Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 409.034
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi 3 Pro
zsnopek kaže...

Meni više ništa nije jasno, totalno sam se pogubio. Znači ja imam Redmi 3 Pro. Mogu li ja flashati developer rom za Redmi 3 sa ove stranice http://en.miui.com/download-298.html

Čitao sam guide od AmonZero-a al nisam siguran ima li on Redmi 3 ili Pro verziju. Ne želim da mi se dogodi da mi ne radi fingerprint scanner ili da mi ne registrira 3GB RAM-a.

A druga stvar.. još uvijek nisam dobio sms za unlock bootloadera. Nakon 12 dana sam se žalio na MIUI forumu. Kada odem na link http://en.miui.com/unlock/ dobijem sliku iz priloga.

Pa sad ti znaj jesu mi odobrili otključavanje.

pa skini unlock tool, ulogiraj se sa svojim mi accountom pa ćeš vidjeti. ako ti taj alat kaže da spojiš mobitel, onda ti je odobren unlock. jedan kolega je unlockao mob, a uopće nije dobio sms potvrde. ako možeš unlockat, onda opet pročitaj guide od AmonZero, jer ćeš trebati flešati dev ROM i TWRP.

redmi 3 i redmi 3 pro dijele isti ROM, ali pričekaj dan-dva. piše ti da je 6.4.28 odgođen zbog problema s fingerprint unlockom. i ne samo redmi 3, već i mi5 i redmi note 3 pro. rado bih ti rekao da fingerprint unlock radi na starijem dev ROM-u, ali nemam redmi 3 pro, a nisam ni naletio na neku točnu informaciju. po nekoj logici trebalo bi raditi, ali ne želim ti ništa preporučiti

edit:

izgleda da ipak nema weekly ROM-a ovaj tjedan za redmi 3, evo c/P sa en.miui foruma

"

Notes:
1) Update for Redmi Note 3 Qualcomm delayed due to temporary fix.
2) Update for Redmi 3 and Mi 5 suspended due to fingerprint input error. If you have already updated and had this issue, please try to reset your phone. Sorry for the trouble. We're trying our best to fix it now.  
3) We've been improving the user experience of MIUI for Mi 3, Mi 4 & Mi Note by system optimization recently. The public release for the above-mentioned 3 devices will be suspended this week. Please stay tuned. Thanks for understanding."
ako nema kineskog ROM-a ovaj tjedan, onda nema ni xiaomi.eu ROM-a
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2016 21:42 (jozak).
11 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi 3 Pro
jozak kaže...
zsnopek kaže...

Meni više ništa nije jasno, totalno sam se pogubio. Znači ja imam Redmi 3 Pro. Mogu li ja flashati developer rom za Redmi 3 sa ove stranice http://en.miui.com/download-298.html

Čitao sam guide od AmonZero-a al nisam siguran ima li on Redmi 3 ili Pro verziju. Ne želim da mi se dogodi da mi ne radi fingerprint scanner ili da mi ne registrira 3GB RAM-a.

A druga stvar.. još uvijek nisam dobio sms za unlock bootloadera. Nakon 12 dana sam se žalio na MIUI forumu. Kada odem na link http://en.miui.com/unlock/ dobijem sliku iz priloga.

Pa sad ti znaj jesu mi odobrili otključavanje.

pa skini unlock tool, ulogiraj se sa svojim mi accountom pa ćeš vidjeti. ako ti taj alat kaže da spojiš mobitel, onda ti je odobren unlock. jedan kolega je unlockao mob, a uopće nije dobio sms potvrde. ako možeš unlockat, onda opet pročitaj guide od AmonZero, jer ćeš trebati flešati dev ROM i TWRP.

Čini se da mi je odobren... A ništa.. čekam dev ROM za Redmi 3 Pro jer sam čitao da neki ljudi sa Redmi 3 ROM-om imaju problema sa neprepoznavanjem fingerprinta i RAM-a. Ili ću barem prije toga prvo dobro istražiti situaciju.

Inače, izašao je novi CM12.1 (stock prebuilt kernel), koga zanima LINK

15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Mislim da polako dolazi i taj dan, narucit cu Redmi 3 s xiaomiforsale pa imam sad par pitanja za vas 

Znaci, zelim da mi dode mob i da se ne moram zajebavati s nikakvim romovima, fleshanjem i ostalim glupostima (iskreno, pol toga ni ne kuzim, niti me previse zanima)... jel im moram (xiamiforsale) nesto posebno napominjati kod kupovine?

Jel treba uzimati sta od gadgeta (mislim, nesto neophodno)? Onaj eu punjac ili se to dobije vec? Silikonska maska? Zastitno staklo? 

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Xiaomi Redmi 3

Ja sam narucio u 3 mjesecu od njih i dosao je vec s xiaomi.eu, samo upalio i prijavio se na play i to je to. jedino me muci isporučeni punjač. Silikonsku masku uzeo od njih zbog koda za popust, staklo uzeo Nilkinovo s ebaya.

16 godina
neaktivan
Ljudi, nije isto imati xiaomi.eu ROM, otključan bootloader i custom recovery ili neki ROM koji vam je trgovac flešao a kojemu je baza vjerojatno xiaomi.eu ROM, a nemate otključan bootloader i nemate recovery.

U principu, ne mora značiti da će taj ROM biti loš ili da će imati nekakvih virusa ili neželjenih aplikacija koje će raditi u pozadini, trošiti bateriju ili internet promet, ili možda krasti vaše podatke, ali vjerojatnost uvijek može postojati. Pogotovo jer se u prošlosti događalo da selleri namjerno ili više vjerujem slučajno flešaju takav ROM na mobitele. Mislim, realno gledajući, zašto bi se to njima uopće isplatilo flešati sumnjive ROM-ove ako žele i dalje prodavati mobitele, ali eto, događalo se i to često. Takvi ROM-ovi sa malwareom koje su selleri flešali su jedan od razloga zašto je xiaomi počeo zaključivati bootloadere na svojim mobitelima. Loša reklama nikome ne treba, pogotovu jer ljudi prvo okrivljuju xiaomi za loš ROM, rijetko kad sellera.
Sad kad ste već tražili da vam trgovci flešaju ROM, onda se pomirite da nećete imati nikakav update nikada, a ako uočite nekakav bug koji vam smeta, nešto što vam troši bateriju, ne dolaze vam notifikacije ili tko zna što, onda ćete morati zagrijati stolicu i sami se potruditi da to ispravite i naučiti ćete flešati ako već nemate nekoga da vam to napravi. Moguće je da vam sellerov ROM radi odlično i da vam sitni bugovi ne smetaju, ali vam nitko pametan ne bi trebao garantirati da će svaki mob i ROM biti takav.

Isto tako, za pojedine xiaomi mobitele postoji službeni xiaomi global ROM koji ima google aplikacije, nema puno bloatwarea, ali zasad još nema hrvatski jezik. Engleski ima, ali opet shvatite da global za xiaomi znači indija, vijetnam i druge zemlje gdje se prodaju. Malo manje updatea imaju takvi ROM-ovi, ali rade obično ok i onda je možda bolje da vam to flešaju umjesto kuhanog ROM-a. Redmi 3 još uvijek NEMA službeni global ROM.

Ljudi govore kako im je global ROM dobar i to je za mene ok, ali moje osobno mišljenje je da je xiaomi.eu ROM bolji i zato ako imam miui na mobitelu, gledam da uvijek bude xiaomi.eu

Puno ljudi se oduševilo redmijem 3, ali iskreno, ja ga baš i ne preporučujem svima, pogotovu ne onima koji jedva znaju upisati googgle account. Ostalima kažem šta ih može očekivati i šta bi bilo poželjno da naprave kad dobiju mobitel. Iskreno, ali tako stvari sad stoje nije xiaomi za svakoga. Nije to baš toliko teško napraviti, pogotovu jer tutorijala ima dosta, ali nije ni lako jer uvijek može nešto zajebavati. Ili driveri ne valjaju, ili kabel, ili ste preskočili neku sitnicu, i onda vam to sve kida živce i psujete i xiaomi i kineze i onoga tko vam je rekao da kupite takav mobitel.

Svatko sam neka procijeni i odluči šta je najbolje za njega.

9 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Osjecam se malo prozvanim nakon ovog sto si napisao , ali ok, procitao sam post i skuzio sto si htio reci... u prijevodu, ako bi htio da mi mob radi kako treba, bez nepotrebnih aplikacija i ostalih s*nja morao bih staviti novi/drugi rom na njega tj. fleshati ga (vec sam napomenuo da su mi ti pojmovi do sad bili strani posto to nikad prije nisam radio (nisam imao potrebe), ali to ne znaci da necu posto smatram da sam dovoljno informaticki potkovan. Mislim, nije to sigurno neka znanstvena fantastika i uz neke upute bi se dalo to rijesiti, ali opet, s druge strane, ne bih htio nesto sj*bati (ako se uopce moze??) pa da na kraju mob bude neupotrebljiv tj. da ga moram slati nazad u Češku. Na kraju krajeva, nije ni smak svijeta ako nesto ne kuzis i zatrazis nekog tko se razumije i tko je prije takvo sto radio da ti to i sredi, namjesti kako treba.

Uglavnom, prije sam imao Samsung Galaxy S2 Mini i Sony Xperiu E1 te sad trenutno posjedujem nekakvu stariju Nokiu (na tipke). Vec iz toga se da zakljuciti da nisam neki zahtjevni korisnik moba, ali eto, sad je doslo vrijeme tj. prilika da se uzme neki novi mob i nakon dosta procitanih postova tu na forumu i kojekakvih reviewa odluka je pala na Xiaomi. Posto ocito, za relativno male novce se moze dobiti i vise nego dobar mob (s tim da je novi i ima garanciju). Zdrav razum postavlja pitanje "Zasto da ne?"

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 1:19 (rebelsy).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

@jozak svaka čast za ovo napisano, jedan realan i iskren post. Evo ja kao vlasnik redmija sa kuhanim ROM-om priznajem da sam pročitao ovaj tvoj post ranije ili da sam možda malo više kopao po forumima vezano za ROM-ove, ne bi ga naručio takvog kakvog jesam. Ne razumijem se previše u flešanje i sl. pa sam išao skraćenim putem, da se ne zezam sa time.
Što se tiče samog mobitela i tog kuhanog ROM-a nisam naišao na nekakve bugove, ne šteka, nema kineskih aplikacija barem ne onih vidljivih, u biti imam samo jedan i to onaj za mene najgori problem - baterija. Ima oscilacije od toga da imam 11 h SOT-a do toga da jedva navučem 7 h SOT-a, ali gotovo identičnog korištenja i to me već poprilično iritira! Uz to potrošnja androida zna biti 10% dan i pol i onda u trenu skoči na 30-40% i počne vući bateriju.
Najnoviji primjer je onaj od noćas, inače preko noći ugasim internet i u 8-9 sati mirovanja obično potroši 1% baterije. Noćas se napunio i skinem ga sa punjača da bi nakon 3 h uključenosti i 22 sekunde aktivnog zaslona, dakle potpunog mirovanja on pokazivao 91% baterije! Napunim ga ponovno na 100% i sad nakon 2:45 h uključenosti i 6 minuta SOT-a u kojem sam koristio net i viber pod 3G mrežom prikazuje 96%, znači gotovo isto vrijeme i uz to sam ga koristio, a baterija ima veći postotak.
Trenutno tražim nekoga da mi stavi drugi ROM jer nisam nikada radio ništa slično no ako uskoro ne nađem probat ću sam jer ovako više nema smisla. U svakom slučaju ja osobno ne bi više uzimao taj kuhani ROM.

12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Ako netko naidje na netu na ovakav case : http://www.aliexpress.com/item/Armor-Design-High-Quality-Soft-TPU-Silicone-Frame-Plastic-Hard-Back-Cover-Case-For-xiaomi-Redmi/32637496962.html?spm=2114.30010308.3.95.KzkC6s&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_1_10037_10017_10034_10021_507_10022_10032_10009_10020_10008_10018_10019,searchweb201603_2&btsid=8191c2e3-616b-4476-8c99-b63ff001034d

Ali za Redmi 3 PRO verziju, neka bude ljubazan pa podjeli sa svima ili mi javi u inbox...
Trazim neki dobar Armor case za Redmi 3 PRO...

Treba ovakav case za kolegu koji slabije pazi na mobitele :D

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koliko vidim nema nikakve razlike izmedu mtk i pro verzije tako da slobodno uzmes taj case
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Koliko vidim nema nikakve razlike izmedu mtk i pro verzije tako da slobodno uzmes taj case

Govorimo o Redmi 3 verziji... Ne Redmi Note 3... :D

Slika je samo da se vidi otprilike sto trazim... :D 

15 godina
Xiaomi Redmi 3

Jel može u ovoga ići i nano SIM kartica ako koristimo samo jednu karticu u mobitelu ?  Jer vidim da piše ''Micro + Nano SIM''.

Dok recimo Meizu M3 ima ''Nano SIM + Nano SIM'' , u kojeg izgleda ide samo nano. I sada ako neko ima dva mobitela a samo jednu nano SIM karticu (jedan telefonski broj), može li ju koristiti na oba mobitela ?

0 0 hvala 0
17 godina
Evo isto sa alija
9 godina
Patrick_cro kaže...
Evo isto sa alija

pro verziju covik trazi

jeli zna itko na DHL-u

Tuesday, May 03, 2016 at 05:22

Origin Service Area:GATWICK - TAKELEY - UK

Destination Service Area:ZAGREB

Tuesday, May 03, 2016                 Location                  Time                  Piece  

1     Shipment information received      GATWICK - UK0              5:22

Jeli ovo znaci da je paket vec na GATWICK-u ili tek ide put tamo?

14 godina
sporttest kaže...
Patrick_cro kaže...
Evo isto sa alija

pro verziju covik trazi

A redmi 3 i redmi 3 pro imaju različite dimenzije?

9 godina

ne,ali PRO  odzada ima senzor za otisak prsta...

11 godina
neaktivan
sporttest kaže...

Tuesday, May 03, 2016                 Location                  Time                  Piece  

Nije još ni krenuo iz Kine. Ovo je samo rezervacija koliko vidim.

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

koliko trba cekati na sms kod zhtjeva za otkljucavanje bootloadera, proslo vec 24h, sto sada?

0 0 hvala 0
17 godina
Dva tjedna koliko vidim, sve ovisi kak te potrefi, za 24h sigurno ga neces dobiti
14 godina
sporttest kaže...

Aha, u tome je stvar.

12 godina
neaktivan
sosta kaže...
sporttest kaže...

Aha, u tome je stvar.

Da da... Sve isto samo fali ta rupa iza za citac otiska :D 

Valjda ce skoro izaci i za PRO verziju... :D

12 godina
neaktivan
sporttest kaže...
Patrick_cro kaže...
Evo isto sa alija

pro verziju covik trazi

jeli zna itko na DHL-u

Tek rezerviran DHL broj u UK, sad prvo prati CH-UK DHL broj, pa kad stigne u UK, cekaj onog njihovog partnera da paket preuzme i onda on tek predaje paket koji ide UK-HR... :D

U vecini slucajeva kad krene iz Kine u UK, u roku 24h je u UK... S tim da prvo ide u Leipzig, Njemacka... Pa East Midlands, UK, pa Heathrow London, pa Gatwick, pa opet Heathrow pa onda tek ovaj pokupi i potpise... :D

Onda krece drugi dio proputovanja :D ... Gatwick, East Midlands, Bergamo, ITA, pa Zagreb i onda dalje po HR... 

Iskustvo do sada je super... Kad krene iz UK u HR, kod mene je uvijek iduci dan u 15h... 

Uglavnom iz UK krece u kasnim popodnevnim satima oko 18h... Ujutro je oko 9h u ZG i onda dalje za ostatak HR...

Ja sam bas u iscekivanju jos jednog moba sa Alija... Narucen u subotu, jos nije ni bookiran broj za DHL... Nezz di je sad zapelo... :D

13 godina
Wh1T3L10n kaže...
sosta kaže...
sporttest kaže...

Aha, u tome je stvar.

Da da... Sve isto samo fali ta rupa iza za citac otiska :D 

Valjda ce skoro izaci i za PRO verziju... :D

Skare ili pilicu u ruke i deri! :D

Poslije malo smirgla i imas Pro verziju :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
neaktivan
Wh1T3L10n kaže...

Tek rezerviran DHL broj u UK, sad prvo prati CH-UK DHL broj, pa kad stigne u UK, cekaj onog njihovog partnera da paket preuzme i onda on tek predaje paket koji ide UK-HR... :D

U vecini slucajeva kad krene iz Kine u UK, u roku 24h je u UK... S tim da prvo ide u Leipzig, Njemacka... Pa East Midlands, UK, pa Heathrow London, pa Gatwick, pa opet Heathrow pa onda tek ovaj pokupi i potpise... :D

Onda krece drugi dio proputovanja :D ... Gatwick, East Midlands, Bergamo, ITA, pa Zagreb i onda dalje po HR... 

Iskustvo do sada je super... Kad krene iz UK u HR, kod mene je uvijek iduci dan u 15h... 

Uglavnom iz UK krece u kasnim popodnevnim satima oko 18h... Ujutro je oko 9h u ZG i onda dalje za ostatak HR...

Ja sam bas u iscekivanju jos jednog moba sa Alija... Narucen u subotu, jos nije ni bookiran broj za DHL... Nezz di je sad zapelo... :D

Ja sam svog naručio u petak i još nisam dobio dhl broj za CH-UK, imam samo onaj za UK-HR. Možda ih nešto jebe pa ne mogu poslat još mobitele?

12 godina
neaktivan
vens kaže...
Wh1T3L10n kaže...

Ja sam svog naručio u petak i još nisam dobio dhl broj za CH-UK, imam samo onaj za UK-HR. Možda ih nešto jebe pa ne mogu poslat još mobitele?

Nema ih sta mucit... :D 

Zadnji puta sam narucio isto u subotu, i bio je poslan u srijedu navecer... tako da se iskreno nadam da ce sutra navecer krenut prema nama... 

9 godina
Wh1T3L10n kaže...

Ja sam svog u cetvrtak narucia i tek jutros dobia taj broj kad sam im posla da zelim povrat novca ako ga ne posalju u roku 2 dana

a CH-UK broj jos nisam ni dobia

14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Dva tjedna koliko vidim, sve ovisi kak te potrefi, za 24h sigurno ga neces dobiti

mislim na ono odmah nakon zahtjeva, kao potvrda da je sa mog moba

12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Za ekipu koja je nesto narucila od TopOne... 

Javio se TopOne... :D Kaze da su bili na rostilju za prvi maj... Tako da znate...

Uglavnom, sinoc su poceli obradjivati pakete i spremati za slanje... 

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Misliš da je moguće da nam dođu do petka? Ja sumnjam da će uspjet tak brzo, znači vjerovatno tek sljedeći tjedan. Doduše volio bih biti u krivu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 17:13 (vens).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
vens kaže...

Misliš da je moguće da nam dođu do petka? Ja sumnjam da će uspjet tak brzo, znači vjerovatno tek sljedeći tjedan. Doduše volio bih biti u krivu.

Neeeeema šanse do petka... Iduci tjedan vrlo vjerojatno... 

Kad proradi CH-UK tracking treba cca 5-6 dana da dodje do tebe kuci... Tako da... Vrlo vjerojatno tek iduci tjedan i to druga polovina tjedna... Iza srijede... 

13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Updejto mi se tracking za UK-HR.

http://i.imgur.com/HfMFi4M.png

Ako je ovom vjerovat onda će sutra doć.

Malo mi je čudno kako je već u britaniji s tim da nisam dobio dhl broj za ch-uk. A nije placeholder jer piše da je procesuiran.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 20:15 (vens).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice