Xiaomi Redmi Note 2
- poruka: 4.472
- |
- čitano: 790.627
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uključi performance mode kada igraš igre.
Prijatelj mi ovaj mob i neradi mu automatsko zakretanje ekrana imali netko kakvu ideju
Neka pogleda u Settings > Display >Auto rotate screen
ne znam sta se kod tebe desava, ali meni sve radi bez imalo laga. Na kojem si ROMu ?
hmm, ne znam, ja sam sad evo napravio testove s antutu i dobio 36000 i nakon sto sam restarto mob nazad je skocilo na 46000.
Na tdd verziji radit ce sigurno 3g na tele2 normalno? Hoću li moći flashat druge ROMove?
I koja je razlika između ova 2 proizvoda jer koliko vidim seller je isti?
i
ako netko ima volje, stvarno bih cijenio da ponovno napise korak po korak kako rootat mob i instalirat novi rom.
Brat mi koristi mob nekih 2 tjedna, baterija mu je ocajna a mobitel stalno zastajkuje, sporo otvara aplikacije, nekad dolaze notifikacije od wappa i messeng a nekad nisu, pa bih molio da mi napisete koji tocno da skinem da mu napokon mobitel radi kako spada.
Hvala
Koja je razlika izmedu TDD i FDD verzije?
Update: vidim sad na forumima da na jeftinijoj verziji samo 1 kartica moze radit na 4g. Znaci ako kupim tu jeftiniju verziju mobitel bi mogao koristiti jel?
Mobitel je rootan a aplikacijama daješ root access u Security aplikaciji pod permissions
Za sve one koji koriste stock Browser - u sljedećem updateu dolazi do malog make-overa i mogu reći da je osjetno brži.
Također Download manager će podržavati magnet linkove, odnosno skidanje torrenta.
Jel moze neko da stavi nekoliko slika da predne kamere, posebno me zanima kakva je kamera pri slabog osvetljenja. Hvala odnaprijed.
Mobitel je rootan a aplikacijama daješ root access u Security aplikaciji pod permissions
Samo to, ne treba ga restartat pa uci u bios i onda preko tipki na update.zip i wipe clean i to???
Ja sam učinio onako kako sam napisao i nisam nikakvih problema imao
Baš mi je drago čut ovo za magnet linkove, hoće imat pauziranje skidanja ?
Zasto?
ako netko ima volje, stvarno bih cijenio da ponovno napise korak po korak kako rootat mob i instalirat novi rom.
Brat mi koristi mob nekih 2 tjedna, baterija mu je ocajna a mobitel stalno zastajkuje, sporo otvara aplikacije, nekad dolaze notifikacije od wappa i messeng a nekad nisu, pa bih molio da mi napisete koji tocno da skinem da mu napokon mobitel radi kako spada.
Hvala
Na 9 stranici ove teme:
Pratim xiaomi "scenu" od samih pocetaka, pa da pomognem malo oko relativno zbunjujuceg izbora roma;
- xiaomi za sve modele izdaje dvije verzije roma - stable i developer. Stable je, jelte, stable, ne izlazi cesto nova verzija. Developer izlazi svaki tjedan, ima stalne nadogradnje i ispravke bugova, puno je "naprednija" od stable. Tu i tamo se nadje neki sitni bug za pojedini model, zato i nije stable, ali ako je nesto ozbiljnije, bude ispravljeno u petak. Primjerice, trenutna dev verzija miui 7 5.9.* nudi znacajno bolje trajanje baterije (varira od modela do modela) i responzivniji miui. Na mome note 4g trenutni dev rom nudi skoro 20% bolje trajane baterije i nekih 25% manje zauzece memorije samog roma naspram stable roma.
- oba roma se izdaju kao lokalni (kineski) i global. Global rom je namjenjen internacionalom trzistu, ali i dalje sadrzi podosta kineskih appova i bloatwarea, cesto treba posebno instalirati noviju verziju gappsa (ovisno od modela do modela).
- xiaomi.eu je najveca unofficial zajednica koja se bavi xiaomi romovima. Oni izdaju svoj international rom. Rom je baziran na developer global verziji, i izlazi svaki petak, odmah nakon sto izadje kineski global. Kakav je international rom? Radi se o obicnom developer romu, iz kojeg su prociscene sve kineske aplikacije i potencijalni bloatware, dodane najnovije verzije gappsa, podrske za vecinu jezika (ukljucujuci i hr), i rootan je. Mi account/sync uredno radi, i podrzava OTA update.
Koji rom izabrati? IMHO, nema nikakvog razloga da instalirate bilo sta osim xiaomi.eu international roma.
Kako ga instalirati? Sahttp://xiaomi.eu/community/link-forums/roms-download.73/ skinite najnoviji rom (zip), sa linka Download Weekly. Interni naziv xiaomi.eu za note 2 je Hermes. Trenutno je aktualna verzija 5.9.2, dakle skinite file hermes_5.9.2_v7-5.0.zip.
Nakon sto skinete zip, boot u mirecovery, kompletni wipe data i cache, pa iz mirecoverya instalirati skinuti rom (odaberete gornji zip) i to je to. Nakon sto ga jednom instalirate, svi buduci updejtovi (svaki petak obicno) idu OTA, nema vise potrebe za recovery ni skidanjem zipova.
mislim da je super sve objasnio
ako želiš stable ili sa druge stranice skinuti rom mislim da ti je postupak isti
a jbg, na kraju krajeva za 1200kn nebres ocekivati savrsenstvo.
ali opet, recimo meni velicina ne smeta, mrlja je greska mobitela, mogao si drugi dobit, kamera mi nije potrebna bas, pogotovo ne u mraku.
kamera na redmi 1s mi je dovoljna, a ova je sigurno bolja, tak da cu biti zadovoljan.
Da vas pitam ako netko ima iskustva, jel bolje da si naručim battery pack ili dodatne njegove. Ima na alu jeftino 2 baterije + punjač a nekako mi se zgodnije čini ubacit punu bateriju nego punit satima, pogotovo s obzirom na krhkost micro usba
Da vas pitam ako netko ima iskustva, jel bolje da si naručim battery pack ili dodatne njegove. Ima na alu jeftino 2 baterije + punjač a nekako mi se zgodnije čini ubacit punu bateriju nego punit satima, pogotovo s obzirom na krhkost micro usba
Krhkost straznjeg poklopca je veca nego od usb-a, vrlo nepogodno je ako ces svaki dan otvarat i mijenjat baterije
Krhkost straznjeg poklopca je veca nego od usb-a, vrlo nepogodno je ako ces svaki dan otvarat i mijenjat baterije
Vrlo nepogodno je mjenjat micro usb na matičnoj od mobitela ako se strga u torbi dok je spojen na vanjsku bateriju, poklopac je ipak malo lakše popravit
dakle skinuo sam multihermes 5.9.24-v7.5.0 i preimenovao ga u update(svugdje pise da treba u update.zip ali to me malo buni jer je vec zip file)
2. prebacujem ga na internu memoriju
3. boot in recovery, wipe cache, wipe data
4. install update
5. kad zavrsi onda wipe all data
6. reboot
Jeli to sve u redu?????????
A koja je razlika izmedu TDD i TD verzije? Tu je razlika 5dolara ioako ne vidim u cemu je razlika?Sad sam se i ja malo pogubio
http://www.aliexpress.com/store/product/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-4G-TD-FDD-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa/342812_32465936354.html
http://www.aliexpress.com/store/product/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-FDD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/342812_32436852859.html
Pa razlika je u 5 dolara
Šalim se, glass screen protector je razlika koji je kod skupljeg uključen u standard paket. Pogledaj opise