanje: da li je problem samo na jednom mjestu (doma) ili i na drugim routerima?
Ako je svugdje, smrdi na hardverski kvar...
13 godina
Darko150 kaže...
Zadnje moje pitanje: da li je problem samo na jednom mjestu (doma) ili i na drugim routerima?
Ako je svugdje, smrdi na hardverski kvar...

doma, kafic, posal.. postavke rjesene, apliakcije zakljucane. sve po ps-u. niti jedan ne radi, a ne mogu se sitit koji mi je radio, cak ni 5.10.22 koji se pokazao dobar. za poludit.

9 godina
neaktivan
Jedno pitanje... Da li se u budućnosti može desiti da moja TD verzija RN2 izgubi (ne daj, Bože :)) podršku za WCDMA/FDD, tj. 3G i 4G? Od čega to zavisi? Platih telefon 130€ (u tom trenutku bila najjeftinija kupovina), pa ne bih volio da u perspektivi to bude bačenih 130€ :)

0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ajmo jos jednom isto pitanje.......kako se tocno aplikacije zakljucavaju od gasenja, vidim da je Darac to spomenuo.....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RATM1991 kaže...
Jedno pitanje... Da li se u budućnosti može desiti da moja TD verzija RN2 izgubi (ne daj, Bože :)) podršku za WCDMA/FDD, tj. 3G i 4G? Od čega to zavisi? Platih telefon 130€ (u tom trenutku bila najjeftinija kupovina), pa ne bih volio da u perspektivi to bude bačenih 130€ :)

Da, mali zeleni ce ti doci i zakljucati telefon.

duc77 kaže...

Ajmo jos jednom isto pitanje.......kako se tocno aplikacije zakljucavaju od gasenja, vidim da je Darac to spomenuo.....

Jel mislis na ono kad otvoris recent apps pa swipe dolje i zakljucas app?

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
13 godina
neaktivan
Jucer sam ubacio TWRP i radio clean istal zadnjeg dev s xiaomi.eu
I svaki put kad pokrenem kalendar on se srusi.
Ima ko ideju kako to popravit?
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice