Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 790.270
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
ivan72478 kaže...

dakle skinuo sam multihermes 5.9.24-v7.5.0 i preimenovao ga u update(svugdje pise da treba u update.zip ali to me malo buni jer je vec zip file)

2. prebacujem ga na internu memoriju

3. boot in recovery, wipe cache, wipe data

4. install update

5. kad zavrsi onda wipe all data

6. reboot

Jeli to sve u redu?????????

Bez koraka broj 5 jer ćeš si onda zbrisat sve što si upravo instalirao (neka me netko ispravi ako griješim).

a to dal se zove update ili ne je svejedno jer radiš update iz recoverya pa ćeš tamo odabrati fajl. Da ideš manualno kako je berzerker rekao (preko update appa) onda da.

Dakle, ako skidaš official rom sa xiaomijeve official stranice i radiš samo update idi kako je berzerker rekao, ako sljediš mcf-ov post i ideš na community rom i mjenjaš ga u potpunosti onda sljedi njegove upute. (eto tako sam si ja u glavi posložio i ima mi smisla, ako mcf, cromaki ili netko sa više iskustva od mene me ne pobije  )

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Izašao update, ovdje imate download link sa yandex diska (s official stranice download je spor ili u nekom trenutku prekine):

http://forum.telekineza.com/viewtopic.php?f=17&t=693&start=20

1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Par newb pitanja...

Jel se updateanjem gube appovi/poruke/imenik? Ako da, jel se može to kako izbjeć? Jel tome služi Mi Cloud?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ne gubiš ništa od tog updatanjem. Gubiš u slučaju da flashah novi ROM ili ako napraviš wipe all data. Jedino je poželjno napraviti wipe cache, a s tim izgubis pwe i tako to.

14 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Neka pogleda u Settings > Display >Auto rotate screen 

nepomaže da li ima još kakvih prijedloga nikad se nisam sreo sa ovakim problemom

13 godina
payo kaže...

nepomaže da li ima još kakvih prijedloga nikad se nisam sreo sa ovakim problemom

Flashaj zadnji Official 5.10.8, moguće da je softverska greška.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=41127

koji je za rn2 ? u ovom ima root ugraden i hrvatski jezik?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

hermes

ima hr i root

MI4W
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 13:08 (MASVA).
16 godina
neaktivan
explo kaže...

Ne gubiš ništa od tog updatanjem. Gubiš u slučaju da flashah novi ROM ili ako napraviš wipe all data. Jedino je poželjno napraviti wipe cache, a s tim izgubis pwe i tako to.

A ako želim sa stable na dev?

13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ako radiš stable na dev - obavezno full wipe.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
dudekzg kaže...

Bez koraka broj 5 jer ćeš si onda zbrisat sve što si upravo instalirao (neka me netko ispravi ako griješim).

a to dal se zove update ili ne je svejedno jer radiš update iz recoverya pa ćeš tamo odabrati fajl. Da ideš manualno kako je berzerker rekao (preko update appa) onda da.

Dakle, ako skidaš official rom sa xiaomijeve official stranice i radiš samo update idi kako je berzerker rekao, ako sljediš mcf-ov post i ideš na community rom i mjenjaš ga u potpunosti onda sljedi njegove upute. (eto tako sam si ja u glavi posložio i ima mi smisla, ako mcf, cromaki ili netko sa više iskustva od mene me ne pobije  )

e ne znam koji bi stavio, bitno mi je samo da radi i da se popravi baterija i brzina.

skinuo sam xiaomi.eu_multi_hermes_5.9.24_v7-5.0.zip    a ja ne znam je li to stable pa da samo update napravim ili je developer pa da trebam novi rom

11 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Sto krivo radim? 

Idem na azuriranje, preuzimanje azuriranja, preuzme, ponovno pokretanje, telefon se digne nakon par min i opet ista verzija softa. Ne mogu se maknuti s 5.9.18 :D

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ako imate koje pitanje, slobodno pitajte - odgovoramo u najkraćem mogućem roku 

http://en.miui.com/thread-169218-1-1.html

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Htio sad naruciti prijatelju note2 preko alija i kad ono nema vise one slike na oglasu da je dhl-om dostava bez pdv-a??? Poslao sam poruku prodavacu...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M3d0 kaže...
Htio sad naruciti prijatelju note2 preko alija i kad ono nema vise one slike na oglasu da je dhl-om dostava bez pdv-a??? Poslao sam poruku prodavacu...

Aj javi i mene zanima.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
9 godina
neaktivan
Ok. Kod ostalih mob. i dalje pise no vat.samo je kod njega maknuo. Mozda mu je mala zarada na mobitelu pa vise ne zeli placat carinu.
17 godina
neaktivan
M3d0 kaže...
Ok. Kod ostalih mob. i dalje pise no vat.samo je kod njega maknuo. Mozda mu je mala zarada na mobitelu pa vise ne zeli placat carinu.

Ajme... Ja taman danas naručio... Još je pisalo no customs / VAT in EU ako uzmem DHL.

Sada niš ne piše... Idem slati poruku

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...
M3d0 kaže...

Ajme... Ja taman danas naručio... Još je pisalo no customs / VAT in EU ako uzmem DHL.

Sada niš ne piše... Idem slati poruku

Update... Sad na listingu od moba (TDD 16 GB 155$) ponovno piše DHL EU tax free

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
9 godina
neaktivan
Nezz gdje si vidio da opet pise no vat. Meni ne pise nigdje.
16 godina
neaktivan
M3d0 kaže...
Nezz gdje si vidio da opet pise no vat. Meni ne pise nigdje.

Tu sad opet pise
http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-NOTE-2-TD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/32465936354.html?

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Vi koji ste na dev.rom-u vama stigao update na mob?vidim da su izbacili novi rom, ali kad idem na ažuriranje veli da nema update-a.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ako si na Multilanguage adria romu(Hermesu) onda će ti update biti sutra!

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ljudi koji koriste originalni dev ROM (dakle sa en.miui.com), jel u opcijama još uvijek imate za odabrati jačinu vibracije? Jer od xiaomi.eu zadnjih par verzija više nema tu opciju iz nekog je*eno retardiranog razloga.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ne znam zašto, ali često mi puca veza (nekad čak i tjekom razgovora) te nemam signala uopće (Tele2 u Osijeku). Sa prošlim mobitelima nikad nisam imao tih problema, a sada 80% dana nemam signala uopće, ne mogu na internet i to mi strašno ide na živce. Zna li netko zašto se to događa i je li moguće to popraviti ?

Confucius says: Its good for girl to meet boy in park, but better for boy to park meat in girl.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Sakla kaže...

Ne znam zašto, ali često mi puca veza (nekad čak i tjekom razgovora) te nemam signala uopće (Tele2 u Osijeku). Sa prošlim mobitelima nikad nisam imao tih problema, a sada 80% dana nemam signala uopće, ne mogu na internet i to mi strašno ide na živce. Zna li netko zašto se to događa i je li moguće to popraviti ?

Ne znam što se točno događa kod tebe, ali mene Tele2 zaje*ava žešće u zadnje vrijeme. Svako malo me baca na Slovenski Mobitel, internet tu i tamo zeza. Ali nije do mobitela. Uglavnom, da nema onu brutalnu Smart 3GB tarifu za 35kn, već bih ih davno poslala u rodni kraj i prebacila se na nešto drugo. 

11 godina
neaktivan
Sunbriel kaže...
Sakla kaže...

Ne znam što se točno događa kod tebe, ali mene Tele2 zaje*ava žešće u zadnje vrijeme. Svako malo me baca na Slovenski Mobitel, internet tu i tamo zeza. Ali nije do mobitela. Uglavnom, da nema onu brutalnu Smart 3GB tarifu za 35kn, već bih ih davno poslala u rodni kraj i prebacila se na nešto drugo. 

Pa da, zbog te tarife sam i ja na tele2 jer je najbolja što se tiče interneta, a ovaj mjesec ce mi propast jer kod kuce koristim wifi, a kad odem u grad negdje nemam je*enog signala, ili imam 1 crticu što je katastrofa.

Confucius says: Its good for girl to meet boy in park, but better for boy to park meat in girl.
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

odlucio sam samo update napravit na najnoviji rom preko upadter appa, ali ne mogu nikako skinuti rom, stalno puca veza cak i sa download managerom

EDIT : napravio update, sad mi gappsi ne rade

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2015 1:52 (ivan72478).

0 0 hvala 0
15 godina
Sakla kaže...
Sunbriel kaže...
Sakla kaže...

Pa da, zbog te tarife sam i ja na tele2 jer je najbolja što se tiče interneta, a ovaj mjesec ce mi propast jer kod kuce koristim wifi, a kad odem u grad negdje nemam je*enog signala, ili imam 1 crticu što je katastrofa.

ima bonbon za 35 kn 3 gb i za 45 kn 5 gb.. 

http://trakt.tv/user/MjezZza
13 godina
neaktivan
Ja u svom imam tele2 i bonbon, tele2 trenutno ima prednost i preko njega ide podatkovni, do prije mjesec dana kod mene nije bilo nista tele2 signala samo HT roming, sad svugdje H+, cak i u mjestima di je na bonbonu E, tele2 fino radi na H+, bit ce da ono sto su obecali da ce do kraja godine sve pokrit ide dosta dobro.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
Sakla kaže...
Sunbriel kaže...
Sakla kaže...

ima bonbon za 35 kn 3 gb i za 45 kn 5 gb.. 

Da, "golih" 3GB. U Smart 3GB se dobije 1000 minuta uz 3GB. Iako nikad ne potrošim ni 20% toga, ipak dobro dođe. Imam ja i bonbon za 45kn, ali to vrijedi samo do prvog mjeseca sljedeće godine, a onda će vjerojatno opet baciti na 95kn za 5GB (na kojem ja postižem 21Mbit/s na Trgu bana Jelačića u samom centru Zagreba na LTE).

On topic. Ja i dalje imam problema na xiaomi.eu 5.10.8 sa deadlock-om. Dakle ako je mobitel duže idle, neće se ekran upaliti i moram ga rebootati. Ne znam dal i na original en.miui.com 5.10.8 postoji isti problem. 

Još jedna stvar, s obzirom da nitko nije odgovorio. Jel možete provjeriti dal vam zuji u slušalicama kad punite mobitel? Tiha verzija zvuka kad primite jack od upaljenog zvučnika prstima. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice